FF Film Kulübü | 3. Sezon | Genel Sohbet - Yakında Başlıyor!

Kısa bir liste yapayım. @cevaa izlediklerini elesin.

Date Night
Crazy, Stupid, Love
The 40 Year Old Virgin
50/50 (komedi-dram ama)
10 Things I Hate About You (2000'in öncesi bir film. Ama başrollerde Heath Ledger ve Joseph Gordon Levitt var.)
Superbad
This is the End (geçen yıl sınıfta arkadaşlar izliyordu da ben izlememiştim.
)
Knocked Up
We're the Millers (forumda geçen yıl bayağı izlenmişti ama koyayım ben yine, görüp de izlemek isteyen olur belki.
)
50 First Dates
Hot Fuzz
Zombieland
Death at a Funeral

Neyse bu kadar yeter.

Bunları izledim

10 Things I Hate About You
This is the End
Knocked Up
We're the Millers
50 First Dates

Ayrıca ilk 3 de yer alan Steve Carell reyiz filmleride listemde zaten onlardan seçilirse güzel olur

Yalnız 1 tane komedi yetmez, en az 3-4 tane daha bulalım bence

@OzaN @berkann
Ünlem koymadığın için başka üyeyi etiketlemişsin.

Zaten komedi için ayrı oylama kategorisi açmamız en azından 3 tane seçileceği anlamına geliyor.

Yeri gelmişken oylama kategorilerini de kararlaştıralım yavaş yavaş oylama konularını açmaya başlamam lazım.

Aklımdaki kategoriler:

Komedi: Şu an konuştuğumuz kategori işte.

Oscar Öncesi: Bu yıl Oscar takımı kapsamında izleyeceğimiz önemli filmlerin yönetmenlerinin, öne çıkan oyuncularının daha önceki önemli filmlerinden seçmeler. Oscar öncesi hazırlık niteliğinde olması nedeniyle bu isimde.

Kült Top 250 Filmleri: Hepsi Top 250'de yer alan, çoğu 1980 öncesine ait filmler.
Ortaya Karışık: Bu üç kategori dışında kalan önemli filmler. Dünya sinemasından filmler olabilir, önemli oyuncuların önemli filmleri olabilir, daha yakın zamanlı Top 250 filmleri olabilir. Her şey olabilir yani.
Muhtemelen en çok aday burada olur ve iki parça halinde yapılır oylama.

Toplam 18 tane film seçeceğimizi düşünürsek:
3 komedi
5 Oscar öncesi
5 Kült Top 250
5 ortaya karışık olabilir. Komediyi 3'te tutuyorum çünkü diğer kategorilerden de komedi türünde filmler çıkma şansı yüksek.

Siz ne dersiniz?

@berkann @cevaa @Danger UA! @gundix123 @Arslan Bey

16 film olsun bence. Şu an bile 18/18 yapan yok. Okul zamanı izlenmeler daha da düşecektir.
@OzaN

Bir tane ortaya karışıktan, bir tane Oscar öncesinden çıkartılabilir.

16 film olsun bence. Şu an bile 18/18 yapan yok. Okul zamanı izlenmeler daha da düşecektir.
@OzaN

Bir tane ortaya karışıktan, bir tane Oscar öncesinden çıkartılabilir.
Filmleri seçerken az gibi geliyor bir kategoriden sadece 4 tane seçmek ama izleyince zor oluyor.
Haklısın 16'ya düşürsek daha iyi olur, Oscar sezonuna da bir hafta erken başlamak bile avantaj olur.

Filmleri seçerken az gibi geliyor bir kategoriden sadece 4 tane seçmek ama izleyince zor oluyor.
Haklısın 16'ya düşürsek daha iyi olur, Oscar sezonuna da bir hafta erken başlamak bile avantaj olur.
Aynen Oscar sezonu dolu dolu geçecek zaten.

Ben şimdilik bir aday listesi falan hazırlamadım ama bir tane film önereceğim.
Film kült ama IMDb Top 250'de yok fakat Hitchcock'un en ünlü filmlerinden birisi The Birds. Bayadır izlemek istediğim bir film. Eğer uygunsa adaylar arasına alabiliriz.
@OzaN

Ben seni o filmi izledin diye biliyordum. Gerçekten benim de merak ettiğim bir Hitchcock filmi. Dediğin gibi en ünlü filmlerinin başında geliyor.
Psycho ve Rear Window'dan sonra tabii ki.

Kült Top 250'ye mi alsak yoksa ortaya karışık'a mı?

Kült Top 250'ye alalım, 5 kült film yeterli bence.