FF Film Kulübü | 2. Sezon | Genel Sohbet

Evet sessiz film de var. :D

Belki şansına iyi filmler gelmemiştir. Neleri denedin mesela? :)

Eskiyi buluptu çok izleyebilen biri değilim ama izlediklerimden hep sıkıldım şuan unuttum bile en son şu Robert redford'un filmi bile sıktı beni.

Sessiz Film tek Charlie Charlin izledim güzeldi ama süresi kısa olsun bir yerden sonra kötüleşiyor ondanda sıkılyıroum.:D

Eskiyi buluptu çok izleyebilen biri değilim ama izlediklerimden hep sıkıldım şuan unuttum bile en son şu Robert redford'un filmi bile sıktı beni.

Sessiz Film tek Charlie Charlin izledim güzeldi ama süresi kısa olsun bir yerden sonra kötüleşiyor ondanda sıkılyıroum.:D
O filmi ben de sevmedim pek ama zaten çok eski de değildi. Yeni filmlerden de sevmediklerimiz çıkabiliyor yani bunun bir garantisi yok. :D

Charlie Chaplin izleyip sevdiysen sıkıntı yok, Hitchcock filmlerini de seversin büyük ihtimal. :)

O filmi ben de sevmedim pek ama zaten çok eski de değildi. Yeni filmlerden de sevmediklerimiz çıkabiliyor yani bunun bir garantisi yok. :D

Charlie Chaplin izleyip sevdiysen sıkıntı yok, Hitchcock filmlerini de seversin büyük ihtimal. :)

Peki bekliyorum.:D

Film önerisinde yine bulunamıyorum siz seçin ankette katılırım.:D

Sınavdan sonra ben de katılırım inşallah. :D Bu yaz geçen seneye göre daha çok film izleriz gibi. :)

Yorumları biraz okudum da Insomnia'yı daha önce izlemiştim ama Al Pacino filmi olduğu için tekrar izlerim sıkınıtı yok. Bence listede olması gereken bir film, hem Nolan da var. :D

Gangs of New York da izlemek istediğim filmlerden bir tanesi hem konusu güzel hem yönetmen Scorsese hem de başrolde Leonardo DiCaprio var. Kaçırılmaması gereken bir film gibi duruyor. :) Etkinlik kapsamına alınmasa da ben yine izlerim o konuda sıkıntı olmaz. :)

Rebecca'nın konusuna dahi bakmadım ama hem Hithcock filmi olması hem de Oscar almış olması izlemek için yeterli gibi duruyor. :D

Film önerilerim;
  1. The Usual Suspects (1995) - IMDb'de aldığı 8.7 puanla dikkat çekiyor. Filmin iki ödülü var.
  2. The Silence of the Lambs (1991) - IMDb'de aldığı 8.6 puanla dikkat çekiyor. Filmin 7 ödülü var.
  3. Memento (2000) - IMDb'de aldığı 8.5 puan aldı. Bir Christopher Nolan filmi. Kardeşi Jonathan Nolan tarafından yazılmış "Memento Mori" isimli kısa hikâyeden uyarlama.
  4. The Departed (2006) - IMDb'de aldığı 8.5 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 4.5 puanlık. 64. Altın Küre Ödülleri'nde en iyi yönetmen ödülü almış.
  5. Full Metal Jacket (1987) - Filmin çok az izlemiştim. IMDb'de 8.4 puanı da var. Acemi askerler ilk dakikalarda komedi yaşatıyor. Sonrasını izlemedim. Askeri, savaş film.
  6. Heat (1995) - IMDb'de 8.3 puan aldı. "Al Pacino ile Robert De Niro" der susarım.
  7. Unforgiven (1992) - IMDb'de 8.3 puan aldı. Clint Eastwood'un kovboy filmlerinden. Hem oyuncu, hem de yönetmen. Yaşayan filmlerden. Kovboy filmlerinden. Filmin 6 ödülü var.
  8. No Country for Old Men (2007) - IMDb'de 8.2 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 4.5 puanlık. Film 4 dalda Altın Küre'de adaylığı var.
  9. İnto the Wild (2007) - IMDb'de 8.2 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 4.5 puanlık. Christopher McCandless'in maceralarından esinlenmiş bir film.
  10. There Will Be Blood (2007) IMDb'de 8.2 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 5 puan, yani başyapıt! 80. Akademi Ödülleri'nde 8; 2008 BAFTA Ödülleri'nde 9 adaylığı var.
  11. A Beatiful Mind (2001) - IMDb'de 8.2 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 4 puan. Zeka üzerine, gerçek hayata odaklanarak hazırlanmış bir film. Filmin 8 ödülü var.
  12. Groundhog Day (1993) - IMDB'de 8.1 puan aldı. Film için 2006 yılında ABD Ulusal Film Arşivi'ne seçilmiş ve muhafaza ediliyor olduğunu söylesem yeterli olur sanırım.
  13. Rain Man (1988) - IMDb'de 8.0 puan aldı. Filmin 7 ödülü var.
  14. Atonement (2007) - IMDb'de 7.8 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 4.5 puan. Altın Küre'de 7 dalda aday gösterildi ve iki ödül kazandı. 2008 BAFTA Ödülleri'nde ise, 14 dalda aday gösterildi.
  15. Sideways (2004) - IMDb'de 7.6 puan aldı. Beyazperdeye göre de 5 üzerinden 5 puan, yani başyapıt! 62. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Senaryo Ödülü ve En İyi (Müzikal/Komedi) Film ödülünü kazandı. 'Spirit Awars' ödüllerinde 6 ödülü var.
Şöyle bir gözatayım dedim de, izlenmesi gereken çok film var. Bu listedeki filmler de o filmlerden. Çoğu gönül rahatlığıyla izleyip, pozitif puan ve olumlu görüş bildireceğimiz filmler. Farklı ve iyi olan.

@Arslan Bey son ikisi hariç hepsi izlediğim filmler. :(

Yalnız The Usual Suspects'i izleyeli yıllar oldu ve o zaman sevmememe rağmen şimdi tekrar izleyince seveceğimi düşünüyorum. Onu izlemek isterim.

Atonement listemde. :)

Sideways geçen sefer aday gösterdim ama oylamada seçilmedi. :(

@Arslan Bey son ikisi hariç hepsi izlediğim filmler. :(

Yalnız The Usual Suspects'i izleyeli yıllar oldu ve o zaman sevmememe rağmen şimdi tekrar izleyince seveceğimi düşünüyorum. Onu izlemek isterim.

Atonement listemde. :)

Sideways geçen sefer aday gösterdim ama oylamada seçilmedi. :(
O kadar araştırdım, boşa mı gitti yani. :( Olsun, bir şey olmaz sanırım. :)

Önerilerimi araştırarak yaptım. Çok sağlam filmler, ödüllü. Tekrar izlersin, bir şey olmaz. Tazelersin yani. O bahsettiğin üç filmde seçilebilir. Özellikle de Sideways. İçimden öyle geçiyor nedense. Bakalım neler olacak. :)

O kadar araştırdım, boşa mı gitti yani. :( Olsun, bir şey olmaz sanırım. :)

Önerilerimi araştırarak yaptım. Çok sağlam filmler, ödüllü. Tekrar izlersin, bir şey olmaz. Tazelersin yani. O bahsettiğin üç filmde seçilebilir. Özellikle de Sideways. İçimden öyle geçiyor nedense. Bakalım neler olacak. :)
No Country For Old Men bir kere ilk sezonda vardı daha. İstersen ilk sezon kapsamında izleyebilirsin. :D

İsteyen olursa o listedeki filmlerden bazılarını aday gösterebiliriz. İkinciye de izleyebilirim listedeki filmlerin bir kısmını. :)

@OzaN listenin bir kısmını daha paylaşır mısın? :D Açıklama eklemene gerek yok, eğer hazırda değilse açıklamaların. :)

No Country For Old Men bir kere ilk sezonda vardı daha. İstersen ilk sezon kapsamında izleyebilirsin. :D

İsteyen olursa o listedeki filmlerden bazılarını aday gösterebiliriz. İkinciye de izleyebilirim listedeki filmlerin bir kısmını. :)
Doğru, 'No Country for Old Men' filmi listede vardı. Dikkat etmemişim, listeye bakmadığım için. Şimdi farkettim. Belki izlerim. :D

Yeni filmler yayınlansın, eski listedekilere gerek yok yani. :)

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Yakın tarihte çekilmiş, savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlattığını tahmin ettiğim, başarılı olduğu söylenen film. Süresi sadece 94 dakika.

Barry London (1975)

Efsane yönetmen Stanley Kubrick'in Top 250'de yer alan filmlerinden biri. 4 dalda Oscar sahibi.

The Gold Rush (1925)

Sinemanın en büyük efsanelerinden Charlie Chaplin'in önemli filmlerinden bir tanesi.

Rashômon (1950)

Seven Samurai'ın yönetmeni, Japon sinemasının unutulmaz ismi Akira Kurosawa'nın önemli filmlerinden biri. Süresi sadece 88 dakika. 1952'de Japonya'nın adayı olmamasına rağmen Akademi onur ödülü vermiş.

Juno (2007)

Farklı senaryosuyla dikkat çeken bu dalda Oscar kazanmış. Başrol oyuncusu Ellen Page'e Oscar adaylığı kazandıran filmde Michael Cera, Jason Bateman, Jennifer Garner, Allison Janney gibi pek çok ünlü isim var.

Walk the Line (2005)

Bir müzisyenin biyografi filmi olan bu film Reese Witherspoon'a Oscar kazandırdı. Joaquin Phoenix filmin diğer başrolü.

Public Enemies (2009)

Başrollerinde Johnny Depp ve Christian Bale yer alıyor...

Yarın başka 7 filmle görüşmek üzere. :D

@berkann