Fenerbahçe - Genel Sohbet & Transfer Konusu

Genç oyuncuların 3 büyüklerde oynamasını pek istemiyorum genelde oynatmıyorlar yurt dışına düşük takıma gitmesi daha doğru

Reactions: Araf
Genç oyuncuların 3 büyüklerde oynamasını pek istemiyorum genelde oynatmıyorlar yurt dışına düşük takıma gitmesi daha doğru
Potansiyeli yüksek bir oyuncuysa oynar. Ozan Kabak örneği var son zamanlarda, oynamaya başladığı anda kısa sürede fark edilip yurt dışına transfer oldu. Potansiyeli ve kabiliyeti yüksek olması lazım.

Potansiyeli yüksek bir oyuncuysa oynar. Ozan Kabak örneği var son zamanlarda, oynamaya başladığı anda kısa sürede fark edilip yurt dışına transfer oldu. Potansiyeli ve kabiliyeti yüksek olması lazım.
Genelde oyuncu sıkıntısı oluyorsa yerliler şans buluyor. Ozan Kabak da böyle bence. Genelde oynadıklarını zaman hata yapılınca da yerin dibine sokuluyor. Bence 3 büyüklere gitmek iyi değil. İstisnalar olabilir illaki ama genel olarak genç oyuncunun 3 büyüklerde işi daha zor olur.

Garanti oyuncular ön plana çıktığı için rekabet ortamında galip çıkması zor olabiliyor genç oyuncuların. Bu düzenin değişmesi için yabancı sınırı olmadan yerli oyuncuyu, bilhassa altyapıdan çıkan genç yerli oyuncuyu teşvik edilmesi lazım. Hatta bu yolda genç teknik direktörlere de sık sık şans verilmeli. Yaşı ilerlemiş hocalar risk almayı sevmez, tabii ki önceden risk almıyorsa. Bu yüzden genç teknik direktörler de takımın başına getirilmeli.

Reactions: Gerekli24
Bence illa kural getireceklerse dediğin gibi altyapıdan veya genç Türk oyuncuları ile ilgili bir kural ya da teşvik olmalı

Bence illa kural getireceklerse dediğin gibi altyapıdan veya genç Türk oyuncuları ile ilgili bir kural ya da teşvik olmalı
Bütün takımlar zorunlu olarak altyapıdan en az bir oyuncusunu maç kadrosuna alsın, ilk 11 zorunluluğu olsa karşı çıkılır ama maç kadrosu mantıklı olur.

Bütün takımlar zorunlu olarak altyapıdan en az bir oyuncusunu maç kadrosuna alsın, ilk 11 zorunluluğu olsa karşı çıkılır ama maç kadrosu mantıklı olur.
Maç kadrosuna zaten alıyor bence zorunlu değil de teşvik olabilir oynatana daha fazla ücret verilmesi gibi.

Maç kadrosuna zaten alıyor bence zorunlu değil de teşvik olabilir oynatana daha fazla ücret verilmesi gibi.
Para vermemek için bahane üretiliyor, o imkansız. Federasyon bu teşviki hayatta yapmaz. En fazla zorunlu yapar, onu da zorlamayı sevdiği için yapar.

Zorlama 1 tane yapılabilir aslında ama buna da tepki gelir.
Altyapısı iyi olmayan takımlar sıkıntı yaşar. Türkiye'de tamamı altyapıdan oluşan bir takım kurulup mücadele edinse, Türkiye'de bu konuda en çok Altınordu öne çıkar sanırım. O da Süper Lig'de değil, çıkmak da istemiyor.

Evet ama böylece altyapıya önem artmış olur

Evet ama böylece altyapıya önem artmış olur
Altyapı konusunda marka olmuş bence en iyi kulüp, Athletic Bilbao. Kadrosunda hiçbir şekilde yabancı uyruklu bir futbolcu yok, hepsi İspanyol. Sadece iki Gana kökenli İspanyol futbolcu var. Genel olarak Bask bölgesindeki takımlarda yetişmiş futbolcular takımda; yani ya Athletic Bilbao çıkışlı olacak, ya Real Sociedad çıkışlı olacak ya da CD Basconia çıkışlı. 21. yüzyılda kayda değer çok büyük başarıları yok ama altyapı konusunda çok üst düzey bir kulüp. Bu şekilde sistemli kulüpler artsa keşke. Altyapı anlamında sistemli olan Altınordu ile Bursaspor var, Athletic Bilbao kadar olamasa da.

Bursaspor bu kadar değildi ama alt lige düştükçe durumları kötü olunca iyice altyapıya döndüler umarım iyi oyuncu çıkarırlar en son Ali Akman gitmişti galiba

Bursaspor bu kadar değildi ama alt lige düştükçe durumları kötü olunca iyice altyapıya döndüler umarım iyi oyuncu çıkarırlar en son Ali Akman gitmişti galiba
Bursaspor'un 2009-10 sezonuna gidelim, şu meşhur şampiyonluk sezonuna. Serdar Aziz, Eren Albayrak, Volkan Şen, Sercan Yıldırım ve Muhammet Demir, yani o sezon beş altyapıdan futbolcu var. Ertuğrul Ersoy, Zeki Çelik, Ozan Tufan ve Enes Ünal gibi oyuncuları çıkardı, oralara hiç girmiyorum. Bursaspor'un altyapısı çok iyi. Sadece alt ligde olduğu için ve ekonomi anlamında sıkıntı yaşadıkları için altyapı oyuncuları daha çok parlıyor. En çok parlayan Ali Akman'dı, o da kulüple kötü bir şekilde ayrılıp başka bir kulübe gitti. Burak Kapacak da Fenerbahçe'ye gitti.

Türkiye'ye göre Bursa'nın alt yapısı çok iyiydi bunu ben de biliyorum o dediğini demek istedim ben de şimdiki durumları nedeniyle tamamen alt yapı takımına dönüştü.

Türkiye'ye göre Bursa'nın alt yapısı çok iyiydi bunu ben de biliyorum o dediğini demek istedim ben de şimdiki durumları nedeniyle tamamen alt yapı takımına dönüştü.
Tabii ekonomik sebeplerden dolayı altyapıya daha ağırlık veriyorlar, orası ayrı konu. Bu da binevi krizi fırsata çevirmek oluyor, keşke bütün kulüplerimiz krizi fırsata çevirebilecek altyapılara sahip olsa.

Reactions: 12.Adam and Araf