Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Ben olayı da anlamadım, şimdi o gün 5 film açıklamıştın? Bugün de açıkladın 5 film. Yani 1. sezon filmleri mi bunlar?
Yok 6 sezon içinde herhangi bir zamanda olacak.
Eğer ilk sezonda olmasını istediğiniz film varsa Oscar takımında 18 film izleyebilip bir tanesini seçebiliyorsunuz 72 film arasından.

Seven varsa Shutter İsland da olmalı pek fark yok aralarında
@OzaN
Belki olur o da.

Eğer ilk sezonda olmasını istediğiniz film varsa Oscar takımında 18 film izleyebilip bir tanesini seçebiliyorsunuz 72 film arasından.

Belki olur o da.
Admin 18 yaparsam zaten bunu seçecem bence sen alma listeye 18 film yapmanın bir amacı olsun

Ben de katılırım etkinliğe hem benim için güzel bir fırsat olur başyapıtları izlemek için ama hele bir Oscar filmlerini izleyeyim, yoğunluktan vakit bulamıyorum pek bir şey izlemeye.

Belki olur o da.

Ben 72 filmden bağımsız olarak istediğimiz efsane bir filmi seçiyoruz sanmıştım, bence öyle olması daha iyi olurdu sonuçta ödül kendi seçtiğimiz olacaktı fast 72 film sınırı olunca hiç hoş olmadı, büyük ihtimalle olmasını istediğim film 72 nin arasında olmayacak, olsa bile keşke üyelerin de söz hakkı olsaydı.

hepside harika filmler sanırım ,izlemediğim yine iki tane var
ama izlediklerimide tekrar izleyeceğim tabiki

Admin 18 yaparsam zaten bunu seçecem bence sen alma listeye 18 film yapmanın bir amacı olsun
Sen de Tolstoyevski gibi anlamışsın. İlk sezonda olmasını istediğin filmi seçeceksin. Yani Shutter Island'ı ben almazsam sen seçemezsin.
(Gerçi oylama olacak en kötü orada yer alır ve orada yer alırsa oylarınla seçmeye katkıda bulunabilirsin.
)

Şimdi şöyle bir şey var biz bu 72 filmin de gerçekten büyük çoğunluk tarafından beğenilen filmler olmasını istiyoruz. Ama tek bir kişinin kişisel görüşüne kalırsa uçuk şeyler seçilebilir ve çoğunluğun sevmeyeceği filmler de etkinlikte yer almış olur. Eğer seçtiğin film gerçekten öyle bir filmse zaten listede vardır veya oylama kısmında aday olarak dahil olabilir.

Etkinliğin özelliği de efsane filmlerden oluşması, yani elbette gidip de Nhmphomanic gibi filmleri seçecek değilim.
İMDB TOP 100'in önemli yerlerinde olan bir film de sanıyorum ki göze batmaz, genelin sevmiş olduğu film zaten izleyip de beğenmeyen yoktur. Yani istisna olarak 18 film izleyenlerin 1 film seçme hakkı olmalıydı en kötü 250 nin içinden olsun ama olmalıydı sonuçta 72 filmin içine girmeyebilir, oylamaya açılan filmlerin de ödülle bir ilgisi yok, ki oylama varsa benim önerdiğim filmler daima olarak kaybetmek zorundadır o ayrı mevzu.

Top 100'de ise seçilmiş olma ihtimali çok yüksek zaten.

İşte bu film eğer 18 film izleyenin istediği 1 filmi seçme hakkı olmadığı taktirde seçilmeyeceğini tahmin edebiliyorum. Forumda anime türünden nefret ediliyor, sevilenler olsa bile ilk 100 ün içinde Vol-i, Komşum Totoro, Oyuncak Hikayesi hatta Ruhların Kaçışı gibi efsanevi yapımlar var, bunların kalite olarak diğer saydığımız klasiklerden, Godfather ya da Pulp Fiction'dan geri kalır yanı yok. Ama 72 içinde taş çatlasın 3-4 tane anca seçilir çünkü gerçek insanlar oynamıyor. Animasyon çocuk işi, çok sıkıcı.

Animasyon konusunu size soracaktım aslında, ben hiçbir animasyonu listeye almadım. Dediğin gibi forumda sevmeyeni çok. Gerçi Inside Out çok izlenip beğenildi ama genel olarak ön yargı var. İstek olursa animasyonlar için özel anket açılıp birkaç tanesi seçilebilir. Yalnız dediğin filmi ben izlerken sıkıntıdan ölüyordum az daha, tekrar izlemek istemem açıkçası.

Aynı şey Titanik için de geçerli bana göre, Ateşböceklerinin Mezarı sadece anime anlamında değil, gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biridir ve beğeni katsayısı çok yüksektir. Eğer animasyon için anket yapılırsa burada seçilmez, Toy Story dururken kimse insanın içini burkan bir yapıma oy vermez fakat bu bu yapının efsane olduğu gerçeğini de değiştirmez.
Sonuç olarak 18 film izleyip de bu filmi listede göremeyeceksem ben ne anladım öyle ödülden.

Anladım şimdi

@OzaN

Seri film olmayacak dedin ya şimdi, sadece 1. filmler mi seçilebilir yoksa direk seçilemez mi? Şimdi mesela diyelim ki ben Kill Bill'i seçtim, beğenen 2. filmi de izler zaten tutup da 2. filmi koymak fazladan yer kaplar. Sen de öyle mi düşünüyorsun yoksa direk bu tarz filmleri direkman eliyor muyuz?

Öyle düşünüyorum. Belki 1-2 istisna olabilir bu konuda.

Öyle düşünüyorum. Belki 1-2 istisna olabilir bu konuda.
İstisnai durumlar mesela nasıl olabilir? Çünkü mesela bazı seri filmler tek film gibi yani sanki aslında tek filmmiş ama ortadan kesilmiş gibi.

İstisnai durumlar mesela nasıl olabilir? Çünkü mesela bazı seri filmler tek film gibi yani sanki aslında tek filmmiş ama ortadan kesilmiş gibi.
Bazı filmlerin ikincisi de olabilir. Godfather 2 gibi. Ama en fazla iki film olur öyle.
Tek filmmiş gibi olanlara örnek var mı?

Bazı filmlerin ikincisi de olabilir. Godfather 2 gibi. Ama en fazla iki film olur öyle.
Tek filmmiş gibi olanlara örnek var mı?
Mesela Kill Bill tek film. İkisi de Tarantino'nun 4. filmi de geçiyor Vol. 1 resmen ortada bitiyor. Ama şöyle bir şey de var.İlk filmi koyarız beğenen 2. filmi kendi izler zaten?