Merakla beklediğiniz o an geldi, 72 filmden oluşan listenin ikinci beşlisi karşınızda.
Bu arada geçen hafta bir liste yapmadan rastgele 5 film saymıştım ama bu hafta liste yaptım ve kesin olur gözüyle baktığım filmlerin sayısı 72 filmden fazla çıktı. (3-4 fazla gerçi ama fazla yine de) Daha benim almayıp sizlerin olsun diyeceğiniz başyapıtlar da var. Muhtemelen 60 tane kadarını ben direkt açıklayacağım ve geri kalanını oylamayla seçeceğiz.
Neyse ikinci beşliye geçelim:
The Godfather (1972)
Tüm zamanların en önemli başyapıtlarından biri. Marlon Brando'nun devleştiği, Al Pacino'nun yıldızlaştığı fazla söze ihtiyaç duymayan bir film. IMDb Top 250'de #2
Se7en (1995)
Unutulmaz filmlerin yönetmeni David Fincher'ı üne kavuşturan en önemli yapımlardan biri. Başrollerde iki efsane oyuncu Brad Pitt ve Morgan Freeman. IMDb Top 250'de #22
Directed by David Fincher. With Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey, Andrew Kevin Walker. Two detectives, a rookie and a veteran, hunt a serial killer who uses the seven deadly sins as his motives.
Oldboy (2003)
Uzak doğu sinemasından çıkmış en önemli başyapıtlardan biri. Etkileyici senaryosuyla IMDb Top 250'de #67
Directed by Chan-wook Park. With Min-sik Choi, Ji-Tae Yoo, Hye-jeong Kang, Dae-han Ji. After being kidnapped and imprisoned for fifteen years, Oh Dae-Su is released, only to find that he must find his captor in five days.
Unforgiven (1992)
En iyi film ve en iyi yönetmen dahil dört dalda Oscar kazanmış bir Clint Eastwood klasiği. Eastwood'un hem yönettiği hem başrol oynadığı filmde Gene Hackman ve Morgan Freeman da yer alıyor. Top 250'de #113
City Lights (1931)
Komedinin usta ismi Charlie Chaplin'in nesilden nesile aktarılan unutulmaz klasiklerinin en ünlülerinden biri. IMDb Top 250'de #35
@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg