Fav10 Başyapıt Festivali - 1. Sezon

asla kabul etmiyorum lebowski falan diye bir film seçtiğimi söylemedim

alien i seçtim @OzaN

Eğer Lebowski'yi seçmiş olsaydın cidden boşa gitmiş olurdu güzelim hakkın, belki beğenirdin fakat inan çok daha iyi filmler var. Listede en sıkıcı 10 filmden biri, komedi türünde hiç komik olmayan bir yapıt. Geçmiş olsun.

Gerçi Alien'de pek hoş değil fakat Lebowski'den her türlü iyidir.

alien korku filmi etkinlikte korku filmleri çok az en azından farklı bir renk katmış oluruz ortama

Lebowski'yi seçtim bile bu hafta izliyoruz.

Tamam Alien da olsun problem yok.
ben lebowski falan izlemem üç gün hakkımız vardı ve bu akşam 12 ye kadar seçme hakkımız devam ediyordu kimse hakkımı gaspedemez

Lebowski'nin başyapıt adı altında ne işi var onu da çözemedim, güzelim V For Vandetta'nın bile olmadığı etkinlikte.
Ne güzel Natalie Portman'ı ve günümüz Türkiye'sini izleyecektik.

Tamam işte hakkını kullandın. The Big Lebowski zaten benim de ilk sezona seçebileceğim filmlerdendi. Onu da siz seçtiniz sonuçta önceki turlarda bu sezon olmasa sonraki sezon olacaktı ne fark eder.

Lebowski'nin başyapıt adı altında ne işi var onu da çözemedim, güzelim V For Vandetta'nın bile olmadığı etkinlikte.
Ne güzel Natalie Portman'ı ve günümüz Türkiye'sini izleyecektik.

onun seçilmemesindeki kabahat @Tzira nın
ben oysa demiştim v for vandetta da natalie portman var dedim gitti dobrowski filmine oy verdi

Tamam işte hakkını kullandın. The Big Lebowski zaten benim de ilk sezona seçebileceğim filmlerdendi. Onu da siz seçtiniz sonuçta önceki turlarda bu sezon olmasa sonraki sezon olacaktı ne fark eder.
tamam alien de varsa sorun yok
lebowskiyede katlanırız

1984 romanı oldu V For Vandetta gelişme var

Değişen bir şey yok, bildiğin üzere V For sadece tarihe geçmiş bir adamdan esinlenme bir film değil, 1984'den buram buram esinlenmiş distopik bir film. Filmin atmosferi ve devlet diktatöralyası resmen 1984 dünyasına geçmeden bir önceki kademeyi anlatır. Keza 1984'ü okumuş olsaydın daha iyi anlaşırdık ne demek istediğim ile ilgili.

Anlaşamazdık yine

Diktatör devlet düşün daha canlı bomba eylemcisinin mezarına ggiden vekili hapse atamıyor.
O kadar ileri demokrasiyiz ki patlamadan sonra Erdoğan yapmış diyen yüzde 20-25 kesim var

Anlaşamazdık yine

Diktatör devlet düşün daha canlı bomba eylemcisinin mezarına ggiden vekili hapse atamıyor.
O kadar ileri demokrasiyiz ki patlamadan sonra Erdoğan yapmış diyen yüzde 20-25 kesim var

Bir ülke dikte rejimine sahip olacak ve her şey güllük gülistanlık olacaktı zaten, ülkeyi enkaz yerine çevirip yavaş yavaş Diktayı oluşturuyor daha ötesi yok. Dikta denilen şey ülkeye darbe yapıp zorbalık yapmak değil, otoriteyi zamanla sindire sindire ele almak ve kendini halktan üstün görmek, devletin sahibi görmektir. Öyle ki ben gidersem ülke yıkılır deme cürretinde bulunabilmektir.

Hepsi çok iyi matrixi herkes izlemiştir onu saymayacak olursam senaryo olarak shutter island ve 12angry man çok çok iyi. 12angry man eski film olup bu kadar iyi senaryo olması cidden şaşırtıcı normalde eski filimler zaminda iyidir.

Shutter island ise senaryo nasıl yazılır ders kitabı gibi bir şey bir tane bile boş sahnesi yok her sahne finalle ile bağlantılı

Ergenler için kadın kokusu tavsiyem iyi gaza getirir)))

Çizgi filim için kesinlikle monster inç tam çizgi filim naifliginde

Aksiyon için fazla önerim yok breavhart iyidir işte))

Psikolojik filmler içinde en iyisi requiem for a dream iyi psikoloji bozar))) seven dövüş kulübü altıncı his otamatik portakal idare eder fazla psikolojiyi zorlamaz

Diktatör olan insan İslam ümmetini savunup batıya ayar
veriyor.Kendimizi kandırmanın anlamı yok Erdoğan bugün onların politikalarını aynen uygulasaydı ondan iyi demokrat yoktu ama onların politikalarını boşa çıkardığı için diktatör makaleleri yazıyorlar.Yabancı basın tamamen yahudilerin elinde eee haliyle Erdoğan hakkında iyi yazmayacaklar.

Tayyip Erdoğan ortadoğu coğrafyasındaki bütün oyunları bozdu eee haliyle saldırmaları başladı.Eğer pydyi kabul edip pkkya operasyon oolmasaydı canlı bombalar patlamayacakti.Kandil Erdoğanı devirmek istiyoruz dediğine göre iş bitmiştie

Tam anlamıyla dört dörtlük bir psikolojik film başyapıtı görmek istiyorsan Ateşböceklerinin Mezarı'na bakmalısın. Ne Requiem ne başkası onun kadar insanın psikolojisini bozamaz. Ufacık duygusu ve vicdanı olan herkesin içini burkan bir eser.

Psikolojik olmaktan ziyade dramatik bence o.

Bencede psikolojik değil dramatik bir film kardeşlik duygusuna önem veriyorsan güzel bir cigifilm. Animasyonlar içinde izlenebilir

Benim psikolojik gerilim adına önereceğim film buradakilerden çok iyi ama listede olmadığı için söylemedim.

Psikolojik olmaktan ziyade dramatik bence o.

Psikolojik derken izleyende psikolojik bir ağırlık bırakması anlamında.

Demek ki her izleyen farklı sonuçlar çıkarabiliyormuş zira o filmle en son aklıma gelecek şeydi kardeşlik duygusu. Orada daha çok savaşın masum insanlar üzerindeki çarpıcı ve yıkıcı etkisi, çaresizliğin trajik sonuçları ele alınıyordu. Tabi bunu sevimli bir kardeş ve yiğit bir abi üzerinden ele alıp bu iğrenç ortamda kendilerine sıkı sıkı kenetlenmeleri esas temayı daha da ilgi çekici ve trajik kılan bir detay.

Yine de söyle o psikolojik gerilim filmini belki bu vesileyle izlemiş olurum?

2.sezon için de tıpkı bu sezonda verilen ödül gibi herhangi bir teşvik-i sinema kanunu düşünülüyor mu bir film seçmek gibi? Bu ve fffk7 var, bu ikisine teşvik için bir ödül ortaya konulursa sadece insanoğlu değil doğadaki tüm canlıların yaratılışı gereği ister istemez daha çok verim alınır. Arabalar bile benzinle çalışıyor.

@OzaN

Evet olacak yine ama FFFK7 için olur herhalde bu sezonun ödülü.