Fav10 İçin Yolun Sonu (Değil)

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yaklaşık 11 yıllık serüvenin artık sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Tamamen amatör olarak, hobi olarak kurulan FavoriForumum ya da yeni adıyla Fav10 benim dahi beklentilerimin çok ötesine geçerek onbinlerce üyeye ulaşan, milyonlarca ziyaretçiye ulaşan bir platform haline geldi. Hiçbir zaman maddi beklentileri ön planda tutmadığım forumu ayakta tutan sizler, bizler arasına kurulan bağ oldu ve bu bağ uzun soluklu arkadaşlıkları beraberinde getirdi.

Buradan her ne kadar kısa zamanda ortadan kaybolsalar da @sirin başta olmak üzere benimle birlikte forumun temelini sağlayan kurucu ekibe, forumun yıllar yıllar önce kapanmanın kıyısından döndüğü dönemlerde yanımda olan @Neferet'e, forumun dutluk olduğu yıllarda uzun süreli katkılarda bulunan @King08, @LeqeND KiLLeR, @Neferian, @dRaqa0'ya, reyting sonuçlarıyla birlikte forumun bambaşka bir serüvene yol açtığı günlerde o bölümün temellerini oluşturan @Fks14, @keskinbudala, @cevaa, @xdragxx, @emreemreu'ya, forumun altın çağlarında harika bir yöneticilik yapan @darksaal'a, forumda adminliğe kadar yükselen tek isim olan @mrt-06'a ve onunla birlikte forumun bugünlere gelmesinde büyük payı olan @Bully'ye, yıllardır forumun en aktiflerinden olan @denizz19'a, özellikle yabancı dizi ve sinema bölümünde unutulmaz katkılar yapan @sürgünüm'e, forumun en büyük renklerinden olan ve her daim yüzümüzü güldürmeyi başaran @destere'ye, düzenlediği yarışmalarla forumun son yıllarındaki en aktiflerinden olan @Çiğdem-'e, forumda uzun süre (çoğu zaman) başarıyla yöneticilik yapmış olan @xBUGRAx, @sokak sanati, @Yiğitt, @Yakamoz-Asi, @BesaleT, @Ahmed, @Tzira, @Billy Kane, @Harunnn60, @Aserat'a, yabancı dizi ve sinema bölümlerinde forumun en kaliteli etkinliklerinde pay sahibi @berkann, @gundix123, @Danger UA!'ya, orijinal yorumlarıyla kısa sürede forumun en renkli simalarından biri haline gelen @Tolstoyevski'ye ve şu an tek tek adını sayamayacağım, atlamış olduğum onlarca değerli kişiye tek tek teşekkürler.

Sebebe gelirsek... Artık forumun çoğu açıdan eski havasının kalmadığını düşünüyorum. Benim için de artık hayatıma artı değer katan bir şey olmaktan çıktı. Başarı hikayesi başarısızlık hikayesine dönmeden, bırakmak için doğru bir zaman gibi hissettiriyor. Ziyaretçi sayısı son yıllarda hiç çıkışa geçmedi, çok uzun zamandır maddi olarak zarar eder durumdayız. Çoğu kategoride gidenlerin yeri dolmadı ve eski günlerini arar hale geldi. Forum içindeki kutuplaşma da giderek arttı ve bu tip olaylara karışmamış yönetici bile neredeyse kalmadı. Bir gün böyle olacağı hiç aklıma gelmezdi ama devam ettirmek için bir sebep göremiyorum açıkçası...

Her ne kadar kapatma kararı almış olsam da sizlerin istediğiniz zaman birbirlerine ulaşabilecekleri bir yapıyı da geride bırakmak isterim. Bunun formüllerini düşünüyor olacağım...
 

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Oha kesinlikle itiraz ediyorum bu duruma. Böyle bir şeye ben dahil kimse olumlu bakmayacaktır. Bir anda herkesi alıştığı düzenden kaldırıp sokağa atamazsın kanımca bu yakışı kalmaz. Evet forumda bazı sıkıntılar oluyor ama aşılamayacak durumlar değil. Kesinlikle tasvip etmiyorum bu kararı.

Dislike rekoru bekliyorum konuya @mrt-06 @xBUGRAx @Dosi @Çiğdem- @Harunnn60 @vadikızı @Ahmed @Shamkhal @batuhankaralar @Sherlock @mesmeso61 @MEnes @MasacRE- @Doğu @xemrexxx @Thequeer ve diğerleri..
 
Son düzenleme:

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
''Çoğu kategoride gidenlerin yeri dolmadı ve eski günlerini arar hale geldi.'' Ben dahil birçok isim kategorileri canlı tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anki bölümlerin hepsi de aktif bölümler. Tv Haberleri olsun, Yorum sayfaları olsun, Müzik Dünyası olsun, Sözlük, Konu dışı olsun gayet aktif bölümler. Senaryo bölümü de son zamanlarda uçuşa geçti.

''Forum içindeki kutuplaşma da giderek arttı ve bu tip olaylara karışmamış yönetici bile neredeyse kalmadı.'' Bu yeni olan bir şey değil ki? Zamanında sürgünüm - denizz19 olayı yaşandı, havada hakaretler uçtu. Birçok isim yönetimden uzaklaştı, en favori üyeden atıldı. O zamanlar daha ağırdı, daha kötüydü. Şu an yaşanan kutuplaşma klasik bir şey. Ki sorunlar da kalmadı. Forum gibi bir yerde her zaman olabilecek şeyler.

O kadar emeğimiz boşa mı gidecek? Foruma yıllarını vermiş eski üyelerin emekli boşa mı gidecek? Saatlerimi harcadığım konularım boşa mı gidecek? Bunun için mi yaptık bu kadar şey? Ozan benim babamın oğlu değil, akrabam değil. Ne diye yıllardır ben konu açıyorum, bağımız kopmasın, eğlenceli olsun, forum ayakta dursun diye konu açıyorum? Tanımadığım birinin sitesini ayakta tutmak için konu açıyorum, her zaman konuştuk bunu yakın arkadaşlarımla zaten.

Evet arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde yöneticilikten atıldığımda da dediğim şeyi diyorum. Forum hiçbir zaman bizim olmadı, forum Ozan'ın. Bunu kabullenin. Kararın da yanlış olduğunu düşünüyorum, kesinlikle kapatılmamalı..
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Ben de bu karara ve bu kararın alınma şekline kesinlikle katılmıyorum. Bu forumda hali hazırda bir çok üye var. Üye diyorum ancak hepsi arkadaşlarım, arkadaşlarımız. Bu forumu ve buradaki aile ortamını buradaki üyeler oluşturdu. Buradaki üyeler ve arkadaşlıklar olmasa bu forum ne var olabilirdi, ne bugünlere gelebilirdi diye düşünüyorum. Forumu sen kurmuş olabilirsin, ancak buradaki insanların fikrini almadan, "Forumu kapatıyorum" demen bence doğru bir hareket değil ve yanlış. Ayrıca ben de forumun kapatılmaması taraftarıyım. @OzaN
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,911
Reaksiyon puanı
62,485
Puanı
1,060
yok artık bende forumun asla kapanmasını istemiorum gece yatmadan sabah bilgisayarı açar açmaz ben foruma giriyorum direk.günde kaç kez girdiğimi ben bile hatırlamıyorum . geçenlerde adres değişikliği sbebiyle 2 gün giremeyince o kadar moralim bozulup boşluğa düştüm ki anlatamam. o yüzzden burayı kapamanıza şiddetle karşı çıkıyor bunu bizlere yapmamanızı istiyorum.BİZ BUNU HAKETMEDİK.
 

Thequeer

Favori Üye
Katılım
10 Temmuz 2017
Mesajlar
2,580
Reaksiyon puanı
770
Puanı
145
Daha buraya üye olalı 4 ay olmuşken o kadar güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kurdum ki, bazısının reel hayatımdakilerden hiçbir farkı yoktu.
Sıraladığın gerekçelerin hiç biri bana göre somut birşeyler değil. Hayır anlamıyorum ki 4 ay boyunca o kadar kavga tartışma ile karşılaştım, ve sen bu kararı tam herkesin arasının düzeldiği ve hiçbir tartışmanın yaşanmadığı bugünler de mi verdin ?
Allah razı olsun ya başka birşey düşünecekmişsin bizim birbirimize ulaşmamız için ama ben samimi olduğum insanların bir kısmıyla zaten diğer sosyal mecralarda iletişim halindeyim diğerlerinden de alırım ama mesele bu değil. Şahsen ben bu üye olduğum zaman dilimi içinde günümün en az %50-60 ını burada geçiriyorum. Hadi kendimi geçiyorum ya 6. Yılını kutlayanlar var, onların emeklerine nasıl bir saygısız yapıldığı görülmüyorsa da pes.
Son olarak yineliyorum; Ben saydığın gerekçelerin hiçbirini asla geçerli görmüyorum bu kararı da asla onaylamıyorum. Gerçi sorduğun yok ama eminim ne Atacan’ın nede herhangi bir yöneticinin de bundan haberi yoktur. İnsan önce bi onlarla konuşur, bi çözüm yolu üretmeye oradan başlar, neyse ya...
 

S.G.A.T.

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
22,971
Reaksiyon puanı
8,351
Puanı
1,061
konuyu da okumadim, su anda sinirlenmek istemiyorum. Öglen okuyup vacgecirme operasyonuna ben de. :A
 

S.G.A.T.

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
22,971
Reaksiyon puanı
8,351
Puanı
1,061
is ciddilesmeden bir sey yazayim. Duygusala baglamayacagim yoksa yazip bitiremem cunku. Ama burasi benim hayatimin bir parcasi. Ben burada buyudum. Yuzunu bir kere gormedigim ama kardes kadar sevdigim kadar kardeslerim oldu burada benim. Neyse @OzaN eger istersen gönullu birisi mutlaka bulunur sunucu, site isleri icin. Biz de hem maddi, hem manevi ne gerekirse yardim ederiz ona. Kapatmak söz konusu olmamali. Ayip olur. Buyuk ayip.
 

Doğu

Favori Üye
Ölümsüz Üye
Katılım
26 Ekim 2015
Mesajlar
13,700
Reaksiyon puanı
20,686
Puanı
860
Konum
Ankara
Bu kadar insanın birbirine ulaşması mümkün değil hatta imkansız. Kesinlikle kararını gözden geçirmelisin. Gerekirse biz imece usulü öderiz aidatları sen kafanı yorma :A @OzaN