Fav10 İçin Yolun Sonu (Değil)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gerekirse dileniriz :F
Aynen ben Fikri olurum sen de İsmet o dilenci kadının yanında başlarız biz bu işe 😉 Benim de aslında yazacağım coooook şeyler var ama aşağı yukarı aynı şeyler bunlar konu başlığını görünce beynim durdu bi an Zaten gerçek olamaz diyerek girdim konuya okudum ki gerçek gibiymis :) şimdi benim önerim şu: diyelim ki sitenin aylık gideri 1.000₺ bunun 500₺ sini reklam lar karşılıyorsa diğer 500₺ yi de biz öderiz 25 kişi her ay 20₺ gonderse kontör yükler gibi ya da sigara içenler için de sigara parası.. yani yapmak çok zor ama yıkmak çok kolaydır bunca yılların emekleri var sonuçta ki forumumuzda Zaten aktif üye sayısı 25 kişiden çok çok fazla 50 olsa 10₺ yani ücret sorun değil yeni bir site falan unutun onu Zaten burada hazırı var reklam verenin var hazır kurulmuş site işte ..

Yani böyle mi olurum diyorsun üstad? :A

LOO9N0.png
Üye olmamla ban yemem bir olur :A

Cips çekirdek parası olsa forum giderlerini karşılayamayacak üye yoktur diye tahmin ediyorum :A Birinin siteyi komple devralması da Ozan'ın bu zamana kadarki emeğinin karşılığını vermek gerektiği için zor gibi görünüyor. Yönetim olarak konuşsunlar da biz de üyeler olarak elimizi taşın altına sokarız :A

Tek bir kişi için öyle ama 15-20 kişi birleşirse kişi başına cips çekirdek parasına düşmüyor mu? :A Yani sunucu giderleri hakkında hiç bilgim yok ama sanmıyorum ki aylık 100 - 150 lira olsun? En fazla 40-50 liradır diye tahmin ediyorum? :A

Tek bir kişi için öyle ama 15-20 kişi birleşirse kişi başına cips çekirdek parasına düşmüyor mu? :A Yani sunucu giderleri hakkında hiç bilgim yok ama sanmıyorum ki aylık 100 - 150 lira olsun? En fazla 40-50 liradır diye tahmin ediyorum? :A
Sunucunun detaylarını tam olarak bilmiyorum ama bizim gibi eski bir sitenin aylık gideri 250-300 liradan aşağı değildir :A

Evet, Fav10 ölmesin diye her şeyi yapmaya hazırım :A
Tamam o zaman ben siteyi Ozan'dan devralıyorum sen de altyapısıyla uğraş :A :A

Başka foruma gitmek ya da yeni bir forum kurmak tat vermez. Başka foruma gidilirse şu anki ortamın en az yüzde 75'i, yeni bir forum kurulursa yüzde 50'si kaybolur yani bir daha böyle bir aktiflik yakalanmaz ve her şeyden önce on binlerce mesaj geçmişi söz konusu, hafızanın silinmesi tadımızı bozar :A

Ozan'ın kafa tatiline çıkıp foruma en fazla bir süreliğine ara vermesini temenni ediyorum, temelli bırakması ve hatta hesabını silmesi de yakışmaz. Ama kendi kararıysa saygı duymak gerekir tabi. Forumu @mrt-06 ya devretmesini destekliyorum ben de, aylık ve yıllık sunucu masrafları konusunda da dediğimiz gibi şöyle İninal Kartla PayPal gibi anonim olarak bağış yapabiliriz zaten çok büyük masraf olacağını sanmıyorum ayda kişi başına cips çekirdek parası filan düşer en fazla :A
Bu arada zaten forumda uzun süredir Ozan yönetimsel olarak hiçbir şeye karışmıyordu Bully ile ben yapıyorduk ama Ozan teknik açıdan her zaman forumu ayakta tuttu şimdi devretsin tamam yönetimsel anlamda değişiklik olmaz yaparım ama teknik açıdan ben bir şey yapamam forum çöküyor ya da bazı eklentileri bozuluyor bunları ben çözemem o açıdan Ozan’sız çok zor olur. Şayet Ozan teknik anlamda bir güvence verir XenForo konusunda @XanTier kendini geliştirirse teknik anlamda da idare ederiz. Ödeme konusunda paybal / Ininal mantıklı. :)

Bu arada zaten forumda uzun süredir Ozan yönetimsel olarak hiçbir şeye karışmıyordu Bully ile ben yapıyorduk ama Ozan teknik açıdan her zaman forumu ayakta tuttu şimdi devretsin tamam yönetimsel anlamda değişiklik olmaz yaparım ama teknik açıdan ben bir şey yapamam forum çöküyor ya da bazı eklentileri bozuluyor bunları ben çözemem o açıdan Ozan’sız çok zor olur. Şayet Ozan teknik anlamda bir güvence verir XenForo konusunda @XanTier kendini geliştirirse teknik anlamda da idare ederiz. Ödeme konusunda paybal çok mantıklı. :)
Paypal Türkiye'de yasaklı onu ne yapacağız :A

Bu arada zaten forumda uzun süredir Ozan yönetimsel olarak hiçbir şeye karışmıyordu Bully ile ben yapıyorduk ama Ozan teknik açıdan her zaman forumu ayakta tuttu şimdi devretsin tamam yönetimsel anlamda değişiklik olmaz yaparım ama teknik açıdan ben bir şey yapamam forum çöküyor ya da bazı eklentileri bozuluyor bunları ben çözemem o açıdan Ozan’sız çok zor olur. Şayet Ozan teknik anlamda bir güvence verir XenForo konusunda @XanTier kendini geliştirirse teknik anlamda da idare ederiz. Ödeme konusunda paybal çok mantıklı. :)

PayPal Türkiye'den kalktı ama onun benzeri güvenli bir sistem olan İninal Kart var duymuşsunuzdur zaten. Postaneden 5 liraya alınıyor ve en önemlisi tamamen anonim kart, ismin dahi geçmiyor Kart bilgilerinde. Karta PTT den para yükleyip mobil site ya da uygulaması üzerinden başkasının kart numarasına doğrudan para transferi yapılabiliyor, banka hesabından tek farkı isim soyisim adres şube filan gözükmemesi :A

PayPal Türkiye'den kalktı ama onun benzeri güvenli bir sistem olan İninal Kart var duymuşsunuzdur zaten. Postaneden 5 liraya alınıyor ve en önemlisi tamamen anonim kart, ismin dahi geçmiyor Kart bilgilerinde. Karta PTT den para yükleyip mobil site ya da uygulaması üzerinden başkasının kart numarasına doğrudan para transferi yapılabiliyor, banka hesabından tek farkı isim soyisim adres şube filan gözükmemesi :A
Niye bu kadar gizliliğini koruyorsun ne var. :A

Evet üstte dedim Inınal diye. Paybal niye kapalı? :D

O ayrı onu yaparız zaten de konu yorumlama, açma ayrı işleri var. Farklı yani ikisi. :D

Ozan'la konuşup şu işe son noktayı koyalım, daha fazla insanları üzmeyelim. Net bir açıklama bekliyoruz sizlerden. :)
Bugün 1 Nisan mi yoksa ? Gerçi daha tam 6 ay dan fazla var..

Forum İstatistikleri

Konular
172,518
Üyeler
8,475
Son Üye
sdbHh88hd