Netflix Fatma - Dizi Yorumları

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Yok artık :eek: Gerçi bu Atiye'ye kısmen benziyor ama Bir Başkadır'la arasında fersah fersah kalite farkı var şimdi. :A Ama konu olarak gerçi Bir Başkadır'ın net bir konusu yoktu, hayattan hikayeler tadındaydı o da doğru. :A

Yorumu akşama doğru fırlatırım artık :A
Atiye ilk sezon cok iyiydi. Sana katilmiyorum yani :A ve daha 2 bölüm izleyipte diger diziler ile kiyaslanmasini dogru bulmuyorum. Sezon bitince gerekli kiyaslamayi yaparim :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Hem bölüm sayısı hem de bölüm süreleri kısa olunca bölüm bölüm yorumlamak mümkün olmadı, o yüzden hazır giriş yapmışken genel bir yorum yapayım dizi hakkında...

Ben ne çok beğenen ne de çok berbat bulan taraftayım, ortalama bir dizi olmuş. Bu duruma ise üzüldüm açıkçası çünkü konusu gerçekten çok güzel ve Türkiye standartlarında özgün dizinin. Bu konu çok daha iyi bir yönetmenlik, senaryo ve kurgu ile müthiş bir dizi haline getirilebilirdi. Oyunculuk faktörünü saymadım çünkü dizinin değerini yükselten en önemli faktör oyunculuklardı. Yalnızca Burcu Biricik değil, Mehmet Yılmaz Ak, Uğur Yücel ve diğer tüm oyuncular ve oyunculuklar çok başarılıydı. Diğer Netflix Türkiye dizileriyle kıyasa girmeyeceğim çünkü gerek yok, hemen her yerli dijital dizi yayınlandığında bu kıyasa giriliyor nedense...

Neyse diziye dönelim... Böyle ciddi bir konuya sahip bir diziden aynı ciddiyette bir yönetmenlik ve kurgu beklerdim açıkçası. Örnek vermek gerekirse Şahsiyet çok benzer bir konuya ve türe sahip bu diziyle ancak orada yönetmenlik ve kurgu çok çok daha başarılı, çok çok daha ciddiydi. Bu dizide ise -Bir Başkadır'ı ayırarak söylüyorum- önceden izlediğimiz Netflix Türkiye projelerindeki yönetmenlik ve kurgu yapısı tercih edilmiş. Yani anladığım kadarıyla dizi hemen herkese hitap edebilsin, hemen herkes tarafından kolayca anlaşılabilsin ve takibi kolay olsun diye böyle yapılmış ama hiç olmamış maalesef. Böylesine ciddi bir konu, daha ciddi işlenmeliydi.

Diğer olumsuz noktalar ise daha çok senaryo temelli. Özensizlik, herkesin bahsettiği mantık hataları ve zorlama twistler...

Bir kere ilk bölüm çok kötü yazılmış. Hemen her şey çok hızlı gelişiyor, Fatma direkt ilk cinayetlerini işliyor ama ne olup bittiğini anlayamıyoruz. Zaten giriş sorunlu olduktan sonra, sonrasında bu durumu toplamak çok çok zorlaşıyor. Pilot bölümler diziler için çok önemli ve burada o önem verilmemiş pilot bölüme bana kalırsa. Dizinin devamı biraz daha oturaklı denilebilir ama yine de hemen her bölüm bir şeyler eksik kalmış maalesef, finali de yeterince tatmin edici değildi...

Yine Şahsiyet üzerinden örnek vereceğim, ülkemizde bu türün en başarılı örneklerinden olduğu ve dijitalde yayınlandığı için... Orada Agah Beyoğlu'nun karakter gelişimi gerçekten muhteşemdi. Bu dizinin konusunu ilk okuduğumda Fatma için de benzer bir beklentiye kapıldım ancak asla beklediğimi bulamadım. Tamam, Burcu Biricik gerçekten muhteşem oynuyor ancak karakteri çok yetersiz yazılmış. İşlediği tüm cinayetleri rastgele işliyor, rastgele yakalanmıyor ve rastgele yaşıyor. İlk bölümlerde bunun olması doğal ancak devamında da bu böyle. Oğlunu -son bölümden anladığımız üzere kendi hatasıyla- kaybetmiş bir anne için anlaşılabilir bir durum denilebilir bu ama bir süre sonra durmadan adam öldüren bir karakter haline geliyor Fatma ve yaşadığı bu dönüşüm asla bize geçmiyor, geçemiyor. Bunda bölüm sayısının çok az olmasının da etkisi var tabii. Yine hiçbir şey tam olmasa ama 2-3 bölüm daha olsa her şey çok daha güzel olabilirdi...

Mantık hatalarına gelirsek bana kalırsa dizi bu anlamda gereğinden fazla eleştiriliyor. Verilmek istenen mesaj Fatma gibi kadınların toplumda görünmez olduğu, kimse tarafından değer verilmediği ve önemsenmediği zaten. Bu yüzden "karakola gitti ama komiser onu hiç dinlemedi" veya "çocuk bile katilin Fatma olduğunu anladı, koca İstanbul anlamadı" gibi eleştiriler pek gerçekçi değil çünkü Fatma'yı ve onun gibi kadınları geçtim, günümüz Türkiye'sinde çok daha iyi şartlara ve imkanlara sahip kadınlar bile dinlenmiyor, görmezden geliniyor. Dizinin vurgusu da tam olarak bu zaten...

Mantık hataları yok mu? Elbette var ve benim de gözüme batanlar oldu. Örneğin metro istasyonunda Fatma'nın adamı itmesi ve bu anın tek bir kamera açısı ile çekiliyor olması bariz bir mantık hatası. Günümüzde hemen her yerde kameralar var artık ve o metro istasyonunda, başka kamera yokmuş gibi davranılması pek mantıklı değildi. Bunun dışında, ilk bölümde içerisinde silah bulunan bir kasanın açık bırakılması da çok mantıklı değildi ama bunu yine Fatma'nın görünmez olmasına bağlayabiliriz, bana kalırsa çok büyük bir mantık hatası değildi. Dizi günümüz yerine, teknolojinin gelişmediği geçmiş bir dönemde geçse her şey çok daha fazla inandırıcı olabilirdi bence.

Mantık hatalarından çok zorlama twistler rahatsız etti beni açıkçası. Fatma'nın, Zafer'i yakalatma fikri çok güzeldi ancak uygulanışı berbattı. Fatma, Zafer'in köyün neresinde olduğunu dahi bilmiyor, köye gidince nerede olduğunu soruyor ancak polisleri daha köye gitmeden arayıp, Zafer'in yerini söyleyebiliyor. Bu zorlama bir twistti. Keza yine Bayram'ın yakalanma biçimi de çok zorlamaydı, orada ne olup bittiği dahi net bir şekilde anlaşılmıyor. Fazlasıyla aceleye getirilmiş.

Tüm bu olumsuzluklarına rağmen başta da dediğim gibi oyunculuklar muhteşem. Burcu Biricik rolünü yaşamış, başta Mehmet Yılmaz Ak olmak üzere yan kadro da üzerine düşeni yapmış. Sırf oyunculuklar için bile izlenebilir bence, zaten çok çok kısa sürüyor. Onun dışında işleniş biçiminde sorunlar olsa da dizinin konusu hem özgün hem de çok değerli. Bu ülkede kadına verilen, daha doğrusu verilmeyen değeri gözler önüne sermesi sebebiyle bile izlenebilir. Burcu Biricik ve Melis Sezen'in karşılıklı oynadığı sahneyi çok beğendiğimi de söylemem gerek bu noktada, replikleriyle, oyunculuklarıyla çok gerçek bir sahneydi. Bunun yanı sıra öyle veya böyle bir "seri katil" hikayesi de mevcut dizide. Son olarak yukarıda sanırım değinmedim ama müzik kullanımını çok başarılı buldum, hemen hemen hiçbir yerli dizide -dijital olsun olmasın- mekandaki sesler aracılığı ile müziksiz bir biçimde duyguyu yaşamamıza, o atmosferi hissetmemize izin verilmiyor. Burada ise bunun tam tersi bir durum söz konusu, bu yüzden müzik kullanımını çok beğendim...

Ortalama bir puan vereceğim: 7/10 (6.5'tan olmak üzere)
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x2

Diziyi izlerken yoruluyorum ya. Çok ağır ilerliyor. Sezonu 6 bölümden oluşan dizinin bu kadar ağır ilerleme hakkı olmamalı bence. Dizide hala bulamadığım bir eksiklik var.

Fatma şu anda sıkıcı bir karakter gözümde. "Zafer" demekten ve donmaktan başka bir şey yapmıyor. Hala bize ne karakterin geçmişi gösterildi ne de Zafer'e olan bu bağlılığı açıklandı. Şu ana kadar ondan beklediğim sertliği göremedim.

Mehmet Yılmaz Ak dizinin bence asıl baş rolü. Onun sahnelerini izlemek zevkli oluyor. Fatma'dan umudum kesilmek üzereyken umarım daha çok öne çıkar. Çağdaş Onur Öztürk bölümde figürandan halliceydi.

İsmail'in öleceği kesindi ama bu şekilde olmasını beklemiyordum. Bayram'ın emriyle Yusuf'un öldüreceğini düşünüyordum.

Sidar ve Fatma arasında bir geçmiş çıkarsa hiç şaşırmam. Fatma'ya hukuksal yardım edeceği çok belli. Belki sayesiden Zafer ve oğullarının hikayesini öğreniriz.

Yazar hala anlamsız bir şekilde yer almaya devam ediyor. Muhtemelen kendi sonunu da bize söyledi.


6/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x3

Diziye hala ısınamadım. Kafamda oturmayan şeyler var. İzlerken sürekli bir düşünce içindeyim. Bir diziyi izlerken ben sürekli düşünüyorsam o dizi bence olmamıştır. Bu dizide sağlam oyunculuklar var ama hikayede oturmayan parçalar çok.

Şimdi öncelikle Onur'un ölümünün bizim hikayemize katkısı ne? Fatma'nın karakterine katkısı var ama bizim hikayemizde yeri ne? Sidar'ın şirketten gizli iş yapacak kadar önemli olmasının sebebi ne?

Yazar, anladığım kadarıyla dizide Fatma'nın vicdanı gibi bir şey. Peki Didem İnselel'in karakteri bizim nerede işimize yarayacak? Dizide henüz bir katkısını göremedik. İnşallah sonu bir yere bağlanacaktır.

Fatma'nın sürekli geçmişindeki ahır sahnesi gösterilip duruyor ama tam anlamıyla sebebini ve sonuçlarını göremedik. Muhtemelen finale kadar parça parça görürüz. Emine'nin ablasından utandığı da belli ama onun da bize bir faydasını görmedik. Fatma'nın karakterine etki etmelerini anlıyorum ama biraz da hikayemize katkıları olsa keşke.

Mehmet Yılmaz Ak bence dizinin asıl baş rolü. Onun hikayesi bana daha cazip geliyor. Sahneleri daha fazla olsa sesim çıkmaz. Ancak onun da hikayesinde bir eksik var. Dizideki amacını bize belli etmeleri gerekiyor. Geçen bölüm sekreteri polise itirafta bulundu ama ona ne olduğunu göremedik. İnşallah unutmazlar.

Melis Sezen... Güzelliği başımı döndürüyor. İnşallah Fatma'ya destek olmak yerine onu ele vermez.


6/10
 
  • Sinir Bozucu
Reactions: Dosi

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x4

Yok abi ben hala sevemedim bu diziyi. Diziden bir türlü o beklediğim randımanı alamıyorum. Oyunculuklardan yana sıkıntı yok ama senaryo bana zayıf geliyor. Ayrı ayrı hikayeler var ama bir türlü orta noktada toplanmıyor.

Sonunda Onur'un ölümünü ve sonrasında yaşananları gördük. Burcu Biricik'in hastane sahnesindeki oyunculuğu çok güzeldi. Beni etkiledi o sahne. Bence bu sahne 4. bölümde olmamalıydı. Daha önce görüp ona göre karakteri izlemeliydik. Sidar bu konunun neresinde onu da görsek iyi olurdu.

Çağdaş Onur Öztürk bu bölümün yıldızıydı. Burcu ile güzel tamamladılar birbirlerini. Sonda olan olay beni gerçekten şok etti. Hiç beklemiyordum. Fatma artık kontrolden çıktı bence. Zafer'i öldürüp bu işi bırakabilir. Bayram'a bence şimdilik dokunmayacak.

Yazar yine boş boş takılmaya devam ediyor. Acaba adamın yazdığı bir kitap var mı? Sürekli Fatma'nın hayatından bir hikaye çıkarma peşinde.


7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Dizyi tamamladım. Beklentim çok yüksekti ve tam olarak karşılamadı. Oyunculuklar harikaydı. Özellikle Burcu Biricik, Mehmet Ak Yılmaz ve Hazal Türesen.
Dizide çok mantık hatası vardı ama ben sonlara doğru hikayesine odaklanmayı seçtim. Hikaye çok güzeldi ama yanlış işlenilmiş.
Eksik bazı hikayeler kaldı ve devamında onu işleyebilirler.
Burcu için 'aynı rolleri hep oynuyor' diyenlere ders nitelikli olsun buradaki rolü. hastane sahnesinde harika performans vardı
Diziye puanım 7.2/10

1×1

Güzel bir giriş oldu ama hatalarda yok değil.
O kasayı açık bırakması senaryo hatası, sonra Fatma'nın o adamı bir anda öldürmesi çok aceleye gelmiş oldu. Dizinin 6 bölümden oluşması bunun en büyük sebebidir büyük ihtimalle.
Tren kısmında şaşırdım. Bir kere öldüren tekrar öldürür olayı olmuş. Fatma artık bir seri katil.
Bakalım yeni bölümde o paraları harcayacak mı. Komşusu da ona göz dikmiş ve küçüklüğünde taciz/tecavüz durumu olmuş galiba.
Dizide baya beğendiğim oyuncular var ama sahneleri çok kısa olacak anlaşılan.

1×2
Çok ağır ilerlemekte ve zaman zaman kopuyorum diziden. İlk bölümün altında bir bölümdü.
İstasyonda kameraya yansımış adamı itmesi. Bari montunu değiştirse :A
Ben İsmail'i ortadan kaldıracağını tahmin etmiştim ama o toz ile işini haleder sandım.
Olaylar baya bi kördüğüm olmaya başladı. O kız kardeşimi yoksa arkadaşı mı bilemedim. Diğer bölümlerde anlarız. Dizinin ilk bölümünde silah bulundu denmişti. Bakalım o nasıl bağlanacak. İlk sahne 'birimi suçu üstüne almanı istedi' diye sorulmuştu ama bu bölüm sekreter Fatma'nın oraya gittiğini anlattı.

1×3
Diğer 2 bölümden çok daha iyiydi.
Zafer'n ihaneti şaşırtıcı bir detay oldu. Daha 3 bölüm oldu henüz Fatma'nın geçmişin tam öğrenemedik.
Oğlu bir kaza sonucu ölmüş. Geçmişte yaşanan olayda da Fatma mı yoksa kız kardeşimi birşeyler yaşadı daha belli değil.
Son sahne baya etkileyiciydi.
Her bölüm birini öldürüyor. Bakalım o bıçak orda kalacak mı. Baya bi iz bırakmış oluyor.

1×4
Oldukça güzel başladı ve sürükleyici bir bölümdü.
Bu bölüm Fatma'nın oğlunun ölüm sebebini izledik ve Zafer'in Nerden saklandığını öğrendi. Kendisine zarar vermeye çalışan adamıda öldürdü. Hastane sahneleri çok duygusaldı.

1×5
Bu bölümde iyiydi. Fatma şans eseri otobüste polislere yakalanmaktan kurtuldu. Burcu Biricik ve Umut Kurt ikilisini Beni Böyle Sev dizisinden sonra aynı dizide görmek güzel oldu.
Bu bölümde nihayet Zafer'i buldu. Fatma, Zafer'e harika bir oyun oynadı. O sahne çok iyiydi

1×6 Final
Oğlunun ölümünde Fatma'nın suçu varmış. Çünkü itme durumu olmuş. Atladığında Mine'nin haykırışı çok etkiliydi. Mine ve Bayram sahnelerini baya beğendim dizide.
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,672
Reaksiyon puanı
56,827
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Dizyi tamamladım. Beklentim çok yüksekti ve tam olarak karşılamadı. Oyunculuklar harikaydı. Özellikle Burcu Biricik, Mehmet Ak Yılmaz ve Hazal Türesen.
Dizide çok mantık hatası vardı ama ben sonlara doğru hikayesine odaklanmayı seçtim. Hikaye çok güzeldi ama yanlış işlenilmiş.
Eksik bazı hikayeler kaldı ve devamında onu işleyebilirler.
Burcu için 'aynı rolleri hep oynuyor' diyenlere ders nitelikli olsun buradaki rolü. hastane sahnesinde harika performans vardı
Diziye puanım 7.2/10

1×1

Güzel bir giriş oldu ama hatalarda yok değil.
O kasayı açık bırakması senaryo hatası, sonra Fatma'nın o adamı bir anda öldürmesi çok aceleye gelmiş oldu. Dizinin 6 bölümden oluşması bunun en büyük sebebidir büyük ihtimalle.
Tren kısmında şaşırdım. Bir kere öldüren tekrar öldürür olayı olmuş. Fatma artık bir seri katil.
Bakalım yeni bölümde o paraları harcayacak mı. Komşusu da ona göz dikmiş ve küçüklüğünde taciz/tecavüz durumu olmuş galiba.
Dizide baya beğendiğim oyuncular var ama sahneleri çok kısa olacak anlaşılan.

1×2
Çok ağır ilerlemekte ve zaman zaman kopuyorum diziden. İlk bölümün altında bir bölümdü.
İstasyonda kameraya yansımış adamı itmesi. Bari montunu değiştirse :A
Ben İsmail'i ortadan kaldıracağını tahmin etmiştim ama o toz ile işini haleder sandım.
Olaylar baya bi kördüğüm olmaya başladı. O kız kardeşimi yoksa arkadaşı mı bilemedim. Diğer bölümlerde anlarız. Dizinin ilk bölümünde silah bulundu denmişti. Bakalım o nasıl bağlanacak. İlk sahne 'birimi suçu üstüne almanı istedi' diye sorulmuştu ama bu bölüm sekreter Fatma'nın oraya gittiğini anlattı.

1×3
Diğer 2 bölümden çok daha iyiydi.
Zafer'n ihaneti şaşırtıcı bir detay oldu. Daha 3 bölüm oldu henüz Fatma'nın geçmişin tam öğrenemedik.
Oğlu bir kaza sonucu ölmüş. Geçmişte yaşanan olayda da Fatma mı yoksa kız kardeşimi birşeyler yaşadı daha belli değil.
Son sahne baya etkileyiciydi.
Her bölüm birini öldürüyor. Bakalım o bıçak orda kalacak mı. Baya bi iz bırakmış oluyor.

1×4
Oldukça güzel başladı ve sürükleyici bir bölümdü.
Bu bölüm Fatma'nın oğlunun ölüm sebebini izledik ve Zafer'in Nerden saklandığını öğrendi. Kendisine zarar vermeye çalışan adamıda öldürdü. Hastane sahneleri çok duygusaldı.

1×5
Bu bölümde iyiydi. Fatma şans eseri otobüste polislere yakalanmaktan kurtuldu. Burcu Biricik ve Umut Kurt ikilisini Beni Böyle Sev dizisinden sonra aynı dizide görmek güzel oldu.
Bu bölümde nihayet Zafer'i buldu. Fatma, Zafer'e harika bir oyun oynadı. O sahne çok iyiydi

1×6 Final
Oğlunun ölümünde Fatma'nın suçu varmış. Çünkü itme durumu olmuş. Atladığında Mine'nin haykırışı çok etkiliydi. Mine ve Bayram sahnelerini baya beğendim dizide.

Şans eseri değil kimlikleri değiştirerek kurtuldu zaten kimlikte resim yok bir de değiştirince kurtuldu
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Şans eseri değil kimlikleri değiştirerek kurtuldu zaten kimlikte resim yok bir de değiştirince kurtuldu
onu biliyorum zaten. Sansi yaver gitti manasinda ama mevzu sadece o degil Cam kenari nedeni ile kurtuldu. Eldeki listede cam kenarinda oturan Fatma ama komsusu oturdu oraya. Kadinin rahatsizlanmasi Fatma'ya yaradi. Bölümün ismide Cam Kenari
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,672
Reaksiyon puanı
56,827
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
onu biliyorum zaten. Sansi yaver gitti manasinda ama mevzu sadece o degil Cam kenari nedeni ile kurtuldu. Eldeki listede cam kenarinda oturan Fatma ama komsusu oturdu oraya. Kadinin rahatsizlanmasi Fatma'ya yaradi. Bölümün ismide Cam Kenari

Tamam oda var orda ama akıllılık edip kimliğide değiştirdi Fatma kadın rahatsızlanmadı orda öldü Fatma insülün dozunu fazla verince öldü
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x5

Fatma'dan beklemediğim bir hamle geldi. Zafer'i hapse göndereceğini hiç düşünmüyordum. Hala bu kadar rahat dışarıda dolaşmasına şaşırıyorum. Otobüsten bu kadar kolay kurtulması bana çok saçma geldi.

Mine'nin ablasına sahip çıkması şaşırtmadı. Böyle olacağı belliydi. Bayram'la olan sahneleri çok iyiydi.

Kadriye bu bölüm cidden çok baş ağrıttı. Fatma'nın iğneyi yapması çok uzadı. Başta vurup sesini kesseydi keşke. :D

Yazarın dizide gram katkısı yok. Senarist kendini göstermek için adamı koymuş oraya. Daha fazlasını görmek isterdim.


6/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x6

Fatma'nın uğruna cinayetler işlediği olayın sonunda suçlu kendisi mi çıktı? Yavaş hep kırarsınız klişeleri. Dizi zaten benim gözümde iyi değildi finaliyle de iyice batırdı.

Mesela Sidar neden bu işe bu kadar dahil oldu onu görmedik. O ahırda neler oldu görmedik. Yazarın amacı neydi hala anlamış değilim. Dizi kafada bir sürü soru işaretleriyle bitti.

Finalden gördüğüm kadarıyla mutlaka yeni sezon gelecektir. Bence çok gereksiz bir uzama olur. Yeni sezonda ne anlatabilirler? Fatma koğuşu mu yönetecek?

Dizi için sevdiğim tek taraf Mehmet Yılmaz Ak'ın oyunculuğu oldu. Her bölümde onun sahnelerini daha dikkatli izledim.


5/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
1.Bölüm

Bir Başkadır’ı saymazsak; Atiye kalitesizliğinden sonra ilaç gibi bir başlangıç oldu. Eli yüzü düzgün, oturmuş bir yapısı var dizinin. Atiye gibi yapmacık değil. Beren Saat gibi başarısız bir oyunculuk yok.. Yine sinirlendim Atiye akla gelince :A

Fatma kısmen Bir Başkadır’daki Meryem’e benziyordu, kısmen tabi..

Adamın kasayı açık bırakmasına sinir oldum, saçmalıktı. Gereksiz bir sahneydi. Hadi açık bıraktın, daha sonra nasıl hiç fark etmedin...

Son sahne şaşırttı. Bakalım sonraki bölümde neler olacak.

7.0

??????Ben girmediysem hesabına?
Fatma mı kaliteli? (b)
------

____________________________________________________________________________________________________________________



Benim olmadiğim dönemde yayınlandiği için yorum yapmamişim ama kısa bir not düşeyim.

FATMA, Netflix'in 2. en iyi dizisi!!!!
 
Son düzenleme:

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
??????Ben girmediysem hesabına?

------

____________________________________________________________________________________________________________________



Benim olmadiğim dönemde yayınlandiği için yorum yapmamişim ama kısa bir not düşeyim.

FATMA, Netflix'in 2. en iyi dizisi!!!!
Bence kısa not düşme yaz bir şeyler. :A Burada bir tek ben beğendim neredeyse. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Forumdash

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
??????Ben girmediysem hesabına?

------

____________________________________________________________________________________________________________________



Benim olmadiğim dönemde yayınlandiği için yorum yapmamişim ama kısa bir not düşeyim.

FATMA, Netflix'in 2. en iyi dizisi!!!!
Atiye kalite seviyesini öyle bir düşürdü ki elbette Fatma onun yanında çok kaliteli kalıyor ama Fatma'nın sonraki bölümlerine bakarsak bence o da o güzel bir dizi değil Masum ve Şahsiyet gibi dizilere göre tabii. Ama kastettiğin sadece Netflix ise evet Bir Başkadır'dan sonra en iyi yerli dizi, çünkü geri kalanlar da çok vasat. Hakan, bilmem kaç metre kare, Aşk101 vb.
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Atiye kalite seviyesini öyle bir düşürdü ki elbette Fatma onun yanında çok kaliteli kalıyor ama Fatma'nın sonraki bölümlerine bakarsak bence o da o güzel bir dizi değil Masum ve Şahsiyet gibi dizilere göre tabii. Ama kastettiğin sadece Netflix ise evet Bir Başkadır'dan sonra en iyi yerli dizi, çünkü geri kalanlar da çok vasat. Hakan, bilmem kaç metre kare, Aşk101 vb.
Atiye ile kıyasladiğin için bi an şaşirdim. Atiye benim için de Hakan Muhafızdan bile zayıf dizi. Yorumunu görunce en azından içim rahatladı:A
------

Bence kısa not düşme yaz bir şeyler. :A Burada bir tek ben beğendim neredeyse. :A
O heycanla yazamam ki :X Ekşide yorum okuyorum. Ekşi bile beğenmiş:A Hatta Müge Anlı'dan örnekler var:A Onaylayacağim yorumlardan biri:X
 

Emre Ozansoy

Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,523
Reaksiyon puanı
56,758
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
İki hafta önce iki günde bitirmiştim, hatırladığım kadarıyla bir şeyler yazayım. Mantık hatalarına rağmen seyir zevki yüksek bir iş çıkmış ortaya. Burcu Biricik başta olmak üzere tüm oyuncular karakterlere çok yakışmış. Umarım bu kadroyu (Uğur Yücel, Olgun Toker, Hazal Türesan, Mehmet Yılmaz Ak) bir sezon daha izleme fırsatımız olur.
Fatma'nın kocasını ararken çalıştığı ofisten silahı alması (onu da anlamadım, adam hem paralarının hem de silahının olduğu kasayı açık bırakıp gidiyor) ile başlıyor her şey. Önce Şevket'i vuruyor, sonrasında da işe devam etmesini isteyen adamı tren raylarına atıyor (koskocaman tren istasyonunda kamera sadece arka açıdan çekiyor, bu da ayrı bir olay ).

Sürekli gelen telefonu Zafer zannederek açan Fatma, anlık bir durum sonrası Oğuz'un ölmesine neden oluyor. Sonrasında da babası olacak şerefsiz para kokusunu alınca ortaya çıkıyor. Neyse ki hem Zafer'in (Fatma'nın yolda polisi araması ancak tam yerini köyde öğrenmesi, polisin de eli ile koymuş gibi gelip Zafer'i almasını anlamlandıramadım) hem de İsmail ile Kadriye'nin (Kadriye'ye üzüldüm ama hak etti) sonu güzel oldu.

Mine'nin daha doğrusu Emine'nin Bayram ile olan sahneleri ve Bayram'ı tutuklatması güzeldi.

Melis Sezen ile Burcu Biricik'in karşılıklı sahnesi tek kelime ile harikaydı. Keşke sadece o sahne ile kalmasaydı bu ikiliyi izlememiz, umarım ileride bir projede tekrar buluşurlar da izleriz. 🙏🏻

Son sahne... İki kardeş yüzleşti ve Fatma atladı, neyse ki araba vardı ve onun üzerine düştü. Yaşam belirtisi vardı, eğer yeni sezon olursa iki kardeşin birlikte hikayesini izlemek güzel olur. Sidar da dava konusu ile ilgilenir (emniyete, benzin istasyonununda Yusuf ile Fatma'yı gören kadın gelmişti, o şekilde devam eder olay).
8/10
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,893
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
İki hafta önce iki günde bitirmiştim, hatırladığım kadarıyla bir şeyler yazayım. Mantık hatalarına rağmen seyir zevki yüksek bir iş çıkmış ortaya. Burcu Biricik başta olmak üzere tüm oyuncular karakterlere çok yakışmış. Umarım bu kadroyu (Uğur Yücel, Olgun Toker, Hazal Türesan, Mehmet Yılmaz Ak) bir sezon daha izleme fırsatımız olur.
Fatma'nın kocasını ararken çalıştığı ofisten silahı alması (onu da anlamadım, adam hem paralarının hem de silahının olduğu kasayı açık bırakıp gidiyor) ile başlıyor her şey. Önce Şevket'i vuruyor, sonrasında da işe devam etmesini isteyen adamı tren raylarına atıyor (koskocaman tren istasyonunda kamera sadece arka açıdan çekiyor, bu da ayrı bir olay ).

Sürekli gelen telefonu Zafer zannederek açan Fatma, anlık bir durum sonrası Oğuz'un ölmesine neden oluyor. Sonrasında da babası olacak şerefsiz para kokusunu alınca ortaya çıkıyor. Neyse ki hem Zafer'in (Fatma'nın yolda polisi araması ancak tam yerini köyde öğrenmesi, polisin de eli ile koymuş gibi gelip Zafer'i almasını anlamlandıramadım) hem de İsmail ile Kadriye'nin (Kadriye'ye üzüldüm ama hak etti) sonu güzel oldu.

Mine'nin daha doğrusu Emine'nin Bayram ile olan sahneleri ve Bayram'ı tutuklatması güzeldi.

Melis Sezen ile Burcu Biricik'in karşılıklı sahnesi tek kelime ile harikaydı. Keşke sadece o sahne ile kalmasaydı bu ikiliyi izlememiz, umarım ileride bir projede tekrar buluşurlar da izleriz. 🙏🏻

Son sahne... İki kardeş yüzleşti ve Fatma atladı, neyse ki araba vardı ve onun üzerine düştü. Yaşam belirtisi vardı, eğer yeni sezon olursa iki kardeşin birlikte hikayesini izlemek güzel olur. Sidar da dava konusu ile ilgilenir (emniyete, benzin istasyonununda Yusuf ile Fatma'yı gören kadın gelmişti, o şekilde devam eder olay).
8/10
2.sezon olacak deniyordu umarım vaz geçilmez. Dijitalin de en büyük problemi hangi proje çekildi hangi dizi sessiz iptal edildi kestiremiyorsun.
 
  • Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy