- Reaksiyon puanı
- 18,143
- Puanı
- 1,060
Hürriyet'e konuşan Fatih Aksoy, dizinin bütçesinin 10 milyonu geçtiğini açıkladı.Fatih disizi hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Aksoy'un açıklamalarından satır başları
“Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi” deniyor “Fatih” için. Bütçesi ne kadar?
“Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi” deniyor “Fatih” için. Bütçesi ne kadar?
Hazırlık bütçesi 10 milyon lirayı biraz aştı. Bu kadar büyük hazırlık bütçesi olan bir iş, Türk televizyonlarında henüz yapılmadı.
PRODÜKSÜYON NOTLARI
PRODÜKSÜYON NOTLARI
Dizi için 2 bin 500 dönem kostümü hazırlandı. Atölye Kostüm’ün 40 kişilik ekipçe dikildi. Topkapı Sarayı Padişah Elbiseleri Sorumlusu olarak görev yapmış Osmanlı tarihçisi Hülya Tezcan’ın danışmalığında Canan Göknil, her bir kostümü detaylara bağlı kalınarak dikildi. Özel olarak üretilen kumaşlara desenler basıldı, nakışlar işlendi ve sonra kumaşlar eskitildi.
Fatih’in atı hep beyaz resmedilir. Dizide siyah at kullanılıyor, neden?
Fatih’in atı hep beyaz resmedilir. Dizide siyah at kullanılıyor, neden?
Fetih sırasında bir beyaz atı var ama tek bir atı yok Fatih’in. Bu işte de fethin üstünden neredeyse 20 yıl geçmiş. Atın ömrü ise 7-8 yıl.
Neden, zorlukları çok muydu?
Neden, zorlukları çok muydu?
Zorlukları da çok, yatırımı da. Bir televizyon dizisine bu kadar yatırım yapmak akıl kârı değil. Ama yaptık, sonuna da geldik. Şöyle bir hikâye vardır: Adam timsah dolu havuza atlar ve karşıya geçer, sonra da “Kim attı beni buraya?” der. Ortaya çıkan işin tatmin edici olduğunu düşünüyorum ama televizyon için biraz zahmetli ve pahalı bir işe girişmişiz.