Fatih Dizisinin Bütçesi ne Kadar?

ABAY_06

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
18,143
Puanı
1,060
Hürriyet'e konuşan Fatih Aksoy, dizinin bütçesinin 10 milyonu geçtiğini açıkladı.Fatih disizi hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Aksoy'un açıklamalarından satır başları
“Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi” deniyor “Fatih” için. Bütçesi ne kadar?​

Hazırlık bütçesi 10 milyon lirayı biraz aştı. Bu kadar büyük hazırlık bütçesi olan bir iş, Türk televizyonlarında henüz yapılmadı.
PRODÜKSÜYON NOTLARI​

Dizi için 2 bin 500 dönem kostümü hazırlandı. Atölye Kostüm’ün 40 kişilik ekipçe dikildi. Topkapı Sarayı Padişah Elbiseleri Sorumlusu olarak görev yapmış Osmanlı tarihçisi Hülya Tezcan’ın danışmalığında Canan Göknil, her bir kostümü detaylara bağlı kalınarak dikildi. Özel olarak üretilen kumaşlara desenler basıldı, nakışlar işlendi ve sonra kumaşlar eskitildi.
Fatih’in atı hep beyaz resmedilir. Dizide siyah at kullanılıyor, neden?​

Fetih sırasında bir beyaz atı var ama tek bir atı yok Fatih’in. Bu işte de fethin üstünden neredeyse 20 yıl geçmiş. Atın ömrü ise 7-8 yıl.
Neden, zorlukları çok muydu?​

Zorlukları da çok, yatırımı da. Bir televizyon dizisine bu kadar yatırım yapmak akıl kârı değil. Ama yaptık, sonuna da geldik. Şöyle bir hikâye vardır: Adam timsah dolu havuza atlar ve karşıya geçer, sonra da “Kim attı beni buraya?” der. Ortaya çıkan işin tatmin edici olduğunu düşünüyorum ama televizyon için biraz zahmetli ve pahalı bir işe girişmişiz.
awww.haber3.com_fatih_dizisi_26658_1g.jpg

Ekli dosyalar

• awww.haber3.com_fatih_dizisi_26658_1g.jpg
    awww.haber3.com_fatih_dizisi_26658_1g.jpg
    94.5 KB · Hit: 692
10 milyonu aştı mı abooovv 😱
rakamı duyunca üzüldüm bari bu yılı bitirsinler o zaman

Yazık olmuş onca paraya. Açlıktan ölen insanlar varken bir diziye bu kadar yatırım yapmak akıl karı değil. Hadi diyelim yaptılar; sonucunda böyle bir şey mi çıktı ortaya yani? Bu dizinin tutmayacağı gün gibi ortada. Büyük konuşmayı sevmeyen biri olarak söylüyorum bunu.

Vışşşş. :X Karalım Med Yapım 5 - 10 bölüm sürecek batmaz umarım. :( :(

Bir Türk dizisinde aslında bu kadar paraların harcanmasını görmek gerçekten gurur verici ama keşke bir de değseydi. Oyuncular bile çok kötü seçimler olmuş böyle bir dizi için. 2500 kostüm ne yani? 500 tane adam akıllı göze hoş gelen ve doğal görünen dikimi vs. çok belli olmayan kostümler dikseydiniz de olurdu yani.

Dizide tek beğendiğim şey şu an saray. Saray gerçekten de çok iyi inşa edilmiş. Ama diğer unsurlar göz önünde bulundurulduğunda dizinin tutması çok zor görünüyor ama yine de ilk bölümünü izleyeceğim...

Nasıl abartı yaa:( Oturduğu tahtın varakına ???
my nin hazırlık bütçesi 3.5 milyondu galiba(b) ilk bölümle birlikte 5 milyonu diye hatırlıyorum med yapım napmış da 10 milyon olmuş sarayı altından mı yapmışlar :F hollywood tan aktörler mi gelmiş yoksa efekt yerine gerçek savaş sahnelerş mi çekmiş :F

Bu bütçeye bu oyuncular mı? Madem dizi için bu kadar bütçe ayrıldı daha iyi isimler seçilseydi. Gamze Özçelik, M. Akif Alakurt oyunculuk açısından çok zayıf hatta başarısız bulduğum isimler. Hadi diyelim başrol için popüleriteyi düşündüler. En azından yan rollerde adam akıllı birileri olsaydı. Hiç bir açıdan cezbetmiyor beni maalesef.

Benim anlamadığım diziyi yapanlar bizim gördüklerimizi nasıl göremiyorlar. :X

Seda Akman ve Salih Bademci dışında döneme ve projeye uyan bir isim yok. Hepsi Avrupai tipler. Dağhan'ı da çok severim ama o da eski zaman erkeklerine benzemiyor. Zaten bildiğiniz Efe'yi oynamış fragmanda. Salih Bademci ile Seda Akman'dan yana umutluyum ama iki oyuncu ile olacak iş değil dizi işi.

Benim anlamadığım diziyi yapanlar bizim gördüklerimizi nasıl göremiyorlar. :X
Sanat Yönetmenleri ve Görüntü Yönetmenleri teknik anlamda yetersiz olunca böyle oluyor maalesef. Mesela Muhteşem Yüzyıl bu konuda Türkiye'de başı çeken diziler arasında. Bana göre en iyi görüntü ve sanat yönetmeni Muhteşem Yüzyıl'ın ekibinde şu an. Aynı şey Karagül'de de var mesela. Benim İçin Üzülme'de de. Ama Fatih'te yok maalesef. Eğer Faruk Aksoy dizinin proje kısmından ayrılmasaydı ben çok güzel ve kaliteli bir dizi karşımıza çıkacağını düşünüyordum. :)

Sanat Yönetmenleri ve Görüntü Yönetmenleri teknik anlamda yetersiz olunca böyle oluyor maalesef. Mesela Muhteşem Yüzyıl bu konuda Türkiye'de başı çeken diziler arasında. Bana göre en iyi görüntü ve sanat yönetmeni Muhteşem Yüzyıl'ın ekibinde şu an. Aynı şey Karagül'de de var mesela. Benim İçin Üzülme'de de. Ama Fatih'te yok maalesef. Eğer Faruk Aksoy dizinin proje kısmından ayrılmasaydı ben çok güzel ve kaliteli bir dizi karşımıza çıkacağını düşünüyordum. :)
Imzamı atarım. :)

Dizide anlaşılmayan bir donukluk yapmacıklık var en başta yönetmeni de çok suçlamak istemiyorum ama gerçek bu gerçi oyuncular yetersiz olunca gerisi teferruat kalıyor.

Mehmet Akif Alakurt çok mu aranmış bir kere Fatih'e uzaktan yakından benzemiyor filmde ki adam çok çok iyidi en azından o olmalıydı diziyi kötü etkileyen bir sebepte şu bence....

Imzamı atarım. :)

Dizide anlaşılmayan bir donukluk yapmacıklık var en başta yönetmeni de çok suçlamak istemiyorum ama gerçek bu gerçi oyuncular yetersiz olunca gerisi teferruat kalıyor.

Mehmet Akif Alakurt çok mu aranmış bir kere Fatih'e uzaktan yakından benzemiyor filmde ki adam çok çok iyidi en azından o olmalıydı diziyi kötü etkileyen bir sebepte şu bence....
Devrim Evin'i bende çok başarılı bulmuştum. Medyapım filmde çok eleştirilince haliyle başrolü değiştirme gereği duydu ama ondan iyisini bulacağı yere daha kötüsünü buldu...

Merve Girgin'de sevdiğim yönetmenlerdendir mesela. Dram'da çok başarılıdır mesela. Ama sanırım bu dizi için biraz yetersiz kaldı ama dizi setinde yaşanan olaylarında etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Mesela Faruk Aksoy 4 bölümünü çekecek haberleri vardı. Ama dediğim gibi diziyi tamamen Medyapım devralınca çok büyük bir sorumluluk oldu Medyapım'a da. Sonuçta Faruk Aksoy'du dizinin devamı niteliği projesini üstlenen. O ayrılınca zaten hem senaryoda değişti. Devamını anlatacak dendiği halde son 10 yılına geçtiler bir anda. Ve müziklerde çok yetersiz kaldı dizi için...

kanuniyi at üstünde bilen başbakan gerçekten 15 santim uzun,gladyatör fatih için ne diyecek bugün en çok merak ettiğim soru bu :D

ne bu şimdi ben diziye şu kadar para harcadım bu diziyi mutlaka izleyin demekmi!yok kardeşim izlemeyeceğim
dağhanı gördüm fragmanda komedi filminde oynuyor sandım
gamze özçelike ne demeli peki!arkasından murat rıza baba çıkacak sandım

armağan çağlayanıda sevmiyorum hatta uyuz oluyorum;neymiş efendim bergüzar korel oyuncu değilmiş böyle buyurmuştu hasbam.yav adama sorarlar sen kendi dizilerinde oynattığın oyunculara bak diye!

haksızsam haksızsın diyin

Devrim Evin'i bende çok başarılı bulmuştum. Medyapım filmde çok eleştirilince haliyle başrolü değiştirme gereği duydu ama ondan iyisini bulacağı yere daha kötüsünü buldu...

Merve Girgin'de sevdiğim yönetmenlerdendir mesela. Dram'da çok başarılıdır mesela. Ama sanırım bu dizi için biraz yetersiz kaldı ama dizi setinde yaşanan olaylarında etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Mesela Faruk Aksoy 4 bölümünü çekecek haberleri vardı. Ama dediğim gibi diziyi tamamen Medyapım devralınca çok büyük bir sorumluluk oldu Medyapım'a da. Sonuçta Faruk Aksoy'du dizinin devamı niteliği projesini üstlenen. O ayrılınca zaten hem senaryoda değişti. Devamını anlatacak dendiği halde son 10 yılına geçtiler bir anda. Ve müziklerde çok yetersiz kaldı dizi için...
Tamam ama mesela Muhteşem Yüzyıl'ı 4 yönetmen tarafından yönetiliyor yardımcı yönetmenler harici diye biliyorum koskoca dizi için sadece Merve Girgin olması uygun değil bilmiyorum kaç yardımcısı var ama asıl yönetmen olarak yeterli değil ben bu dizi için Tarkan Karlıdağ'ı uygun görüyordum....

Konunun ileri sarılması da haremi biraz olsun azaltmak istemeleri bence şehzadelerin doğumlarını atlamak amaçlı diye düşünüyorum / yoruz. :X