Paris, Texas (1984)
Bazen 9-10 puan verme potansiyelim bulunan tüm filmleri tükettiğimi düşünüyorum. Hatta 8 puanlık filmlerin bile kalmadığının karamsarlığında seçiyorum filmleri, fakat sonra bir film çıkıyor ve bu düşünceyi paramparça ediyor. Çok şükür ki uzun bir aradan sonra yine böyle bir film çıktı karşıma...
Aslında Altın Palmiye almış, sıklıkla IMDb Top 250'de boy gösteren epey popüler bir film bu. Fakat nedense bir türlü izlemeye elimin varmadığı filmlerdendi. Bein Connect listemi eritmeye çalışırken önceliklerimden oldu, iyi ki öyle olmuş...
Sinemanın neden bir sanat olduğunu hatırlatan filmlerdendi. Muazzam bir yönetmenlik başarısı. Her sahne ayrı bir başarı hikayesi. Özellikle malum odadaki karşılıklı sahne sinema tarihinin en iyi sahneleri arasında anılmayı hak ediyor. Karşı kaldırımlardaki yürüme sahnesi de keza benzer niteliklerde.
Evet, hayatta bazen yanlışlar yapabiliyoruz ve bunları ancak üzerinden zaman geçtiğinde ve olaylara uzaktan bakabilme yetisi kazanabildiğimizde fark edebiliyoruz.
Bazen telafisi mümkün olabilen yanlışlar olsa da bazen her şey için çok geç olabiliyor.
Doğrusu film olma isteğimin çok yüksek olmadığı bir zamanda izlemiş olmama rağmen, filmin de aşırı ağır tempoda bir film olmasına rağmen izlerken büyük keyif aldım. Çok etkiledi film beni. Yıllar içinde dönüp dönüp tekrar izlemek isteyebileceğim filmler arasına eklendi.
10 tam puan vermeyi de düşündüm ancak şu an için:
9.5/10