En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Tolstoyevski Forrest Gump filmi hakkındaki yorumum burada, 9 puan vermişim😊

Reactions: Tolstoyevski

Klasik bir senaryoydu ama akıcıydı, 1 saat 45 dakika süresi vardı. Tabi daha kısa olabilirdi bu senaryoya, yine de sıkmadan izlettirdi. Sharon Leal çok güzel iş çıkarmış, epey güzel kadın gerçekten. Diğer üç erkek karakter de başarılıydı, zaten pek bir işlevleri de yoktu Zoe etrafında ilerlediği için.

6/10

The Help (2011)

Takip ettiğim ilk Oscar yılının önemli filmleriydi. Filminin yanı sıra kitabı da çok ünlü ve kitabını da geçenlerde almışken okudum ve üzerine 8-9 yıl sonra ikinci kez filmi izledim.

Uzun zamandır kitap + film izlemesi yapmamıştım. Kitapta bazı şeyleri çok daha detaylı olarak anlayabiliyoruz hakikaten. Filmde kitaptaki bazı önemli olaylar atlanmış ister istemez. Tabii çok uzun bir kitap, çok normal bir durum. Film, kitaptakileri en uygun şekilde ve seyir zevki yüksek bir şekilde sunmayı başarıyor. Edebi yönünü de koruyor büyük oranda.

Siyahilerin 60'lı yıllarda çektiklerine dair en güzel filmlerden biri bence. Olaylara farklı bir bakış açısından yaklaşıp çok iyi empati kurmayı sağlıyor. Bazen fazla "cheesy" olduğu doğru ama bunu da problem olarak görmemek lazım.

Emma Stone hanımefendiyi ilk kez bu filmde görüp beğenmiştim. 🥰 Octavia Spencer'ı da bu filmle tanıyıp hayran olduğum oyunculara eklemiştim. Viola Davis ve Jessica Chastain de çok iyilerdi. Bryce Dallas Howard ve karakteri ise aşırı sinir bozucuydu. O karakterin tamamen tek boyutlu yazılması filmin en önemli eksiği gibi?

Top 250'de olmayı hak eden filmlerden...

8.5/10

The Way Way Back (2013)

Çok seviyorum bu filmi. İkinci izleyişimde de görüşlerim değişmedi yine büyük bir keyifle izledim, bittiğinde yüzümde güzel bir gülümseme kaldı. Harika bir kabuğundan çıkma, kendini iyi hisset filmi.

Steve Carell aşırı itici bir rolde ve fazla tek boyutlu olması rahatsız edici. Fakat gerçekten böyle insanlar var bu dünyada. Sam Rockwell harikaydı, karakteri de muhteşemdi. Keşke herkes Duncan gibi kendi Owen'ını bulabilse.
Duncan'ı oynayan Liam James kadronun en zayıfı bu arada. Zaten film sonrası pek bir yere gelememiş. AnnaSophia Robb'u da seviyorum, bu filmden sonra başka iyi rol kapamaması üzücü.

8/10

The Kid with a Bike (2011)

Dardenne kardeşleri Two Days, One Night ile takip listeme almıştım ama yıllar sonra sonunda bir başka filmlerini izleyebildim. Film zamanında Cannes'da Bir Zamanlar Anadolu'da ile büyük jüri ödülünü bölüşmüş. İzlediğim ilk filmleri gibi çok doğal bir filmdi.

Babası tarafından terk edilen sevgiye aç bir çocuk ve ona koşulsuz sevgi göstermek isteyen kuaför bir kadının etkileyici hikayesi...

Bu kadar sevgi arayışındaki bir çocuğun kadının sevgisine kötülükle cevap vermesine anlam veremedim. Fakat çocuk işte. En sonunda sevgi kazandı.

Çocuğun öldü sanıldığı sahne de akıllara kazınacak şekilde anlamlıydı.

7/10

Korkulan olmadı Allah'tan
Beğendin

Reactions: Sherlock and Dosi
Bitiremedim daha

Umarım yorum ve puanla hayal kırıklığı yaşatmam

Bitiremedim daha

Umarım yorum ve puanla hayal kırıklığı yaşatmam
İlk kez izlediğin için bitirir bitirmez kalitesini hissetmen zaman alabilir ben de 2012’li senelerde ilk kez izlediğimde zorlanmıştım doğaldır
Fakat belli bir puanın altında puanlanması durumunda gece kabus esnasında kesik hayvan başı görebilir insan, yatağın içinde, öyle de bir şey var uyarmış olayım

Reactions: Dosi
@bazinga yoksa sen de mi reddediyorsun gelmiş geçmiş en iyisi olduğu gerçeğini tıpkı @DarkLegenD ‘ın gururuna yediremeyip bu gerçeği inkar etmekte ısrarcı olması gibi?
12. izleyişin olup 10 üzerinden 11 vermene güldüm.

Hiçbir filmi 12 kere izlemem sanırım. En azından önümüzdeki 30 yıl içinde.

Benim puanım da 10 zaten de diğer filmlerden çok üstün olduğuna falan inanmıyorum. Tabii kişiden kişiye göre değişir en iyi film o nedenle en iyi olarak görenlere saygı duyarım.

@bazinga yoksa sen de mi reddediyorsun gelmiş geçmiş en iyisi olduğu gerçeğini tıpkı @DarkLegenD ‘ın gururuna yediremeyip bu gerçeği inkar etmekte ısrarcı olması gibi?
Endgame ve Infinity War daha ölmedi ama buna rağmen Baba serisine bir şans vereceğiz.
İndirdim, bilgisayarda duruyor filmler.

2’nin üstünde izlediğim film sayısı 10’u belki ancak geçmiştir, 1’in üstünde izlediğim film sayısı da 20’leri geçmemiştir düşün, ben de öyleyim. 3’ün üstünde sadece birkaç filmi izlediğim şu ana kadar ve ikinci sırada 5 kez izlediğim Matrix varken birinci sırada uzak ara farkla Godfather. Bugün iki kez daha izlesem sıkılmam, öyle bir tutku...

Koyu işaretlediğim kısma da ben kesinlikle katılmıyorum ama senin de dediğin gibi kişiden kişiye değişebilir saygı duymak lazım. IMDb’de dünya gözüyle 1 numaraya yerleştiğini görürüm bir gün umarım. Yine de herkese hitap etmemesine rağmen puanı ve sıralaması da çok iyi, hem de 70 yapımı olmasına rağmen ve ikinci filmi de hemen arkasında yer alıyor böyle bir karizma yok.