He o zaman da Hitchcock'a çok fazla 10 vermişsin.Yok ya 4 tane Hitchcock filmine 10 verdim. Yoksa genel Top 4'üme girecek kadar da bir film değil tabii.
He o zaman da Hitchcock'a çok fazla 10 vermişsin.Yok ya 4 tane Hitchcock filmine 10 verdim. Yoksa genel Top 4'üme girecek kadar da bir film değil tabii.
En sevdiğim 2-3 yönetmenden biri, az bile.He o zaman da Hitchcock'a çok fazla 10 vermişsin.Ben hiçbirine 10 vermedim sadece Dial M For Murder'a 10 vermiştim onu da 9 yaptım sonra. Sen hangilerine 10 verdin ki?
Ciddi ciddi bünyeme dokunan ilk film olduğu. Resmen midem bulandı ama filmin iğrençliğinden değil, filmde iğrenç bir şey yoktu zaten ama beyin nedense ters tepki verdi. Ayrıca beyne o kadar yüklenmiş olacağım ki imla kurallarını bile karıştırır oldum, yorumumda da gördüğün gibi.Sadece 4 filme mi 10 verdin? Ben 40 küsür filme 10 verdim.
Ne filmdi ya. İzledikten sonra şoka girmiştim başım falan ağrımıştı. Şu sahneyi anladın mı?
Kovboyun yönetmenle konuşurken söylediği söz: "Ukalalıkla o kadar meşgulsun ki düşünmüyorsun" Bunu aslında biz seyirciye söylüyor David Lynch kovboy aracılığıyla.Aynı zamanda şunu da söylüyor:
K:Bir at arabasını kaç kişi kullanır?
Y:Bir.
K: Sana verdiğim fırsatları değerlendirirsen benimle birlikte kullanabilirsin.
Yani demek istediği filme ve ipuçlarına dikkatli bakarsan 2.yönetmen sen olursun.
Adamın verdiği mesaja bak ya.
Bir de dediğin gibi ben de filmin büyük kısmının rüya olduğunu düşünüyorum.
O Silencio sahnesi neydi ya bak yine bir fena oldum.Ciddi ciddi bünyeme dokunan ilk film olduğu. Resmen midem bulandı ama filmin iğrençliğinden değil, filmde iğrenç bir şey yoktu zaten ama beyin nedense ters tepki verdi. Ayrıca beyne o kadar yüklenmiş olacağım ki imla kurallarını bile karıştırır oldum, yorumumda da gördüğün gibi.
Kovboy vasıtasıyla aslında izleyiciye seslenme teorisi bence de mantıklı
Mesela kovboy ne diyordu "başarırsan beni bir kez daha, başaramazsan iki kez daha göreceksin" bir yerde okuduğuma göre bu cümle izleyicinin filmi izlemeyi başaramadığını anlatıyor. Ben bunu filmi bir kere daha izlemek, iki kere daha izlemek gibi de yorumlamıştım ama adamın teorisi daha mantıklı elbet.
"Bir de ukalalık taslama, adam gibi dinle "gibi bir şeyler de diyordu ki burada izleyicinin kafasını vererek izlemesini ve boş yere hava atmaya kalkışmamasını söylüyordu Lynch
Bir de inanılmaz ayrıntıların olduğu bir filmdi. Hayatımda böyle ayrıntı dolu bir film izlemedim mi hatırlamıyorum
Ayrıca "Silencio" sahnesiyle Hollywoodın tümüyle aldatmaca olduğunu aslında bu filmin yani Mullohand Dr nin bile aldatmaca olduğunu vurguluyordu.
Orada bir ara acaba Matrix e mi bağlayacaklar olayı diye düşünmedim değil.O Silencio sahnesi neydi ya bak yine bir fena oldum.
Onu kesin izleyeceğim de onu izlemem için tamamiyle işim olmaması lazım. Araya sıkıştıracağım bir film değil.Orada bir ara acaba Matrix e mi bağlayacaklar olayı diye düşünmedim değil.Tabi pek alakalı çıkmadı ama uzaktan andırdı.
Bu arada bu filmi sevmişsen Stanley Kubrick in Eyes Wide Shut unu yeniden öneririm, tabi uygun bir ortamda. BU film kadar karışık ve bilinçaltısal değil ama bayağı derin ve gizemli. Hele bir ayin sahnesi var ki.. Ayinda çalan manyak bir ilahi var, onu telefona indirdim sabahları onunla kalkıyorum, o derece etkili.
Bence Pedro Almodovor kesinlikle çoğunluğa hitap etmeyen bir yönetmen. Anlatma tarzından dolayı değil, anlattığı şeylerden dolayı. Ama Talk to Her genelin sevebileceğini düşündüğüm bir film. Bir de çoğunluğun sevmesi kriterine fazla takılmaya pek gerek yok bence. Farklı işler etkinliği zenginleştirir.Talk to Her'ü etkinliğe alalım mı sence sever mi forumda çoğunluk? @berkann
Tatil günleri 3 tane yuvarlıyorum işte.@Danger UA! ne çok film izliyorsun ya biz bir tane izleyene kadar sen 5-10 tane sıralıyorsun.
Benim bir günde 2 film izlediğim bile çok çok nadirdir. 3 tane izlediğim de en fazla 2-3 gün vardır o da Oscar dönemindeydi eldeki filmlerin çokluğundan.Tatil günleri 3 tane yuvarlıyorum işte.
Aslında dediğin gibi sinemayla ilgili bir şeyler yapmak isterdim çevremde de öyle diyorlar da nasıl olacak ki o iş?Benim bir günde 2 film izlediğim bile çok çok nadirdir. 3 tane izlediğim de en fazla 2-3 gün vardır o da Oscar dönemindeydi eldeki filmlerin çokluğundan.
İleride sinemayla ilgili bir hedefin falan mı var çünkü anca eleştirmenler bu kadar sık film izler.
Valla açıkçası çok zor bir iş. Çevren olması şart o konuda. Yoksa işin okulunu okuyanların çoğu işsiz.Aslında dediğin gibi sinemayla ilgili bir şeyler yapmak isterdim çevremde de öyle diyorlar da nasıl olacak ki o iş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?