En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mini Top 250 etkinliğinde sıradaki filmimiz A Wednesday'di. Aslında onu izlemeye başladım ama filmin ortalarında altyazı kaydı düzeltilemeyecek şekilde ve başka sürüm indirmeye koyulup bir sonraki filme geçtim.

Sanırım "en sevmediğin yönetmen hangisi" sorusuna cevabım Akira Kurosawa olacak. Tabii bunun için 1-2 filmini daha izlemiş olmam lazım. Şu ana kadar iki filmini izledim ve ikisinde de sıkıntıdan patladım.

Bir olayı birkaç farklı kişinin ağzından dinliyoruz ama olay hiçbir şekilde bağlamıyor. Düşünce güzel ama uygulama çok kötü.

Filmin tek iyi yanı içinde yaptığı bazı felsefeler. İyilik kavramına yönelik tespitler, "bencil olmadan yaşayamazsın" mealindeki düşünce falan ilgi çekiciydi. Gel gelelim birkaç güzel replik için çektiğim 88 dakikalık sıkıntıyı görmezden gelecek değilim...

@Tolstoyevski @Danger UA!
@gundix123 (sen izlemiyorsun galiba hiç bu ara Top 250 filmi :D gerçi yanlış filmde etiketledim galiba izleyeceğin varsa da izlemezsin bu puandan sonra :D)

4/10
Film de izlemiyorum aslında bu aralar. :D Ama yakın bir zamanda The Great Escape, Papillon ve A Separation gibi filmleri izlemeyi düşünüyorum. :)

Film de izlemiyorum aslında bu aralar. :D Ama yakın bir zamanda The Great Escape, Papillon ve A Separation gibi filmleri izlemeyi düşünüyorum. :)
The Great Escape'yi ben de izlemedim. Ne zaman izlersin beraber izleyelim.:)

@OzaN Ben Rashomon'da ara ara sıkılmıştım ama verdiği mesaj çok iyi. Gerçi ben de IMDB'de 6 vermiştim ama baya acımasızsın.:D

The Great Escape'yi ben de izlemedim. Ne zaman izlersin beraber izleyelim.:)

@OzaN Ben Rashomon'da ara ara sıkılmıştım ama verdiği mesaj çok iyi. Gerçi ben de IMDB'de 6 vermiştim ama baya acımasızsın.:D
Sen ara ara sıkılıp 6 vermişsin, ben hep sıkılıp 4 verdim. Bence gayet doğru bir orantı var. :D

Ben de izlemedim The Great Escape'i. Oz'un 3. sezonu bitirdiğimizde bir hafta ara verip o arada izleyebiliriz. :):)

Bir de sen @Tolstoyevski ve ben Judgment At Nuremberg'i izleyelim. Berkanla, Gundix izledi, beğendiler.
Şu Rashoman, Arabistanlı Lawrence, Barry Lyndon ve belgesel filmleri bitsin onu da izleyeceğim ardından ama şu sıralar bir bölüm dizi bile izlemiyorum, Oz da bile 2.4 de kaldım daha. :D

Belirli zaman içinde böyle fazla film, dizi izleyince bünye ters tepki yapıyor ve kafa tatiline ihtiyaç duyuyor. Bir müddet daha hiçbir şey izlemeyeceğim umarım bu kafa orucunu erken kesmem. :)

Ne Brad Pitt ne de Leonardo di Caprio gerçek reyiz Aamir Khan bir filmi yine güzelce izletti belki de bi başkası olsa bu kadar zevkle izletemezdi 9/10
pk_660_122914045903_010515013429.jpg

Al Pacino yine kusursuz bir performans sergilemiş. Adam her filminde aynı arkadaş rolünü oynamamış yaşamış resmen. Filmin konusunu okuyunca ilgi çekici gelmişti öyleydi de ama Al Pacino'nun oyunculuğu herşeyin önüne geçmiş, film boyunca sırf reyizi izledim nerdeyse müthişti.

Filmde çok iyiydi. Banka soygunu yaparken bazı işlerin ters gitmesiyle soygun uzuyor ve olaylar olaylar. Bazı yerlerinde sıkılsamda Pacino reyizi izlemek unutturuyor o anları.

Favori sahnemde ilk başta Pacino reyizin birden silahı çıkartmasıydı. Film bittikten sonra o sahneyi bi daha izledimde süperdi be :D

9/10

Aslında izlemiş sayılmam filmi ama yine de yazayım. :)

5-10 gün önce izleyim dedim. Düşük puanına rağmen büyük merakla hazırlandım hatta 1-2 gblık HD yerinde 3-4 GB'lık daha kaliteli versiyon indirdim geçtim filmin karşısına. Fakat ne yazık ki büyük hüsran oldu. En son 2-3 yıl önce The Lone Ranger mı ne vardı Johnny Depp filmi ona katlanamayıp 20-30 dakikada kapamıştım aynı şeyi bu film için de yapmak zorunda kaldım. Film o kadar kötü gidiyordu ki sevmeme imkan yoktu ben de 2 saatlik bir zaman tasarrufu yapmış oldum yaklaşık 20-25 dakikada kapatarak. Eddie Redmayne, Channing Tatum falan berbat. Katlanılır gibi değil. Görsel efektten ibaret dizi.

Mila Kunis de sıradan oynamış. Aslında sırf onun için bile izleyebilirim diye düşünüyordum filmi ama ne yazık ki olmadı. :):)

Puan vermiyorum tabii ki, haksızlık etmemek için imdb'de de puanlamadım. İsteyen izlesin yine ama ben başaramadım kısacası. :)

@OzaN 2 Kurosawa filmi izledim demişsin? İlki Seven Samurai mi?
Evet tabii ki. :)

Yaklaşık 6 aydır izlemek istiyordum. İnternette düzgün bir sürümü olmadığı için erteliyordum. En sonunda indirip izledim.

Çok farklı bir yapım. Uzaydan dünyayı keşfe geldiğini iddia eden bir adam var ve bu adamın bir psikologla ilişkisi anlatılıyor.

@Tolstoyevski sen filmi izlemiştin. Sence Prot uzaylı mı değil mi? Bence uzaylı çünkü mor ötesi ışınları görmesi, o fizik denklemini falan yazması bir işaret. Ama anlamadığım Prot et yemiyor. Bunun sebebi Robert'ın mezbahada çalışması olduğunu düşünüyorum. Bu da onun aslında Robert olup da travma yaşadığını mı gösteriyor acaba? Kızı sudan korumaya çalışması da aynı şekilde.

Kevin Spacey yine döktürmüş. O muz yeme sahnesi neydi öyle.:D

Hem seyir zevki güzel hem de güzel mesajlar içeren bir film. Bilim-kurgu sevmeyenlerin bile beğeneceği bir film çünkü tam bilim-kurgu da sayılmaz.

Bu arada Jesse Pinkman'ı filmde figüran olarak gördüm.:D

8.5/10

James Cameron en sevdiğim yönetmenlerden ve bu adamın sinemada devrim yaratan filmini daha yeni izliyorum.

3D sürümünü indirip izledim ve görsel olarak mükemmel olmuş diyebilirim. İlk çekilen 3D filmlerden olmasına rağmen daha bunun kadar iyi görüntüye sahip bir 3D film izlemedim.

Filmin senaryo yönü aslında temel olarak çok klişe olsa da iyi dokunuşlar içeriyor. Pandora müthiş yaratılmış. Na'vi halkı, avatarlar bunlar orjinal ama hikaye değil. Gerçi Cameron'un en iyi özelliği hiç bir zaman senaryo olmadı. Gerek Aliens'ta gerek Titanic'te de klişeleri mevcuttu ama ikisi de türünün en iyi filmleri.

3D izlemek ayrı bir zevkti bu filmi. Bu zamana kadar izlediğim için pişmanım.

8.5/10

Bu film Stanley Kubrick'in bir türlü gerçekleştiremediği projesiymiş. Teknolojinin yetersizliği nedeniyle bir türlü çekememiş. Ölmeden önce Steven Spielberg'e bırakmış ve Spielberg tek başına tamamlamış.

Film güzel, orjinal bir konuya sahip ama çok uzun tutulmuş geldi bana. Uzun süresinden dolayı da sıktığı yerler oluyor tabi ki.

Anne sevgisi çok iyi anlatılmış. Yapay zekaya sahip bir robot kendisini evlat edinen anneyi arıyor.

Spielberg'in gelecek tasviri Minority Report'a benzerdi. İki filmde de kotarılmış zaten bu durum.

Oyunculuklar iyi. Haley Joel Osment iyi oynamış ama filmin en iyisi Jude Law.

Bilim-kurgu sevmeyenlerin de sevebileceği bir film olduğunu düşünüyorum. Ben biraz sıkıldım ama yine de iyi film.

7.5/10

Bu da çok övülen bilim-kurgulardan. Akıcılıkla izlediğim içinde polisiye ve dram da bulunduran bir filmdi.

Gelecekte insanların gen dizilimleriyle işe alındığı bir yerde gen dizilimi bozuk olan adamın uzaya çıkma hayalini gerçekleştirme çabasını anlatıyor bu film de. Aynı zamanda filmin anlattığı gelecekte özel genler birleştirilerek kusursuz insanlar yaratılıyor. Film öncesinde bu durumla ilgili gösterilen müthiş bir söz var: "Tanrının el işini düşünelim. Onun çarpık yaptığını kim düzeltebilir?"

Oyuncular da zaten sevdiğim oyuncular. Ama bu filmde de performans olarak öne çıkan Jude Law'dı.

8.5/10

Baya bilim-kurgu izlemişim.:D Bu bilim-kurguda Matrix tarzı hem aksiyon hem de biraz felsefe içeriyor.

Filmin etkilendiği filmler mevcut. Özellikle karakterlerin giyimi ve dövüş sahneleri bildiğin Matrix. Hatta Christian Bale o kadar iyi oynamış ki keşke Neo'yu o oynasaymış dedim. Filmde faşist bir gelecek olması yönüyle de 1984'e benziyor.

Seyir zevki yüksek bir film. Aksiyon sahneleri biraz abartı olsa da.

Öncüllerinin üstüne bir şey koyamadığı için puanımı biraz düşüreceğim.

7/10

Top 250 filmi izleme etkinliğimizde sıradaki filmlerden biriydi. Senaryo olarak güzel, siyasi mesajlar veriyor ama film o kadar kalitesiz çekilmiş ki izlerken sıkıldım. Yani harbiden prodüksiyon çok kötü. Eğer bu film Hollywood filmi olsaydı 3 puan daha yüksek alırdı. Oyunculuklar da vasat. Ya kardeşim Milenyum Çağı'nda yaşıyor sen hala Şlaap! Şlopp! efekti yapıyorsun.

Hele o patlama sahnesi neydi ya.

Teknik detaylara takılmazsanız filmi sevebilirsiniz. Ama filmin kalitesiz olduğu ortada.

5.5/10

Gerilim/gizem tarzı izlemek her zaman çok hoşuma gider. Bu film de tam benlikti ve başladım izlemeye.

Aslında film klasik bir motel temalı korku filmi gibi başlıyor, ilerliyor ama sonradan işin rengi değişiyor.

Aslında bu olayların adamın kafasında yaşanması hafif bir Fight Club tadı veriyor ama bana çok şaşırtıcı gelmedi.

İlk başlarda bir sürü karakter var. Bir de başındaki sahne biraz garip. Sahne geçişleri sert. Bu yüzden şöyle bir alışma süreci geçirmeniz gerekiyor.

Oyuncular iyi. Ray Liotta yine kötü rolde.:D John Cusack genel olarak filmi sırtlayan adam.

Sonu ise iyiydi. Tahmin edememiştim.

O velette bir şeyler vardı zaten.:D

Çoklu kişilik bozukluğuyla ilgili çok iyi bir psikolojik film. Fincher severlere tavsiye edilir.

8/10

Son düzenleme:
@Danger UA!

Hem X ışınını görmesi var hem de en sonda kadının ortadan kaybolması var. Buna karşın uzaylı olmadığı ile ilgili en büyük iddia en sonda bedeninin hastanede kalması ve ailenin ölümüne verdiği tepkiler

Bence K Pax dünyada bu adamın bedenine girmiş, verdiği o duygusal tepkiler de bedenine girdiği adamın zihninden bulaşan ve etki tepki yapan sinirsel bağlantılardır. Yani o olaylar söz edildiğinde sanki bilinci birden bedenine girdiği adamın bilincine karışıyor gibi

Son sahnede de adamın bedenini bırakıp gidiyor, bedeni bırakılmış adam da gerçek haline dönüyor yani konuşmayan ve kafayı yemiş biri

Ama neden bedenini bırakıp gitti de, yanında götürdüğü kadının bedenini bırakmadan gitti gibi bir sorun ortaya çıkıyor.

Yani nereye tükürsen bıyık. Tümüyle yoruma açık, bence uzaylı olma ihtimali daha fazla ağır basıyor ve ben de uzaylı olduğuna inanıyorum. :)

Ayrıca Equbillerium 'dan ziyade Intelligence Matrix e daha çok benziyor, hatta bence Matrix ile bağlantılı ve yapay zekaları isyan etmeden önceki hayatlarını konu alıyor. Elbette filmin sonu ile Matrix tam olarak bağlantılı değil, ama genel olarak baktığımızda bu filmde anlatılanlar Matrix in dramatik dönemini anlatıyor diyebiliriz.

Matrix de makinelerin (yapay zekaların) savaş açmasının nedeni, insanların makinelere zulmetmesi idi. İşte Intelligence de de bu olaylar anlatılıyor diyelim

Neyse Matrix bambaşka bir dünya, bir ara yeniden izleyeceğini söylüyordun bizzat ben de yeniden izleyeceğim. FF film Kulübü All Star 'da oyunu kullanırsın sanırım Matrix e de? :)

@Tolstoyevski

Bence de aynı dediğin gibi.
Filmin sonunda Jesse Pinkman'ı fark ettin mi? :D

Ya Matrix'e oyumu kullanırım da çoğu kişi izlemiştir. Ben defalarca izledim şahsen. İzlemediğimiz filmlere oy kullansak daha iyi değil mi?

@Danger UA! Bu FF Film Kulübü All Star etkinliği birkaç sezon sonra, Top 250 de izlediğimiz ve yeniden izlenmesinde sakınca olmayan kült üstü efsanevi filmlerden oluşacak, şampiyonlar ligi gibi bir şey. Örneğin tamamen atıyorum, Forrest Gump, Leon, Esaretin Bedeli, Inception, Matrix, Pulp Fiction, Into The Wild, Requiem For A Dream, The Pianist , The Godfather gibi gibi bu tarz üst düzey ve özlenilen 14-20 filmden veya duruma göre daha az filmden oluşacak bir All Star yani şampiyonlar ligi etkinliği.

En güzel tarafı da ödül verirken çok zor karar verilecek ve oldukça alternatifi olacak olması... :)

@Danger UA! Bu FF Film Kulübü All Star etkinliği birkaç sezon sonra, Top 250 de izlediğimiz ve yeniden izlenmesinde sakınca olmayan kült üstü efsanevi filmlerden oluşacak, şampiyonlar ligi gibi bir şey. Örneğin tamamen atıyorum, Forrest Gump, Leon, Esaretin Bedeli, Inception, Matrix, Pulp Fiction, Into The Wild, Requiem For A Dream, The Pianist , The Godfather gibi gibi bu tarz üst düzey ve özlenilen 14-20 filmden veya duruma göre daha az filmden oluşacak bir All Star yani şampiyonlar ligi etkinliği.

En güzel tarafı da ödül verirken çok zor karar verilecek ve oldukça alternatifi olacak olması... :)
O zaman olur. Matrix ilk sıralarda gelir benim için.

Daha önce bazı talihsizlikten dolayı yarım kaldığını söylemiştim filmin. Yeni sürüm indirip tamamladım 4-5 gün önce yorum yazmak şimdiye nasip oldu.

Filmin hikayesi aslında hiç fena değil. İlk kısmında baya ilgi çekmeyi falan başardı fakat sonrasında bekleneni vermekten uzaklaştı.

Dövüş efektlerine ben de takıldım izlerken. Rezaletti gerçekten. :)

Genel olarak vasatın biraz üstü bir film. Top 250'de olmayı ise kesinlikle hak etmiyor.

Unutmadan başroldeki polis abiyi baya bi Serkan Keskin'e benzettim. :):)

6/10

Filmi izlemeden önce yorumlara baktığımda herkes bayaa övmüştü şöyle iyi böyle iyi diye ama ben öyle fazla övülecek bişey göremedim. He filmi beğendim ama çok da heyecanlı izlemedim, bayaa sıkıldığım yerler oldu. Kubrick reyize ilk izlediğim Eyes Wide Shut filminde hayran olmuştum. Bu filmde onun ayarında olur diyordum, aslında iyi de başladı film ama nedense ben biraz sıkıldım, başka bi zaman oturup sakin kafayla filmi tekrar izlicem zaten, o zaman beğeneceğime eminim.

7/10