En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çok naif ve bir o kadar da absürt bir filmdi.Bazı sahnelerde absürtlüğüyle güldüren ama genel anlamda dram yönü daha ağırlıklı bir film oldu.

Filmin konusu daha önce görmediğim cinsten.İçine kapanık birisi olan Lars yalnızlığını gidermek için kendine bir şişme kadın alıyor ve onunla romantik bir ilişkiye giriyor.İlginç bir noktada Lars'ın Bianca'yı kendileştirmesiydi.Annesini soran olursa tıpkı kendi annesi gibi doğumda öldüğünü söylemesi buna bir örnek.

Film öyle bir noktaya geliyor ki hem kasaba halkı hem de izleyenler Bianca'ya gerçekmiş muamelesi yapıyor.Herkes onu işe götürüyor,saçını düzenliyor,yıkıyor,giydiriyor vs.Aslında tüm bunlara baktığınızda çok absürt bir durum ama filmi izlerken hiç sırıtmıyor.Aksine dayanışma,sevgi ve yardımlaşmayı çok iyi bir şekilde resmediyor.

Ryan Gosling mükemmel oynamış.İçine kapanık,hafif delirmiş karakterini abartmadan ama derin bir şekilde oynamış.Diğer oyuncular da iyi destek vermiş.

Beğendiğim sahneler:

Bianca'yı abilerine tanıştırdığı sahne ve oyuncak ayıya kalp masajı yaptığı sahne.

Lars ve kasaba halkının bu sıcak naif hikayesini herkese öneririm.İç ısıtıcı bir film.

7.5/10

Deliha

Hayatımda 2 saatim çalındı resmen bu kadar kötü bir film olabilir mi ?
Dün akşam ailemle iki gülelim diye izledik ama hiç beklediğim gibi çıkmadı .Filmde gülünücek hiçbirsey yok , filmde Zeliha adında kız recep ivedİk kadın versiyonu yapmışlar

şimdi spoiler vermeden bir konuyu anlatıcam size
Zeliha adında genç bir kız var bu kız kendini maço , delikanlı olarak tanıtıyor aynı zamanda harektleride öyle , buraya dikkat edin bu kızımız daha sonra bütün film boyunca kendisine koca aramaya çalışıyor delikanlı (!)kızımız falcılara , üfürükçülere bile gidiyor 😕
sonra bu delikanlı kızımız evde yan gelip yatıyor , mahalle karılarıyla sabahtan akşama kadar geziyor ama annesine bu evin yükü benim omzumda , size ben bakarım diyor ! 😕

işte bu kadar ilginç bir karakter arkadaşlar , zira tüm zıt durumları kendisinde toplamış.daha çok şey yazardım ama neyse . Gupse Özay iyi reklam yapmış ki baya kişi izlemiş filmi , ve diğer sitelerde ki yorumlarda benle aynı fikirde

@Çiğdem- izleyebilir belki birkaç taktik alır bu filmden

@destere şimdi diyecek film yarıda bıraksaydın diye ama ailemle izleyince bırakamadım

5​

ayy zaten @destere ve sen berbat bulduğunuz filmleri benim başıma atmya çalısıyorsunuz hep

Ryan Gosling'in hemen hemen tüm önemli filmlerini izlemiştim ama Oscar adaylığı aldığı filmi daha izlememiştim.Bu sebeple izledim.

Filmi izlemeden önce klasik bir sıradışı öğretmenin başarıları sınıfı ayağa kaldırması temalı bir film beklerken bir çöküş ve bunalım hikayesi gördüm.Kokain bağımlısı bir öğretmen ve onun kurye olan öğrencisi arasındaki ilişki bu kesişme ve yaşanan olaylar... Tüm bunlar sade ve duru şekilde ancak ağır bir tempoda anlatılmış.Herkese göre bir film değil bence.

Öğrencisinin uyuşturucu getirdiği sahne çok iyiydi.

Ryan Gosling'in müthiş oyunculuğu var ama filmi o kadar da beğenmedim.Çok ağır bir tempodaydı.

6.5/10

Ben Affleck yönetmenliğinde izlediğim ilk film oldu.Güzel konusu,tanınmış oyuncuları olması filmi izlememe yetti.

Filmi özetleyen replik aslında şu: "Bizi biz yapan kendimizin seçemediği özelliklerdir.Ailemiz,mahallemiz....".Film de zaten bu replik üzerine kurulu.Doğru olan ile iyi olanı birbirinden ayırıyor ve düşündürüyor.Zaten bu mesajı vermese klasik bir kaybolma filminin ötesine geçemeyecek senaryolarında hafif kopukluklar olan bir film.Ama dediğim gibi burda anlatılmak istenen asıl olay o değil.

Ben bu konu üzerinde düşündüğüm zaman iyi olanı yapmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.Kız,annesi yerine poliste kalsa kız için daha iyi olurdu.Filmin sonunda kızın annesinin yanına gelince kötü olacağını gördük zaten.

Casey Affleck iyiydi.Bence Ben Affleck'ten daha iyi oyuncu zaten.Michelle Monaghan,Ed Harris ve Morgan Freeman da zaten iyi oyuncular.Bu oyuncuları birlikte izlemek güzeldi.

Ben Affleck'in ilk yönetmenlik çalışması için çok iyi bir film.Üzerine düşündüren,akıcı bir filmdi.

8/10

Bu filmi izlemeyi hiç düşünmeyip sürekli erteliyordum ama beklediğimden iyi çıktı.Oldukça hareketli ve sonlara doğru çok gerildiğim bir film oldu.

Film hakkında yorumlara baktığımda Amerikan propagandası yaptığını yazmış çoğu kişi de bence onunla pek alakası yok.Filmin başında diyor işte zaten biz şunu devirdik ondan sonra şunu getirdik falan diye.Tamamen doğrular anlatılmış.E bu kaçırma hikayesi de doğru.Bu film zaten işin siyasi boyutuna bakmıyor ki.Kurtarma olayına bakıyor ki o rehinelerin de İran'a karşı bir suçu yok.

Ben Affleck ayrıca 80'lerin başını çok iyi yansıtmış.En ufak detayına kadar o yılları verebilmiş.

Oyunculuklara gelirsek Ben Affleck fena değildi.Bryan Cranston reyiz ve John Goodman da iyiydi.Alan Arkin'in bence çok aday olmalık bir oyunculuğu yoktu.

Çok iyi bir gerilim filmi.Ama o yıl Oscar'larda rakibi olan Django Unchanied çok daha iyi ama Akademi'yle Tarantino'nun filmleri pek uyuşmadığından ödülü alması da çok normal.

8.5/10

ben olsam yarıda bırakmazdım zaten
çünkü hiç başlamazdımki izlemeye? başlamayınca yarıda bırakmayada gerek yok
)

Baştan sona temposu hiç düşmeyen aksiyon dolu bir filmdi. Jason reyizin filmleri genelde aksiyon olur ama bu filmde komedi de vardı, bazı sahneleri sesli güldürdü
Konusuda değişikti uykusunda çin zehri enjekte edilen adam ölmemek için sürekli adrenalin seviyesini yüksekte tutması lazımdı bu da ister istemez aksiyonu beraberinde getirdi.

Aksiyon filmlerinde süre uzadıkça insanı sıkar ama bu filmde süre kısa olduğu için tempo hiç düşmedi ve sıkılmadan izledim.

Sonuda çok iyi bitti, yakın zamanda 2.filminide izleyeceğim.

8/10

Bu kadar film arasında sadece 1 David Lynch filmi izlemiş -The Elephant Man- olmam onun da kendisinin tarzından uzak en anlaşılır bir biyografi filmi olması son zamanlarda canımı sıkmaya başladı ve en büyük klasiklerinden birini izlemiş oldum.Film beni çok ilginç bir şekilde etkisi altına aldı izlediğim çoğu sahneyi anlamıyordum "bu ne lan" diyordum ama film beni çok geriyordu,sürekli bir şey olacak izlenimi vardı.Zaten filmden imgelerin açıklamasını okuyup anladığımda şok oldum.Müthiş bir kurgu,mükemmel göndermeler var.

Anladığım kadarıyla filmin %80'lik kısmı rüya ve halisünasyon sekanslarından oluşuyor.Açıklamasını spoiler içinde verelim:

Gerçekte sarışın kadın ve esmer kadın film seçmelerinde tanışıyorlar ve aralarında lezbiyen bir ilişki başlıyor.Bu sırada esmer kadın sarışının rolünü çalıyor ve sarışını terkedip yönetmenle aşk yaşamaya başlıyor ve bunu filmin yardımcı rolünde olan sarışının önünde yapıyor.Esmerin gerçekte adı Camilla sarışının da Diane.Diane tüm bunlara dayanamıyor ve Camilla'yı istemeye istemeye bir kiralık katile öldürtüyor.Bu filmin sonundaki kısımdı.Filmin başlangıcı ise bu kısıma kadar rüya.Diane'nin kendi istediği şekilde gelişiyor.Buradan sonrasını için şu linki atsam daha doğru olur çünkü ben yazarken iyice karıştırabilirim: http://blog.milliyet.com.tr/mulholland-cikmazi-nin-sirri-cozuldu-/Blog/?BlogNo=363322

Filmde çok hoşuma giden bir detay da David Lynch'in seyirciye kovboy karakteri aracılığıyla verdiği mesajlar:

Kovboyun yönetmenle konuşurken söylediği söz: "Ukalalıkla o kadar meşgulsun ki düşünmüyorsun" Bunu aslında biz seyirciye söylüyor David Lynch kovboy aracılığıyla.Aynı zamanda şunu da söylüyor:

K:Bir at arabasını kaç kişi kullanır?
Y:Bir.
K: Sana verdiğim fırsatları değerlendirirsen benimle birlikte kullanabilirsin.

Yani demek istediği filme ve ipuçlarına dikkatli bakarsan 2.yönetmen sen olursun.

Müzikler de çok iyiydi.Daha da gerilmemi sağladı.

Naomi Watts aşmış resmen.Harika bir oyunculuk.Film içindeki karakter değişimlerini çok iyi göstermiş.Laura Harring'de Naomi Watts'la uyumlu olmuş.Laura ablanın memintolar da güzeldi.

Bu film bittikten sonra beynim zonkladı.Anlamlandırmakta zorlanmama rağmen gizemiyle sürekli içine çeken bir film oldu.Film hakkındaki "deli saçması" denilen eleştiriler de çok yanlış.Evet anlaması çok zor ama kesinlikle her şeyin anlamı var ve film hakkında yazılanları okuyunca ve anlayınca büyülendim.Lütfen siz de izleyin bu filmi hakkında konuşşak iyi olur : @berkann @cevaa @destere @OzaN @gundix123 @Tolstoyevski

9/10

@Danger UA! baya film izlemişsin bu konuya uğramayalı.

Argo'yu sevmene sevindim genel olarak çok fazla sevilmemiş bir filmdi ama bence çok iyiydi. (Benim de puanım 8.5'tu sanırım)

50/50, Easy A etkinliğe bu sezon da seçilmezse ben de izlerim yakında.

The Butterfly Efect bence de çok iyi bir filmdir. Yalnız zamanında eleştirmenlerin nefret etmesini anlamak zor. (100 üzerinden 30 almış eleştirmenlerden ortalama 😱) Ashton Kutcher yerine başka biri oynasaydı bence Top 250'de de olurdu ama şu hali de hak ediyor bence.

Mulholland Dr. izlemeye çalışırım gelecek haftaya ama nefret etme ihtimalim de olan bir film gibi geldi. Umarım iyi çıkar.

Dün film izleyemediğimden dolayı bugün 2 film izledim. Süresi kısa olduğu için 2.film olarak bu filmi tercih ettim.

Filmden tam beklediğimi alamadım açıkcası, öyle çok iyi sahneler yoktu ama bazı yerlede gerilimi hissettim. Testere serisini izledikten sonra bu tür filmleri kolay kolay sevemem zaten.

6/10

@Danger UA! reyiz filmin süresi kaç dk. ve konusu ney

Argo'nun sevilmeme nedeni Ben Affleck.Ben Affleck'i ben severim de oyunculuğunu sevmem.Yoksa senarist-yönetmen olarak daha kötü bir işine rastlamadım..Bir de o adam öyle propaganda yapacak biri değil hatta geçenlerde İslamafobinin yanlışlığını savunuyordu.Good Will Hunting'in de senaryosunu o yazmıştı Matt Damon ile.The Town'ı da izledim ama henüz yazmadım birkaç film daha izleyip onla beraber yazarım.

50/50 ve Easy A öneririm ikisi de iyi.

The Butterfly Effect aynen bence de Ashton Kutcher baltalamış.Ben Metascore'a hiç bakmıyorum The Life Of David Gale'ye de 30 vermişler ama mükemmel bir film.IMDB puanı daha belirleyici.

Mulholand Dr. beğenirsin bence.Ama açıklamaları okuduktan sonra.
@berkann Kesin beğenir gibi Lost Highway'i de beğenmiş.

@cevaa Reyiz valla film 2.30 saat ama sıkılacağını sanmam.Konusuna gelirsek valla ne yalan söyleyeyim filmin konusu hakkında bir şey söylemeye çalışsam spoiler olur.

O film bayağıdır listemde ama izlemeye korkuyorum.
Yakın zamanda düşünmüyorum ama mutlaka izleyeceğim bir film. @Danger UA!

Ne zamandır izleyeyim diye bekliyordum bu filmi. Dün izledim sonunda filmi. Film sadece bir mekanda geçiyor ve konusu çok güzel. Belki bazı izleyenlere sıkıcı gibi gelebilir. Şahsen ben hiç sıkılmadan, soluksuz izledim. İyiki izlemişim. Oyunculuklar süperdi. Çok beğendim oyunculukları.

Puanım : 9.00