En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu yıl blog falan derken film yorumlarını iyice batırdım. Bazı filmlerin yorumları çok gecikti. Aylar öncesinde izleyip hala yorumlamadığım filmler var. Foruma yazmadığım 10 kadar film var herhalde. Birkaç güne bunların hepsi hakkında yazmak istiyorum foruma. Bir daha da asla bu şekilde batırmayacağım ve izlediğim filmi ertesi gün mutlaka yazacağım. :)

Kendimle ilgili notu geçtikten sonra bahsedeceğim beş filmle ilgili linki vereyim: http://izleryazar.com/kisa-kisa-2014-filmleri-7/

Kısa kısa tekrar üstlerinden geçmek gerekirse:

Farklı bir hapishane filmiydi. Fazla ağır işleyen bir filmdi. Başrolde Jack O'Connell başarılıydı fakat karakterini hiç sevemedim. Aslında filmdeki hiçbir karakteri sevemedim asıl problem de buydu. Yine de hapishane filmi sevenlerin izleyebileceği fena olmayan bir film. :)

5/10

Kötü puanlarından dolayı izlemeyecektim ama Scarlett Johansson ve Morgan Freeman hatrına izledim ve pişman da olmadım. Beklediğimden iyiydi ama Limitless'tan sonra çekilmiş olması dezavantaj. Limitless'tan önce izlesem daha çok beğenirdim belki ama Limitless'a göre epey vasat kalıyor. Sonlara doğru da filmde mantıksızlıklar artıyor ama yine de vakit geçirmek için izlenebilecek bir film.

5.5/10

Yılın en overrated filmlerinden biri. Altın Küre'de en iyi komedi filmi adayı olunca beklentim yükselmişti ama çok vasat bir film çıktı. Tek iyi yanı oyuncu kadrosunun genişliği ve herkesin iyi oynamasıydı. Bir de filmin sonunu beğendim, yer yer eğlendirdiği olsa da genel olarak sıkılmaktan bir hal oldum. En zor bitirdiğim 2014 filmlerinden oldu. :(

4/10

Bu film de beklentilerimin çok altında kalan bir film oldu. Çok farklı bir filmdi ama tatmin edici olmaktan uzaktaydı. Müzikle ilgili filmleri çok severim normalde ama bu şarkıda müziklerde en ufak bir etkileyicilik yoktu. Oyunculuklar iyiydi, Frank karakteri merak unsurunu bir nebze taşıdı.

Galiba yarım puan daha fazla verebilirmişim ama vermemişim:

4.5/10

Beklentilerimi karşılamayan filmlerden biri de buydu... Aslında yukarıdaki filmlerin hemen hepsinden iyiydi ama yine de daha iyi olabilirdi. İki kardeş arası ilişkiyi izlemek hoşuma gitti ama genel anlamda senaryo pek iyi değildi. Komedi gibi gözükse de dramatik yönü çok daha ağırlıklıydı bence. İzlenebilir bir film ama çok iyi değil:

5.5/10

Son düzenleme:
Beş tane daha filmi devirdim, toplu yorumları şurada yaptım detaylı olarak: http://izleryazar.com/kisa-kisa-2014-filmleri-8/

Locke ve Cake yorumlarını kendi başlıklarında yaptığımdan buraya yazmıyorum tekrardan. Diğerlerinin üstünden geçecek olursam:

Oyuncu kadrosu hatrına izledim, iyi ki izlemişim. Robin Williams'ın son filmlerinden biriydi ve izlemesi keyifliydi. Kabul ediyorum filmin üzerine kurulduğu şey falan çok saçma genel olarak mantık aramadan izlenmesi gereken bir film. İyi oyuncular olmasaydı çok daha düşük verilirdi.

Not: Mila Kunis çok güzel kadın.

5.5/10

Sanırım ilk kez bir Türk oyuncuyu bir Hollywood filminde bu kadar önemli bir rolde gördüm. Bu oyuncunun en sevdiğim Türk oyuncu olan Haluk Bilginer olması ayrıca mutlu ediciydi. Ana karakterin babasını oynuyor ve çok fazla gözükmese de jenerikte üçüncü sırada. Haluk Bilginer İngilizce konuşmasıyla da çok karizmatikti. Fakat film genel olarak sıradan bir filmdi. Zaten Haluk Bilginer olmasa izlemezdim bile. :)

5.5/10

John Lithgow'un hatrı için izledim ve memnun kaldım. Beklentilerimin üstünde samimi bir işti. Fakat senaryo çok yetersizdi. Biraz daha iyi senaryoyla 1-2 puan fazlasını alabilirdi. :)

6/10

Kaliteli bir filmdi. Çok uzun süresine rağmen beğeneceğimi düşünüyordum, yanılmadım. Filmi biraz da mecburi aralarla 3 kısım halinde izledim ve hiç sıkılmadım. Ara vermeden izleseydim de sıkılmazdım yüksek ihtimal. Bence oldukça sağlam bir senaryoya sahipti film.

Oyunculuklar çok iyiydi. Bence herkes rolünün hakkını vermiş. Filmde öne çıkan karakterlerden hemen hepsinin oyunculuklarını göstermesi gereken zor sahneler vardı ve hepsi olduça başarılıydı. Filmin en beğendiğim yanlarından birisiydi oyunculuklar.

Film sanırım gerçekten alıntı. Güzel bir hikayeye sahip. O dönem oldukça iyi yansıtılmış. Filmin bir başka beğendiğim yanı vardı ki o da zor görülebilecek objektiflikti. Bu, bence film için oldukça önemli bir şey. Objektif bir filmi izlemek de ayrı zevkti.

Mahkeme sahneleri çok gerçekçiydi. Filmdeki diyaloglar bence üst düzeydi. Filmde en ufak bir aksiyon olmamasına rağmen karakterler arası diyaloglar filmden kopmayı engelliyor. Sadece mahkeme haricindeki bazı sahneleri sebebini bilmesem de sevemedim onun haricinde gayet akıcı bir filmdi.

Kısacası oldukça gerçekçi ve izlemesi keyif veren bir filmdi. Mahkeme filmlerini git gide sevmeye başlıyorum. Şimdiye kadar güzel filmler izledim bu seri bozulmaz umarım. :)

Puanım: 9/10

Son düzenleme:

Çok ilginç bir bilim-kurguydu.Konu olarak görev süresini tamamlayan bir klonun kendisini insan zannedip ömrünün sadece görev süresi boyunca olduğunu öğrenmesiyle yaşadığı hayal-kırıklığı ve gelişen olayları anlatıyordu.

Ara ara sıktı ama orjinal bir fikirdi bir kere.Birkaç senaryo hatası da vardı ama izlediğim için mutluyum.

Bu arada GERTY'de süper robottu.Kevin Spacey seslendirmiş.Genelde bu tarz filmlerde robot hep bir kaypaklık yapar ama bu robot iyiydi.:D

Bilim-kurguya ilgisi olanlar büyük ihtimal beğenir.İyi filmdi ama daha iyisi olabilirdi.

7.7/10

Bitirdikten sonra neden az ilgi gördüğüne şaşırdığım mükemmel film.Eğer filmin ana fikriyle ilgili bir şey yazarsam büyük spoiler olur.

Yeri geldiğinde inanılmaz geren,yeri geldiğinde de duygulandıran bir filmdi.Kevin Spacey ve Kate Winslet'ın oyunculukları mükemmel.İdam cezasıyla ilgili müthiş bir film.

Size önerim filmin konusu hakkında hiç bilgi sahibi olmadan filmi izlemeniz.Filmden beklediğiniz her şeyi alacağınızı düşünüyorum.

9.7/10

Judgment at Nurunberg

- Belgesel tadında bir filmdi. Hem gerçek hikaye olması, hem de bundan daha önemlisi objektif bir bakış açısıyla olaya yaklaşabilmesiyle, bu tarzdaki diğer filmlerden sıyrılıyor.
- Oyunculukların hemen hepsi oldukça başarılıydı. Birisi öne çıktı diyemem ama bence Alman avukat ve Ernst Janning'i oynayan adam
o çıkışı yaptığı sahnede özellikle
bir adım daha öndelerdi.
Mahkemede gösterilen film çok üzücüydü. :(
- Filmin en sevdiğim bir diğer yanı da, olaylar hakkında düşünmemi sağlamış olmasıydı.
Alman avukat zalımsın. .ss
9/10

Train de vie

- Uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi. Aslında beklentimi tam anlamıyla karşılayamadı ama yine de farklı yaklaşılmış ve ortaya güzel bir hikaye çıkmış diyebilirim. Aslında filmin sonunda,
deliyi teller ardında görüyoruz. Muhtemelen kampta acaba tüm bunları kendi aklından mı uydurdu? (b)
- Gereksiz gördüğüm bazı yerler fazla abartılmıştı hikayede. Onlar olmasaydı da bir şeyin eksileceğini sanmıyorum.
Jossi'nin kominizm (?) olaylarının çıkış noktası saçmaydı. Belki savaşla ilgisi olabilir ama yine de fazla yer kaplamış bence.
Puandan emin değilim tam ama 7/10 olsun.

Aslında ayrı başlık açılabilecek bir filmdi ama galiba kimsenin izlemeye niyeti yok. Benden başka izleyecek varsa ayrı başlığa taşıyalım. :)

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/violent-year-2014/

Çok ağır işleyen bir suç filmi. Bazı sahneler çok iyi olsa da genel anlamda vasattı.

En iyi yanı oyunculuklardı. Oscar Isaac geçen yılki Inside Llewyn Davis'teki kadar olmasa da yine çok başarılı. Jessica Chastain'in çok az sahnesi var ama her anında çok iyi. Bence Patricia, Keira ve Laura Dern'den daha iyi ama işte film vasat olunca oyuncuyu da eliyorlar...

5.5/10

Beklediğimden farklı bir filmdi. Aslında sanırım filmi izlemeden önce hikayesini okuduğum zaman hikayeyi yanlış anlamışım. O yüzden böyle bir sonuç çıkmış ortaya. :D

Filmden çok bir şey beklemiyordum. Puan anlamında beklentime yakın bir film çıktı. :)

Oyunculuklar fena değildi ama birisi diğerlerine göre öne çıkıyordu. O da Mordechai karakterini canlandıran oyuncuydu.

Hikaye fena değildi. Ama abartı şeyler vardı filmde ve bu da gerçekçiliği zedelemiş. Zaten çok da gerçekçi bir film beklemiyordum.

Filmde ağırlıklı olarak komedi yönü baskın tutulmuş ama ben nerdeyse hiçbir sahnede gülmedim. Arada hafif tebessümler haricinde. :)

Filmin sonunda

deli hikayeleri gerçek gibi anlatıyordu emin değilim ben de @berkann. :D

Bu arada kominizm olayları bence de çok gereksizdi. Oğlan zaten salak bir şeydi ve sıkıcıydı o sahneler.

Genel olarak izlenilmese de bir şey kaybedilmeyecek filmlerden.

Puanım: 6/10

Etkinliği de bu filmle noktalamış olduk böylece. Keşke daha iyi bir filmle son bulsaydı @berkann. :D

Son düzenleme:

Film çok iyi olmamasına rağmen eğlenceliydi. Depp reyizi bu rolde görmek çok farklı bir duyguydu. Reyizin saçları, dansları filan süperdi acayip karizmaydı.

Fransız öpücüğü sahnesinded sesli güldüm, bu adama boşuna reyiz demiyoruz :D

8/10

David Ayer'ın Training Day'den sonra 2. LAPD filmi.Training Day'de olduğu gibi beğendim.

Filmde belli bir suç üzerinde durulmuyor,2 polisin günlük devriyelerine şahit oluyoruz.Filmin büyük bölümü 2'linin diyalogları üzerine ve çoğu eğlenceli diyaloglar.

Çekimler amatör kamera tarzıyla yapılmış.Bu tarz çekimler aksiyon ve hareketli sahnelerde iyiydi FPS tadı verdi ama genel konuşma sahnelerinde çok rahatsız ediciydi.Sürekli sallanan kamera beni rahatsız etti.Sadece aksiyonlarda kullanılabilirdi bu çekim tarzı.

Oyunculuklar ise Jake Gyllenhaal ve Michael Pena uyumlu bir ikili olmuşlar.İkisi de iyi iş çıkarmış.Biri birinden iyi diyemem.

Fena bir film değildi ama daha iyi bir konu ve çekim olsa daha çok beğenirdim.

7.5/10

Spor biyografisi tarzını çoğu kişi severek izler.Ben de bu tarz filmleri severim ve sıkılmadan izlerim.Ama bu filmde ekstra bir şey yoktu.Bir tek ırkçılığı da ele almışlar ki artık zencilere ırkçılık temalı filmlerden de bıktım.

Zenci adam çok yetenekli,ırkçılığa uğruyor ve takım ona sahip çıkıyor sonra şampiyonluklar işte.

Chadwick Boseman ortalama bir performans göstermiş.Harrison Ford'da iyiydi.

İzleseniz de olur izlemeseniz de olur bir film.

6.7/10

Etkileyici bir filmdi. Filmi izlemeden önce beklentim daha farklıydı, konusunada bakarak daha fazla açık sahne bekliyordum ama öyle olmadı. Hayatı engellilerin gözünden gösteren müthiş bir film olmuş, başından sonuna kadar müthiş bir akıcılıkla ilerledi film ve çok iyi bir sonlada bitti.

Oyuncular çok başarılıydı, özellikle kör olan bayaa sempatikti :D

8/10

Çılgın Dersane 3'ü izleyeyim dedim ama 5 dk. dayanamadım. 1. ve 2. film müthişti keşke hiç devam filmi çekmeselerdi.

Film bayaa bi saçmaydı ama yinede güldüren birçok yer vardı. Marlon Wayans var diye izledim yoksa çekilicek bir film değildi. Sahneleri tek tek sayamıcam ama bayaa bi sahnede Marlon reyiz kahkaha attırdı özellikle oyuncak ayıyla olan sahneleri süperdi :D

7/10

Son birkaç gündür izlemeyi düşündüğüm ve sonunda izlediğim film.

Yılın en farklı filmlerinden biri benim de izlediğim en farklı bilim-kurgulardan biri.Evrim,ateizm bilim ve aşk gibi duyguları işliyor film.Beceremediği bazı noktalar var ama yine de başarılı bir film.Biraz da durağınlığından dolayı sıkıldığımı belirtmem lazım.Gözlerle hafızanın ilişkilendirilmesi ilginç olmuş.

Filmin anlattıkları benim inançlarıma uymasa da güzel bir film.Bazen bilimsel detayları sıkıyor ama ince ayrıntılarıyla ve konusuyla fena bir film değil.

7.3/10

Emma Stone için izlediğim güzel bir gençlik filmiydi.Bu filmde de oyunculuğu ve güzelliğiyle büyüledi.

Konusu klişe gençlik filmlerinden değildi.Güzel bir konuydu.İzlerken pek güldürmedi ama sıkılmadan izledim.Dedikodu eleştirisini güzel yapmış bir film.

Boş zamanlarda izlenebilecek eğlenceli bir filmdi.Beğendim.

7/10

Son düzenleme:

Kadrosuyla ilgilimi çeken bir film oldu.Aslında bu türün çoğu kişilerce en iyisi olarak görülen Shaun Of The Dead'i izleyip beğenmemiştim ama bu film ondan çok daha iyi.

Jesse Eisenberg,Emma Stone,Woody Harrelson ve Abigail Breslin çok iyi performans göstermişler.Jesse Eisenberg'i 2.kez izliyorum yine aynı tarz bir rolde.Ama bu rolleri iyi yaptığını söylemem lazım.

Bu filmde zombileri hızlı yapmışlar daha iyi olmuş.Columbus'un kural listesi iyiydi.Woody reyiz de yardırmış resmen.Ghostbusters göndermeleri ve Bill Murray da süperdi.:D

Çok eğlenceli filmdi.Sadece kadrosundan dolayı izledim bu kadar iyi çıkacağını beklemiyordum.

8/10

Yine kadrosu için izlediğim bir film daha.Çok bir şey beklemiyordum sadece konusu ortama olsa bu kadroyla izlenir diye izledim ve beklediğimi buldum.Ortalama bir suç filmiydi.

Tüm oyuncular iyiydi ama en çok Sean Penn ve Ryan Gosling'i beğendim.

İzlemesi zevkli bir filmdi oyuncular için bile izlenir.

7/10

Uzun zamandır izlemiyordum Ashton Kutcher'in oynamasından dolayı.Ama bu kadar övülen bir film olduğu için haliyle merak ediyordum ve izledim.Çok beğendim diyebilirim.Sürekli merak uyandıran yer yer duygulandıran bazen de geren bir filmdi.Mantık hataları olabilir normal karşılıyorum ama çok göze batan bir hata yok.

Ashton Kutcher'in oyunculuğunu beğenmedim.Filme biraz gölge düşürmüş ama diğer oyuncular fena değildi.

Bence filmin vermek istediği en önemli mesaj hiçbir şeyi mükemmel hale getiremeyeceğimiz.Evan da sürekli her şeyi mükemmel yapmak istedi ve bir şeyleri değiştirdi ama her seferinde mutlaka birinin ya da kendisinin hayatı kötüye gitti.

Filmi izledikten sonra şaşırdığım bir nokta ise filmin 4 farklı sonu olması.Bence en iyisi Open Ending'di ama ben Theatrical Ending versiyonunu izlemişim.Ama tüm sonları beğendiğimi söyleyebilirim.Zaten böyle bir filme de 4 farklı son yapmak çok oturaklı.

Uzun zamandır izlemediğim için pişmanım.Hala izlemeyen varsa bence kaçırmayın.

8.7/10

Son zamanlarda dikkatimi fazlasıyla çekmişti ve çok da beklentiye girmeden izledim.Kanser temalı fakat insanı sıkıntıya sokmayan tarzda bir film.Seth Rogen'ın en iyi filmi.Mutlu hisset temalı filmlere göre daha fazla dramı olan ama yer yer de güldüren bir filmdi.

Joseph-Gordon Levitt iyiydi ama filmin en iyi Seth Rogen'di.Filmdeki komedi unsurunu o oluşturuyordu.Anna Kendrick'in de filmde olması iyi olmuş.

Boş zamanlarda izlenebilecek kaliteli bir film.Zaten oyuncuları tanıyanlar filme çabuk alışırlar.

7.5/10

İnanılmaz bir kasta sahip ama IMDB puanı yerlerde sürünmesi sebebiyle izleyip izlememekte kararsız kaldım.Kendimi her türlü kötü duruma hazırlayarak filmi izledim.:D

Şimdiye kadar izlediğim en absürt film olabilir.:D Film 11 farklı kısa skeçlerden oluşuyor ve hepsi ayrı bir film içinde geçiyor.Filmin konu anlamında hiçbir amacı yok.Sadece ünlü oyuncuların yaptığı skeçlerden izleyiciyi güldürmeyi amaçlıyor.Ama ben filmi beğendim.Filmde çok fazla iğrençlikler vardı ama çoğu zaman güldürdü.:D Apple'la dalga geçmeleri,Hugh Jackman'la Kate Winslet'in sahneleri (filmin en iğrenç sahneleri olabilir ama güldürdü.:D) , anne babanın evde lise hayatı yaşatması en komik anlardı.Oyuncuların da zaten çekerken ne kadar eğlendikleri belli.

Dediğim gibi izlediğim en absürt film.Bu filmin normal bir kafayla yazılması mümkün olamaz. @cevaa İzlemediysen izle bu filmi kesin seversin.:D

5.5/10

Son düzenleme:

İnanılmaz bir kasta sahip ama IMDB puanı yerlerde sürünmesi sebebiyle izleyip izlememekte kararsız kaldım.Kendimi her türlü kötü duruma hazırlayarak filmi izledim.:D

Şimdiye kadar izlediğim en absürt film olabilir.:D Film 11 farklı kısa skeçlerden oluşuyor ve hepsi ayrı bir film içinde geçiyor.Filmin konu anlamında hiçbir amacı yok.Sadece ünlü oyuncuların yaptığı skeçlerden izleyiciyi güldürmeyi amaçlıyor.Ama ben filmi beğendim.Filmde çok fazla iğrençlikler vardı ama çoğu zaman güldürdü.:D Apple'la dalga geçmeleri,Hugh Jackman'la Kate Winslet'in sahneleri (filmin en iğrenç sahneleri olabilir ama güldürdü.:D) , anne babanın evde lise hayatı yaşatması en komik anlardı.Oyuncuların da zaten çekerken ne kadar eğlendikleri belli.

Dediğim gibi izlediğim en absürt film.Bu filmin normal bir kafayla yazılması mümkün olamaz. @cevaa İzlemediysen izle bu filmi kesin seversin.:D

5.5/10
İzleyeli 1 sene filan oldu :D

Boş zamanda keyifle izlenecek bir filmdi. İzlememdeki sebep Lily Collins elbette, iyi iş çıkarmış yine :) Aşk filmlerinden pek haz etmesem de film çok sürükleyici ve eğlenceliydi. Alex ve Rosie çifti 'aşk filmi'denince ilk aklıma geleceklerden. Ayrıca bazı yerlerinde gerçekten çok güldüm :X