Dark City (1998) - IMDb
Directed by Alex Proyas. With Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connelly, William Hurt. A man struggles with memories of his past, which includes a wife he cannot remember, and a nightmarish world without a sun.
www.imdb.com
@Tolstoyevski 'ye bu filmi bulup önerdiği için çok çok teşekkürler...
Kesinlikle The Matrix,The Truman Show gibi filmlere katkısı olduğunu düşünüyorum.
Filmin konusu son derece ilginç.Hatıralar,anılar,geçmiş... Hiçbiri insanların kendisine ait değil.Uzaylıların deneyine göre sürekli değişiyor yaşadıkları hayatlar.Açıkçası biraz paranoyak bir düşünce gibi gelebilir ama böyle bir şeyin olması bence saçma değil.Kim bilir belki biz de öyleyiz.
Kesinlikle ben de bu filmin bilim-kurgu adına bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum.İşte bu tarz bilim-kurgulara ayrı bir hayranım yani The Matrix,The Truman Show,Blade Runner gibi.Çünkü hepsinin verdiği bir mesaj ve yaptığı bir felsefe var.Tipik uzaylı istilası filmleri gibi değil.Onların da bazılarını seviyorum ama onlar bu tarz filmler gibi derin değil.
Bu arada Blade Runner demişken ben bu filmi izlerken Blade Runner geldi aklıma.Hem ufaktan konu olarak -ikisinde de uzaylıların yaşamını sürdürmek için bir arayışı var-. hem de iki filmin de atmosferi birbirine çok benzer.Yüksek binalar,karanlık şehir gibi...
Sonuç olarak bilim-kurguya ilgisi olan herkesin bu filme hayran kalacağını düşünüyorum.
9/10