Bonnie and Clyde (1967) - IMDb
Directed by Arthur Penn. With Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman. Bored waitress Bonnie Parker falls in love with an ex-con named Clyde Barrow and together they start a violent crime spree through the country, stealing cars and robbing banks.
www.imdb.com
İzlemeden önce beklentimin yüksek olduğu bir filmdi. Film güzeldi ama bir şeyler eksik gibiydi. Bence filmde gereken etkileyicilik ve gerçekçilik yoktu.
Filmin hikayesi gerçekten güzel ve etkileyici ama daha da etkileyici olan şey hikayenin gerçek hayattan alınmış olması. Ancak senaryo için aynı şeyleri söyleyemem. İzlerken sıkılmadım ama etkilenmedim de. Yani sıkılmadığım halde içine alamadı beni film. Dolayısıyla bana göre filmin en zayıf yönü senaryosuydu.
Oyunculuklar gerçekten iyiydi. Faye Dunaway yine çok başarılıydı. İlk Oscar adaylığını bu filmle almış ve aldığı adaylığı da hak etmiş. Aynı şekilde Warren Beatty de iyi oynamış. O da hak etmiş adaylığı. Yalnız Estelle Parsons'ın Oscar kazanmış olmasına şaşırdım. Film içinde attığı çığlıklardan başka pek bir marifeti yoktu bence.
Kısacası, klasikler arasına girebilecek bir film. İzleyen çoğu kişi de sevebilir ama ben pek sevemedim.
Puanım: 7/10