Directed by Kerem Deren. With Engin Akyürek, Farah Zeynep Abdullah, Ceren Moray, Onur Tuna. A beautiful girl who has everything. Charming, playful, in her own words: 'too joyful to fall in love.' A sudden car crash, and her heart stops for a few minutes. When she wakes up, everyone assures...
Engin Akyürek ile Farah Zeynep Abdullah'ın başrolde yer aldığı bir filmi seyrettim, çok beğendim. Yazan ve yöneten Kerem Deren olunca sanırım beğenmem çok doğal.
Türk sinemasında romantik tarzda filmlere oranla çok farklı ve çok iyi. Kerem Deren'in ilk sinema deneyimi başarılı olduğunu söylemek lazım, umarım yeni filmler yapar ve bu tarz iyi filmler çıkar ortaya. Filmin ilk sahnelerinde "ne oluyor" diyorum, film geliştikçe "neler olacak" diyorum ve sonda da "ne oldu" diyorum. Kendi kafamda birçok soru sordurdu film. Ters köşe haber ediyordu gelişen olaylarla ve bu gerçekleşiyordu. Senarist ters köşe olayını filminde de konuşturuyordu.
Engin Akyürek'in tarzı biraz farklı. Farah Zeynep Abdullah'ın da öyle tabi. Bu ikilinin sahneleri gelesiye kadar çok sıradan gidiyor. Daha sonra bir başlanıyor, keyifli sahneler çıkıyor ortaya. Gülümseten, samimi sahneler. O sıradan sahneler bile sonlarda sıradanlığını yitiriyor.
Nil Karaibrahimgil'in 'Kanatlarım Var Ruhumda' da ayrı bir renk katıyordu filme, bunu da atlamamak lazım. Farah Zeynep Abdullah'ın canlandırdığı çılgın karaktere de hava katıyordu. Hani şu Eylül'e. Diğer karakter de Engin Akyürek'in canlandırdığı Tekin. Karakterler de iyiydi.
Doğru insanı bulursunuz, yanlış kararlar verirsiniz. İşte bütün mesele de buydu. Doğru insanı bulmak zordur ama yanlış kararlar vermek kolaydır. Bunun üzerine gidilmiş. Akıl oyunları da var ama sonu çok iyi bağlanmış.
Kerem Deren'in ilk sinema deneyimi başarılı oluyordu, en azından benim gözümde ya da benim gibilerin gözünde. Bunda sanırım eşi Pınar Bulut'un da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Hele filmin sonunda eşine göndermede bulunuyordu, sevgisini dile getiriyordu.
Filmi beğendim. Türk sinemasında bu tarz filmlerin çoğalmasını isterim doğrusu. Klişeye kaçmaksızın olayları samimi bir dille anlatmak. Kimi zaman gerçekten duygulandırmak. Abartmadan, izleyeni sıkmadan ve farklı bir bakış açısı sunarak.
10/10