En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun zamandır unutuyorum ekleyeyim izledikleri mi bari.:D

Her (2013) Film Bilgileri & Yorumları

Captain Phillips / Kaptan Phillips (2013) Film Bilgileri & Yorumları

The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) Film Bilgileri & Yorumları
 

Bugün American History Xli kitap ayracı almamla, artık bu filmi izlemeliyim diye düşündüm. İyi ki de izlemişim. Çok ama çok iyi bir filmdi.

Senaryo olarak hem ırkçılığı hem de aile dramını birlikte işliyor. Tabi ırkçılık yanı çok daha ağır basıyor. 12 YAS falan hikaye. Bu filmi izleyin derim. Final muhteşemdi.
:(

Bir filmin kurgusu hem bu kadar kafa karıştırmaya yatkın, hem de hiç kafa karıştırmadan olabilir mi? Bu film tam da öyleydi. Olaylar düzensiz bir şekilde anlatılsa bile kafanız karışmıyor. Şu da kim ya da bu olay önce mi sonra mı vb. sorular sordurtmuyor. Bu iyi bir şey.

Edward Norton zaten Fight Club'tan tanıdığım ve sevdiğim bir oyuncuydu. Burada da iyiydi. Bir adam hiç mi yaşlanmaz yahu? Erkek kardeşi oynayan çocuk da iyi bir performans sergilemiş.

Muhteşem replikler ve çok etkileyici sahneler de vardı.

Tecavüz sahnesi çok kötüydü. :TLakin bir hata -hata sayılır mı bilmem- vardı. Tecavüz eden kişinin organı tevacüz etmesi gerektiği şekilde değildi. Neyse. Önemli değil. :D
Çamaşırhanedeki siyahinin seks muhabbeti çok iyiydi. :D Böyle bir filmde bile güldürdü. :D

Filmin bitmemesini o kadar çok istedim ki. 1 saat daha devam etseydi, yine sıkılmadan izlerdim. Tek kelimeyle etkileyici. Hemen izleyin. Benim gibi geç kalmayın.

10/10
 

Süper bir komediydi bence. Konusu itibariyle Hangover tarzı bi filmdi. Çoğu yerde sesli güldürdü, ve hiç sıkılmadan izlettirdi kendini.

Downey Jr. reyiz acayip karizmaydı filmde, süperde oynamış her türlü filmde oynayabileceğini göstermiş :D

Zach Galifianakis yine Hangover'de ki gibiydi :D Bu adamı bu rol çok iyi gidiyor, birçok sahnede sesli güldürdü :D

8.5/10
 
en son çok film izledim toplu ekleyeyim ..

nebraska
the wolf of wall street
gravity

filmlerle ilgili yorumlarımda kendi konularında duruyor :)
 

Birkaç gün önce izledim ama nedense yorum yapmayı unuttum. :):)

2013 filmlerine bir ara verip bir yıl geriye gittim. Geçen yıl izlemek istediğim filmlerden biriydi fakat yoğunluktan dolayı kalmıştı, izleyememiştim. İngilizce altyazı kuşağında bu filmi de izledim. İyi ki de izlemişim. :)

Film aslında çok da iyi bir film değildi. Alfred Hithcock gibi bir ustayla ilgili çok daha iyi bir biyografi filmi yapılabilirdi ama yine de Hitchcock'un yaşamının küçük bir kısmını izlemek benim açımdan keyifliydi. Kendisini biraz olsun yakından da tanımış oldum böylece.

Onur ödülü dışında Oscar'ı olmayan Hitchcock'un aslında Oscar dışında izleyici ve basından da zaman zaman hakettiği övgüyü görememiş olması üzücü. Filmi izledikten sonra daha da hayran kaldım Hitchcock'a.

Filmin sevmediğim kısmı karısına çok fazla yer ayrılmasıydı. Ben Hitchcock'un hayatına odaklanılmış bir film izlerken karısıyla ilgili çok fazla sahnes olması pek memnun etmedi. O yüzden Helen Mirren'in başarılı sayılabilecek performansını da övemeyeceğim. Çünkü kendisini her gördüğümde sahne bitsin istedim. :(

Anthony Hopkins'e gelince iyi bir performans göstermiş. Hitchcock'u yakından tanımadığım için çok benzemiş mi bilemeyeceğim ama çoğu zaman kendisinin Anthony Hopkins olduğunu anlamak imkansız gibiydi. (Bazı sahnelerde anlaşılıyordu nedense.) Yine de genel olarak makyaj kategorisindeki Oscar adaylığı hakedilmiş diyebilirim.

Scarlett Johansson da rolünün gereğini yapmış ama ekstralık bir durumu yoktu. Yine de bu aralar sıkça karşıma çıkmaya başlayan Scarlett Johansson'un tahmin ettiğimden daha iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. :)

Filmlerin çekildiği ortamları yakından görmek, Hitchcock'un filme hem çekilerkenki hem de set dışındaki katkılarını görmek çok güzeldi. Hitchcock için Grace Kelly'nin önemini duymak, sarışın takıntısını izlemek keyifliydi. Özellikle Psycho gibi çok sevdiğim bir filmin hazırlanışını görmek keyifliydi. Bence Psycho filmini izleyip sevmiş olan herkes izlemeli. (İzlemeyen de izlesin zaten bir an önce. :))

Bu arada filmin kuşlu bitişi çok iyiydi. :D

7/10
 

Ortalama bir komedi filmiydi. 3 mankenin New York'a taşınıp zengin koca bulmasını anlatıyordu.

Komik sahnelerin çoğu Marilyn Monroe'nin oynadığı yerlerdi ama diğer 2 kadına göre daha az sahnesi vardı.

İzlerken pek sıkılmadım. Film başlarken yaklaşık 6 dk. boyunca orkestra gösterdiler filmle hiç alakası yoktu onun dışında iyi bir filmdi.

7.5/10
 

Film hakkındaki yorumları okuduğumda beklentim bayaa yükselmişti. Açıkcası film sıkıcı başlasada giderek daha iyi bir hal almaya başladı. Tam olarak beklentilerimi karşılamasada iyi bir filmdi. İMDb puanı yüksek ve herkes olumlu yorum yapmış ama bence bu kadar da abartılacak bir film değil, izlediğim daha iyi filmlerde var. Kötü bir film demiyorum ama abartılmış bir film bence.

12 Adamın bir oda da tartışmasını izlemek önceden bana göre değildi ama artık normal geliyor :D İlk defa da hiçbir kadının olmadığı bir film izledim bu da ayrı bişey :D

8/10
 

Film hakkındaki yorumları okuduğumda beklentim bayaa yükselmişti. Açıkcası film sıkıcı başlasada giderek daha iyi bir hal almaya başladı. Tam olarak beklentilerimi karşılamasada iyi bir filmdi. İMDb puanı yüksek ve herkes olumlu yorum yapmış ama bence bu kadar da abartılacak bir film değil, izlediğim daha iyi filmlerde var. Kötü bir film demiyorum ama abartılmış bir film bence.

12 Adamın bir oda da tartışmasını izlemek önceden bana göre değildi ama artık normal geliyor :D İlk defa da hiçbir kadının olmadığı bir film izledim bu da ayrı bişey :D

8/10
Elim "Beğen" tuşuna gitmedi. :D

En sevdiğim filmlerden biri ve her türlü övgüyü hakediyor. :):)
 
Film siyah beyaz, tek mekanda geçiyor, konusu değişik falan filan bence bunlar yüzünden çok abartılıyor :D

Sence filmin abartılmama sebebi nedir ? :D
Her şeyden önce zekice hazırlanmış harika bir senaryo var. Bir odada oturan 12 adam var ve buna rağmen bir an olsun sıkmıyor ve baştan sona çok sürükleyici bir şekilde devam ediyor. Sadece 350 bin dolar ile çekilmiş bir film ama bugün 35 milyon dolar ile çekilen filmler bile o tadı yakalayamıyor. :)