Schumacher (2021)
Efsaneye yakışan harika bir belgesel olmuş. Hem büyük keyifle izledim hem de zaman zaman gözyaşlarıma hakim olamadım.
Daha çocuk yaşta bana Formula 1 sevdiren adamdı Michael Schumacher. Başka da tek başına bana bir spor dalı sevdirebilen biri gelmedi. Tabii kariyerinin ilk aşamalarına yaşım gereği çok hakim değildim. Kariyerinin erken dönemleri hakkında bilgi sahibi olmak çok iyi oldu. Benetton ile mucizeler yarattığı yıllara, Hakkinen ile rekabet ederek Ferrari'yi çok uzun yıllar sonra yeniden zirveye çıkardığı yıllara tanıklık etmek isterdim. Yine de ne mutlu bana ki kariyerinin zirvesinde onu canlı izleme şansı yakaladım...
Belgeselde Schumacher'in ne kadar iyi bir aile babası olduğu da vurgulanmış. Zaten karakteriyle de çok sevilen biriydi. Mick'in konuştuğu kısımlar aşırı duygusaldı. Zaman zaman karıştığı haksız konulara da değinilmesi ve rekabetin zaman zaman gözünü döndürdüğünü göstermeleri de yerindeydi.
Belki günümüz Formula 1 ünlülerini göremeyenler biraz hayal kırıklığı yaşamıştır. Alonso rekabetine hiç değinilmemiş, Alonso'nun kendisi de hiç gözükmemiş. Vettel çok çok kısa gözükmüş. Fakat ben Coulthard, Hakkinen, Mark Webber, Irvine gibi eskileri görmekten çok memnun kaldım. Yalnız tek gördüğüm olumsuzluk Ralf Schumacher'in yarışçı kimliğinden hiç bahsedilmemiş. Evet belki hikayeye uydurmak zordu ama yine de ne bileyim aynı aileden iki kardeşin birden Formula 1'de yarışıp üstelik üst sıraları kovalaması aşırı nadir bir durumken buna hiç değinilmemesi ilginç geldi.
Yine de tatava yapmayıp tam puanı vereceğim, uzun zamandır izlediğim en iyi şeylerdendi.
10/10