En Çok İz Bırakan Sinema Filmini Arıyoruz???

Etkinlik hayırlı olsun bu arada, uğraştırıcı bir etkinlik olacak. Son günlerde beynim durmuş durumda proje ödevleri, vizeler derken direkt liste yazıp çıkmışız.
@The_Erinch
Bende çok etki bırakan filmlerle özel bağ kurduğum için, yine etkinlikte elbette anketlerde yer alacak olsalar bile en azından kendi elimle onları ateşe atmaya gönlüm el vermedi. Ama birinci seçilen film genel beğeni toplayan bir film olur gibi...

(Recep İvedik kazandı)

Sıla'nın hayat hikayesini anlatan bir film falan çıkmamıştır inşallah.

Hayırlı olsun.
@The_Erinch

Şöyle basitçe bir düşündüğüm zaman bile birçok film geliyor aklıma, "iz bırakan" kelimesi önemli tabii. Aklıma ilk gelenlerden yazayım:

A Separation
About Elly
Taare Zameen Par
Oldboy
Jagten
Incendies
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
In the Name of the Father
Rush
12 Years a Slave
American History X
Psycho
A Beautiful Mind
Babam ve Oğlum
Groundhog Day
Children of Heaven
My Left Foot

Sinemanın klasikleri nasılsa yazılır, yazılmasa bile anketlerde yer alır diye onları yazmadım. Gerçi bu yazdıklarımın birçoğu da klasik sayılır herhalde.

Aslında farkında olmadanda herkes birbirine film tavsiye etmiş oluyor 😏🙂😉

La la Land
Intersteller
Allien 1-2
The Dark Knight
Schindler Listesi
The Big Lebowski
La La Land
Parasite
Tols'un gönlü el vermemiş. @DarkLegenD @MasacRE siz onun favorilerini yazıp ateşe atın bari

@Sherlock

Öncelikle hayırlı olsun @The_Erinch

İz bırakmak diyince
Kaybedenler kulübü gelir aklıma sonra
Avengers Sinematografik evreni gelir
Xmen Sinematografik evreni..
Ölümcül deney ide eklemek isterim

Reactions: The_Erinch
5 film azmış, 250 filmlik liste vereyim direkt.

Top 5 şeklinde paylaşmamız gerekiyorsa:

1. Forrest Gump
  2. Back to the Future
  3. 12 Angry Men
  4. The Great Dictator
  5. Fight Club
İlk ikisi yazılmış o yüzden onların yerinde 6 ve 7 numarayı da alabiliriz.

The Shawshank Redemption
The Green Mile

Güzel bir etkinlik olması dileğiyle.

Sinir kısmını bilmiyordum 😱 bak sen şuna 😱
Ben de diyorum hayret bu filmleri okadar seviyorsa neden aylık film etkinliğimizde önermedi şu zamana kadar 😱 @Tolstoyevski
Listesine iki kere yazacak kadar çok sevdiği La La Land filminin konusunu atayım da bak orada yazdıklarına bir incele

İnanılmaz

Peki bu filme 10 puan veren @MEnes neden @Tolstoyevski nin 3 puan verdiği mesajına beğeni atmış 😱 kıyamamış diss atmaya
@Sherlock

Fight Club'u da ben yazdım

İnanılmaz

Peki bu filme 10 puan veren @MEnes neden @Tolstoyevski nin 3 puan verdiği mesajına beğeni atmış 😱 kıyamamış diss atmaya
@Sherlock
O mesajı editlememişim orada öyle kalmış.
Normalde filme sinemadan çıktığım gibi yorum yaptığım için anlık duygu yoğunluğu sebebiyle 10 vermiştim ama sonradan 9'a düşürmüştüm puanımı.

@Tolstoyevski yoldaşımız ise normalde 7 civarı bir puan vermişti ama filmin overrated olduğu iddiaları sebebiyle ve herkesin çok beğenip yüksek puanlar vermesi sebebiyle klasik TOLS'luğunu yapıp puanını düşürmüştü.
Hatta o sene onun sevdiği bir filme verilen çok düşük puanların bunda da etkisi olmuştu...
Benim beğeni attığım puan 3 değil 7 civarı bir puandı yani.