Diriliş Ertuğrul - Genel Sohbet Konusu

meral okayın öyle amaçları olan birisi olduğunu sanmıyorum
) kadının yazdığı şeylerin %90 ını tarihçiler doğruladı kanuni at üstünde dediler tarihçiler çıktı 46 yılın 11 yılı seferde dedi
haremde kapalı giyinirlerdi dedi yine tarihçiler çıktı haremde kadınlar istedikleri gibi giyinirlerdi dedi boşa eleştiri yaptılar her yerde durum böyle ingilizler dizi yaptı henry nin hayatını ingiltere tarihinin en büyük 2.hükümdarı adamı hep savaşıyor beklediler 39 bölümde 1 kere gitti sefere

dirilişteki bildiğin propoganda ertuğrul zamanı bu ka yaygın islamiyet olmadığını herkes söylüyor- tapınakçı olayı zaten fantezi- moğollara laf etme olayına dönersek my de de düşmana laf atma vardı ama kafadan sallamıyorlardı mesela kanuni mektubuyla fransa kralını aşağılıyordu zaten mektup arşivlerde olan mektup kafalarından sömylem uydurup düşmanı aşağılamadılar

neyse bende kendimce ve kendi tarihçilerimin beyanlarıyla my deki pek çok hatayı söyleyebilirm ama uzatmaya gerek yok. sadece tek şunu söyleyeceğim.diriliş kurgu olarak elbette daha hayali olabilir zira ertuğrul gazi dönemiyle ilgili bilgi çok az.diziside elbette yüksek oranda kurgu olacak.kanuni dönemi ise belki en çok kaynak bulunan dönemlerden ama ona rağmen o kadar kurguyu sokmayı başardılar. hayali karakter ve olay sokmada dirlişten geri kalır yanları yok.

my deki hayali karakterler nigar-daye-sümbül falan harem görevlileri yani
tairihi karakter olarak kurgu olan kimse yoktu

my deki küre hatalı tabak şöyle yerler parke gibi bir sürü hata sayılır dizinin ana gidişatında bir hata olmadığını tarihçiler doğruladı bir tek isabella olayı hataydı
))

dirilişte başındna beri olmayan düşmanla savaşıyoruz o yüzden tarihi bir dizi oalrak görmüyorum

Muhteşem bir bölümdü soluksuz izledim. Bu moğollar ne kadar acımasızmış ya. Yeni karakterleri de beğendim tam oturmuş.

ertuğruluma birşey olmaz

@EFE UYSAL ertuğrulun 2 adamı var ama üçüncüsü nerede ayol 2 kılıç tutan bir adamı daha vardı turgut gibi uzun saçlıydı benim favri adamımdı ayol öldüğünüde görmedim benmi kaçırdım birşeyler yoktu

O kaza yaptı ondan birkaç bölüm olmıcak Bamsı 4, 5 bölüme gelir tkerar haftaya Total +6 Ab +9 abc1+8.5