Netflix Dark - 1.Sezon Yorumları

1x7. Bölüm

çok önemli şeyler olmamakla birlikte yinede ilginç bir bölümdü
jonas geçmişe müdahale edecekti ama kendisininde yokolacağını anlayınca günümüze dönmeye karar verdi
charlotte un babası helge, şüpheliler listesinde.. bakalım o ihtiyar morukta neler çıkacak ? ulrich helgenin geçmişini bayağı kurcaladı? geçmişteki ihtiyar polis şefide ilginç bir tip :) kafayı satanistlerle bozmuş..
charlotte un keçi yolunda ne bulduğuna dair bir fikrim yok :)
son sahnede çıplak bir şekilde papaz noah ı gördük vücudunda dünya haritası vardı mübarek :) yine bu vatandaşta hem 86 da hem günümüzde aynı kılıkta dolaşıyor demekki tüneli yol geçen hanı yapmış ölümlerden ne şekilde sorumlu ne ayaktır bilinmez :)
ulrich in annesinin bahsettiği yaralı yüzlü adamda noah la aynı kaderi paylaşıyor? 86 dada aynı tiple dolaşıyormuş:) demekki oda tünelle bayağı haşır neşir :)

Son düzenleme:
1x1. Bölüm

ilk bölüm güzel başladı soru işaretleri çoğaldıkça dizilere olan ilgim iki katına çıkıyor :)
zaman doğrusal bir yönden ilerlemezmiş bunların hepsi ilüzyonmuş ?

Şu sözüde bir arkadaşımız tercüme etse harika olacak :) ''dünya bir simülasyonsa dejavu matris hatası yüzünden olur ?'' ne demek istediki burda :) özellikle @Tolstoyevski ve @Forumdash dan bir açıklama bekliyoruz :)

jonas babasını kaybetmiş babası intihar etmiş gizemli bir şekilde? intihar eden babanın bıraktığı mektubuda anası saklıyor, denilen gün ve saatte açıp okumak için... orda ne yazmıştır acaba ?
diğer ailede martha, mikkel ve magnus var, babaları ulrich ise at gibi karısı dururken gidip jonas ın annesiyle oynaşıyor :) neyse kendi bilecekleri iş? bu ulrich in kardeşide 33 yıl önce kaybolmuş? 33 yıl sonra bu kez ufak oğlan mikkel kayboldu
mikkel in kaybolduğu yerde jonah ın ölen babasının hortlağı, mağaradan yükselen çığlık ve de nükler santral tesisleri içiçe ... mikkeli kim yok etti acaba? mikkelin başına gelen 33 yıl önce amcasının başına gelenlerle aynı durum mu? bunları ilerleyen bölümlerde çözeceğiz :)
ilk bölümde martha ve fransizka gözüme çarptı , martha güzel ama biraz itici bir tip, fransizka ise karadelikler üzerine sohbet etmeyi seviyor :) ilerde NASA da görev alacak sanırım :)

birde ulrich le hannah ın güreşe tutuştuğu bu sahne çarpıcıydı :)
vJrdzA.png

not : saygıdeğer görümceğim @mrt-06 , görsele dokunmayalım rica ediyorum :)

S01B01

Öncelikle çok sakin başladı.Sonunda gizem doruktaydı.
Kasvetli havayı sevdim ama yavaş temposu uykumu getirdi.
Dilden dolayı çok yabancılık çektim ki ingiliz dizilerinde bile yaşarım bu sorunu. Amerikan aksağınana çok alişmişim malasef:X Bir de Almanlar neden çok sert tipleri var? Hiçbiri sempatik gelmedi.

Dizide gelin kaynana çekişmesi bile var :F Hiç yakştıramadım:F Kaynanayı fotodan yırtmişlar galiba @destere

Mağarada umarim Godzilla tarzı bişey olmaz :T:

Bu arada @destere gerçek hayatta dejavu bize anılarımızı "mış"lık katıyorsa, similasyon hayatımızın "mış"lığı da ters matrismiş :X (umarım yanlış anlamamişimdir)

Şimdilik oha olmadım. Zaten fragmanı bile izlememiştim hiç sadece afiş ve st yorumlarında alternatif diye görünce etkilemişti beni. O yuzden 7.5'tan 8 diyorum. 2 bölüm yerine tek bölüm yeter. Yarın 2-3 izlerim.

8/10
1.Bölüm fena sayılmazdı bence umut var dizide :A :A :A
1.Bölüm
Kadının oğlu acıkmış mutfakta ama Masajcı kadın gizlice şey yapıyor sarışın bir dedektif bulmuş tövbe tövbe Anneye bak :A Dizide Magnus ismini rahat söylebilicem sanırım hem şu Gölgeli diziden alışkınız büyücü oğlanın ismiydi @destere :F

Bunlar bir çukur gibi yere gittiler orada havuç kafalı bir oğlan kayboldu son sahnede onu esir almışlar işkencemi bir şey yapıyorlardı bakalım kim onlar :A

S01B02
Gerçekten olaysız(son kısım hariç) geçti bölüm. Sıkıcıydı. Sonu olmasa gömecektim 3.bölümü yarına bırakacaktım. Şimdi 3'ü izlicem :X
Çocuk babasının evine gitti ok. Bu çocuk neden babasını tanıamadı? Sonuçta babasının adını biliyor, gençlik fotosunu görmüştür. Eee anasının adını da biliyor :F Çocukta şaşirmaya dair hiç bişey yoktu :F Sondaki kuş ölümleri ne? Eğer geçmişe gitmeyip mağarada cıkan ses ve kuş ölümlerinin üzerinden gizem olsaydı doğa olayıyla ilgilidir diyip şunu paylaşacaktım.

Bu arada almanların da elektriği gidiyormuş yıl olmuş 2019 hem de :A Evlerinde mum eksik değil ve alişiklar :A

7/10

S01B02
Gerçekten olaysız(son kısım hariç) geçti bölüm. Sıkıcıydı. Sonu olmasa gömecektim 3.bölümü yarına bırakacaktım. Şimdi 3'ü izlicem :X
Çocuk babasının evine gitti ok. Bu çocuk neden babasını tanıamadı? Sonuçta babasının adını biliyor, gençlik fotosunu görmüştür. Eee anasının adını da biliyor :F Çocukta şaşirmaya dair hiç bişey yoktu :F Sondaki kuş ölümleri ne? Eğer geçmişe gitmeyip mağarada cıkan ses ve kuş ölümlerinin üzerinden gizem olsaydı doğa olayıyla ilgilidir diyip şunu paylaşacaktım.

Bu arada almanların da elektriği gidiyormuş yıl olmuş 2019 hem de :A Evlerinde mum eksik değil ve alişiklar :A

7/10
Sende sevdinmi sevmedin mi anlamadım ayoll :A :A :A

Diyorum yaa cok yavaş ilerliyor ama gizemi filan izlettiriyor :X 2.bölümde sen de sıkılırsın. @destere nin yorumu da sıkıcı yönde olmuş :X
Bir defa bulaştım şimdi bu @destere bitirdiği halde gitmez benide gözetler bende bitirene kadar başımda nöbet tutar ayvayı yedik vlla :A :A :A

S01B03

Karakterlerin gençliklerine gittik. 2.bölümde oğlanın şaşirmişliğina dair yine bişey göremedim. Sadece farkında ve kaçmak istiyor. Hayır sanki söylesen "kelebek etkisi olup 2019 da sen dünyaya gelmeyecen sanki" gibisinden mi düşünüyor napıyor :F

Bu arada santralin başına geçen kadına kitap veren adam, pis-kokuşmuş otelde yıkanıp akça pakça olan adam mı? 86'da yaşlıydı ama 2019'a gelince neden gençleşmiş?

7.5/10

1.Bölüm fena sayılmazdı bence umut var dizide :A :A :A
1.Bölüm
Kadının oğlu acıkmış mutfakta ama Masajcı kadın gizlice şey yapıyor sarışın bir dedektif bulmuş tövbe tövbe Anneye bak :A Dizide Magnus ismini rahat söylebilicem sanırım hem şu Gölgeli diziden alışkınız büyücü oğlanın ismiydi @destere :F

Bunlar bir çukur gibi yere gittiler orada havuç kafalı bir oğlan kayboldu son sahnede onu esir almışlar işkencemi bir şey yapıyorlardı bakalım kim onlar :A
neydi bu şimdi dark ın yorumu sanırım :) bir üç kez okudum bişey anlamadım şu sondaki sahnede heyecan doruktaydı ama senin anlatımına göre sanki bişey olmamış :) magnus u sevdin sanırım senin parlaklardan birde jonas ı seversin o da senlik :) masajcı kadın derkende sanırım jonas ın annesi hannah tan bahsediyorsun :) üff hogatha bulmaca çözer gibiyim şu an bir kamyon isim vardı dizide bir magnusmu kaldı aklında sadece :) yorumunu çözmek için @Forumdash dan destek isteyelim o nasıl olsa beğenip geçmiş ben çözmeye çalışıyorum hala :)

S01B02

7/10
kuşarın telefini sorduysan ,sorduğun soruların cevabı hala bende de yok :)

S01B03

Karakterlerin gençliklerine gittik. 2.bölümde oğlanın şaşirmişliğina dair yine bişey göremedim. Sadece farkında ve kaçmak istiyor. Hayır sanki söylesen "kelebek etkisi olup 2019 da sen dünyaya gelmeyecen sanki" gibisinden mi düşünüyor napıyor :F

Bu arada santralin başına geçen kadına kitap veren adam, pis-kokuşmuş otelde yıkanıp akça pakça olan adam mı? 86'da yaşlıydı ama 2019'a gelince neden gençleşmiş?

7.5/10
ben o kısımları oğlanın çocukluğuna verip fazla kurcalamadım demekki panikledi velet mikkel :)

neydi bu şimdi dark ın yorumu sanırım :) bir üç kez okudum bişey anlamadım şu sondaki sahnede heyecan doruktaydı ama senin anlatımına göre sanki bişey olmamış :) magnus u sevdin sanırım senin parlaklardan birde jonas ı seversin o da senlik :) masajcı kadın derkende sanırım jonas ın annesi hannah tan bahsediyorsun :) üff hogatha bulmaca çözer gibiyim şu an bir kamyon isim vardı dizide bir magnusmu kaldı aklında sadece :) yorumunu çözmek için @Forumdash dan destek isteyelim o nasıl olsa beğenip geçmiş ben çözmeye çalışıyorum hala :)

ben o kısımları oğlanın çocukluğuna verip fazla kurcalamadım demekki panikledi velet mikkel :)
Yok la ben daha karakterleri bile çözemedik. Kim kimin neyi neyin fesi :F 3.böümde Allah'tan ben gibileri düşünmüşler de ;
Karakterlerin eski ve yeni hallerini yanyana koymuşlar :X
Yoksa halim nice olurdu :F

Yokla ben daha karakterleri bile çözemedik. Kim kimin neyi neyin fesi :F 3.böümde Allah'tan ben gibileri düşünmüşler de ;
Karakterlerin eski ve yeni hallerini yanyana koymuşlar :X
Yoksa halim nice olurdu :F
ama yinede sonra unutuyor insan hangsi kimin karşılığıydı diye :) reginanın boobslarına yorum yapmamışsın bölümün en güzel yeriydi:) eski haliyle yeni halini karşılaştırdıklarında öyle bir güzellik yapmışlardı seyircilere :)

Aynen kuşlar ve oğlanın m*l halleri :X Allah'tan sonları iyi bitiyor:X

ama yinede sonra unutuyor insan hangsi kimin karşılığıydı diye :) reginanın boobslarına yorum yapmamışsın bölümün en güzel yeriydi:) eski haliyle yeni halini karşılaştırdıklarında öyle bir güzellik yapmışlardı seyircilere :)
O kadın kimdi bilmiyorum :F Kadın yaşlı maşlı ama mihrap yerinde demek istemişler :F

Aynen kuşlar ve oğlanın m*l halleri :X Allah'tan sonları iyi bitiyor:X

O kadın kimdi bilmiyorum :F Kadın yaşlı maşlı ama mihrap yerinde demek istemişler :F
otel işleten regina adlı kadın vardı ya o işte :) zaten onu görmüşsündürde ismini hatırlamıyorsun hanı telefonda bankacıları fırçalıyordu bir ara :)

otel işleten regina adlı kadın vardı ya o işte :) zaten onu görmüşsündürde ismini hatırlamıyorsun hanı telefonda bankacıları fırçalıyordu bir ara :)
evet hatırladım ama pek gösterilmedi sanırım(b) ne kadar önemli bi karakter oluyor ki gençliğini göstermek istemişler?

evet hatırladım ama pek gösterilmedi sanırım(b) ne kadar önemli bi karakter oluyor ki gençliğini göstermek istemişler?
hanı claudia yı bilirsin izledin o bölümü 1986 da nükleer santralin müdürlüğüne getirilen kadın, işte regina onun kızı :) ve aynı regina günümüzde nükler santralin başındaki nazi kılıklı alexandr ın da kocası :)
boobsların olayla alakasını sonra çözersin artık :)

hanı claudia yı bilirsin izledin o bölümü 1986 da nükleer santralin müdürlüğüne getirilen kadın, işte regina onun kızı :) ve aynı regina günümüzde nükler santralin başındaki nazi kılıklı alexandr ın da kocası :)
boobsların olayla alakasını sonra çözersin artık :)
O zaman kadın
meme kanseri? Kesilip atılacaği günü bekliyordur? Ray Donovan'ın karısı da öyle hareketler çekiyordu :X Bu arada sen izledin mi :A İzlemediysen izlemesen de olur:X