Netflix Dark - 1.Sezon Yorumları

S01B04

@destere missinge teşbihte hata yapmamiş. Dizinin bi 30dk ile 37dk arasında bi içim geçmiş :F Neyseki bi olay olmamiş :X
@destere senin o beğendiğin tokat sahnesinde bildiğin eski türk filmleri efekt sesi koymuşlar nerdeyse:F Çok yapmaxıktı:X Turşu olayı güldürdü. Adam rezil oldu.Gerçek hayatta da onu görenlerin aklındn şöyle bi geçer :F

Şu gizemli adam Jonas'ın odasına neden girdi? Jonas'ın anası neden "senle, sadece ikimiz özel bişeyler yapalım" dedi:F Missing olayında gördüğüm iğrençliken sonra bu avrupalılardan iyice şüphelendim. Amerikalılar bile böyle şeyleri artık sümen ediyorlar:X Neyse....
Gündüz izleme fırsatı bulabilirsem gunduz izlerim artık.
7/10

1x10. Bölüm
Sezon Finali

harika bir sezon finali... kafam bayağı zonkluyor olaylar karşısında ama sezon boyu merak duygusunun hiç dinmediği güzel bir seri oluşturmuşlar :)
yaa demekki öyleymiş? diyordum şu gelecekten gelen yabancı kim? bir ara aklıma jonas olacağı gelmişti aslında ama pek benzemiyorlar:) yani olamaz falan dedimde öyleymiş! jonas gelecekten gelip ergen jonası tetiklemiş? ama şu patlamadan sonra herşey düzelecek hikayesini anlamadım yani tünel kapanırsa pek bişey değişmez herşey aynı kalır sadece yeni yolcular olmaz tüneli kevgire çeviremezlerdi ..:)
zaten gelecekten gelen jonas ın tüneli imhasıda pek bişeye yaramadı? daha önce olacaklardan papaz noah ın haberi varmış:)
papaz noah, ışık ve gölgeler var biz ışığız diyordu bartoşa :) ışık olanlar zamandaki değişimi aynı koruma taraftarı olanlarmış .... gölgeler denen noah ve claudia gibileri zamanı aslına çevirmeye çalışanlarmış onun mantığına göre ..
buraları geçelim zaten herkes izleyecek neyin ne olduğunu :)
ulrich in gördüğü işkenceler keyfimi yerine getirdi :)
charlotte un 1953 dönemindeki kayıtlarda ulrich in resmiyle karşılaştığında yaşadığı şaşkınlık görülmeye değerdi :)

ve anlamadığım onlarca nokta var hangi birini sorayımki şimdi ? :)
şu kuşlar koyunlar niye ölüyordu anlaşılamadı ?
noah ın herşeyden haberi vardıda jonas ı neden mahzene kapattı? anlaşılamadı
helge noah ın kullandığı bir vatandaşmış peki ölümlerden o mu sorumlu anlaşılamadı ?
ölü çocuklar neden zaman tünelinden geçiş yapıyor anlaşılmadı

neyse gelecek sezon herşeyi anlarız :)

son sahne güzel bitti jonas kendini gelecekte buldu ama ergen haliyle:) niye öyle olduki şimdi birde kafaya darbe aldıki sebebi belli değil :)

durun burda bir felsefe patlatayım :)
çinli düşünür zuang ın paradoksuymuş :)

----Rüyamda bir at sineği gördüm
--- peki ben atmıyım yoksa sinekmi :)
--- belkide hem atım hemde sinek :)
--- ya da çayırda otlayan inek :)

sanırım aslı böyle değildi bu lafında, artık orjinal çeviriyi @Tolstoyevski yapsın :)

Son düzenleme:
S01B04

@destere missinge teşbihte hata yapmamiş. Dizinin bi 30dk ile 37dk arasında bi içim geçmiş :F Neyseki bi olay olmamiş :X
@destere senin o beğendiğin tokat sahnesinde bildiğin eski türk filmleri efekt sesi koymuşlar nerdeyse:F Çok yapmaxıktı:X Turşu olayı güldürdü. Adam rezil oldu.Gerçek hayatta da onu görenlerin aklındn şöyle bi geçer :F

Şu gizemli adam Jonas'ın odasına neden girdi? Jonas'ın anası neden "senle, sadece ikimiz özel bişeyler yapalım" dedi:F Missing olayında gördüğüm iğrençliken sonra bu avrupalılardan iyice şüphelendim. Amerikalılar bile böyle şeyleri artık sümen ediyorlar:X Neyse....
Gündüz izleme fırsatı bulabilirsem gunduz izlerim artık.
7/10
demiştim missing i çağrıştırıyor diye :)
bizim yeşilçam filmlerindeki çocukların yanında bunlar sütten çıkmış akkaşık gibi kalır :) en azından babacım anacım diyen çok bilmiş ezbere yazılmış senaryoları okuyan çocuk koymamışlar diziye :) ben kardeşler arasındaki diyaloğu sevdim o sahnede :) elisabeth benim çilli kız anne ye benziyor :)
jonasla ilgili sorunada cevap vermem o gün bir reginanın boobslarını anlattık spoi verdin diyip üzdün beni :)

Son düzenleme:
1x2. Bölüm

bölüm başları yağmurdan dolayı kasvetli olsada sonlara doğru güzelleşti durumlar ,
sanırım mağara kapısı zaman tuneli görevi görüyor kaybolan mikkel 1986 da çıkıverdi hemde babasının evinde? ama mal ulrich tanıyamadı gelecekteki veledini :) anne katharina ise mikkel e bayağı bir bakış attı kan çekti sanırım :)
ulrich in babasıda bir işler çeviriyor geceleri kanlı elbiselerle eve gizlice giriyor çamaşırlarını makinaya atıyor onun durumu nedir tam çözemedim ..
oteldeki vatandaşta acaba geçmişte kaybolan(33 yıl önce ) ulrich in 12 yaşındaki kardeşi mads mi ? öyle bir şüphe oluştu bende, geleceğe büyümüş olarakmı geldi ?
mikkel in kayboluşu en çok jonas ın annesi hannah ı etkiledi artık kadın her istediğinde ulrich le oynaşamıyor :)
konu olarak çok ilginç gerçekten @MEnes le @OzaN ıda diziye bekleriz :)

S01B02
Gerçekten olaysız(son kısım hariç) geçti bölüm. Sıkıcıydı. Sonu olmasa gömecektim 3.bölümü yarına bırakacaktım. Şimdi 3'ü izlicem :X
Çocuk babasının evine gitti ok. Bu çocuk neden babasını tanıamadı? Sonuçta babasının adını biliyor, gençlik fotosunu görmüştür. Eee anasının adını da biliyor :F Çocukta şaşirmaya dair hiç bişey yoktu :F Sondaki kuş ölümleri ne? Eğer geçmişe gitmeyip mağarada cıkan ses ve kuş ölümlerinin üzerinden gizem olsaydı doğa olayıyla ilgilidir diyip şunu paylaşacaktım.

Bu arada almanların da elektriği gidiyormuş yıl olmuş 2019 hem de :A Evlerinde mum eksik değil ve alişiklar :A

7/10
2.Bölüm Son sahne iyiydi ama biraz karışık geldi bana ayoll :F
ŞU Havuç kafalı oğlan mikelmidir nedir çocuk olarak geçmişe gitti sanırım anne babası heniz doğurmadıkları için tanıyamadılar ama oğlan anne babasının gençli fotolarını hiçmi görmedi :F Yinede bu zaman yolculuğu dikkatimi çekti Flashcı olarak :A :A :A

ŞU Havuç kafalı oğlan mikelmidir nedir çocuk olarak geçmişe gitti sanırım anne babası heniz doğurmadıkları için tanıyamadılar ama oğlan anne babasının gençli fotolarını hiçmi görmedi :F Yinede bu zaman yolculuğu dikkatimi çekti Flashcı olarak :A :A :A
oğlanı niye habire tokatlıyordu ergenler :) o kısmı anlayamadım mikkelin kafası topaç gibi sağa sola sallanıyordu habir e:)

flash a benzettiysen sonuna kadar gidersin artık :)

Aynı derdi ben de söyledim @destere bana açıklama yapmamişti :A @MasacRE- izleyince yapar bi acıklama :A

Aynı derdi ben de söyledim @destere bana açıklama yapmamişti :A @MasacRE- izleyince yapar bi acıklama :A
@Çiğdem- in sorduğu hangi soruyu diyorsun:) oğlan niye anne bbasını tanımadı kısmını soruyorsanız, anne babasını tanıdı 1986 ya gittiğininde farkındaydı ama çaresiz kaldı kime ne desin ilerde çiftleşip beni pırtlatacaksınızmı deseydi :)

@MasacRE- hala başlamadınmı ? kınıyoruz seni... @gözlemci bile nerdeyse yarıladı diziyi :)

@Çiğdem- in sorduğu hangi soruyu diyorsun:) oğlan niye anne bbasını tanımadı kısmını soruyorsanız, anne babasını tanıdı 1986 ya gittiğininde farkındaydı ama çaresiz kaldı kime ne dedin ilerde çiftleşip beni pırtlatacaksınızmı deseydi :)
Bence deseydi :A
Hatta kaybolacam mağarada filan deseydi :F
dediğim gibi çok tepkisizdi ve izlerken müdahale edesim geldi :F

Bence deseydi :A
Hatta kaybolacam mağarada filan deseydi :F
dediğim gibi çok tepkisizdi ve izlerken müdahale edesim geldi :F
şaşkınlıktı ya onunkisi orda miki fareyi suçlamıyorum :) kendini öyle bir yerde bulduki rüyalar aleminde :) kim olsa donup kalır orda :)

1x3. Bölüm

güzel bir bölümdü karakterlerin eski ve yeni hallerine gidiş geliş yaptık
mağara ve kapının zaman tuneli görevi gördüğü kesin gibi de bunun nükler santralle ilgisini tam çözemedim
mikkel 1986 da deli danalar gibi ailesini arıyordu kimseyi inandıramayacağını anlayınca geri kapıya doğru yöneldi , günümüzde ulrich geçmişte mikkel karşılıklı kapıda bekleşiyorlar bakalım baba oğul kavuşabileceklermi :)

nükler santralin başına geçen claudia nın olaydaki rolünü çözemedim
kulak zarlarını yırtan, koyunlar ve kuşların ölümüne neden olan etken nedir sesin kaynağı nedir anlayamadık ?
konuda tek çözülen reginanın memeleriydi şimdilik :)

S01B03

Karakterlerin gençliklerine gittik. 2.bölümde oğlanın şaşirmişliğina dair yine bişey göremedim. Sadece farkında ve kaçmak istiyor. Hayır sanki söylesen "kelebek etkisi olup 2019 da sen dünyaya gelmeyecen sanki" gibisinden mi düşünüyor napıyor :F

Bu arada santralin başına geçen kadına kitap veren adam, pis-kokuşmuş otelde yıkanıp akça pakça olan adam mı? 86'da yaşlıydı ama 2019'a gelince neden gençleşmiş?

7.5/10
3.Bölüm bu Mikkel ile alakalı 2 soru daha oluştu kafamda ayoll :A :A :A
3.Bölüm
Mikkelin gençken saçı havuç kafa ama çocukkan nasıl siyah oluyor :F ve bu babasını arıyor polise gidip ama 2.bölümde gördüğü halde neden ozaman paçasına sarılmadı hemen babasının , şimdi onu arıyor :A

Sarışın dedektif adam da çukurda bir şeyler yapıyor ayrıca şu çıplak kadını neden gördük destereler için gösterildi sanırım bölümle alakası yoktu :A

@Çiğdem- in sorduğu hangi soruyu diyorsun:) oğlan niye anne bbasını tanımadı kısmını soruyorsanız, anne babasını tanıdı 1986 ya gittiğininde farkındaydı ama çaresiz kaldı kime ne desin ilerde çiftleşip beni pırtlatacaksınızmı deseydi :)

@MasacRE- hala başlamadınmı ? kınıyoruz seni... @gözlemci bile nerdeyse yarıladı diziyi :)
Bugün tam veremedim kendimi diziye :A ama yarın uçurucam :A

3.Bölüm bu Mikkel ile alakalı 2 soru daha oluştu kafamda ayoll :A :A :A
3.Bölüm
Mikkelin gençken saçı havuç kafa ama çocukkan nasıl siyah oluyor :F ve bu babasını arıyor polise gidip ama 2.bölümde gördüğü halde neden ozaman paçasına sarılmadı hemen babasının , şimdi onu arıyor :A

Sarışın dedektif adam da çukurda bir şeyler yapıyor ayrıca şu çıplak kadını neden gördük destereler için gösterildi sanırım bölümle alakası yoktu :A
bişey anladıysam morarayım :))
mikkel zaten günümüzdede küçük eskiye gidincede aynı yaşta dahada küçülmüyorki :) kiminle karıştırdın acaba :)
babası daha bir ergen yani daha evlenmemiş nasıl paçasına sarılsın ergenin ? :) sen şimdi 30 yıl önceye gitsen babanı görsen babaaa babaa ben kızınım desen adam kalp krizi geçirmezmi :)
çıplak kadın dediğin sanırım regina hanı boobslarını gösteriyordu o sahne bana özel çekilmişti siz izlemesenizde olur :))

Bugün tam veremedim kendimi diziye :A ama yarın uçurucam :A
yarın iki bölüm birden aradan çıkarırsın artık :)

bişey anladıysam morarayım :))
mikkel zaten günümüzdede küçük eskiye gidincede aynı yaşta dahada küçülmüyorki :) kiminle karıştırdın acaba :)
babası daha bir ergen yani daha evlenmemiş nasıl paçasına sarılsın ergenin ? :) sen şimdi 30 yıl önceye gitsen babanı görsen babaaa babaa ben kızınım desen adam kalp krizi geçirmezmi :)
çıplak kadın dediğin sanırım regina hanı boobslarını gösteriyordu o sahne bana özel çekilmişti siz izlemesenizde olur :))

yarın iki bölüm birden aradan çıkarırsın artık :)
Aaaa nasıl günümüzde de normal yaa bu çocuk şey değilmi kaçırılılan havuç kafalı oğlanın küçüklüğü değilmi :A :A :A @Forumdash
FROM-FROALA-2ad34e7c