Netflix Dark - 1.Sezon Yorumları

7.Bölüm
Aaa Şu sakalı tapınakçı gibi giyinen adam sanırım jonasın büyük hali
Son sahnede görünen 1953 yazanda Noah olabilir

Yaşlı adam aynı anda o küçük çocuk mu nasıl aynı anda çocuk ve yaşlı oluyor
8.Bölüm
Dedektif adam 1953 e gitti
Yaşlı adamın çocukluğunu öldürdü ama 7.Bölümün başında Yaşlı adam bir şey hatırladı .Çocuk ölmüyor ve uyanıyor Yaşlı adamda onu hatırlıyor .Ozaman yaşlı adam o çocuğun gelecekti hali değil o çocuk ölmemiş

Dedektif adamın babasının çocukluğu ile karşılaşamsıda ayrı tuhaftı

tahminlerin harika

yalnız yaşlı adam o çocuk değil derken nasıl yani hatırladığına göre o çocuk olması gerekmiyormu ?

tahminlerin harika

yalnız yaşlı adam o çocuk değil derken nasıl yani hatırladığına göre o çocuk olması gerekmiyormu ?
Yani o çocuk öldü ve yaşlı adam onun gelecekti hali değil demek istedim dedektif adamın öldürdüğü çocuk yaşlı adam bence çocuk ölmemiş

Tapınakçı adamında Jones oldunu düşünüyorum Jones ona ben hayalmi görüyorum sen gerçek olamazsın dedi kendinin oldunu anladı

tapınakçı adam dediğin hangisiydiki ?

benden çok daha iyi tahminlerde bulunuyorsun helal olsun valla
Aaa 5.bölümde beynim fena yanmıştı vlla ama bazen aşırı elektirik yüklemesi zihni açıyor 6.Bölümden sonra analiz yapmaya başladı

Bence o sakallı adam Jones evet çünkü Jones onu görür görmez ben hayalmi görüyorum sen gerçek olamazsın diye inanmadı kendisini gördü . O adamda babalarının kaderini değiştirmesine izinv ermedi kendi yaşamıda silinicek bence . Adam hem geçmişe gidiyor hem geleceğe gidiyor bilim adamı gibi birisinden bilgi alıyor dizinin ana karakteri Jones gibi düşünüyorum
@Forumdash

1x6

Jonas'ı da yolladık geçmişe hadi hayırlı olsun
Ona yardım eden gizemli adam da kendisi o zaman sanırım? Babanla tanışıyorduk falan diyordu zaten adam geçmişten tanışmış olabilirler.

Hannah'ın foyası çıktı meydana. Ulrich öğrendi gitti benden uzak dur dedi ama Katharina da onu Hannah'la aldattığını öğrendi. Ulrich 2 kişiyi bir arada götürmeye çalışırken kimse kalmayacak gibi

Regina baya ön plana çıktı bu bölüm. Mads'den hoşlanıyormuş sanırım, onun kayboluşundan Katharina ile Ulrich'i sorumlu görüyor, onlara karşı baya öfke dolu.

Şu ölen çocuk da Mads'miş. Niye öldüğünü de ileride öğreniriz herhalde şimdi kurcalamaya gerek yok

[/spoiler]Hayvanlarin konusu biraz havada kaldi ya orasini bende pek cözemedim[/spoiler]

Bende Demelza dan uzagim bu aralar

1x7

Jonas gittiği gibi hiçbir şeye karışmadan geri döndü. Mikkel de denemişti aslında onu ama orada kapıyı bulamamıştı galiba, bir de bacağını kırmıştı. Belki sonra bir daha denese dönebilirmiş

Helge'nin baya büyük payı var bu işte o kesin. O zamandan bu zamana dolanıp duruyor
Ulrich'in bir yerde sıkıştırıp konuşturması lazım. Olayı en iyi bilenlerden biri o anlaşılan. Zaten 86'da nükleer santralde çalışıyormuş.

Bir de iki zaman yetmiyor gibi en son 53 yılına gittik
Noah orada da aynı görüntüde. Onun olayı ne acaba diğerleri yaşlı genç halleriyle farklı farklı görünüyor bu adam hangi zamana gitse değişmiyor?

Dizi gerçekten çok güzel , Beyin yakan ama çok ilgi çekici bir senaryosu var @destere @Forumdash @MasacRE-
Veletlerden daha güzel bir dizi olmuş

9.Bölüm
Biraz boş bir bölümdü .Dedektif adam tahmin ettiğim gibi yaşlı adamın çocukluğunu öldürememiş . Acaba ölümsüzmü
Yaşlı bir koca karı çıktı şimdi de zamanı düzeltecekmiş
10.Bölüm Sezon Finali
Aaa evet sakallı adam Jonas çıktı tahmin ettiğim gibi
@Forumdash ta tamin etmiş ama @destere edememiş . Bakalım @MasacRE- edebilmiş mi

Noah olayı hala bilmece gibi kaldı ama sırrını koruması güzel

Jonas geleceğe gitti ama kaçıncı yıla , baya bir uzağa gitmişe benziyor

konusu gerçekten harika ne kadar kafa yorsa da hep merak duygusu uyandırıyor bir sonraki bölüme geçmek istiyorsun bitincede ortada kalıyor insan
keşke biraz daha uzun olsaydı bölümler diyorum ..

Dirk Gently's Holistic Detective Agency ikinci sezonu için seni bekliyorum
seni beklerken ben kendi dizilerimdeki açığı kapatayım

1x1
İlk bölümü izledim yorumları görüp, dayanamadım
@destere

Dizi şu anlık Stranger Things'in Almanca versiyonu gibi ilerliyor. Klasik, bir kasaba, bir okul, kayıp çocuk ve sırrı çözülemeyen military base/nükleer santralvari bir yerleşke.

Konu olarak aslında ilgi çekici denilebilir. Zaten dizi ikinci üçüncü bölümden sonra vites atıyormuş. Diziye başlamadan tam da izafiyet ve rölativite konularına merak salmıştım, araştırmalar yapıyordum. Girişte Einstein'ın sözlerini duyunca daha ilk dakikadan sardı. Fakat o Alman soğukluğu ve leş dil bir noktadan sonra göze batmaya başladı. Oyunculuklar Almanya kriterlerine göre fena sayılmaz (''Kaç Alman yapımı dizi izledin ulan?'' demeyin orası çok karışık
)

Görüntü yönetmeni mükemmel. Dizideki her sekans kartpostallık resmen. Al ss'yi koy masaüstü wallpaperına o derece

Devam eder miyim bilmiyorum ama dizinin bende bıraktığı ilk intiba olumluya daha yakın.

6.5/10

mutlaka devam et ilk bir kaç bölüm alışma bölümleri olarak geçiyor sonra vazgeçemiyorsun
görüntü yönetmenini överken sanırım görüntü olarak ulrich le hannah ın güreş tuttuğu sahne vardır aklında

İşin sanat kısmıyla ilgilenecek olursak, evet iyi sahneydi denilebilir. Çekimler, yerleştirmeler, açılar muazzamdı

İşin sanat kısmıyla ilgilenecek olursak, evet iyi sahneydi denilebilir. Çekimler, yerleştirmeler, açılar muazzamdı
o sahnede özellikle yerleştirmeler özenerek yapılmıştı
oysa kimi dizide sağa sola yerleştirirler eşyaları
)

Son düzenleme:
1x2

Bölüm sıkıcıydı. Son 5 dakika başladı diyebilirim. Yavaş yavaş sarıyor.

Mikkel deliğe girip zamanda yolculuk etmiş
Erik de buna benzer bir şey yaşamış ve kaybolmuş olmalı. Öyle tahmin ediyorum ki o mağaranın sonundaki radyoaktif kapının ardında büyük, karadeliğimsi bir enerji var. Fakat bu doğal mı yoksa insan eliyle zuhur eden bir enerji mi bilmiyoruz henüz.

Yine Stranger Thingsvari bir ışık yanıp sönme muhabbeti beni benden aldı
Fakat bu güç hayvanları da katlediyor artık nasıl bişeyse

Şu Hannah yellozuna uyuz oldum ya. Mahalle yanarken saçını tarayan düşük karılar gibi aklı fikri bam gümde sürekli
İzlerken ''abla bi dur allansen ortalık karışık'' diyip duruyorum
Adamı rahat bıraksa olayı çözecek ama salmıyor ki iki dakka

Arada bazı yaşlı insanların sahnesi oluyor. Henüz kim kimdir çözemedim? O huzur evi sakinleri günümüzde mi yoksa mevcut karakterlerin gelecekteki halleri falan mı?

Bu arada müzik efekt seçimleri berbat ve düzeysiz. Sahne geçişlerinde öyle ayarsız, bassı yüksek tonlar kullanılmış ki hoparlörüm ağladı. İç gıcıklayan fon müzikleri de cabası.Görüntü yönetmeni ne kadar iyiyse ses miksajcısı da bir o kadar rezalet.

7/10

demiştim bölümler ilerledikçe ısınırsın diziye

yalnız o erik nedir? sende @Çiğdem- gibi isimleri giresuncayamı çevirdin? bir ulrich var da erik veya kayısı yoktu dizide

hannah bana hitap eden bir karakter, benim tarzımdaki seyircileri mest etmeye çalışıyordu bölümde, ama ulrichte iş yok kadın napsın

Kaybolan elemanın adı erik değil miydi? Yoksa izlerken canım mürdüm eriği çekti de bilinç altım mı yazdırdı bana bu mesajları?

İkinci sezonda hannahın yanına seni düşünüyormuş Netflix. Önce bana geldiler seni sordular ben de beyin göçüne karşı olduğum için teklifi geri çevirdim
Yine @Çiğdem-‘e kaldın hadi yine iyisin