Starz Da Vinci's Demons - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1x3 . bölüm

harikaydı baştan sona aksiyon heyecan muhteşemdi bölüm

riario denen vatandaşın floransa ile ve lorenzo veya da vinci ile ilgili hiçde hayırlı düşünceleri yok
bu sefer rahibeleri lucrezia aracılığıyla kudurttu rahibeler kudurup sağa sola saldırmaya başladı
vanessa ya çok üzüldüm kız nerdeyse ölecekti
sonunda olayı çözen yine leonardo oldu zehirli mantarı çözebildi de vanesssam kurtulmuş oldu
lucrezia nın lorenzo ile at ahırında uzun eşek oynamaları güzel sahnelerdi, lucrezia lorenzoyu parmağında oynatıyor gidip en sadık yardımcı moruk becchi nin evine belgeleri yerleştirdi becchi moruğu kodesi boyladı , lorenzonun çevresinde güveneceği sadık adamlarını tek tek lucrezia halledecek gibi, lorenzo toto açıkta kalacak :)

lorenzonun karısıda fena değildi bayağı gideri olan bir kadın :)

@destere Sen izlemiyormusun altıncı bölüme geçtim şimdi izliyorum, sen kaçtasın? :X
3. bitti, birazdan 4. bölümü yorumlarım :)

1x4. Bölüm

yine muhteşemdi

leonardo yapmasada yapmış gibi yapmasını biliyor :)

riario ya içi boş dev top la gözdağı vermeyi başardı adam yutmasa ne floransa kalırdı ne lorenzo hanedanı :)
lucrezia ihtiyar becchi ye acayip derecede acıdı bu yüzden baldıran zehiriyle öldürdü moruğu :) yalnız lucrezia nın vücudu kadar dövüş stilide güzelmiş hele geçen bölüm lorenzo ile arkadan çalışıyordu bu bölüm leonardo ile önden çalışarak çok yönlü kabiliyetleri olduğunu dünya aleme duyurmuş oldu :) kadını seviyoruz :)

son sahnede lorenzo tamda güney amerikayı çözmüş oraya yolculuk yapmanın planlarını yapıyorduki riario nun floransadaki yandaşı francesco tarafından yine tuzağa düşürüldü ? adama eşcinsel diyorlar oysa külliyen yalan eşcinsel olsa lorenzoya yapışırdı oysa vatandaş devamlı lucrezia nın peşinde :)

1x6

Çok sarmadı bu bölüm olsun canları sağolsun. :)

Dracula pezevenkinin Türklere olan nefretinden dolayı bölümü sevmemişte olabilirim. :)

Riario, Lucrezia'nın ölüm emrini verdi. Leonardo'da yok ortada hatuna bir şey olmasın. :)

Lucrezia'nın Leonardo'ya verdiği yüzük başına iş açacak gibi. :)

Riario bu arada Papa'dan iyi dayak yedi. :)

Kazıklı sahneler güzeldi ekrana bakamadım. :X
7/10

1x7

Sezonun en güzel bölümüydü, bitmesini hiç istemedim müthişti. :)

Giuliano nehirde akıp gidiyor, biri bulup çıkarır umarım. Onun gibi adam harcanırmı ya. :( Dizinin seyri açısından da ölmesin, dizinin en yakışıklısı, en aklı başındası. :)

Leonardo'nun havuzdan çıkışıyla gizli arşivlerdeki bölümler de dehşetül vahşetti. :)

Riario'dan ikinci anahtarı buldular bakalım ne olacak. Çok merak ettim hemen sezon finaline geçicem, yarına kadar bekleyemem. :)
8.5/10

1x5.

harikaydı yine leonardonun keskin zekası diziye daha bir kalite katıyor :)

yarğıca olanlar müthişti :)
domuzla çiftleşirkenki görüntüsü gökyüzünde yansıdı leonardo tüm suçlamalardan kurtuldu :)
yarasa boku bombardımanı ilginçti?
gilamo adlı loranzonun kardeşide renkli bir karakter tiyatro gösterisi harikaydı, bu arada benim vanessamıda kaptı sanki :)
ispanyol ferdinand eşinin tüm iticiliğne rağmen lorenzodan yana kullandı oyunu artık paraalr sağlam kasada

zo karakteride ilginç biri o da renk katıyor leonardonun yerine hapse girişi aralarındaki sadakata iyi bir örnek
leonardonunda eşcinsellikten yana sabıkası var gibi dop la öpüşmesi ilginçti :) ,
son sahnede türk dönüş yaptı

1x8 (Sezon Finali)

Tüm sezonu ele alarak konuşabiliriz artık. Güzel dizi bana kalırsa, izlenir, izlettirilir ama ne biliyim çok sağlam, efsane bir yapım değil. Tabii bu haliyle de izlenir. ben izledim beğendim. :)

Giuliano'ya yazık oldu sağlam bir karakterdi. Önceki bölümden nehirden birinip bulup çıkaracağını tahnin etmiştim yanılmadım ancak tekrar bir ölüm beklemiyordum. :( @destere Vanessa'nın çocuğuna sahip çıkarsın artık. :)Cinsiyetinin oğlan olduğunu söyledi ama o yıllara göre saçma tabii çocuğun cinsiyetinin belli olması. :) Gerçi bu eski koca karılar anlıyorlar kızmı erkekmi olduğundan. Bebek karında sivriyse erkek oluyor galiba. :) Eee Vanessa'nın karnı şişmediki o yüzden cinsiyetinin bilinmesi mantıksızcaydı olur böyle hatalar. :)

Lorenzo, Lucrezia'nın yüzüğünü Leonardo'da görünce eğer kurtulursa ikisinide öldürecekmiş. Sormazlar mı adama Leonardo senden Floransa'yı terk etmemesi karşılığında metresini istedi o zaman niye öldürmedin? diye. :)

Papa'nın yeğeniymiş Lucrezia. Babası tutsak ondan böyle orospuluklar yapıyomuş. :)

Riario ve Pazzi hımını hımdığımını ben sizin...
8.5/10

1x6. bölüm

şu kazıklı voyvodayı olaya katınca dizi çok fazla doğaüstü olaylara kaçış yaptı bir an constantine i izliyorum sandım nerdeyse @çiğdem- e önereceğim diziyi :)

kazıklı voyvoda haricindeki sahneler daha güzeldi ..

gilliamo ile vanessa arasında sular ısınıyor :)
türk denen şahsiyet leonardoyu solomon a yardıma yolladı ordada kazıklıya denk geldiler kazıklının içkisine ilaç koyma sahneleri çok basit kaçtı ,

köpeklerin osmanlı elçisini öldürdüğü sahne güzeldi biraz hareket geldi konuya :)
çizilen voyvoda tipi tam bir şeytan ürünü vatandaş olay fazla abartılmış gibiydi ..

solomon kurtarıldıktan sonra öldü derisindeki şifreyi bıçakla alacaklar büyük ihtimal ,
lorenzo nun karısıyla uzun eşek oyunu güzeldi

lorenzonun papaya karşı ortaklık yaptığı eşek zikli arkadaşı ilginç bir tipti :)

riario nun papa tarafından dalbaşak dövüldüğü sahne güzeldi

riario lucrezia yı öldürmeyi düşünüyor peşine katilleri saldı ama başaramayacaktır ?

1x6

Çok sarmadı bu bölüm olsun canları sağolsun. :)

Dracula pezevenkinin Türklere olan nefretinden dolayı bölümü sevmemişte olabilirim. :)

Riario, Lucrezia'nın ölüm emrini verdi. Leonardo'da yok ortada hatuna bir şey olmasın. :)

Lucrezia'nın Leonardo'ya verdiği yüzük başına iş açacak gibi. :)

Riario bu arada Papa'dan iyi dayak yedi. :)

Kazıklı sahneler güzeldi ekrana bakamadım. :X
7/10
olay draculanın türklere karşı oluşu değildi drakulanın çok uzun ve boş konuşmalarıydı bence :) ben onun leonardoyla olan sohbetinden sıkıldım çok uzun tutulmuştu ? birde olaya çok fazla şeytan iblis falan filan doğaüstü hikaye katılmıştı drakula bir türlü ölemedi insan üstü bir varlık şeytan yavrusu olarak çizilmiş ? herşey dozunda olmalı doğaüstü olaylar belli bir mantık sınırını geçerse dizinin gazı kaçıyor :)

1x7. Bölüm

bu bölüm harikaydı
leonardo zekaya dayalı işler yapınca izlemek çok daha zevkli oluyor ..

su kanalıyla papanın karşısına çıktığı sahne süperdi

riarionun nico ya yakalanması ve anahtarın leonardonun eline geçişide güzeldi

lucrezianın babası papa tarafından esir alınmış meğersem kadın o yüzden ikili veriyor :)

lucrezia nın guiliamo yu öldürüşü hiç iyi olmadı tamda vanessayla iş pişiriyorlarken :)

yalnız pazzinin planları altüst oldu şimdi davet yattı iki kardeşi birlikte öldürtmeyi planlıyordu bir kardeş ölünce lorenzo davete gitmeyeceği için kalacak gibi

1x8. Bölüm

harika bir sezon finali

guiliamo ölmedi dedik ama yine öldü bu sefer kurtuluş yok
vanessa hamile
lorenzo medici boynundan yaralı

leonardo gemiye binemedi ama son dakika riario nun gülle atışındankurtulacakmı belirsiz

yine lucrezia tehlikede kargaşanın içinde öldümü kaldımı belli değil

lorenzonun karısı ve çocukları kurtuldu sevindim

lucresia nın babasıyla papa kardeşmiymiş o kısmı anlamadım :)

1x8. Bölüm

harika bir sezon finali

guiliamo ölmedi dedik ama yine öldü bu sefer kurtuluş yok
vanessa hamile
lorenzo medici boynundan yaralı

leonardo gemiye binemedi ama son dakika riario nun gülle atışındankurtulacakmı belirsiz

yine lucrezia tehlikede kargaşanın içinde öldümü kaldımı belli değil

lorenzonun karısı ve çocukları kurtuldu sevindim

lucresia nın babasıyla papa kardeşmiymiş o kısmı anlamadım :)
Papa kardeşini yani Lucrezia'nın babasını tutsak almış öldürmekle tehdit ediyor, Lucrezia özünde iyi birisiymiş babası içn yapıyormuş bu oruspulukları. :)

Papa kardeşini yani Lucrezia'nın babasını tutsak almış öldürmekle tehdit ediyor, Lucrezia özünde iyi birisiymiş babası içn yapıyormuş bu oruspulukları. :)
lucresia nın özünü seviyorum :)

yalnız lucresia papanın amcası olduğunu bilmiyor sanırım :)

2x1. Bölüm

heyecanlı bir yerde bırakmıştım aynı tempoda gitti diyebilirim yalnız bölüm fazla uzun tutulmuştu 1 saat gibi biraz temponun düştüğü yerlerde oldu ..

sürüye sürüye ite kaka leonardo lorenzoyu kurtardı ama lorenzo her kendine gelişte esip gürledi leo yu öldüreceğini söylüyordu , hatta leo lorenzoyu kurtarmak için yaprak kitabından bile vazgeçti nerdeyse dönemin yöntemleriyle damardan damara kan verdi hatta tüm kanını nerdeyse lorenzoya boşalttı ama lorenzo davarı uyanır uyanmaz leo yu öldürmek için çullandı :)

riario kötü karaktere hayat veriyor ama harika bir oyuncu belkide dizinin en kaliteli oyuncularından biri çıktığı sahnelerde kalite artıyor

lucrezia dan geminin yerinide öğrendi onuda birlikte götürüp melezle birbirlerine bağlayıp suya şutladı nico parlağınıda yanına aldı sanırım nico ile ilgili kötü fikirleri var :)

lorenzonun karısının kurtulma çabaları ve kocasının yerini doldurma çabaları çok iyiydi kadın yeri gelince çok iyi bir yönetici olabiliyor hatta adamın maşaklarından tutup kıvırması kadının idare yöntemlerine renk katıyor :)

vanessam güzel kuşum hamile kalmasaydı keşke birde giliamo öldükü kız ortada kaldı insanın alıp evde besleyesi geliyor :)

lucresia nın özünü seviyorum :)

yalnız lucresia papanın amcası olduğunu bilmiyor sanırım :)
Nasıl bilmiyor Riario ile kuzen işte. :)
Bu arada aşk olsun bana hiç söylemeden ikinci sezona geçmişsin. Fakat sen ilk sezonu bitirmedin diye ben ikinci başlamamıştım. Bu kapağı da not düşeyim. :)

2x1

Çok akıcı bir bölümdü. Dizi ikinci sezonda üzerine koyarak devam ediyor. :)

Leonardo'nun bizim Türk'le olan ilişkisi dışında bomba bir bölümdü. Leonardo'nun özellikle Lorenzo'yu yaralı halde tünelden kaçırdığı sahnede gerilimden ölecektim. :)

Lorenzo'nun karısı sağlam çıktı. Bir ara kızını o hengamede kaybedecek diye çok korktum ama sarayı çok iyi idare etti. Sarayın kapısını açmaya çalışanların üstüne yağ dökülmesi falan Pazzileri iyi püskürttüler. :)

Riario, Lucrezia'dan Leonardo'nun kaçacağı gemiyi öğrendi Zoroaster ve Lucrezia'yı birbirine bağlayıp denize attı fakat ikisinede bir şey olmayacaktır, elleri bağlıyken nasıl kurtulacaklar merakta bıraktı. :)

Leonardo bütün kanını Lorenzo'ya boşalttı adam uyanır uyanmaz kendisini öldürmeye çalıştı. İkili Lucrezia yüzünden yine kapışacağa benziyor. :)
8.5/10

2x2

İkinci sezon daha bir güzel geçmekte, böyle devam. :)

Lorenzo'nun balkon konuşması sırasında yeminle çok duygulandım az daha ağlayacaktım. :)

Lorenzo kendisini yok etmeye çalışan Pazzi şerefsizisini astı. Tabii bunları yaparken Leonardo'nun dehasını kullandı yoksa çoktan ölmüştü ailesinide yaşatmazlardı. Finalde Leonardo'ya dedesinin kılıcının iki parçasından birini vermesi ve kan kardeşiyiz demesi güzel oldu. :)

Leonardo'nun ağlayarak Lucrezia'ya söylediği ''hala farklı bir şekilde karşılaştığımız, farklı bir şekilde yaşadığımız bir dünyayı hayal ediyorum'' sözü de çok duygusaldı. Fakat Lucrezia oruspunun önde gideni Leonardo'nun olmadığı zamanlar Zoroaster'le yerini dolduracaktır, arkasından ağlayacağını sanmıyorum. :)

Leonardo'nun bizim Türk'le konuştuğu sahneler sıkmaya başladı. o sahneler bir an önce geçsin istiyorum. gıy gıy gıy içimiz kurudu valla. Mstik bir şeylerden bahsediyorlar hiç anlamıyorum. Bu bölümde zaten bizim Türk Leonardo'ya dediğimizi yapmadın Floransa'yı kurtarma peşine düştün diye atar yaptı. :)
8.5/10

Nasıl bilmiyor Riario ile kuzen işte. :)
Bu arada aşk olsun bana hiç söylemeden ikinci sezona geçmişsin. Fakat sen ilk sezonu bitirmedin diye ben ikinci başlamamıştım. Bu kapağı da not düşeyim. :)
zaten beni geçeceğini biliyordum o yüzden önce başlayayım dedim ve tabikide geçmişsin bile ikiye transit geçiş yapmışsın :)

zaten beni geçeceğini biliyordum o yüzden önce başlayayım dedim ve tabikide geçmişsin bile ikiye transit geçiş yapmışsın :)
Hacı dizi mükemmel bir hal aldı. Her gece 2-3 bölüm izleyipte tüketmek istemiyorum. Günde bir bölüme düşürelim mi ne diyorsun? :)