Starz Da Vinci's Demons - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dizi harka ama bazı yerleri sıkıcı geçiyor mesela şu türkle leonardonun bir 5 dakika ne yumurtladıklarını çözemedim::) sıkıcıydı :)
Spoi vermeden ikinci bölümde öyle bir sahne yok daha akıcı ve tempolu. İMDB'de en kötü birinci bölüm gözüküyor, diğer bölümlerin puanı daha yüksek. Birinci bölüm biraz da karakter tanıtımıyla geçti. :)

Dizide Spartacus ve Sherlock havası var. Oyuncularda fena değil @OzaN niye sevemedi acaba? (b)
Ben de sevenler nesini seviyor anlamıyorum. :):) Çok sıkıcıydı zar zor dayandım iki bölüm. Bunu beğendiysen Marco Polo'yu da izle. İkisi de aynı sıkıcılıkta. Sadece prodüksiyon tasarımı iyi iki dizide de. :):)

Ben de sevenler nesini seviyor anlamıyorum. :):) Çok sıkıcıydı zar zor dayandım iki bölüm. Bunu beğendiysen Marco Polo'yu da izle. İkisi de aynı sıkıcılıkta. Sadece prodüksiyon tasarımı iyi iki dizide de. :):)
Dizi yoğunluğuna denk gelmiş olabilir. O kadar sıkıcı dizi değil bence. Hem @Forumdash 'ta sevmiş. :)

Da Vinci's Demons 1x1

Tom Riley Da Vinci rolüne oturmuş bence. Ayrıca o afet-i devran nedir yav? Böyle bir asalet, bir çekicilik, bir güzellik. :)

Hatun erik gibi valla @destere sen bayılırsın. :)
@Çiğdem- görse kıskançlığından çatlar ölür. :)

Dizideki tarihi manzaralar çizgi film izler gibi bir izlenim veriyor, daha gerçekçi bir boyut kazandırılması lazım. Kılık kıyafet saç sakal biraz daha o döneme uygun olabilirdi .Onun haricinde ilk bölüm çok kaliteli. :)

Leonardo, Lorenzo de Medici'ye karşı rüştünü ispatlamak için sevgilisini ayarttıktan sonra onun resmini yapmak için anlaşma yaparken, bir yandan da kendi askeri zekasını pazarlamanın bir yolunu buluyor. Ancak afet-i devran yılan çıktı. 😱 Güzelliğin bir kez daha ne kadar tehlikeli olabileceğini görmüş olduk ki buna erkeklerin zaafı da eklenince durum bundan ibaret. :)
7.5/10

Yorumumu buraya taşıdım.
@destere @xemrexxx'in de izlediğini söyleyince bir an tereddüt yaşadım yol yakınken bıraksak mı o parlak kaliteli dizi izlemiyorda. :)
senin izlediğin boş dizilere benzemez bu :X

Sende de dizilere başlayıp bitirememe hastalığı var bu kaçıncı sayısını unuttum. :)
Yaklaşık 1 yıldır bitirdiğim dizilerin kayıtlarını tutuyorum. Şu ana kadar 39 tane dizi oldu bıraktığım. :):)

Her dizi hakkında fikrim olsun istiyorum o yüzden en azından 1-2 bölüm izliyorum. Seveceğim diziler kendini belli ediyor zaten. :):)

Yaklaşık 1 yıldır bitirdiğim dizilerin kayıtlarını tutuyorum. Şu ana kadar 39 tane dizi oldu bıraktığım. :):)

Her dizi hakkında fikrim olsun istiyorum o yüzden en azından 1-2 bölüm izliyorum. Seveceğim diziler kendini belli ediyor zaten. :):)
Yok artık. 😱

Güzel fikir aynı taktiği bende uygulayacağım. Konu açarken çok yardımcı oluyor. :)

Mesela izlediğim yabancı dizinin konusunu 2 dakikada açarken, izlemediğim dizi konusunda sağdan soldan yardım almaya çalışırken sen açmış oluyorsun. :)

Her yeni başlayan diziye bakarsam sana da konu kaptırmamış olurum. :)

1x2. Bölüm

harikaydı oynaşa ara vermişlerdi gizem daha fazlaydı diziyi sevdim :)

sondaki
lord girilamo liardo yu topa tuttuğu sahne muhteşemdi :)

bir sarı kız vardıda o kız ilk bölümdeki vanessa değilmi @sürgünüm :) o kıza daha fazla yer ayırmaları şart :)
lucrezia ikili oynuyor tam bir
erosbu kadın ona güven olmaz :) riaro ilede oynaşıyor , lorenzo ilede oynaşıyor ayrıca üstüne leonardo ilede üçleme yapıyor kadının her tarafı oynuyor :)

yaprak kitabında son çıkan harita neresiydi tahmin edin bakalım :)
keşfedilmemiş kıtaya aitti

@destere Hani ikinci bölümü izlememişsin. Ben şimdi üç ve dördüncü bölümleri izleyeceğim. :)
acele ettin tam yorum yapıyordum :) sondaki haritayı gördün değilmi?

söyliyim mi söylemiyim mi :X
çıkacaksa söyle çıkmayacaksa sessiz kal :)

1x2. Bölüm

sondaki

bir sarı kız vardıda o kız ilk bölümdeki vanessa değilmi @sürgünüm :) o kıza daha fazla yer ayırmaları şart :)
erosbu kadın ona güven olmaz :) riaro ilede oynaşıyor , lorenzo ilede oynaşıyor ayrıca üstüne leonardo ilede üçleme yapıyor kadının her tarafı oynuyor :)

Evet Vanessa ismi o kız benimde çok hoşuma gitti. Irene Adler'e keşke daha fazla sahne yazsalardı. Yeniden onu görmek güzeldi. :)

1x2. Bölüm

sondaki

Harita hangi kıtaya ait bilemedim. :bilmem:

Evet Vanessa ismi o kız benimde çok hoşuma gitti. Irene Adler'e keşke daha fazla sahne yazsalardı. Yeniden onu görmek güzeldi. :)

tumblr_mooe07Qe301s83w7xo2_1280.jpg

ben vanessa yı diyorum (hera hilmar )

sen lucrezia ya kitlendin :) lucrezia çok oynak benim favorim vanessa :)

harita güney amerika kıtasına ait ama daha o günlerde keşfedilmemiş kıta :) yani leonardo yaprak kitabını sittin sene bulamaz :)

tumblr_mooe07Qe301s83w7xo2_1280.jpg

ben vanessa yı diyorum (hera hilmar )

sen lucrezia ya kitlendin :) lucrezia çok oynak benim favorim vanessa :)

harita güney amerika kıtasına ait ama daha o günlerde keşfedilmemiş kıta :) yani leonardo yaprak kitabını sittin sene bulamaz :)
2. Beyazıt karakteri ve İstanbul sahnesi varmış kaçıncı bölümde acaba merak ettim. :)

2. Beyazıt karakteri ve İstanbul sahnesi varmış kaçıncı bölümde acaba merak ettim. :)
bilmiyorum hangi bölüm ama her bölümünde ilginç şeyler çıkarıyor leonardo :) o yüzden dikkat çekecek çok şey var ben her bölümü merak ederek izliyorum :)

o sonda çıkan haritayı önce afrika ya benzetmiştim sonra baktım afrika değil güney amerika şimdi öyle olunca bizim yaprak kitabına ulaşma şansımız kalmadı :) oysa o yaprak kitabını merak etmiştim içinde ne var acaba :)

bilmiyorum hangi bölüm ama her bölümünde ilginç şeyler çıkarıyor leonardo :) o yüzden dikkat çekecek çok şey var ben her bölümü merak ederek izliyorum :)

o sonda çıkan haritayı önce afrika ya benzetmiştim sonra baktım afrika değil güney amerika şimdi öyle olunca bizim yaprak kitabına ulaşma şansımız kalmadı :) oysa o yaprak kitabını merak etmiştim içinde ne var acaba :)
Marco Polo'dan güzel dimi ama bu dizi? Yeni diziler başlayana kadar ilaç gibi geldi. Valla yoklukta iyidir, hemde bölüm sayısı az. Akıl oyunları dahilikler inanılmaz güzel. 2.bölüm 1 den daha iyiydi ve kesinlikle anlaşılan gittikçe çok daha harika olacak bu dizi. :)

Marco Polo'dan güzel dimi ama bu dizi? Yeni diziler başlayana kadar ilaç gibi geldi. Valla yoklukta iyidir, hemde bölüm sayısı az. Akıl oyunları dahilikler inanılmaz güzel. 2.bölüm 1 den daha iyiydi ve kesinlikle anlaşılan gittikçe çok daha harika olacak bu dizi. :)
marco polo da harika aynı bu tarz, sen onuda izlesen eminim beğeneceksin :) ben tarihi filmleri seviyorum daha bir özel, giyimleriyle kuşamlarıyla, farklı kültürleriyle, mesela bizdede göktürklerin hunların osmanlıların selçukluların filmleri dizileri çekilse özgürce müdahale olmadan @beyazsoy un ecdad koruyucu başbakanları olmadan ecdadımız sarsılır diye kaygı duymadan böyle güzel diziler filmler çekilse keşke :) çok zengin bir tarihimiz var sadece orta asyadan tutup gelmemizde gerekmiyor gerekirse hititlerin tarihi gerekirse lidyalıların iyonların trakların perslerin yunan uygarlıkları olsun hepsi anadolu kültürünün bu son şekle ulaşmasında az çok katkı sağlamış uygarlıklar , tarihimiz zengin ama yönetenlerimiz örümcek kafalı, böyle olunca anca yabancı dizileri zevkle izleyebiliyoruz :) kendi kültürümüzü öğrenme imkanımız yok ecdad bunalıma girer sonra :)