FK1 Children of Men / Son Umut (2006) Film Bilgileri & Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Filmi izledim zorda olsa.

Zorda kasıt vakitti yoksa film olağan üstüydü
Başlarda belli bir sıkkınlık vardı ama onu konunun ilginçliği rahatlıkla toparladı.
Şu zencinin çocuğu gösterdiği an her şey çözüldü.Oraya kadar pek bir sürükleyiciliği yoktu.
Filmde her an bir heyecan patlaması olduTam olay bitti falan derken bir eşy oluor ve şaşırıyorsun.O nedenle Alfonso Couron başarının hakkını bir kez daha vermiş.

Filmde en sevdiğim sahne tabi ki...
Bebeğin o binadan çıkartıldığı sahneydi.
Herkesin ona bakması bebeğin sesi falan olağan üstü bir duyguya sebep olmuştu.

Filmin en büyük şanslarından biri Müzik.
O mizikler neydi öyle çok beğendim.Ama ödül alamamış üzücü.
Kurgu ve Yönetmenlik Alfonso'nun farkıyla hakedilmiş.Çok başarılıydı.
Konu zaten çok özgün.Haketmişler.
Oyunculuk pek dokunmuyordu.Ejiofor'u görünce bir soğudum filmden ama 12 yıllın esaretten daha iyi bir oyunculuğu vardı.kötü rol yakışıyormuş.

Genel olrak sevilebilecek bir film.Bu zamana kadarkiler arasında ki puan yeri
8/10.
İlk başlarında ki anlamsızlık ve genel bir belirsizlik kötüydü.Kırma yerim orası.

Filmin ilk başlarına dair olan sorunun bana özel olmadığına sevindim.

Şu sahne gerçekten harikaydı:

Bebeğin çıkarılıp tüm askerlerin ona şaşkınlıkla bakmaları.

Çok yüksek olmayan puanlara aldanmayıp izleyin bence. Gerçekten izlenmeye değer sahneleri var. Üniversitelerde ders olarak okutuluyormuş filmin bazı sahneleri.

Evet ilk başta adamın ne yaptığını anlamıyordum yanib ir konu yok gibi sadece kısırlık var ve bir kaç dram o kadar birde biraz İslam düşmanı olmuş gibi.
Baya yobaz gösterilmişiz ynei

o sahne çok iyiydi gerçekten

Filmi izledim tüm filmlerde oldugu gibi bu filmdede basta sıkıldım... Film ilerledikce acilmaya basladi ve sürükleyici bir konusu oldugunu düsünüyorum ...
Filmdeki aksiyon sahnelerini sevdim.Begendigim bir cok sahne vardi ama en sevdigim sahne bebegin binadan cikarilis sahnesiydi...Ayrica ilginc buldugum konu ise bir bir göcmen bebegin son umut olmasiydi ...
Puanim : 7.5

Alfonso Cuaron'un Gravity filmini pek beğenmemiştim.Yönetmenliğinin çok iyi ama senaryosunun çok kötü olduğunu düşündüğüm bir filmdi.Ama bu filmde ortalama bir senaryo ama müthiş bir distopik atmosfer ve görüntü yönetmenliği var.Bazı çatışma sahnelerinde o kadar iyi bir plan sekans çekimi var ki insan kendini orada hissediyor.Filmden sonra görüntü yönetmenine baktığımda ise hiç şaşırmadım.En son Birdman'de inanılmaz bir iş çıkaran Emmanuel Lubezki'ydi.Dünyanın en iyi görüntü yönetmeni bence kendisi.

Filme gelirsek alışalagelmiş bir post-apokaliptik bir film senaryosu var.Bence filmin en büyük eksikliklerinden biri bu kısırlık durumuna açıklama getirmemiş olması.Ama filmin çok büyük bir artısı var ki o da bu alışılagelmiş senaryoyu çok farklı bir film izlermiş gibi hissettiriyor.Yönetmen Alfonso Cuaron'un yarattığı distopik ortam ve plan sekans çekimler.

Araba sahnesi ve sondaki çatışma sahneleri görüntü yönetmenliği açısından en iyilerden biri belki de en iyisi.

Başları biraz sıktı ama sonlara doğru nefes kesici bir hale dönüşüyor.Clive Owen iyi,Julianne Moore zaten az gözüktü performansı ortalamaydı.Michael Caine iyiydi.

Filmin müzikleri de muhteşemdi.Film havasına uygun ve etkileyiciydi.

Cuaron müthiş iş çıkarmış türü sevenlerin çok beğeneceğini düşünüyorum.

8.5/10

Son düzenleme:
Puan vermemişsin?