eTV Cevapsız Sorular-2.Bölüm Konuğu Dosi

Kopya soruları cevaplamıyorum. Yazı stili ve büyüklüğünden de belli :A .es geçiyorum :F
Olmaz öyle şey soru sorudur, öğretmenliğini konuşturma bari bu konuda ben de öyle sorularla geleceğim zira üzme bizi. :A @xdragxx

• Güldürdün
Reactions: Dosi and xdragxx
İş yerinde 5 kişi çalışıyorsunuz. Patron dördünüze gelip işe en son alınan beşinci arkadaşınızı çıkarmayı düşündüğünü ya da herkesin günde 2 saat fazla çalışması gerektiğini söyledi. Hangisini tercih edersiniz?

Patronunun çok büyük miktarlarda vergi kaçırdığını biliyorsun. Maliyeye şikayet edersen patron büyük bir ceza alacak ve işsiz kalacaksın. Şikayet eder misin?

Rampa aşağı giden bir kamyonu sürerken frenler patladı. Aracı durduramıyorsunuz. Durdurmak için iki şansınız var. Önünde 6 yaşında bir çocuk olan arabaya vurmak ya da önünde beş tane 60 yaşında adamın olduğu arabaya vurmak. İki durumda da insanlar ölüyor. Ne yaparsın?

Sana iftira atıldı ve 3 yıl hapis cezası aldın. Sana iki seçenek sunuldu ya 3 yıl boyunca sınırsız internet kullanabileceksin ya da yakınların seni her gün bir saat görmeye gelebilecek. Hangisini tercih edersin?

@Dosi :A
Tamam hiç bir seçeneğim olmadığı için cevaplıyorum.
En son işe giren çıkarılsın. Umarım başka iş bulur. 4 kişinin 2 saat fazla çalışması adil değil.

Şikayet etmem. Sebebi işsiz kalmak değil. Patronu uyarır işten çıkarım. Ben bazen farkediyorum etrafta birşeyler ama bazen susmak en iyisi.

6 yaşındaki çocuğa çarpardım. Yaş önemli değil. Yaş ister 80 olsun aynı acı düşüyor evlere ve 5 cana mal olmak beni vicdanen daha da bitirir.

Sınırsız internet çünkü ailem ve daha fazlasıyla daha fazla iletişimin olmasına vesile olur. Başka türlü o 1 saat sonrası hapishane çekilmez.

• İlginç
Reactions: xdragxx
Tamam hiç bir seçeneğim olmadığı için cevaplıyorum.
En son işe giren çıkarılsın. Umarım başka iş bulur. 4 kişinin 2 saat fazla çalışması adil değil.

Şikayet etmem. Sebebi işsiz kalmak değil. Patronu uyarır işten çıkarım. Ben bazen farkediyorum etrafta birşeyler ama bazen susmak en iyisi.

6 yaşındaki çocuğa çarpardım. Yaş önemli değil. Yaş ister 80 olsun aynı acı düşüyor evlere ve 5 cana mal olmak beni vicdanen daha da bitirir.

Sınırsız internet çünkü ailem ve daha fazlasıyla daha fazla iletişimin olmasına vesile olur. Başka türlü o 1 saat sonrası hapishane çekilmez.
6 yaşındaki çocuğa çarpmazdım ben onun dışında hemen hemen aynı cevaplar :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Şu zamanı bi sal artık be adam... :A
Zaman olgusundan kopabilmek mümkün değil ama @Dosi nin de en sevdiği filmlerden biri olan Geleceğe Dönüş söz konusu olduğu için ortak bir ilgi maksatlı sordum pek tabi ki... Aşk olsun ben öyle biri miyim Erdal abi... :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Dosi
Etik soruları severim :A The Good Place Chidi reyiz aklıma geliyor :D Bu arada izlemediysen mutlaka izle bölümler 20 dakika ve beklentini çok fazla karşılar :A
Şimdi zor olacak ama kendi ikilem sorularımı sorayım :A
Hitler'in 7 yaşındaki haliyle karşı karşıya geldin diyelim. Hitler'i öldürüp katliamlarını önleyebilirsin ve öldürdüğün için de herhangi bir ceza almayacaksın ya da bir seçenek daha var. Bu seçenek de 7 yaşındaki Hitler'i evlatlık alıp yetiştireceksin. Bu yetiştirmen sonucunda %50 Hitler başka bir alanda yoğunlaşacak ve 2.Dünya Savaşı hiç çıkmamış olacak. %50 de Hitler yine 2.Dünya Savaşı'nı başlatacak ama bu kez galip gelecek ve yaptığı katliamların 2-3 mislini gerçekleştirecek hangisini seçersin?
Bir diğer sorum da ikilem sorusu değil pek :A Diyelim ki paralel evren gerçek. Bilimsel bir karşılığı yok bu dediğimin ama atıyorum verdiğin kararlar doğrultusunda senin 10 tane paralel evrenin oluşmuş durumda. Bu 10 paralel evrenden 8'i şu anda yaşadığın hayattan çok daha güzel, 1 tanesi şu anki yaşamından 1-2 tık daha kötü ve son paralel evren de düşünebileceğin en kötü paralel evren. Ve sana seçenek sunuyoruz bu paralel evrenlerden bir tanesine gideceksin ama hangisine gideceğin tamamen şans fakat %80 daha mutlu olma ihtimalin var %20'lik riske girer misin? @Dosi

• Güldürdün
Reactions: Dosi