Nasıl yani? Güç apayri birşey değil mi? Yoksa güç dediğin şey bilgi mi cehalet mi?Güçlendikçe daha mutsuz oluyorsun zaten. Paradoks.
Nasıl yani? Güç apayri birşey değil mi? Yoksa güç dediğin şey bilgi mi cehalet mi?Güçlendikçe daha mutsuz oluyorsun zaten. Paradoks.
Bilgilendikçe güçleniyorsun güçlendikçe de ego yükleniyor. ego da mutsuzluk yaratıyorNasıl yani? Güç apayri birşey değil mi? Yoksa güç dediğin şey bilgi mi cehalet mi?
Cehalet Mutluluktur dedin yaniBilgilendikçe güçleniyorsun güçlendikçe de ego yükleniyor. ego da mutsuzluk yaratıyor
Evet evetCehalet Mutluluktur dedin yani
İlginç senin bilge güçtür felan demeni bekliyordum. Daha felsefi yaklasmani bilginin yanında cehaletin adının bile anılmamasi gerektiğini savunman gerekirdiEvet evet
Cahil insanlar genellikle mutlu oluyor, gülüyor. Cahil özgüveni diye bir gerçek varİlginç senin bilge güçtür felan demeni bekliyordum. Daha felsefi yaklasmani bilginin yanında cehaletin adının bile anılmamasi gerektiğini savunman gerekirdi
Tercih meselesi.Sosis ve salamların neyden ve nasıl üretildiklerini yıllar önce yabancı bir kanalda yayınlanan belgeselde izlediğimden beri kesinlikle satın almıyor ve tüketmiyorum.
Kesinlikle. Cehalet mutluluktur.Tercih meselesi.
Peki cehalet mutluluk mudur?
Evet o yüzden kasıtlı da olsa kacabilmek de var. Cahil kalarak mutlu olmayı seçmek. Cehalet MutlulukturBilen insanın sorumluluğu daha fazladır. Bilgili kişinin öğrenmesi, pratiğe dökmesi paylaşması da gerekir. Ben bilmeyenlerden olup kendi halimde takılmak isterdim. Evet cehalet mutluluktur...
Çoğunluk cehalet Mutluluktur demiş, mutluluk erdem değil belki ama seçim hakkımız var
Evet keşke koysaydim. Ben konuyu cehalet Mutluluktur değildir felsefi maddi manevi örnek olarak konuşuruz diye açmıştım anket de olsa güzel olurduAnket de olsaydı keşke @RüzgarGülü
Ben bazen tefekkür modunu açıp olaylara farklı pencerelerden bakmak mı yoksa tek bir pencerede kalmak mı diye düşünüyorum sonucunda da yolum ilk kapıya çıkıyor bilmek üzer ama candır.Evet o yüzden kasıtlı da olsa kacabilmek de var. Cahil kalarak mutlu olmayı seçmek. Cehalet Mutluluktur
Miras bırakacak kimse kalmayınca. Yada olduğu durumu reddedip kaçmaya çalışmak. Öğrenmeyi reddetmek diye birşey de var. Misal alkol sigara veya kötü alışkanlık. Herkesin kendince sebebi hayatta kalmaya çalışması bir amacı ve o amaca kendini adamasi. Tüm bunları reddedip kendi baktığı pencereden görmek yani cehaletBen bazen tefekkür modunu açıp olaylara farklı pencerelerden bakmak mı yoksa tek bir pencerede kalmak mı diye düşünüyorum sonucunda da yolum ilk kapıya çıkıyor bilmek üzer ama candır.
Entelektüel dediğimiz kesim çok zengin de olmuyor ama o düşünme mevzularının tadı çok farklı bilmeyen adam sadece para hesabı yapar öbürü ise öğrendiğini aktarır öğretir gelecekte çocuklarına miras bırakır o yüzden cehalet istemiyom.
Cümle uzun oldu toparlayamadım sonra yazacam inşMiras bırakacak kimse kalmayınca. Yada olduğu durumu reddedip kaçmaya çalışmak. Öğrenmeyi reddetmek diye birşey de var. Misal alkol sigara veya kötü alışkanlık. Herkesin kendince sebebi hayatta kalmaya çalışması bir amacı ve o amaca kendini adamasi. Tüm bunları reddedip kendi baktığı pencereden görmek yani cehalet
Bu hiç kolay değil.Bırak herşeyi git dağ başına yap baraka mı kulübe mi işte yaşanacak bir yer. Yaşa kendi kafana göre ek biç üret çalış ama kendi kafana göre. Yıllardır gelen kimin uydurduğu belli olmayan çoğu kurala uymadan gerek duymadan kafana göre yaşa.
@The_Erinch @Yakamoz-Asi @Bully @Dosi @12.Adam
Evet kolay değil ama aslında bir yapabilsek simdikinden daha kolay olur. Düzende herşeyi nasıl yapacağımızı söyleyen kurallarla dolu. Bunları hiç bilmeden hatta haberim bile olmadan cahilce yaşamak isterdimBu hiç kolay değil.
Bazen alıp başımı gitmek istiyorum hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan başlamak ama olmuyor. İnsan alışmış olduğu alışkanlıkları kolay kolay bırakamıyor.
Yeni hayat yeni şehir hatta yeni ülke tecrübem oldu ama sıfırdan başlamak olarak değil. Eskiye göre sadece kendime daha fazla değer veriyorum. Çok kolay siliyorum insanları. Kafamı yormayı bıraktım çoktan