TVen Bu Şarkı Benim 3. Hafta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

3. Haftanın Konsepti Ne Olsun?

• Kullanılan toplam oy
    20
  • Anket kapatılmış .
Bu şarkı Shrek'te çalıyordu ben ordan biliyorum. :A
shrek in en muhteşem şarkılarından biriydi bu şarkı olmasa tosbağa kılıklı fionaya aşık olmazdım :)

@Tolstoyevski açık açık canına susamış bunu anladım. Bu şarkıya bile diss atmış. Yazık farklı olacağım diye efsanelere hakaret ediyor.:):) @destere
@Tolstoyevski nin beğenilerine güveniyorum bazen garip şarkılara hayran kalsada çoğunlukla doğruyu tutturuyor :)

shrek in en muhteşem şarkılarından biriydi bu şarkı olmasa tosbağa kılıklı fionaya aşık olmazdım :)
Shrek belkide animasyon filmleri içinde en iyi müziklere sahip film, sadece bu da değil opera şarkıları da harika küçükken söylerdim kendi kendime. :F

Shrek belkide animasyon filmleri içinde en iyi müziklere sahip film, sadece bu da değil opera şarkıları da harika küçükken söylerdim kendi kendime. :F

MOANA filmini izle mutlaka ordada güzel şarkılar var beğeneceksindir :) moana güzel gerçide ben tanrıça te fiti yi sevmiştim :)

bir konuya deyinmek istiyorum @mrt-06 @destere @sokak sanati hani bizim ülkede zenci deniliyorya isvecte bu konu üstünde çok tartışmalar oldu. zenci denince hakkaret olarak algılanıyor burda :)

Benim anlamadığım zencinin kelime anlamı ne ki hakaret olarak algılanıyor o da siyahi anlamında aslında. (b)
isvecce zenci neger demek ve amerikadada nigger ve aşalağıyıcı maksatta kullanılıyor. belli bir sene sonra o kelime kullanılmamaya başlanıldı

bir konuya deyinmek istiyorum @mrt-06 @destere @sokak sanati hani bizim ülkede zenci deniliyorya isvecte bu konu üstünde çok tartışmalar oldu. zenci denince hakkaret olarak algılanıyor burda :)
köleliğin olduğu yerlerde genelde siyahi vatandaşlara zenci kelimesi aşağılamak maksadıyla kullanıldığı için kelimeye hakaret anlamı yüklenmiş(mesela köleliğin yaygın olduğu yerlerde tüm zencilere ayrı ayrı isimleriyle değilde rengiyle seslenilmesi )
bizim kültürümüzde ise zenci kelimesi hiçbir zaman aşağılama değil karşı tarafın farklılığını ortaya koymak için söylenen bir kelime, mesela tüm çekik gözlülere çinli demek gibi bişey :)

köleliğin olduğu yerlerde genelde siyahi vatandaşlara zenci kelimesi aşağılamak maksadıyla kullanıldığı için kelimeye hakaret anlamı yüklenmiş(mesela köleliğin yaygın olduğu yerlerde tüm zencilere ayrı ayrı isimleriyle değilde rengiyle seslenilmesi )
bizim kültürümüzde ise zenci kelimesi hiçbir zaman aşağılama değil karşı tarafın farklılığını ortaya koymak için söylenen bir kelime, mesela tüm çekik gözlülere çinli demek gibi bişey :)
Ne güzel açıklamışsın, bazen öyle mesajlar yazıyorsun ki uzun olasada bir çırpıda okuyorum. :)

Forum İstatistikleri

Konular
172,998
Üyeler
8,481
Son Üye
Tufan