İngiliz Black Mirror - İlk 2 Sezon Yorumları

2x2

Yine başarılı bir bölümdü. Tek kötü yanı bölüm sayısınız az olması bitti bitecek.

Bölümün büyük bir kısmında kadın için üzüldüğüme nasıl pişman oldum anlatamam.
Ellerinde telefon her bir şeyi çeken insanlar üzerinden olaylara seyirci kalmamız, kayıtsızlığımız eleştiriliyor. Ne kadar acı da olsa, toplumumuz böyle yarattığımız bu hastalıklı medeniyet bu şekilde işliyor.
8/10

2x3

Eski bölümleri ile kıyaslandığında kanımca biraz zayıf ve dağınık kaldı bu bölüm olmasa da olurmuş. Waldo'yu da sevemedim ortaya hafif zorlama bir senaryo çıkmış, yine de severek izledik.

Waldo'yu bizim twitter fenomeni Fuat Avni'ye benzettim. Ortaya çıkan saf samimiyet değil, saf bir samimiyetsizlik.
7/10

3x0 (Christmas Özel)

Normal bölümlerden farklı olarak bir hikaye içinde üç tane temel hikaye anlattılar. Hepsi de oldukça ilgi çekiciydi. Hayal gücü konusunda yine aşmış adamlar.

Hayatta birbirini engelleme özelliği ilgi çekiciydi ama karşı taraf için inanılmaz sinir bozucu bir durum olurdu. Adamın çocuğun peşinden o kadar koşturması ve sonra çocuğun Asyalı çıkması.

İlk hikaye de ilgi çekici gidiyordu fakat adamı harcadılar resmen.

Şu beyin kopyalama olayı da çok ilgi çekici olsa da işleniş açısından sıkıcıydı o kısım...

8/10

Bu arada 1x3'ün puanını 9/10 olarak güncelledim. Bence en iyi bölüm o idi.

"Just spent 72 hours sitting motionless in a darkened room. Perhaps it was a mistake to binge-watch “Black Mirror.” - Conan

3x0 (Yılbaşı Özel)

Harika mükemmel olağanüstü yine fakını konuşturdu şu ana kadar çekilmiş en iyi bölümü olabilir. Birinci sezon birinci ve üçüncü bölümleri bile aştı bana göre.

İnsan gelecekten korkuyor bu diziyi izleyince, suçlu bir insanın güya özgür bırakıldığı, ama ceza olarak tüm dünya tarafından bloklandığı, dolayısıyla hiç kimseyle konuşamayıp, temelde tek başına öleceği bir gelecek. Korkunç bir şey lan!

Joe'nin karısı ve babası ölümü hak etmişlerdi, sadece yıllarca çocuğu sandığı çocuğa üzüldüm. İlk baştaki kızı yatağa atmaya çalışan çocukta zehirlenerek çok pis harcandı.

Oyunculuklar müthişti özellikle Don Draper abimizi ekranda bulaşık yıkarken görmek güzeldi.
İkinci kısım sıkıcı geçmese 10 verirdim.
O yüzden 9/10 aldı benden.

Kızı yatağa atmaya çalışan çocuk biraz da salaklığı yüzünden harcandı. Birileriyle konuştuğunu çaktırmaması gerekiyordu ancak kendisini ele verdi.

Beyin kopyalama olayından ben pek birşey anlamadım. O kısım olmasada olurmuş.

Evet pek akıllıca davranamadı o da.

Benim anlamadığım kurtulamıyor muydu kendisini izlemelerinden.

Evet pek akıllıca davranamadı o da.

Benim anlamadığım kurtulamıyor muydu kendisini izlemelerinden.
Don Draper abimizin işi oydu para karşılığı yapıyordu bu işi yani çocuk istemese olmazdı.

Yani istese de yarıda bırakamaz mıydı? İyilik olsun diye yapmamıştır herhalde.
Bu gençler arkadaş grubu kız tavlama ve yatağa atma olayı var. Bu zamana kadar da birbirlerini izlemişler yarıda kesilmemiş burda da kesilmez çocuğun öleceğini nerden bilecekler. Çocukta yakalanmayacağını düşünüyor olmalı kızın psikolojik sorunları olduğunu bilemezdi.

2x1 . Bölüm diğer bölümlere göre biraz daha düşük ayardaydı ona rağmen her zamanki gibi ilginç bir konu işleniyordu ..
ash öldü martha kendine yeni bir ash buldu
birde bulduğunu beğenmiyor adam hem hizmetçilik yapıyor , hem yatakta makina gibi çalışıyor
hemde kibar ve nazik bir yuvarlak? niye kadın beğenemedi anlamadım
)

aslında gelişen teknolojiden çok kadınların bir türlü bitmek bilmeyen istekleri anlaşılmazlıkları daha ön plandaydı

biraz sabretseydin martha nın aksiyonunu görecektin erken pes etmişsin

2x2. bölüm

harikaydı muhteşemdi diğer bölümlerinden çok daha güzeldi o çekilen çile bitmek bilmeyen ardı arkası kesilmeyen çile izlerken benim psikolojimi bozdu

kadının önce hafızasının silinmesi hayvanat bahçesindeki bir maymun gibi tüm seyircilere açık bir şekilde gösteriye açılışı tekrar tekrar aynı olayları yaşayışı, seyircilerin olaya aktif katılışı kimi oyuncuların kadının dostu oluşu kiminin düşman oluşu hepsinin aslında bir oyun oluşu ama kadının hafızası her defasında silindiği için kadına tüm bunların her defasında gerçekmiş gibi gelişi... kadın ne yapmış olursa olsun bence cezalandırmaların en adisiydi
ben kadının ufak kızın ölümünü kameraya alışını duyduğumda bile kadından yana tavır aldım, hiçbir zaman kadına topluca yapılan işkenceyi haklı göremedim
öyle bişeye ne can dayanır ne psikoloji sağlam kalır ,

bölümün senaristine saygılar sunuyorum gerçekten geniş bir hayal gücü varmış vatandaşın sinema tadında izlediğimiz harika bir bölümdü ..

sadece yardımcı oyuncu rolündeki bayanda ufak bir kusur vardı
pek kaliteli bir oyuncu değildi , arada bir mimikleri boşta kaldı, içinde bulunduğu durumu yansıtamadı

bu bölümü @Tolstoyevski izlememiş sanırım acilen tavsiye edeyim seveceğini sanıyorum

Son düzenleme:
1x3

Mükemmel bir bölümdü. Giderek bu diziye karşı ısınıyorum-ki dizilere çok zor ısınan biriyimdir- Açıkcası sezonun en iyi bölümüydü. İlk 2 bölüm de çok güzeldi ama bu bölüm..

Seviyorum yahu böyle ufku genişleten bilimkurgu şeylerini.
Vay be daha önce düşünmedim değil gördüklerimizin video gibi kaydedilmesini. Cidden düşünmüştüm hem bunu hem de rüyaları kaydetmeyi.

Bölümün ana fikri, ilerleyen teknolojinin insanları paranoyaklaştıracağı ve istenmeyen gerçeklerin açığa çıkarak insanları mutsuzlaştıracağı.

Böyle bir teknoloji ister miydim? Sanırım evet. Düşünsenize sinemada izlediğiniz filmleri hafızanızda koleksiyon yapıyor, istediğiniz zaman yeniden izleyebiliyorsunuz...

Bu arada bölümdeki sarışın kadını nedense Gone Girl deki sarışına benzettim, R.Pike.

9.5/10

2x1

Dizi konusunda kaplumbağadan bile ağırım. 6-7 bölümlük dizileri bile 4-5 ayda anca izleyebilmek.

Neyse bu bölüm şüphesiz diğer bölümlerin gerisindeydi ama yine de güzel bir bölümdü. Her filmi havasındaydı ama Her 'de Samanta' nın duygusal zekası vardı, yapay vücuda bürünme gibi bir durum söz konusu değildi.

Açıkcası hangisini tercih edersin diye sorsalar büyük ihtimalle Samanta gibi olan yapay zekaları derdim. Yine de (?)

8.0/10

bu dizide 2x3. bölümü izlemeyi unutmuşum diğer diziler araya girince bu konu kaybolmuş arada sen şimdi etiketlemesen sanırım bir ay daha buralara uğramayacaktım

ikisinede bakarım bu hafta içinde

jon hamm ı daimi bir dizide tekrar görmek isteriz nasıl olsa mad men bitti
Televizyondan uzak kalmayacak herhalde. Netflix'in bu yaz yayınlanacak Wet Hot American Summer dizisinde var. Gerçi o dizide bir ben yokum büyük ihtimal pek bir rolü yoktur.

Şimdi projelerine bakarken fark ettim dün seni etiketlediğim Unbreakable Kimmy Schmidt'in 3 bölümünde de oynamış.