AMC Better Call Saul - 5. Sezon Yorumları

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Dakika başı bakmıyorum, o kadar da değil. IMDb yazarken buluyorum adres çubuğuna kimi zaman ve girmiş oluyorum, o ara Better Call Saul adres çubuğunda olduğu için, ona girmiş oluyorum. :A
Mübalağa yapmaya da gelmiyor be kardeşim hemen düzeltme yapıyor. :A Neyse sen sakin ol ve yarın sabah 9 10 sularını bekle yine de... :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Bu bölümde alnından öpülesi bir Rhea Seehorn oyunculuğu vardı. Bir önceki bölümde Bob Odenkirk ve Jonathan Banks'in sahnelerinden Rhea Seehorn'a sıra gelmemişti fazla. Bu bölümde öyle ön plana çıktı ki, öyle de güzel oynadı ki, kendisini tebrik etmek gerekir. Bölümün yıldızıydı.

Kim Wexler:
Sen kalk öldü san Jimmy'i, telefon al "iyiyim" şeklinde diye, sonra da sevin. Sonra da geldiğinde küvet hazırla, bir çocuğa kırmadan yaklaşır gibi yaklaş. Hele o küvetteyken Jimmy'e bakışı... Bölümde damgasını vuran sahne, bence o bakış sahnesiydi. Masum bir bakış, o kadar gerçekçiydi ki. Sonra görevinden istifa et, emek verdiğin Mesa Verda'nın avukatlığından çekil. Hepsini de Jimmy'den sonra yap. O da yetmezmiş gibi, Jimmy'nin yalan söylemesine rağmen hiçbir şekilde yargılamamaya, deşmemeye çalış. Hatta Lalo karşısında Jimmy için kurşunun önüne atlar gibi savunmaya başla. Ne kadar da güzeldi. Lalo ile fazla atıştı ama yine de uzak tutmayı başardı.

Mike Ehrmantraut:
Gustavo karşısında dik durmayı başarabiliyor adam. Nacho'nun babasını tehdit etmesine karşı çıktı, "ben bunlara gelemem" demeye getirdi lafı. Jimmy'e durdu, yol göstermeye kalktı, motive etmeye çalıştı. Hikayeyi her ne kadar sallantılı bir şekilde kursa da, Jimmy'e zarar gelir diye telefonu açtırdı Jimmy'e, tepede bekledi. Araba detayını gözden kaçırmamaları gerekiyordu, yine de düşünceli davranması iyiydi.

Jimmy McGill:
O olaylardan sonra psikolojik olarak çöken profesyonel yalan makinesi, bir anda bu konuda uzaklaştı. Kim'i korumak için yalan söylemeye kalkması her ne kadar doğru olsa da, bu işe bulaşması kendi zararına ve Kim'in zararına oldu. Madem bu işe bulaştın, Kim'e hiç bulaşmayacaktın. Bir de patavatsız tavırları yok mu, ayar olunası. Mike oturmuş sana yardım etsin, sen onu terslemeye kalk, ilginç. Oysa Mike, bir taraftan da evladı yerine koyuyor. Para kazandın da, işin ucu Kim'e de dokunabilir, ki dokunmaya başladı bile. Bir de bu hikayeyi kurarken Mike ile birlikte Lalo'nun arabayı görmek isteyecek olmasını hiç düşünmediler, orası da ilginç. Arabayı daha sonra imha etmeliydiler. Jimmy'nin arkasında başkaları olduğunu düşünmeye başladı Lalo.

Bir önceki bölüm tadında değildi ama yine de iyiydi. Sezon finali öncesi, fırtına öncesi sessizlik gibi bir bölümdü.
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
5x2

Sezon finaline 8 bölüm kala fena olmayan bir bölümdü. :A

Şu %50 indirim sonrası suç oranı artışı bana saçma geldi. :A

Asansör numarası da çok barizdi. Çok iticiydi orada Saul reyis. :A

Bölüm sonunda dondurmaya yazık oldu. :(

7/10
Bir sonraki bölümde gör dondurmayı, nasıl sanata çeviriyorlar. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,736
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
5x3

Yönetmen dondurma sahnesiyle ne yapmak nereye varmak istemektedir? :A

Hank'in bu sezon diziye katılacağını unutmuşum bir anda görmek çok güzel bir sürpriz oldu. :Z Çok sevdik seni be Breaking Bad.

Mike reyisin tinercilere verdiği ayar çok iyiydi. :A

Onun dışında konular çok ilgi çekici gitmiyor şimdilik, olayların biraz daha hareketlenmesini bekliyoruz. Bölüme Hank için +1 verdiğim doğrudur. :)

8/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
5x3

Yönetmen dondurma sahnesiyle ne yapmak nereye varmak istemektedir? :A

Hank'in bu sezon diziye katılacağını unutmuşum bir anda görmek çok güzel bir sürpriz oldu. :Z Çok sevdik seni be Breaking Bad.

Mike reyisin tinercilere verdiği ayar çok iyiydi. :A

Onun dışında konular çok ilgi çekici gitmiyor şimdilik, olayların biraz daha hareketlenmesini bekliyoruz. Bölüme Hank için +1 verdiğim doğrudur. :)

8/10
Breaking Bad'de yönetmen sinek sahnesiyle nereye varmak istediyse, bunda da ona varmak istemiştir. Sanat yapıyor adam sanat, saygı duyalım. :A
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın

BCS Yapım sunar, THE ANT!

Evet görüyorsunuz karıncalar, insanın yere attığı dondurmayı nasıl da akın ediyor da midesine indirmeye çalışıyor. Bir karınca, dondurmanın en tepesine ulaşmaya çalışıyor. Evet, bu görüntüdeki kişi Walter White. Kartelin başı olan Gustavo Fring'i indirip zirveye yerleşiyor. Yerdekiler de kartel, hepsi de birbirine girmiş durumda. Ortalık karışık, kartel daha da karışık, ortalık kan gölü.
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
5x9

Gerçekten 5. sezonuyla bu dizinin bambaşka bir konumda olduğunu artık net şekilde söyleyebiliriz. İnanılmaz bir bölüm daha izlettiler bize. Vince Gilligan her bölüm ama her bölüm çılgınlıklarını başka boyutlara çıkarıyor. Çok acayip bir 1 saatlik yolculuktu... Aynı geçen bölüm gibi bu bölümün de Breaking Bad'in top class bölümleri seviyesinde olduğunu söylemekte bir beis görmüyorum...

O çılgın yolculuk sonrası Saul'un tramvatik durumlarını en ağır şekilde gördük bu bölümde. Evdeki sahneler gerçekten çok acayipti. Kim ile Saul arasındaki ilişkinin derinliğini o kadar vurucu bir şekilde gördük ki o küvet sahnesinde, tek kelimeyle muazzamdı... Bölüm boyunca ara ara arkada çalan değişik gerilim dolu müzikler, bölümde yaşanan gelişmeler, karakterler arasında kurulan diyaloglar çok acayipti be.

Mike Saul arasındaki diyalog mesela. Mike'ın olayları nasıl gördüğünü, Saul'un olayları nasıl idrak ettiğini ve bunları konuştuğum kişinin sen olduğuna inanamıyorum gibisinden tavırları. Aslında konuşulan her şey karaktere tam olarak uygun ve bu tepkiler normal diyorsunuz. Ama Mike da işi ustalıkla çözüyor orada ve Saul'un bunu bir şekilde atlatması gerektiğini yüzüne vuruyor.

Mike Gus sahnesi bambaşka bir sahne. Mike'ın Nacho konusunda verdiği tepki. Gus'ın yine de elindeki avantajı vermemek için aldığı karar. İkisi de karaktere uygun ve karakterlerin ne denli manyak olduğunu gösteren cinstendi. Özellikle Gus'ın ifadeleri, diyaloglardaki vurguları. Son söylediği ise gerçekten mantıklı diyebiliyorsunuz. Nacho'yu tüm sahiplerini ısıran bir köpeğe benzetmesi ve bunu kendisine de yapmayacağının bir garantisi olmaması. Düşününce Gus'ın bu kararı almasına mantıksız diyemiyoruz. Sezon finalinde Gus ve Mike kanadından çılgın gelişmeler olacaktır diye düşünüyorum. Lalo konusu başka bir muamma zaten.

Lalo bölümün yıldızlarından biriydi. O şüpheci tavırları, her şeyi detayıyla araştırması. Karakter zaten diziye girdiğinde de böyleydi ve aynı şekilde devam ettiğini görmemiz güzeldi. Adamın yüz ifadesi o havayı o kadar başarılı veriyor ki gerçekten müthiş. Arabayı buldu ve şüphelerinde haklı olduğunu gördü. Tabi mesele burada bitmeyecekti elbette. Bu işin bir de yüzleşme kısmı vardı.

Ama ona gelmeden Kim'in nasıl değişik ve çok iyi yazılmış bir karakter olduğunu söylemek istiyorum. Ve Rhea Seehorn'un ne kadar mükemmel bir oyuncu olduğunu. Bölümde hayatıyla ilgili çok önemli bir karar veriyor. Bunu veriş şekil o kadar çılgın ki gerçekten vay be dedirtiyor. O sahneler çok çok başarılıydı. Ve bunu önceki bölümlerde aralara serpiştirilen detaylarla gösteriyor bize adam. Vince Gilligan dahiliği buradan geliyor işte. Aslında bu bir anda verilen bir karar değil. Bunu bize bölümler boyu ufak ufak gösteriyor. Sonra Saul'un mevzusu oluyor. Yalan söylediğini biliyor, ölümden döndüğünü de tahmin edebiliyor. Buna rağmen kurcalamıyor. Sonrasında da uğruna inanılmaz emek verdiği işi pat diye hiç bir şey yokken bırakabiliyor. Ve bunu aslında işlerin onsuz da ne kadar iyi gittiği gördükten sonra yapması bambaşka bir detay. Mükemmel bir hikaye anlatımı böyle olur işte...

Son 15 dakika ise bir DESTAN... Saul ile Kim'in konuşması. İyi ve kötü üstüne veya tercihler üstüne bir ders adeta. İkisi de kendi pencerelerinden bakmaya devam ediyor. Ama Kim'in verdiği tepkiler gerçekten mantıklı. Sen Saul ismini alıp bildiğini yaptın ben sana destek oldum ama sen bana destek olmak yerine karşı çıkıyorsun tepkilerinde sonuna kadar haklı. Burada hep bildiğini yapan ve bunu para için yapan anti kahraman olan kişi Saul. Burada doğru olan kişi Kim. Ama bu fark etmiyor. Biz Saul'un da bunu neden yaptığını anlıyor ve biliyoruz çünkü. Geçmişini ve yaşadıklarını biliyoruz. Nerelerden geçtiğini biliyoruz. Ve parayı neden bu kadar önemsediğini de biliyoruz. İşte bu da yine mükemmel bir hikaye anlatımına örnek diyebiliyoruz.

Sonra ne mi oluyor, Lalo geliyor ve o garip ama bir o kadar muazzam bir müzikle o çılgın atmosfere giriyoruz. Öyle bir yoğunluk, öyle bir gerginlik var ki ortamda, 3 oyuncunun da mükemmel performansıyla bunu öyle bir hissediyoruz ki... Lalo bildiklerinin etkisiyle Saul'u sıkıştırdıkça sıkıştırıyor. Oyuncu o kadar iyi oynuyor ki gerçekten izlerken yeter diyorsunuz. Sinir bozucu bir şekilde sizi geriyor. Hem geriyor hem de sinir bozucu olduğu için güldürüyor. Saul ise tüm gerginliğe rağmen hikayesinden sapmıyor. Ama olayın öyle olmadığını Lalo da bildiği için en sonunda gerçekleri ortaya çıkarıyor. Tabi Saul'un gerçeklerini bilmeyen Kim orada çok acayip bir şekilde devreye giriyor ve belki de kendi sonunu getiren hamleyi yapıyor. Saul'un hikayesine koşulsuz şartsız uyup, kurşun deliklerini kendince açıklayıp Saul'e olan sevgisinin kurbanı oluyor bir nevi. Belki tehlikeyi uzaklaştırmada şimdilik başarılı oluyor, belki Lalo tehlikesi şu aşamada gitti gibi gözüküyor ama ben öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Sezon finalinde çok daha fazlasını göreceğimize eminim. Ve bunu çılgın bir merakla bekliyorum...

10/10
 
Son düzenleme:

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,221
Reaksiyon puanı
107,932
Puanı
1,060
Üst üste 6 film yorumladığım için bu bölüm ile ilgili yorumumu 'kısa' tutacağım.
5×9
Güzel bir bölümdü, Mike ve Saul'un makyajını beğendim. Yanmış halleri. Kim'in Saul için yaptıkları çok iyiydi. Her bölüm acaba soğuyarak mı uzaklaşacak diye düşünerek izlemekteyim. Aralarının kötü olmasıni beklerken her bölüm bizi şaşırtıyor Kim. Saul'a verdiğu kupanın kurşunlandığını görmüş olmasına rağmen belli etmedi o na. Saul'un açıklamasını bekledi ama Saul kendi idrarını içmesinden başka başına gelenleri anlatmadı.
Kim işini bıraktı bu bölüm, bu hamleyi önceki bölümlerde bekliyordum. Lalo hapisten çıktı ve o 7 milyon doları hesapladıkları sahne güzeldi. Herhalde ilkkez bu kadar fazla parayı görmüşlerdir. Lalo tam gidecekken Saul'un arabasını araştırmayı kafasına koydu ve Gustavo'nun adamları etrafı temizlerken o arabayı gözden kaçırmaları tuhafıma gitti. Lalo işin aslını öğrenmek için Saul'un evine kadar geldi ve o sahnede Kim devleşti. Kim'in bulduğu bahane beni bile ikna etti. Bu hamle ile hem Saul kurtuldu, hem de Mike'nin Lalo'yu Kim'lerin evinde vurmasına mani oldu.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bu dizinin bu sezon sayesinde “Breaking Bad’den bile daha iyi dizi” haline geldiğini söyleyenlerin sayısı giderek artıyor. Efsaneler konusunda muhafazakar birisi olarak böyle yorumlar kanımı donduruyor ama nasılsa henüz izlemediğim için bir şey diyemiyorum. Sizce gerçekten de Breaking Bad’den daha mı iyi? Bu nasıl olabilir ki? Saul’u oynayan Bob, bizim Bryan Cranston’dan daha iyi oyuncu değildi bir kere. Üstelik iki dizinin hikayesi çok farklı ve BB’ninki epik. “Boynuz kulağı geçti” yorumlarının şu an güncel başka doğru düzgün dizilerin olmamasından kaynaklanan yokluk hissiyatından kaynaklandığını umuyorum. Bir dizi, hele ki spin off olarak yola çıkmış bir dizinin Breaking Bad efsanesinden daha iyi olması ya da aynı seviyede olmasını kabullenebilmek mümkün değil.
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Bu dizinin bu sezon sayesinde “Breaking Bad’den bile daha iyi dizi” haline geldiğini söyleyenlerin sayısı giderek artıyor. Efsaneler konusunda muhafazakar birisi olarak böyle yorumlar kanımı donduruyor ama nasılsa henüz izlemediğim için bir şey diyemiyorum. Sizce gerçekten de Breaking Bad’den daha mı iyi? Bu nasıl olabilir ki? Saul’u oynayan Bob, bizim Bryan Cranston’dan daha iyi oyuncu değildi bir kere. Üstelik iki dizinin hikayesi çok farklı ve BB’ninki epik. “Boynuz kulağı geçti” yorumlarının şu an güncel başka doğru düzgün dizilerin olmamasından kaynaklanan yokluk hissiyatından kaynaklandığını umuyorum. Bir dizi, hele ki spin off olarak yola çıkmış bir dizinin Breaking Bad efsanesinden daha iyi olması ya da aynı seviyede olmasını kabullenebilmek mümkün değil.
Öncelikli olarak ön yargılısın bu diziye karşı belli. İzlesen de, Breaking Bad'le karşılaştırmaya kalkarsın, işte bu yüzden keyif alacağını sanmıyorum. İki dizi birbirinden farklı, ikisinin verdiği tat farklı. Breaking Bad'in öncesini anlattığı için de zaten bu tadı veren yine Breaking Bad oluyor. İzlemek istersen izle ama Breaking Bad'deki karakterlerin geçmişi olarak izle sadece, o kadar. Diğer türlü keyif alamazsın. Kıyaslama yapmaya gerek yok, Breaking Bad'in devamı gibi bir şey aslında. :)
 
  • Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Öncelikli olarak ön yargılısın bu diziye karşı belli. İzlesen de, Breaking Bad'le karşılaştırmaya kalkarsın, işte bu yüzden keyif alacağını sanmıyorum. İki dizi birbirinden farklı, ikisinin verdiği tat farklı. Breaking Bad'in öncesini anlattığı için de zaten bu tadı veren yine Breaking Bad oluyor. İzlemek istersen izle ama Breaking Bad'deki karakterlerin geçmişi olarak izle sadece, o kadar. Diğer türlü keyif alamazsın. Kıyaslama yapmaya gerek yok, Breaking Bad'in devamı gibi bir şey aslında. :)

O yorumları göz önüne almadan sadece bu amaçla izlerim büyük ihtimalle, bu tür konulardaki ön yargılarım gerçekten olumsuz bir şey, belki bu dizi sayesinde yenerim...
 
  • Beğendim
Reactions: Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
O yorumları göz önüne almadan sadece bu amaçla izlerim büyük ihtimalle, bu tür konulardaki ön yargılarım gerçekten olumsuz bir şey, belki bu dizi sayesinde yenerim...
Ben şahsen Breaking Bad'in geçmişi olduğunu düşünerek izliyorum. Diziyi oluşturan kişi aynı, karakterler hemen hemen aynı, oyuncular hemen hemen aynı, detayları düşününce, detaylar da aynı. İyi ki böyle bir diziyi oluşturmuş Vince Gilligan. Bob Odenkirk de çok iyi oyuncu ayrıca ve aynı Bryan Cranston gibi ödül de aldı. Yani aslında başrol Vince Gilligan iki dizide de, birbirinin devamı niteliğinde.

Şunları da ekleyeyim; gelecek sezon 13 bölümle kapatacak defteri dizi. Şöyle bir tablo çıkacak ortaya; 62 bölüm Breaking Bad, 63 bölüm Better Call Saul ve 1 de film var. Toplamda 125 bölümlük, bir de 1 bölüm de film dersek 126 bölümlük elde dev bir arşiv olacak. Walter White, Jesse Pinkman, Jimmy McGill (Saul Goodman), Mike Ehrmantraut ve Gustavo Fring karakter odaklı mükemmel üç iş ortaya çıktı. Kıyas yapmaya gerek yok yani, elinde Vince Gilligan'ın ortaya çıkarmış olduğu izlenmiş olacağın dev kaliteli bir arşiv olacak. Gelecek sezonu sağlam bir şekilde bitirirse eğer dizi, daha bir efsane olacak gözlerde Breaking Bad'in spin-off dizisi olarak.
 
  • Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,736
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu dizinin bu sezon sayesinde “Breaking Bad’den bile daha iyi dizi” haline geldiğini söyleyenlerin sayısı giderek artıyor. Efsaneler konusunda muhafazakar birisi olarak böyle yorumlar kanımı donduruyor ama nasılsa henüz izlemediğim için bir şey diyemiyorum. Sizce gerçekten de Breaking Bad’den daha mı iyi? Bu nasıl olabilir ki? Saul’u oynayan Bob, bizim Bryan Cranston’dan daha iyi oyuncu değildi bir kere. Üstelik iki dizinin hikayesi çok farklı ve BB’ninki epik. “Boynuz kulağı geçti” yorumlarının şu an güncel başka doğru düzgün dizilerin olmamasından kaynaklanan yokluk hissiyatından kaynaklandığını umuyorum. Bir dizi, hele ki spin off olarak yola çıkmış bir dizinin Breaking Bad efsanesinden daha iyi olması ya da aynı seviyede olmasını kabullenebilmek mümkün değil.
Bob Odenkirk burada çok daha iyi ama Bryan Cranston daha da farklı bir boyut tabii. Breaking Bad'den daha iyi olmasına imkan yok bunu iddia eden Breaking Bad'i pek sevmiyor olabilir. :D
 
  • Harika
Reactions: Tolstoyevski