"Son iki sezon hariç" dedin yalnız, ondan "son iki sezon" dedim.

Yayınlandığı Fox kanalı izin verdi final sezonu için, onlar da sekiz bölüm çekti. Bu sezon zamanı ileri sardıkları için çok boşluklar da oluştu. Ben karakterleri çok özlüyorum aslında. Jesse olsun, Cece olsun, Nick, Schmidt, en çok Winston. Winston'ı geri plana atıyorlardı genelde ama Winston çok iyiydi. Coach da iyiydi. Keşke hiç gitmeseydi.

Reactions: MEnes
2x3

Dizi bu sezonun başında üç ayrı cephede ilerliyordu, Kobol cephesindeki ekibin ve bu ekibin macerasının fazla uzun sürmeyeceğini tahmin ediyordum ama beklediğimden de hızlı bitti oradaki macera. Oradaki ekibin Cylonları alt etmesinin imkansız olduğu belli bir şeydi zaten, Galactica'dan gelen kurtarma ekibi sayesinde kurtuldular. Gaius'un Crashdown'u öldürmesini ise beklemiyordum açıkçası, o sahnede gerilimi güzel verdiler.

Onun dışında fazla önemli bir gelişme yaşanmadı diyebiliriz. Başkanın, 12 koloni temsilcilerinin karşısında yaptığı konuşma güzel ve etkileyiciydi. Saul Tigh'ın ise gemiyi yönetemediği ortada, Adama'nın bir an önce ayaklanıp dönmesi şart...

2x4

İkmal sıkıntısının yaşanması üzerine Tigh sıkıntı çıkaran gemiye baskın yapılması emrini verdi ancak bunun neticesinde büyük bir karmaşa çıktı, sivil vatandaşlar hayatını kaybetti. Karısının da etkisinde kalıp kötü kararlar almaya devam ediyor Tigh, Galactica'nın bu iç karışıklığı çözmesi lazım artık.

Onun dışında Lee sayesinde başkan hapishaneden kaçtı. Tom Zarek ve yanlarında bulunan ekip sayesinde yakalanacaklarını düşünmüyorum.

Gaius ise zekasını yine konuşturdu ve gemide 8 adet Cylon'un bulunduğunu öğrendi. 8 gerçekten çok yüksek bir sayı, kim Cylon kim değil hala kestiremiyoruz. Dizi gizemini koruyor.

Bölüm sonunda ise Adama'nın ayaklandığını, Boomer'ın ise vurulduğunu gördük... Adama hızlı bir şekilde olayları toparlamaya çalışacaktır artık.

Reactions: Maskeli Fedai
2x5

Adama, gemisinin başına döndü. Galactica'nın buna net bir şekilde ihtiyacı vardı, onsuz cidden yürümüyordu işler. Karakterin önemini de net bir şekilde anlamış olduk.

Kara, Caprica'da direniş ekibini bulmuştu ve onların sayesinde gemi bulup kaçmaya çalışıyordu. Vurulması ve ardından "çiftlik" ismi verilen yere götürülmesi, oradaki sahnelerin tümü oldukça önemliydi bence. İnsan - Cylon ürünü çocuklar anladığımız kadarıyla Cylonlar açısından çok önemli. Öyle ki sırf bunun için bir üs oluşturmuşlar. Oradaki doktorun Cylon olduğu belliydi zaten ki Kara da çözdü. Ancak bence çözmekte biraz geç kaldı, karnındaki ikinci yara izinden bir şeyler çıkacaktır ileride.

Oradan kaçan ve ona yardım eden direniş ekibini Boomer kurtardı, bir anda ortadan kaybolmasından şüpheleniyorduk ancak gemiyle birlikte gelip ekibi kurtarması artık insanların tarafında olduğunun göstergesi bence...

Bu arada Simon isimli doktor 12 Cylon modelinden birisi oluyor, gemide hiç görmedik diye hatırlıyorum. Gerçi görsek bile dikkat etmemişizdir.

2x6

Başkan, filonun önemli bir kısmı ve Caprica'dan dönen Kara ile yanındakiler Kobol'a ulaştılar. Yolda bulundukları esnada yaşanan yüzleşmeler, aralarında geçen diyaloglar gerilimi iyi yansıttı. Özellikle babasını vuran Boomer'ın başka bir versiyonunu karşısında gören Lee bir hayli sinirlendi. Ancak Galactica'daki Boomer'ın aksine bu Boomer gerçekten insanlığın yanında bence.

Gemide ise işler hala yolunda gitmiyor. Adama, oğlunun yerine başka bir teğmen atadı ama işler tamamen karıştı bunun üzerine. Başkan, Lee ve Kobol'a giden ekip olmadan olmuyor. Birliği tekrar sağlaması gerekiyordu ki zate tüm bu gelişmelerin üzerine filoyu tekrar bir araya getireceğini söyledi Adama, o sahne cidden çok iyiydi...

2x7

Çok iyi bölümdü...

Adama, filoyu yeniden bir araya getireceğini söylemişti ancak bunu bizzat kendisinin yapmasını beklemiyordum. Kobol'a gitti ve ardı arkasına muazzam sahneler izledik. Boomer'ı boğmaya kalkması, oradaki ekiple bir araya gelişleri, ardından Boomer'ın onun hayatını kurtarması... Bu kız size kendini affettirmek için daha ne yapsın...

Kobol'da gördüğümüz son sahne çok etkileyiciydi, Dünya'nın yerine ve konumuna dair ellerinde net bir veri var artık. Çok iyi çekilmiş bu arada o sahne.

Galactica'ya geri döndüğümüzde ise başkan görevine geri döndü, işler şimdilik yoluna koyuldu gibi gözüküyor.

Ayrı olarak Gaius ve Number Six arasında geçen sahnelere değinmek istiyorum, Gaius yine onun varlığını sorguladı ve yine cevabını net bir şekilde aldı. MR çektirdiği sahnede kafayı vurmasına ve doktorun tepkilerine iyi güldüm.

2x8

İlginç bir bölümdü...

Bu dizinin en sevdiğim yönlerinden birisi bu. Yalnızca savaşa, bilim-kurgu tarafına odaklanmıyorlar. Basının, haberciliğin insanları etkilemede ne kadar önemli olduğunu gördük resmen. Tabii bunun arkasındaki gerçek çok başkaydı ama ekip üyeleriyle yapılan röportajlar ve ekibin görev dışı hallerini görmemiz karakterleri daha iyi tanımamız açısından da önemliydi.

Onun dışında sonda kaliteli bir twist yedik. En başından beri dediğimiz gibi kim Cylon, kim değil asla kestirmemiz mümkün değil. Bu yüzden bu tarz twistleri yemeye devam edeceğiz... Dizi bunları müthiş bir kurgu ile aktarıyor zaten. Gazeteci bir Cylon var artık filoda, bunu biliyoruz. Onun aracılığı ile Cylon - insan ürünü bebeğin ve Boomer'ın da yaşadığını öğrendiler...

2x9

Dizinin en etkileyici bölümlerinden biriydi.

Aylardır o gemide bulunan her insanın psikolojisini çok iyi yansıtıyorlar, oradaki insanların neler hissettiğini bu bölüm iyice anlamış olduk. Bir amaçları olmazsa yaşayamayacaklarını gördük resmen.

Şef'in yeni bir gemi inşa etme fikri ve buna olan inancı sayesinde başkandan kendi ekibindeki en basit üyeye kadar herkesin bu fikre inanması ve desteklemesi... Sonucunda ise geminin ortaya çıkması etkileyiciydi, sondaki sahne başkanın adının gemiye verilmesi ekstra duygulandırdı...

Onun dışında mini-dizide ilk kez gördüğümüz ağ mevzusunun uzantılarını hala görüyoruz, dizi cidden bize verdiği hiçbir detayı atlamıyor. Yine yeniden Boomer sayesinde virüsten kurtuldular, Cylon olmasına rağmen üzülüyorum onu gördükçe. Kendisini her seferinde kanıtlamaya ve affettirmeye çalışıyor...

2x10

Ne bölümdü be, bir saatlik müthiş bir Battlestar Galactica bölümü...

Dizinin en başından beri farklı savaş gemilerinden ve filolardan bahsediliyordu ancak hepsinin yok olduğu varsayılıyordu ta ki bu bölüme kadar... Pegasus'u görene kadar...

Pegasus ekibi, Galactica'ya inişleri ve aylardır başka askerler görmemiş Galactica ekibinin mutluluğu... Hepsi gerçekten çok iyi yansıtılmış. Tabii bölüm başı her şey güllük gülistanlık giderken öyle bir ton değiştirdi ki dizi, bölüm sonu ne olduğunu anlayamadık. Helena Cain önderliğindeki Pegasus ekibinin Number Six'in farklı bir kopyasına yaptıkları, Gaius'un onu ilk gördüğü sahne, üzerine Galactica'daki Boomer'a yapılan saldırı... Hepsi çok çok iyi aktarılmış sahnelerdi, Cylonların çektiği acıları ve gördükleri muameleleri görünce resmen insanlıktan soğutuyor bizi dizi...

Adama ile Cain arasında bir soğuk savaş olduğu ve bu soğuk savaşın boyutunun ileri noktalara taşınacağı ortada. Şef ve Helo'yu oradan bir şekilde alacaktır Adama, ilerleyen bölümleri merak ediyorum.

2x11

Galactica ile Pegasus arasında bir rekabet olacağı aşikardı, bu bölüm farklı bir boyuta taşındı bu rekabet. İki gemi kaptanlarının emirleri doğrultusunda resmen savaşa giriyordu. Bu hengamede Blackbird'ü alan Kara tek başına keşif görevine çıktı ve önemli bilgiler de elde etti. Cylonların ciddi güvenlik önlemleriyle korudukları geminin Galactica'da ölen Cylonların orada tekrar dirilmelerini sağladığını öğrendik. Sonraki bölüm bu geminin yok edilmesi adına Kara önderliğinde planlar yapıldı.

Son sahne ise çok iyiydi. İki geminin kaptanları Adama ve Cain birbirlerini öldürmek için planlarını yaptı...

2x12

Geçtiğimiz bölümde gördüğümüz, ölen Cylonların yeni bir bedende doğmasını sağlayan geminin yok edilmesi üzerine kurulu bir bölüm bekliyordum ama öyle şeyler yaşandı ki bu olay gölgede kaldı resmen.

Apollo'yu uzay boşluğunda gördüğümüz sahne, sonra uzay boşluğunda süzülmesi ve kurtarılması gerçekten başarılı sahnelerdi.

Onun dışında Kara önderliğinde yapılan başarılı operasyon, sonrasında Cain'i öldürmek için komuta merkezine gitmesi; orada Adama'dan görevi beklerken terlemesi gerçekten gerilimi iyi yansıtan sahnelerdi. Cain ve Adama'nın birbirlerini öldürmelerini elbette beklemiyordum. Yani yaşanacağını sanmamıştım ancak dizinin ana odağı Galactica olduğu için Cain'in bir şekilde aradan çıkması lazımdı. Tabii bunu Gaius'un serbest bırakacağı Number Six kopyasının yapması, bunun sunuluşu ve sahneyi aniden görmemiz... Cidden çok iyi kurgulanmış, o şoku yaşadık.

Ardından izlediğimiz cenaze sahnesi ve Adama'ın amiral oluşu arka arkaya güzel ve duygusal sahnelerdi...

2x13

Tam anlamıyla başkanın üzerine kurulu bir bölüm izledik, dizinin karakterlere özel böyle bölümler çekip onların geçmişiyle beraber kurgulaması bu bölümleri hoşuma gidiyor. Karakter gelişimleri iyi yansıtılıyor.

Başkan bir şekilde kurtulur diyordum ama bunun Cylon - insan ürünü bebeğin kanı sayesinde olması sürpriz oldu. Bebeğin önemini anlamamız açısından da önemli bir durumdu başkanın bu yolla sağlığına kavuşmuş olması... Hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek bir buluş resmen.

Gaius'un geçtiğimiz bölüm Number Six kopyasını serbest bıraktığını ve onu saklayacağını görmüştük, saklamakla kalmadı başkanın kendisi hakkındaki fikirlerini öğrenince bir de ona nükleer başlık verdi. İlerleyen bölümler için tehlike oluşturabilecek bir şeye yol açtı muhtemelen.

Başkanın Caprica'da bulunduğu günlerinden Gaius ile Number Six'i hatırlaması ise önemli bir detay.

2x14

Filonun farklı bir gemisini gördüğümüz bir bölüm daha...

10. bölümde diziye sükseli bir giriş yapan Pegasus isimli geminin yeni kaptanı da öldürüldü, oldukça bahtsız bir gemiyle karşı karşıyayız.

Lee'nin geçmişini, Caprica'da kaybettiği karısını gördük. Karakter gelişimi açısından önemli sahnelerdi.

Onun dışında savaşın yanında yine gerçekçi konulara ve sıkıntılara değinildi. Karaborsa mevzusuna girildi, ticareti ve filoda illegal mevzuların döndüğü bir gemi görmüş olduk. Lee sayesinde mevzu çözülmüş oldu ve Fisk karakteri öldürüldü. Karaborsa durumu ve illegal ticaret mevzusu elbette devam edecek ancak daha iyimser koşullarda.

2x15

Bu bölümde de ağırlıklı olarak Kara'nın psikolojik durumunu ve git-gellerini izledik.

Kara ile Kat arasında yaşanan çekişme ve bu sahnelerin aktarılışı güzeldi. Kara'nın bölüm sonuna kadar kafa olarak pek iyi durumda olmadığı ve arkadaşları tarafından da sık sık eleştirildiğini gördük. Ancak önce hırslarını bir kenara bırakıp Scar ile karşı karşıya kaldığı anda doğru hamleyi yapması, ardından Kat tarafından ismini unutmakla suçlandığı ölen arkadaşlarının ismini tek tek sayması çok iyi sahnelerdi...

Bu olayların dışında pek önemli bir şey yaşanmadı zaten.

2x16

Gerilim dozu yüksek bir bölümdü.

Lee 'Apollo' Adama'nın yıldızı olduğu bir bölüm daha izledik diyebiliriz.

Gemide insanlık tarihi boyunca düşman olarak aktarılan bir Cylon bulunması halk arasında, özellikle yakınlarını kaybedenler tarafından nasıl karşılanıyor yakından tanık olduk.

Aralarında gemi mürettebatından bildiğimiz isimlerin de bulunduğu insanların rehin alındığı sahneler çok iyiydi bence, gerilimi sonuna kadar hissettirdiler. Önce Lee'nin numarası, arından Kara'nın içeriye sızması ve en son Admiral Adama'nın ölü Boomer üzerinden tuzak kurması arka arkaya güzel hamlelerdi.

Tabii Billy reisi de kaybetmiş olduk, ölümü havalı oldu reisin. Severdik kendisini...

2x17

Dizinin önceki bölümlerinde bebek doğumunun öneminden bahsedilmişti doğal olarak, bu bölümde de bu detayın atlanmadığını gördük. Başkan insanların özgürlüğüne önem veriyor olsa da mecburen kürtajı kaldırmak durumunda kaldı.

Gaius ise başkanlığa resmen adaylığını koydu. Başkan ile arasındaki çekişmeyi izlemek güzel olacak.

Pegasus isimli geminin beli bir türlü doğrulmadı.
Yeni kaptanı da yolcu ettik ve geminin kaptanı artık Lee 'Apollo' Adama oldu. O sahnelerdeki gerilim yine çok iyi yansıtılmış. Adama sülalesi de gemileri hakimiyetleri altına aldı, yakışır...

2x18

Dizinin bana göre şu noktaya kadar yayınladığı en iyi, en farklı bölümdü.

Olayı nihayet Cylonlar tarafından ve gözünden görmüş olduk, çok çarpıcı ve etkileyici sahnelere tanıklık ettiğimizi söyleyebiliriz rahatlıkla.

Önce Cylonların ölüp, daha sonra yeni bir bedende dirilmesinin söylenildiği kadar kolay olmadığını ve bu süreçte ne kadar zorlandıklarını gördük. Evet, görünüş olarak aynı bedende doğuyorlar ancak yaşadıkları mutluluklar ve çektikleri tüm acılar... Onlar silinmiyor ve her seferinde acı çekerek yeniden doğuyorlar, sevdiklerini de arkada bırakıyorlar tabii.

Gaius'un sürekli Number Six'i görmesi durumunun aynısını Number Six'in de yaşadığını görmüş olduk, insanlar ile etkileşime giren her Cylon bu durumdan net bir şekilde etkileniyor. Number Six ve Boomber bunun uç örnekleri tabii, aşık da olmuşlar resmen.

Number Six ve Boomer'ın arasında geçen diyaloglar gerçekten çok başarılıydı, iki karakterin yaşadıklarını sonuna kadar hissettik. Galactica'da gördüğümüz gazeteci sayesinde Cylonların genelinin insanlara bakışını da görmüş olduk.

Galactica cephesinde ise bebeğin doğumunu gördük, öldüğü söylendi ancak başkan tarafından bir aileye teslim edildi. O bebeğin insanların arasında bulunması, Cylonlar için teşkil ettiği önemi düşünürsek hep tehlikeye yol açacak. Bekleyelim ve görelim...

Son sahnede ise direniş ekibinden olan Samuel (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim), Number Six ve Boomer tarafından kurtarıldı. Bu ikili Cylonların arasında insanların iyi yönlerini görebilmiş tek kopyalar. Neler yapacakları merak konusu...

Benim için şu ana kadar yayınlanan en iyi bölüm olduğu için...