Milliyetçilik adına pek bir şey yok dizide. Ben adamların Amerikalı olduğundan emin olamayıp İngilizler mi diye imdbye baktım hatta.1x1
Kalitesinden kuşkum olmasa bile, Amerikalılar için hazırlanmış milli bir sinema dizisi. Buram buram milliyetçilik kokacağı kaçınılmaz. Kubrick gibi, Acopolysse Now gibi kendi ülkelerini yerden yere vuracaklarını hiç sanmıyorum. Onlar Japonya'da yaptıklarını görmezler. Büyük ihtimalle American Sniper tarzı bir milliyetçilik göreceğiz gibi. Zaten Tom Hanks ve Steven Speielberg adları geçiyorsa Tanrı Amerika'yı korusun düşüncesi ön plandadır.
Neyse, bir Amerikan yapımı olduğu için kendi ülkelerine laf etmeyecek olmalarını normal karşılayalım. Ama dizinin sürükleyicilik açısından da gideri yok. Ya da sadece belli bir kesime hitap ediyor, eğer böyle ağır askeri yapımlara ilgisi olanlar benden çok çok daha sevecektir onu da doğal karşılıyorum.
Ama dizi bana göre değil, askeri teknik kısımlar vb.vb her bölümde çekilecek iş değil.
Devam etsem bile ayda 1 bölümden fazlasını izleyemem ama onu da sanmıyorum. Sonuçta izlemesek pek bir şey kaybedeceğimizi sanmam, Acopolysse Now'un ötesinde bir yapım mı ki sanki?
Yine de üstte de dediğim gibi, oldukça emek harcanmış kaliteli bir eser.
6.5/10
9. Bölüm
En etkileyici bölüm oldu sonlarıyla. O son kısmıyla en az bir Schindler's List, The Pianist kadar iyiydi.
" Çalışma kampındakilerin zayıflıktan ölecek kıvama gelmiş hallerini gördüğümde kanım dondu resmen. İnsan insana bunu nasıl yapabilir?"]
8.5/10
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?