Klasik Band of Brothers - Mini Dizi Yorumları

1. Bölüm

David Schwimmer'ı Friends de izlemiştim en son böyle ciddi ve psikopat bir rolde görünce açıkçası biraz garipsedim ilk başta. Ama rolünün hakkını fazlasıyla verdiğini düşünüyorum.

Eğitim ağırlıklı bir bölüm ile başladık.

Müzik ve Oyuncu seçimleri iyiydi. Bu arada süresi uzun olmasına rağmen yine de akıcıydı. Beğendim ben.

Puanım: 8,5/10.

1x3

İzlerken baya yorgundum, doğrusu uyumamak için zor direndim baya sıkıcıydı. Muhtemelen bundan sonra böyle devam edecek. Çekim kalitesi, gerçekçilik falan çok üst düzey eyvallah da ortada ilgi çekici bir hikaye yok...

6/10

1x1

Tam film gibiydi ilk bölüm.Ben çok beğendim ama 50 dakikadan sonra çok sıkıcı oldu o 10 dakikayı zar zor getirdim. :(

İlk izlerken başrolün kim olduğunu anlamadım çünkü bir karakteri odaklanıyorum hop başka karaktere geçiyor.:F

Friends dizisinde ki adama gıcık oldum. Sanırım heyecana kapılınca haritalara filan bakıyor sürekli hep yerleri karıştırdı. :F Sonra askerler onu şikayet edince kovuldu.

Uçaktan paraşütle atlama sahneleri iyiydi. :)

8.0

3. Bölüm

Ben bu bölümü beğendim. Beğenmemin sebebi bu bölümün büyük kısmını tek karaktere ayırdıklarından dolayı olabilir. Blithe ilgi çekiciydi.

"Karakterin değişimini iyi yansıtmışlar. Korkusundan silahını bile ateşleyemeyen bir karakterken 1 asker öldürmesiyle yani bir can almasıyla güveni arttı ve öncü olarak girdiği gözetlemede vuruldu."]

Onun dışında tankın altında kalan asker, kopan kol ve bacaklar etkileyiciydi.

8/10

4. Bölüm

Diğer iki bölümden de sıkıcıydı. Olmuyor işte ne kadar olumlu yaklaşsam da bu tür dizi ve filmlerle yıldızım barışmıyor. :( 10 değil de 20 bölüm falan olsaydı bırakmıştım da başladık bitireceğiz artık. :)

5/10

4. Bölüm

Dizinin İmdb'de niye 1. sırada olduğu gayet iyi anlaşılıyor. Gerçekten bu zamana kadar izlediğim en kaliteli yapım diyebilirim. Keyif anlamında söylemiyorum bunu harcanan emek ve para anlamında söylüyorum. 2001 yılında 125 milyon dolara çekilmiş, az buz değil yani.

Ve bu yapım başta Amerika ve Almanya olmak üzere Rusya, Polanya, Avusturya, İngiltere ve Fransa gibi birçok devleti yakından ilgilendiriyor. Çünkü bu devletler yaşanan savaşın birer parçası oldular. Eminim bizde de Kurtuluş Savaşı ve Çananakkale Savaşı ile ilgili yüksek bütçeli diziler yapılsa biz de gözümüzü kırmadan izleriz.

Neyse, bölüme gelecek olursak: 3 askerin, yaralı 1 kilolu askeri savaş alanında bırakmamak için taşıdıkları sahne güzeldi. Demek ki neymiş; kilolu askerleri muharebe maydanına göndermeyeceksin. Kârdan çok zararları olabilir. :)

9/10

5. Bölüm

Genel olarak güzel bir bölümdü.

Yüzbaşı Richard Winters'e çocuk yaştaki silahsız Nazi askerini öldürmek yakışmadı. Bunun kendisinde yarattığı etkileri de Paris izni sırasında görmüş olduk.

Dipnot: Hitler'in savaşı yitirmemek için çocukları askere aldığı biliniyor.
9/10

Savaş konulu filmleri severim mesela Der Untergang harikadır ama sırf çatışma olunca bir anlamı yok. :)
Aynen Der Untergang'ı ben de beğenirim. En basitinden geçen yılki Tangerines mükemmel bir filmdi. Ama cephe filmleri beni de sıkıyor.

4.Bölüm

Bölüm güzeldi ama bölümler uzun olmasına rağmen pek akılda kalıcı sahneleri yok. Randleman'ın saklandığı sahneler güzeldi.

7.5/10

5. Bölüm

Tom Hanks'in yönetmenliğini yaptığı tek bölümmüş. Tom Hanks'in daktilo tutkusu buraya yansımış. :)

Diğerlerinden biraz daha iyiydi çünkü çatışma pek yoktu ve Damian Lewis etrafında geçti neredeyse tüm bölüm ama yer yer yine baya sıktı...

7/10

Beni bilenler bilir, oyunlarda olsun vs en sevdiğim türlerde başı çeker.

3. bölümdeyim, yani açıkcası şaşırdım.Nasıl bu kadar gerçekci yapmayı başarabilmişler, yani izlerken haz alıyorsun gerçekci olmasından ötürü.

Yani dizide yanlış bilgi mi vermişler @sürgünüm 1948, şah damarına geldi gibiydi zaten başardıysa bile zor dendiği gibi. :(

Beni bilenler bilir, oyunlarda olsun vs en sevdiğim türlerde başı çeker.

3. bölümdeyim, yani açıkcası şaşırdım.Nasıl bu kadar gerçekci yapmayı başarabilmişler, yani izlerken haz alıyorsun gerçekci olmasından ötürü.

Yani dizide yanlış bilgi mi vermişler @sürgünüm 1948, şah damarına geldi gibiydi zaten başardıysa bile zor dendiği gibi. :(
Evet, yanlış bilgi vermişler. :)

5. Bölüm

Bu bölüm biraz durgun olsa da yine fena değildi.

"Winters gibi bir adamdan o çocuğu öldürmesi bence de beklenmezdi ama savaş işte. Tren sahnesi de travmayı iyi anlatan bir sahne olmuş. Tom Hanks iyi yönetmenlik yapmış."]

7/10

Herkes farklı tarihlerden gitmiş zaten, benim şimdi yazmam anormal olmaz gibi. Komple spoilere alıyım, şimdi görmek hoş olmaz.

1x9
Herşeye rağmen o yüce Nazi Almanya'sının çöküşünü görmek üzücüydü. Hitler gerçekten büyük bir liderdi, böyle bir disiplin, böyle bir askeri başarı, tüm dünyaya meydan okuma vs. herkesin harcı değildir. Ve nerdeyse başarıyordu, Amerika olmasa %90 zaten yine kıçlarını Amerika kurtarır her zaman olduğu gibi. Amerika halen rütbesini hakediyor, gerçekten dünyanın öyle bir güce hala ihtiyacını olduğunu düşünüyorum. Hitlere dönersek herkes katliam yaptı İngiltere de, Fransa da bildiğin onlarda kıyım yaptı. Hitlerin en büyük hatasıda bu bence eğer o hastalıklı eşsiz Alman politakası, yahudileri öldürüp, yağlarından sabun yapması onu yıktı. Bugün hitler adam gibi savaşsaydı herkesin gözünde bir kahraman olma şansı vardı bence.

Bir ton yahudi soykırımını konu alan dizi,film görmüşüzdür ama şu bölüm kalbimde gerçekten hissettim. Ve ülkemizde şöyle bir soytarılık var İsrail, karşılıklı hatalardan dolayı hitleri seven soytarılar var aramızda, bu gerçekten insanlıktan uzak bir yaklaşım. Bir insanı bu şekle sokmak gerçek bir ırkcılıktır. Ki gör ki bu insanların Almanya'ya bir saldırısı yoktu en azından bildiğimiz kadarıyla. Hani bizim ülkedeki malum ırkın bize yaptığına rağmen biz birşey yapmıyorsak, bu kadar insanlıktan çıkmamalıydı bence Hitler.

9/10