Avrupa Süper Ligi Resmen Kuruldu (Dağıldı RIP)

Avrupa Süper Ligi’ni Destekliyor Musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    10
Ben Uğur Karakullukçu'nun tarafındayım...

IMG_20200919_215612.jpg

Yerel ligler, yani federasyonlar şimdilik buna tamamen karşı duruyorlar gibi gözüküyor ancak onlar da bu takımlar ve bu takımlardaki oyuncular olmadan yapamazlar. Aynısı dediğin gibi burada mücadele edeceklerini açıklayan takımlar için de geçerli, bu ligin uzun vadeli olmasını istiyorlarsa daha makul bir sistem oluşturmaları gerekiyor. Fakat şöyle bir durum var, burada mücadele edecek bir takım 20 ile 25 maç arasında sayıda bir maça çıkacak. Bu maç sayısı, mevcut Şampiyonlar Ligi'nde çok çok daha düşük, bu sayede yerel liglerle birlikte yürütülebilir bir sistem var. Anlaşsalar ve yerel liglerle eş zamanlı olarak burada da var olsalar bile yerel liglerde tamamen rotasyon yapan takımlar haline gelecekler, bu şekilde olacak bir yerel lig de yine tat vericilikten uzak olur maalesef...
Ben yerel liglerin men etme kararı alabilecek güçte olduğuna inanıyorum. İngiltere net alır mesela çünkü oradaki futbol kültürü bu altı takımdan bağımsız bir halde. İspanya'da Sevilla, Valencia, Villarreal, Bilbao var sürdürülebilir kalır bence La Liga. Serie A'da da iyi takımlar var güzel bir lig izletebilirler ama oradaki ekonomi İngiltere ve İspanya'ya oranla düşük seviyede. Serie A belki bu kararı alamayabilir ama La Liga ve Premier Lig alır.

Ben yerel liglerin men etme kararı alabilecek güçte olduğuna inanıyorum. İngiltere net alır mesela çünkü oradaki futbol kültürü bu altı takımdan bağımsız bir halde. İspanya'da Sevilla, Valencia, Villarreal, Bilbao var sürdürülebilir kalır bence La Liga. Serie A'da da iyi takımlar var güzel bir lig izletebilirler ama oradaki ekonomi İngiltere ve İspanya'ya oranla düşük seviyede. Serie A belki bu kararı alamayabilir ama La Liga ve Premier Lig alır.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :A Son zamanlarda gördüğüm en komik mesajdı :A

• Güldürdün
Reactions: HeisenBerg
Umuyorum dediğin gibi olur, bu men kararlarına teknik direktörler ve futbolcular da destek verebilirler bu arada. Güncel dönemin en büyük teknik direktörlerinden Pep ve Klopp sürekli eleştiriyorlardı bu fikri örnek vermek gerekirse. Ancak bu şartlar oluşursa geri adım atabilirler gibi duruyor bu takımlar zaten.
Kalitenin ve doğrunun yanında olmak... Dün gece saatlerinde bir anda EÖ düşmanı oldum, Socrates Dergi üyeliğimi sonlandırdım...
Bakalım çok sevgili PEP hocan yerel liglerin önemini bir kez daha vurgulayıp, bu hamleyi eleştirince kimin tarafında olacaksın...

Funny (478).JPG

Umuyorum dediğin gibi olur, bu men kararlarına teknik direktörler ve futbolcular da destek verebilirler bu arada. Güncel dönemin en büyük teknik direktörlerinden Pep ve Klopp sürekli eleştiriyorlardı bu fikri örnek vermek gerekirse. Ancak bu şartlar oluşursa geri adım atabilirler gibi duruyor bu takımlar zaten.

Bakalım çok sevgili PEP hocan yerel liglerin önemini bir kez daha vurgulayıp, bu hamleyi eleştirince kimin tarafında olacaksın...

Ekli dosyayı görüntüle 101616
Hocam şu an "CL, EPL ve ESL'den gelecek paralarla Çağlar'ı, Messi'yi ve Haaland'ı en kısa sürede nasıl transfer edebilirim?" diye düşünüyordur. Hocam benim... 🥰 🥰

Üstte GS ve FB lige alınır gibi bir şeyler mi okudum ben? :D

Arkadaşlar Sevilla, Valencia, Bilbao, Leicester, Roma, Lazio, Napoli, Atalanta, Münih, Dortmund, Leverkusen, Gladbach, Leipzig, Lyon, PSG, Lille, Monaco, Porto, Benfica, CSKA, Zenit, Spartak, Lokomotiv, PSV, Ajax, Feyenoord, Olympiacos, Shakhtar, Rangers, Celtic, Basel, Kopenhag, Zagreb gibi takımlar varken bizimkilere sıra gelmez. Kimseyi kandırmanın anlamı yok.

Şu anda karşı çıkan bütün takımlar ve insanların karar değiştirmesi alacakları paraya bakar. Burada ŞL'nin en az 4.5 katı bir paradan bahsediyoruz. Bizim takımlarımız bu sistemde zorlanırken ASL gibi bir yere girecek durumda değiller. Buraya girerken öyle merhaba biz hak kazandık diyerek girmiyorsunuz. Herkes girerken taahhüt bedeli ödüyor.

Yerel liglerde devam edemezlerse geri adım atabilirler bence. Sonsuza dek bu ligde oynayamazlar. Birkaç seneye ligin yarattığı heyecan sona erer, sıradanlaşır büyük takımların sürekli maç yapıyor oluşu. Bana kısa vadeli bir iş gibi geliyor ama dediğim gibi yerel liglerden men edildikleri bir senaryo hakkında yorum yapıyorum. Yerel liglerle birlikte götürebilirlerse o zaman uzun vadeli iş olur. Kritik nokta Premier Lig, La Liga ve Serie A'nın alacağı kararlar olacak.
Amatörden başşlarlar ceza olarak @HeisenBerg

• Beğendim
Reactions: HeisenBerg

Arkadaşlar Sevilla, Valencia, Bilbao, Leicester, Roma, Lazio, Napoli, Atalanta, Münih, Dortmund, Leverkusen, Gladbach, Leipzig, Lyon, PSG, Lille, Monaco, Porto, Benfica, CSKA, Zenit, Spartak, Lokomotiv, PSV, Ajax, Feyenoord, Olympiacos, Shakhtar, Rangers, Celtic, Basel, Kopenhag, Zagreb gibi takımlar varken bizimkilere sıra gelmez. Kimseyi kandırmanın anlamı yok.

Şu anda karşı çıkan bütün takımlar ve insanların karar değiştirmesi alacakları paraya bakar. Burada ŞL'nin en az 4.5 katı bir paradan bahsediyoruz. Bizim takımlarımız bu sistemde zorlanırken ASL gibi bir yere girecek durumda değiller. Buraya girerken öyle merhaba biz hak kazandık diyerek girmiyorsunuz. Herkes girerken taahhüt bedeli ödüyor.
Saydığın takımların yarısı reddetti zaten katılmayı ben de diyorum ki böyle reddetmeye devam ederlerse sıra bize de gelir, anormal bir şey yok.

Niye bu kadar şaşırdın ki sizi mi alacaklardı? :A
Gs ve Fb demek 50-60 milyon taraftar demek :A Saydığın takımların yarısından çoğundan reyting ve marka olarak üstün Fb ve Gs bu arada :A

• Beğendim
Reactions: Maskeli Fedai
Gs ve Fb demek 50-60 milyon taraftar demek :A Saydığın takımların yarısından çoğundan reyting ve marka olarak üstün Fb ve Gs bu arada :A
Paris saint germain uefa şampiyonlar ligi şampiyonu oldu diyelim uefa avrupa ligi finali villarel roma @Dosi @xdragxx

• Beğendim
Reactions: Dosi and xdragxx
Saydığın takımların yarısı reddetti zaten katılmayı ben de diyorum ki böyle reddetmeye devam ederlerse sıra bize de gelir, anormal bir şey yok.
Bende diyorum ki hepsi alacağı paraya bakar. UEFA geri adım attığı an bu takımların hepsi girmek için birbirini yer.
Aynen bizi alacaklar. :)

Bu iş sadece taraftar meselesi değil abi. Bu adamlar taraftar için başlatmadılar bu işi. Hepsi marka değerlerini daha çok yükseltmek için girdiler bu işe. Takım başı 3.5 milyar € sermaye koydular. Bizde bunları yapacak güçte hangi takım var? Diyelim ki bizden bir takımı aldılar oraya. Bu kaliteyle ne yapabilirler ki? Hangi takıma direnç gösterebilirler? En fazla iki sene alırlar sonra yüzüne bakmazlar. Buraya girdiğinde devamlılığın olmazsa hiç bir şeye yaramaz ki. Adamlara sistem ve kalite lazım.