Netflix Atypical - Dizi Yorumları

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4x9 4x10 (Final)

Güzel bir final oldu, her şeyi güzel nihayetlendirdiler. Fazla yüksek olmayan beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Sadece Paige ile ayrılığı gereksiz oldu. :(

Genel olarak çok güzel bir diziydi, özleyeceğiz karakterleri. 4. sezonu bence ilk iki sezonun gerisindeydi ama 3. sezon ile yakın düzeydeydi...

8/10 9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x4

Üçüncü bölümde yaşanan olaylar dördüncü bölümde karşılık buldu. Bölümün yıldızı bence Doug'tu. Doug, arkadaşı Chuck'ın ölümünden sonra psikolojik olarak çöküşe geçti ve ailesi teselli etmeye çalıştı. Casey protesto sonucu uzaklaştırılmak istiyordu ama uzaklaştırılmadı, Izzie uzaklaştırıldı. Casey bunun acısını bir önceki bölümde Sam'e patlayan Paige'den çıkardı, güzel uğraştı. Sam'in Antarktika planı tam gaz devam ediyordu, çadır meselesiyle uğraştı. Kısacası bu bölüm çok büyük olayların olmadığı, psikolojik ağırlıklı bir bölümdü.

7/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x5

Dizinin bu bölümden adaptasyon üzerine iki replik:

"Adaptasyon başka seçenek olmadığında gerçekleşir.Ya değişmek ya da ölmek gerektiğinde. Biz insanlar genelde ölürüz."

"Adapte olmak önemlidir. Başarısızlık ve başarı arasındaki ince çizgide belirleyici rol oynar."


Sam'in Antartika planı tam gaz devam etmekteydi, hatta ratık annesi Elsa da destek vermeye başladı. Bir an Casey ile Izzie'nin arası açıldı, Izzie'nin annesiyle tanışınca Casey. Izzie'ye de kıskanmakta hak veriyorum aslında. Doug ile Elsa'nın Sam ile Elsa'ya verdiği desteği öyle kolay kolay veremez kimse. Çocuklarına tam destek veriyorlar özel hayatlarında tökezlemiş olsalar da. Izzie'nin kıskanmasını doğal buluyorum. Tabii kıskandıktan sonra kendisini affettirme çabası da iyi. Daha önce de yapmıştı bu tarz kıskançlıklar, kavgalar, yine yapmış oldu ve yine affettirdi kendisini. Sam'in arkadaşı Zahid iğne konusunda Sam'e iyi yardım etti, o sahneler de iyiydi. İyi bir bölümdü kısacası.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x6

Elsa nihayet tanıştı Izzie'nin annesiyle, annesiyle bir güzel de kapıştı. Elsa sempatikti bu bölüm. Izzie her zaman olduğu gibi yine Casey ile kavga eder gibi oldu ve Casey de bunu Sam sayesinde öğrendi. Sam çok fazla yardım ettiğini söyleyerek yolu gösterdi ve haklıydı da. Casey çok fazla yardım ediyordu, hem de gereğinden çok fazla. Doug da Izzie'den rahatsız olduğunu belli etti, sürekli kavga etmelerinden dolayı ve bir güzel Doug ile Casey arasında da kavga çıktı. Sam'in Zahid ile sahneler iyiydi. Edison'a bakacak birisini ararken Zahid'in ne dediğini geç fark eden, kafasına takılarak fark eden Sam, arkadaşıyla ilgilenmediğini fark etti ve arkadaşıyla kanser olduğunu öğrendi. Tabii ameliyatla olan çok da önemli olmayan bir şey ama olsun, yine de önemliydi. Derken Zahid son sahnede yine yaptı yapacağını, o klasik Zahid yine iş başında. İyi birbölümdü.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x7

Tam da düşündüğüm gibi, yedinci bölüm çok iyi bir bölüm oldu ve bir sonraki bölümler için binevi çıkış noktası oldu, özellikle de Casey açısından. Sam için daha çok Zahid için uğraşması söz konusu oldu. Zahid, Gretchen ile yine bir cinsel ilişkiye, sonrasında da bağlanmaya kadar gitti iş. Bu sırada Sam, Zahid'i Gretchen'den ayırmaya çalışıyordu; çünkü yine aynı şeylerin olacağını biliyordu Sam ama Zahid bilmiyordu ya da bilmek istemiyordu. Paige de Zahid ile Gretchen'i kıskanıp Sam ile bir şeyler yaşamak istiyordu, derken bir de pot kırdı. İstemsiz güldürdü. Sam ile Zahid'in arası açılıyordu ki, Zahid'in hastane mevzusuyla birlikte Gretchen gerçek yüzünü belli etti ve ayrıldılar, Sam'in sözüne geldi Zahid. Sam, arkadaşı için arabayı öğrenecek kadar da seviyordu. Hastane çıkışı götürmeyi de teklif etti, Zahid de sevindi. Bu sahneler çok iyiydi. Paige'in kendisini Sam'in ailesini anlatmaya çalışırken girdiği haller de biraz güldürdü. Bir de Sam ile yakınlaşabilmek için penguen taklidi öğrenmesi de iyiydi, güldürdü.

Doug bu bölüm çok fazla ön plana çıkmadı, daha çok heyecanlı bir baba rolü üstlendi. Elsa annesinin yanına gidip, her gittiğinde annesinin mutluluk veren sözlüklerini söylemesi ama işin sonunda Elsa'yı tanıyamaması üzdü. Kendisi bile şaşırıyordu annesi olup olmamasına, turtasını beğenmesine, Sam konusunda akıl vermesine ama meğerse annesi, o eski annesi bile değilmiş. Izzie ile yine yaptı yapacağını. Izzie ile partiye giden Casey, inceden Casey'i "itiraf etsen de bir şey olmaz, dokunulmazsın" imasında bulundu sarhoşluğunun da etkisiyle, hatta direkt söyledi. Sonucunda itiraf etti ama bir şey olmadı, sonrasında bunalıma girdi. UCLA'nın onu izlediği bir yarışta tam yarışacağı sırada öylece kalakaldı. Izzie yine zarar verdi Casey'e ve Casey'nin hayatına girdiğinden beri Casey, Izzie'nin kıskançlıklarıyla, çekememezlikleriyle ve gereksiz tavırlarıyla boğuşuyor.

9/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x8

Tamamen Casey odaklı bir bölümdü. Bir önceki bölümde Casey'in, Izzie ile araları kopacak duruma geleceğinin sinyalleri gelmiş, son olarak koşu anlamında UCLA devreye girince strese girip koşmaya çalışmamıştı bile. Bu bölümde Casey'nin nasıl o psikolojiye girdiğini, neyin bu psikolojiye sebep olduğunu ve sonrasında yaşananları görmek mümkün.

Casey bunalıma girdikten sonra onu bunalımdan çıkaran Sam'in araba sürme çabası oldu, sonrası da geldi. O arabayı sürüş, aynı zamanda uyanışı oldu. Geçmişe dayalı sahneler geldi hemen ardından. Casey daldı, geçmiş sahneler geldi. UCLA'nın kendisini gerdiği gerçeğiyle yüzleşti, tabii o sırada Doug'un da etkisiyle Izzie'nin ayrılması da söz konusu oldu ve Doug sonunda patlamış oldu. Casey'nin, Sam'e araba sürmeye öğretmesi, aynı zamanda Evan'ın köpeğini bulmasına ve Sam'in köpeği Evan'a götürmesine, sonrasında da Casey'nin, Sam'in kız kardeşiyle yüzleşmesine ve bir anda gelen koşu isteğine sebep oldu. Clayton macerasını bir kenara bırakıp, Newton'a geri döndü, kabul de gördü.

Casey için yüzleşme bölümüydü ve çok iyi de bir bölümdü.

9/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x9

Sam'in Antarktika'ya gdişinin ve Zahid'in testisinin gidişinin üzerine bir parti düzenlenir. Tabii bu partide Elsa, Sam'in Antartika'ya gidişi üzerine biraz didiklemeye kalkınca aslında iptal edildiğini öğrenir, Zahid'le paylaşır ama o sırada Zahid de ağzından kaçırmış bulunur. Sam için kötü oldu, üzüldü. Doug önce Izzie yüzünden Casey'den fırça yedi, sonra da Elsa'nın annesini çağrı üzerine gidip, onu yolda görüp eve getirmesiyle de Elsa'Nın takdirini kazandı. Böyle de güzel detaylar vardı ama esas güzel detay, Casey'nin dövme yaptırma cesareti göstermesi ve Paige'in de müdür olmasına rağmen yine kostüm giymesine neden olan patronuna istifa ederek cevap vermesine neden oldu. Casey yine farkını ortaya koydu ve örnek oldu. Casey yine bir şeyi fark etti, biseksüel olduğunu; önce Evan ile sonra da Izzie ile çıkması da kanıtı zaten. Sam'in morali bozulması üzerine soluğu Techtropolis'te alması üzerine Casey ile Zahid'in orada olduğunu bilip, soluğu orada almaları da çok iyiydi ama Paige'in bilmeden oraya nasıl gittiği ilginçti. Gerçi ilginç bulan ve şaşıran sadece izleyici değil, orada bulunanlar da şaşırdı.

8/10
 
Son düzenleme:

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4x10

Bir sezonun daha sonuna geldik, demek isterdim ama dizinin sonuna geldik ne yazık ki. Hüzün dolu bir finaldi.

Sezonun son, dizinin de son bölümünde Sam, Antartika yolculuğuna başladı. Yanında da babası Doug ile birlikte. Doug demişken; sezonun en etkileyici sahnelerinden birisi Sam'in babasının gidişini temsil eden o karikatür çizimleriydi. Doug hem bunun, hem genel olarak geçmişini hatırlamanın, hem de gördüğü rüyanın ve biriktirdiği izinleri de kullanarak Sam ile birlikte Antarktika yolcusu oldu. Paige ile ilişkilerine ara verdi Sam, o kadar olgun davrandı ki, aşık olduğunu da itiraf etti, uzaklara gitmeye de davet etti ama önceliği işi için gitmesi gerektiği olduğuna karar verdi. Casey için de işler yolunda gitti, Izzie ile barıştı, babası Doug ile barıştı, annesi Elsa ile UCLA ile yeniden gündeme geldi. Zahid için pozitif bir bölümdü, Honey isimli komşusu ile tanıştı, onun için her şey iyiydi. Antarktika hedefine sonuç olarak Sam ulaştı ve çok iyi bir sonla bitti dizi.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
4×4 4×5 4×6

Bölümler birbirine yakın tadda devam etmekte.
Sam'ın Antartika'ya gitme hayali ve bunun için yaptığı çabaları güzel bir şekilde yansıtmışlar. Bir kaç bölümdür devam edilmekte. Galiba gerçekten gidecek gibi. Başta babası istemiyordu ama arkadaşının ölümünden sonra bir takım şeyleri sorgulamaya başladı ve Sam'ın hayalini gerçekleştirmesine karar verdi. Casey ve İzzie okuldan atılma durumu ile başbaşa kaldılar ve işin sonunda Casey ihtar, İzzie ise uzaklaştırma cezası aldı.
Casey'in Paige ile olan sahneleride güzeldi. Özellikle Paige'nin Casey'e son anda patlama sahnesini beğendim.
 
  • Beğendim
Reactions: Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
4×4 4×5 4×6

Bölümler birbirine yakın tadda devam etmekte.
Sam'ın Antartika'ya gitme hayali ve bunun için yaptığı çabaları güzel bir şekilde yansıtmışlar. Bir kaç bölümdür devam edilmekte. Galiba gerçekten gidecek gibi. Başta babası istemiyordu ama arkadaşının ölümünden sonra bir takım şeyleri sorgulamaya başladı ve Sam'ın hayalini gerçekleştirmesine karar verdi. Casey ve İzzie okuldan atılma durumu ile başbaşa kaldılar ve işin sonunda Casey ihtar, İzzie ise uzaklaştırma cezası aldı.
Casey'in Paige ile olan sahneleride güzeldi. Özellikle Paige'nin Casey'e son anda patlama sahnesini beğendim.
Dört bölümün kaldı, bugün bitirirsin sen de bence. @Tolstoyevski artık bir ay sonra falan bitirir. :A
 

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Dört bölümün kaldı, bugün bitirirsin sen de bence. @Tolstoyevski artık bir ay sonra falan bitirir. :A
Pazartesi izlememiştim mesala. Bugün bakmazsam kalır ama izlediğim an tüketirim :A 7. bölüm yarısındayım zaten. Bugün Vmym bölümümüz yok. İzlerim belki ama akşama. Hava çok sıcak çekilmez gündüz :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Pazartesi izlememiştim mesala. Bugün bakmazsam kalır ama izlediğim an tüketirim :A 7. bölüm yarısındayım zaten. Bugün Vmym bölümümüz yok. İzlerim belki ama akşama. Hava çok sıcak çekilmez gündüz :A
Konuya bir iki mesaj daha yazmayı düşünüyorum; birincisi dördüncü sezon özel yorumu, bir de veda yorumu. Siz yazadurun izleyip, ben bunları da aradan çıkarayım bugün ya da yarın. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Konuya bir iki mesaj daha yazmayı düşünüyorum; birincisi dördüncü sezon özel yorumu, bir de veda yorumu. Siz yazadurun izleyip, ben bunları da aradan çıkarayım bugün ya da yarın. :A
Ben de puanımı sezona olarak veririm sonrada Total puan :A öyle yapıyorum genelde :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Ben de puanımı sezona olarak veririm sonrada Total puan :A öyle yapıyorum genelde :A
Ben bölümlere göre verip ortalamasını alıyorum ama tabii küsuratlı bir şey çıkıyor ortaya. @Tolstoyevski'ye baştan söyleyeyim, o küsurat sezonun ortalaması, ondan küsuratlı çıkıyor ortaya, normalde asla küsuratlı puan kullanmam. :A
 

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Ben bölümlere göre verip ortalamasını alıyorum ama tabii küsuratlı bir şey çıkıyor ortaya. @Tolstoyevski'ye baştan söyleyeyim, o küsurat sezonun ortalaması, ondan küsuratlı çıkıyor ortaya, normalde asla küsuratlı puan kullanmam. :A
@Tolstoyevski 'ye verme demiştin ve seni ne dinlemiş. O lafından sonra verdiği puan :A
7.4,5