BesaleT
Süper Emekli
Oğuz Atay, Tutunamayanlar adlı kitabında ''birinin yazdığını, ötekinin okuyacak kadar bile zekaya sahip olmaması çok üzücü'' demişti. Aynısı bu film için geçerli. Dünya'yı istila edenler silah diye dillerini öğretiyor. İletişim kurmak çok önemli, kurmamakta...
Başından sonuna kadar insanı merak içinde bırakan güzel bir film. Duygu yoğunluğu ve bilim kurgu güzel harmanlanmış. Bir Interstellar değil tabi ki. Keza kıyaslamak da yanlış olur kanaatindeyim.
Filmin görselliği ve özellikle müzikleri çok iyiydi. Amy Adams bir ay içinde iki filmle baş döndürdü resmen. Yine oldukça göz doldurucuydu. Belki de kariyerinin en dramatik oyunculuğunu sergilemiş, çok naif ve samimiydi.
İnsani hikaye çok güzel:
Çocuğunun kanser olup öleceğini bile bile, kadınsı bir hisle çekeceği tüm acılara rağmen onu dünyaya getirmesi.
Filmi izlerken bu müziği nerden biliyorum diyip durdum, Shutter Island'ın da soundtrack'iymiş. Çok etkileyici.
8.5/10
Bu müzik Vatanım Sensin dizisinin de müziği
Filmi yeni izledim biraz geç oldu gerçi ama.
Film genel hatlarıyla güzeldi benim de sevdiğim tarzda bir film zaten Amy Adams'ı da ilk kez izliyorum sanırım oyunculuğunu da beğendim neredeyse tek başına bir film çıkartmış. Film çok hareketli değildi durgundu ama merak uyandırıcıydı acaba ne olacak nasıl olaylar gerçekleşecek diye hep akılda soru işaretleri bıraktı.
Film müziklerini de beğendim zaten ilk olarak Vatanım Sensin dizisinde duyduğum müziği duyunca şaşırdım ama sevdiğim bir müzikti zaten.
Bazı da ilginç bulduğum yerler oldu filmde onlar da spoiler içinde.
Öncelikle bir dil bilip ondan geleceği görme falan olayları saçma geldi bana tamam film zaten bilim kurgu ama bir dil ile de geleceği görme çabaları aşırı olmuş. Ayrıca bir söz ile Çin generali ikna etmesi o apayrı bi durumdu karısının -yatalaktı sanırım- olması ve bunu birinin söylemesi bir savaşı nasıl durdurabildi bunlar kafamdaki deli sorular
Son olarak da filmin 2.si çekilse hayır demem gibi yani havada kaldı benim için son hani bir yere bağlayamadılar tamam öğrettin dili vs. ama eee yani
8.5/10
@OzaN
Son düzenleme: