Aşure Sever misiniz ?

DSC06709.JPG
Nasıl dilimleyeceksen :F:F

Aşure öyle her zaman yiyemezsin yani sürekli bulunacak bir şey değildir diye biliyorum ben. Aşure'nin dağıtılmasının özel bir nedeni vardır. :) @Bully

Bana da yabancı gelmedi. Daha önce hamur işi tarifi almış olabilirim. :X

Aşure öyle her zaman yiyemezsin yani sürekli bulunacak bir şey değildir diye biliyorum ben. Aşure'nin dağıtılmasının özel bir nedeni vardır. :)
Evet. Dini açıdan aşure günü var. Hatta oruç tutanlar felan da oluyor o günler de ama tam hatırlayamadım şimdi tam olarak nedenini...

Kayseri'nin mantısını,hatayın künefesini yedim ama ne yalan söyleyim aşure yemedim.karadenizde yiyen varmı bilmiyorum.
arabayla uzun yola çıkıp açıkıncada aşure yamek akılma gelmedi,kimin aklına gelir.

Kayseri'nin mantısını,hatayın künefesini yedim ama ne yalan söyleyim aşure yemedim.karadenizde yiyen varmı bilmiyorum.
arabayla uzun yola çıkıp açıkıncada aşure yamek akılma gelmedi,kimin aklına gelir.
Karadeniz'e özgü bi tatlı değil ki akla Karadeniz'e gidildiğinde aşure yensin :)

Bana da yabancı gelmedi. Daha önce hamur işi tarifi almış olabilirim. :X

Evet. Dini açıdan aşure günü var. Hatta oruç tutanlar felan da oluyor o günler de ama tam hatırlayamadım şimdi tam olarak nedenini...
Hz.Hüseyin ve beraberindeki birçok insan Muharrem ayının 10.gününde Kerbela'da Yezid tarafından şehit edilmişlerdir. Bu yüzden Muharrem ayında oruç tutulur ve sonrasında Aşure dağıtılır. Muharrem orucunda 12 gün oruç tutulur ve oruçtan sonra aşure yapılır. 10-12 çeşit arası malzeme koyulmalıdır diye bilinir. :)