Ondan da yerim, ama sorun şu ki ağır geliyor bana. Ben öyle ağır tatlılar sevmiyorum. (Aşure'yi tatlı yerine koyuyorum şahsen ama kimisine göre yemek, kimisine göre çorbada olabiliyor bu. )Sen annemin yaptığı aşureyi yememişsin ondandır.
Çorba diyorum ben.Ondan da yerim, ama sorun şu ki ağır geliyor bana. Ben öyle ağır tatlılar sevmiyorum. (Aşure'yi tatlı yerine koyuyorum şahsen ama kimisine göre yemek, kimisine göre çorbada olabiliyor bu. )
Oraya mı takıldın ben dilimlerin sen ye yeter ki.Nasıl dilimleyeceksen
Bilemiyorum. Herkes ayrı telden çalıyor Aşure için. Hala bulunamadı bir kategori buna.Çorba diyorum ben.
Site olabilir mi Forumdash.net?Nasıl dilimleyeceksen
Valla hiç aşure yediğimi hatırlamıyorum ama hatrınıza yiyeceğim bir ara. Fikirlerimi paylaşırım yedikten sonra.
@dizi kolik ifşa oldumBilemiyorum. Herkes ayrı telden çalıyor Aşure için. Hala bulunamadı bir kategori buna.
Site olabilir mi Forumdash.net?
Hadi ya. Ankara'nın neresinde dayınlar?Dayımlar Ankara'da adres vereyim git ye orda.
Bana da yabancı gelmedi. Daha önce hamur işi tarifi almış olabilirim.@dizi kolik ifşa oldum
Evet. Dini açıdan aşure günü var. Hatta oruç tutanlar felan da oluyor o günler de ama tam hatırlayamadım şimdi tam olarak nedenini...Aşure öyle her zaman yiyemezsin yani sürekli bulunacak bir şey değildir diye biliyorum ben. Aşure'nin dağıtılmasının özel bir nedeni vardır.
Hadi ya. Ankara'nın neresinde dayınlar?
Muharrem ayının 10.gününde filan başlar yapılmaya. @dizi kolik'in dediği gibi oruç tutanlarda oluyorAşure öyle her zaman yiyemezsin yani sürekli bulunacak bir şey değildir diye biliyorum ben. Aşure'nin dağıtılmasının özel bir nedeni vardır. @Bully
Karadeniz'e özgü bi tatlı değil ki akla Karadeniz'e gidildiğinde aşure yensinKayseri'nin mantısını,hatayın künefesini yedim ama ne yalan söyleyim aşure yemedim.karadenizde yiyen varmı bilmiyorum.
arabayla uzun yola çıkıp açıkıncada aşure yamek akılma gelmedi,kimin aklına gelir.
Hz.Hüseyin ve beraberindeki birçok insan Muharrem ayının 10.gününde Kerbela'da Yezid tarafından şehit edilmişlerdir. Bu yüzden Muharrem ayında oruç tutulur ve sonrasında Aşure dağıtılır. Muharrem orucunda 12 gün oruç tutulur ve oruçtan sonra aşure yapılır. 10-12 çeşit arası malzeme koyulmalıdır diye bilinir.Bana da yabancı gelmedi. Daha önce hamur işi tarifi almış olabilirim.
Evet. Dini açıdan aşure günü var. Hatta oruç tutanlar felan da oluyor o günler de ama tam hatırlayamadım şimdi tam olarak nedenini...
Bana uzak kaldı.
Ben biliyorum. Ama kurduğum cümle sanki ben bilmiyorum anlamına çıkmış.Muharrem ayının 10.gününde filan başlar yapılmaya. @dizi kolik'in dediği gibi oruç tutanlarda oluyor
Bana uzak kaldı.
Bana da uzak ama arabam olduğu için ben giderim o zaman. 😎Kaç otobüs değiştirmem lazım.
Bende Karadenizliyim işte karadenizde yiyen yok.Karadeniz'e özgü bi tatlı değil ki akla Karadeniz'e gidildiğinde aşure yensin