Aşkın Alfabesi - 9. Bölüm

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,587
Puanı
1,061

Önceki bölümleri okumak için:
https://fav10.net/tags/aşkın alfabesi/

9. BÖLÜM - Hastane Koridorlarında...
(Şehriban, Deniz ve Galip kan alma odasından çıkmış ve yoğun bakımın önüne gelmişlerdir. O sırada Çiğdem, Şehriban'ı yanına çağırır.)

Çiğdem: Ne oldu Şehriban Abla? Verdiniz mi kanı?
Şehriban: Verdik... Bakalım neler olacak?
Çiğdem: Ah, Ozan'ım ya... Daha birkaç saat önce sapasağlamdı... Bence bunu birileri kasıtlı olarak yaptı... Hatta bence olay bizzat bu kızla alakalı...
Hafize: Nasıl yani?
Çiğdem: Bile isteye işte... Birileri Ozan'ımın ölmesini istiyor olabilir...
Şehriban: Ama benim oğlumun düşmanı yok ki... Ben onu ciddi saygı kuralları çerçevesinde yetiştirdim...
Zerrin: Yine de olur mu olur Şehriban, sen dikkatli ol bence...
Şehriban: Kız, Çiğdem! Daha demin Ozan için ağlayıp zırlıyordun, ne ara aklına geldi bu teoriler?
Çiğdem: Fark-ı Çiğdem işte...

(Şehribanlar konuşmaya devam ederken kamera İpek ve Çiçek'e döner.)

İpek: (salona girdikten sonra) Muhteşem kardeşim Alican, ne yapıyorsun?
Alican: (koltuğa uzanıp sütünü içerek) Canım, şu yastığı uzatır mısın bana?
İpek: Hemen, kardeşim...
Çiçek: Başka bir arzun var mı?
Alican: (boş bardağı göstererek) Tatlım, bana bir bardak daha süt ver lütfen...
Çiçek: Tamam, iki dakikaya hazır olur...

(Çiçek mutfağa gittikten sonra İpek'in telefonu çalar. Arayan Alper'dir.)

Alper: Alo, aşk böcüğüm? Evde durumlar nasıl?
İpek: (koridora geçerek) Ne yapacağım, üzüm çekirdeğim? Alican'a o malum şeyi söylemesin diye yağcılık yapıyoruz...
Alper: Ah, ah... Sen bu hallere düşecek kız mıydın?
İpek: Annemler öğrendiği zaman daha mı iyi olur Alper, düşün biraz...

(Çiçek de İpek'in yanına geldikten sonra ikizler kapıyı açar. Gelen evin en büyük oğlu Umut'tur. Umut yıllar önce bir kadınla evlenip İtalya'ya gitmiş, eşiyle bozuştuktan sonra da evine geri dönmüştür.)

Umut: Umut sonunda geri döndü! Naber kızlar?

(Kızlar şoka girerken kamera Enis'e geri döner. Genç adam, yaptığı şeyden ötürü çok pişman olmuştur.)

Enis: İşte böyle Tuncel Abi... Öfkeme hakim olamadım...
Tuncel: Aşk; en olmadık zamanda, en olmadık yerde, en olmadık şeyi yaptırıyor be oğlum... Keşke biraz düşünseydin...
Enis: Ama el eleydi abi... Benim sevdiğim kadınla...
Tuncel: Sen ilişkiniz boyunca Deniz'i aldatmışsın, o sesini çıkarmamış... Ama ayrıldıktan sonra sen onu biriyle gördüğünde hemen öfkene yeniliyorsun...
Enis: Dayanamadım işte...
Tuncel: Mutluluğunu insanları üzerek mi ele geçirecektin Enis? Bunu senden hiç beklemezdim...

(O sırada Enis, elinde içi şisesiyle kalkıp yürümeye başlar. Bir süre sonra ise daha fazla dayanamayıp yere yığılır. Çevresinde toplanan insanlar ise çaresizce ona bakmaktadır. Sonra kamera Çiğdem'e döner. Atıştıracak bir şeyler almak için kantine giden genç kızın telefonu aniden çalar. Arayan Nisa'dır.)

Çiğdem: Alo, Nisa? Ne oldu kız yine?
Nisa: Annem atarlandı yine, bir ağız tadıyla Kurt Seyit ve Şura'yı izleyemedim...
Çiğdem: Tamam, ona ver telefonu...
Hülya: Kız, neredesin lan kaç saattir? Hala şu Ozan parlağının dibinden ayrılamadın mı?!
Çiğdem: Anne, şu anda hastanedeyim... Trafik kazası geçirmiş Ozan...
Hülya: Bana ne? İyi olmuş...
Çiğdem: Anne, sen bunadın mı? Muhteşemlik abidem kaza geçirmiş ve şu anda yoğun bakımda...
Hülya: Ben de sana menapozda olduğumu söylüyorum. Sıcak bastı bana be!
Çiğdem: Affedersin, ama sana basan basmış bence!

Hülya: Gel çabuk eve, yoksa odandaki üm parlakların posterlerini yırtarım...
Çiğdem: Onlara dokunma sakın!

(Çiğdem büyük bir sinirle telefonu kapatır.)

Çiğdem: Menapozdaki anamın çilesini o değil, ben çekiyorum resmen!

(O sırada kamera eve döner. Umut hemen içeriye girip koltuğa oturmuştur.)

İpek: Umut Abi, ne işin var senin burada?
Umut: Çok derin mevzu orası... Hem bizimkiler nerede?
Çiçek: Vallahi şu ana kadar gelmeleri lazımdı, ama...
Umut: Neyse, bana bir bardak süt getirsenize...
Alican: (Umut'a dönerek) Hey, önce ben varım sırada...
Umut: (şaşırarak) Vay, anam ne ara fırtlattı 5. çocuğu? Ay, tıpkı abisi...
İpek: Senin haberin yoktu galiba...
Umut: Sırf babam beni evlatlıktan reddetttiği için haber verilmedi, değil mi?

(Salonda uzun bir sessizlik oluşurken kamera hastaneye geri döner. O arada Ozan da normal odaya alınmak üzere yoğun bakımdan çıkarılmaya başlanmıştır.)

Şehriban: Doktor Hanım, nasıl durumu?
Doktor: Merak etmeyin, endişelenecek bir şey yok... Ameliyat gayet iyi geçti...
Çiğdem: Peki görebilir miyim mükemmellik silsilemi?
Doktor: Üzgünüm, ama şimdi olmaz... Sabah biraz daha iyi olunca görebilirsiniz...

(Herkes Ozan'ın iyi olduğunu öğrenmesiyle rahat bir nefes alır. O sırada Deniz ise hava almak için dışarıya çıkmaya yönelir.)

Deniz: Ben hava almak için dışarıya çıkacağım. Siz gelecek misiniz?
Fatih: Yok, biz duralım burada...
Nihal: Tamam tatlım, sen çık dışarı... Sonra biz de yanına geliriz belki...
Deniz: Tamam, dönerim biraz sonra...

(Deniz kapıdan dışarıya çıkar ve derin bir nefes alara etrafına bakmaya başlar. O sırada hastaneye doğru gelen bir ambulansı görür. Biraz daha dikkatli bakmak için yürümeye başladığında onun Enis olduğunu görür. Enis yanından sedye ile geçirilirken, Deniz de onun peşinden gider. Enis, bir üst kattaki yoğun bakıma alınırken Deniz ise çok endişelenmiştir.)

Doktor: Hastanın yakını siz misiniz?
Deniz: Tam olarak "yakın"ı demeyelim, ama tanıyorum... Durumu nasıl?
Doktor: Şu anda bir şey söylemek zor... Gerekli müdaheleyi yapacağız...
Deniz: Neden buraya getirildi ama?
Doktor: Alkol komasına gitmiş, çok içmekten yere yığılmış... Dediğim gibi daha fazla bir şey söylemeyeceğim...

(Deniz büyük bir endişeyle oradaki bir yere oturmaya başlar. Bekler, bekler, bekler... Bir süre sonra doktordan Enis'in iyi olduğunu ve onu görebileceğini öğrenir. Deniz, hesap sormak için hemen odaya girer.)

Enis: (gözlerini yavaşça açarak) Deniz?
Deniz: Enis? İyi misin?
Enis: İyiyim, iyiyim... Sadece fazla kaçırmışım alkolü... Senin burada ne işin var?

(O sırada uzun bir süredir Deniz'i takip eden Çiğdem de aralık kalan kapıdan konuşulanları dinlemeye başlar.)

Deniz: Senin yaptığın halt yüzünden buradayım...
Enis: Gerçekten çok pişmanım Deniz, beni affet...
Deniz: Son pişmanlık fayda etmez Enis... Sen çok büyük bir hata yaptın... Bir insanı nasıl arabayla ezebilirsin? Nasıl kıymaya çalışabilirsin canına?
Enis: Dinle beni lütfen...
Deniz: Asıl sen beni dinle Enis! Eski nişanlın olmam sana istediğini yapabilme hakkını vermiyor! Bu insanları üzmeye hakkın yok! Hem de bir hiç uğruna!
Çiğdem: (sessizce) Nişanlısı mı?!
Enis: Benim sana olan aşkım sadece bir "hiç" mi?
Deniz: Evet, aynen öyle. Sen de, o lanet olası aşkın da benim gözümde bir hiç... Anlıyor musun beni?
Çiğdem: (kafa sallayarak, sessizce) Biliyordum, her şey bu kızla ilgiliymiş! Yandın sen kızım, yandın!

- 9. BÖLÜM SONU -

Bölüm hashtag'i: [HASHTAG]#yasamsavasi[/HASHTAG]

Son düzenleme:
Eline sağlık @serat54 baya baya beğendim tek bozulan şey Nisa'nın ve çiğdem'in anasının parlak söylemi ,geri kalan on numaraydı

Ayrıca ben komaya da gircek adammıyım bee

Herneyse sonu çok iyi bitti beğendim günüme ilaç gibi geliyor )))

Komaya girmedin, çok içmekten ötürü olan kısa bir şey o, senin sandığın gibi değil. Yoksa niye şakır şakır konuşasın?

Yorumun için de teşekkür ederim, ama Çiğdem'in annesi meselesini pek anlayamadım. Onu bir kez daha anlatırsan sevinirim. Bölümü beğendiğine de çok mutlu oldum, gelecek bölümde de heyecan yüksek olacak inşallah...

hahahha çok hoşş çok eğlenceli olmuş @aserat54

özellikle annemin beni odamdakı posterlerimi yırtmakla tehdit etmesi hahahha koptum vlla tehdite bakk hahaha

hahahha çok hoşş çok eğlenceli olmuş @aserat54

özellikle annemin beni odamdakı posterlerimi yırtmakla tehdit etmesi hahahha koptum vlla tehdite bakk hahaha
Sadece bu kadar mı? Başka bir şey söylemeyecek misin? Deniz ile Enis'i duydun mesela. Duymasan çatlardın çünkü...

Yorumun için de teşekkür ederim, daha sana çok çektireceğim kısmetse...

Sadece bu kadar mı? Başka bir şey söylemeyecek misin? Deniz ile Enis'i duydun mesela. Duymasan çatlardın çünkü...

Yorumun için de teşekkür ederim, daha sana çok çektireceğim kısmetse...
ozana birisinin bilerek vurduğu fikrinide bulmam zekamı gösterdi bence 🙂🙂🙂
denizle enisi duydum @gözlemci ye gelecek bölüm göstericem gününü

Deniz'in annesi bizim forumdaki konuşmalarımız gibi konuşmuş, o ne öyle parlaklar falan

Ben niye konuştum o kadar iyi gerçekten ?? Komaya girmediysem ne diye hastaneye kaldırıldım, Ha eğer Deniz içinse nerden biliyorudm o hastaneye kaldırılacağımı ??
ozana birisinin bilerek vurduğu fikrinide bulmam zekamı gösterdi bence 🙂🙂🙂
denizle enisi duydum @gözlemci ye gelecek bölüm göstericem gününü
Bende senin bi açığını bulursam hiçç affetmem ona göre

Tabii canım sen zeka küpüsün
sen değilde ben mi bulucam

Ayrıca Umut'un çıkması falan baya ilginç oldu annesinin yeni çocuk yapması komedi

Umut'un annesi için 5.fırlattı demesi yanii 🙂
Ve Alicann benim küçük çocuğum o ne fırlama şey öyle
@aserat54

Oo bu bölüm yeni karakter eklenmiş: Çiğdem'in menopozlu anası, Umut, Tuncel... Özellikle Şehriban ve Galip'in Umut'un dönüşüne tepkisini merak ediyorum, malum Galip evlatlıktan reddetmiş çünkü.

Bölüm adının hastane ile başlayacağını tahmin ediyordum. Bölümün sonundan da anlaşılıyor ki Çiğdem Deniz'e saracak çok, bakalım neler yapacak.
Eğlenceli bir bölümdü, dediğim gibi ben Çiğdem'in neler yapacağını merak ettim çok.

"Alkol koması" derken çok içmekten kısa bir süreliği fenalaştığını söylemiştim, şimdi anladın mı?

Umut (yani @sokak sanati) da hikayeye çok etki edecek, ama söyleyip de sürprizi kaçırmayayım şimdi...

Çiğdem'in annesi de kendisi gibi olacaktı işte, ne bekliyordun?

Teşekkür ederim yorumun için, gelecek bölüme de şimdiden bekliyorum...

Bölümün çoğu hastanede geçtiği için ya "hayat"lı bir şey olacaktı, ya da "hastane"li bir şey. Ki bölümün ilk adı da "Hayat Çizgisi"ydi, bu da gereksiz bir detay olsun...

Menaopozlu ana aslında geçen bölümde de küçük bir sahneye sahipti, ama ilk defa ismen anılmaya başlandı. Tuncel zaten hikayede yer tutacak biri değil, yine de arada çıkabilir tabii, belli olmaz...

Umut ise ayrı bir hikaye. Tüm ailede fırtınalar koparacak kendisi, o kısımları iyice drama boğmayı düşünüyorum. Çiğdem ile Deniz'in çatışmalarını ise bundan sonra yavaş yavaş başlatmayı düşünüyorum. Hadi hayırlısı...

Yorumun için de teşekkür ederim, şimdiden gelecek bölüme de beklerim...

Son düzenleme:
Evet Umut @sokak sanati iyi bir başlangıç yaptı, diğer bölümdeki performanslarını bekliyorum

Ne biliyim Çiğdem'in annesi az edepli ciddi bir kişilik olsaymış iyi olurmuş

Evet Umut @sokak sanati iyi bir başlangıç yaptı, diğer bölümdeki performanslarını bekliyorum

Ne biliyim Çiğdem'in annesi az edepli ciddi bir kişilik olsaymış iyi olurmuş
İlerleyen bölümlerde belki bir çeki düzen veririm, ama menapozda olduğu için öyle ani ve sert çıkışlar yapabiliyor...

@Çiğdem- e oh olsun getti posterler kizz

Denizede oh olsun o dinlenmeyeckte benmi dinlencem

Biraz daha uzatır mısın yorumunu? Uzun yorumlar seviyorum genelde. Son kısmı anlamadım ama @cookies...
Bende uzun yorum yazmayi sevmem ama uzatiyim bari

@Nisa kurt seyitini izleyememis garibim ama dizi bitmisti bu kiz netten falanmi izliyor

Ah ah @Nisa bekle beni kız Ipekle olmazsam sana gelcem

Diyorum ki @Çiğdem- denizi dinlemekle iyi yapti misal beni dinleseydi tek duycagi sey "Aşk böcüğüm " olurdu ipeke derken

Doğal olarak dikkatini çekti tabii, takip etmesi normal. Seni niye dinlesin? @Nisa'nın Kurt Seyit'i izleme sebebi de bölümün geçen haftalarda çekilmiş olması (!). Stoklu gidiyoruz...

@sokak sanati de dahil oldu diziye, o da ortalığı karıştıracak gibi...

Ndn dinlemiyorki be daha @Çiğdem- le karsilikli sahnelerim olmadi ustelik @Çiğdem- in kardesi ve ozanin kardesi bana yaziyor (ben ipegi tercih ettim ama Nisa yanda dursun gerekebilir
)
Ama @Çiğdem- bnm adimi bilem bilmiyor

@sokak sanati na bebek rolleri yakisiyor

Sen aslında bir potansiyeli bebek olarak harcıyorsun, haberin yok. Bu arada neredesin @sokak sanati?

Şu an için "aşk böcüğün" İpek olacak, ama Nisa için de bir şeyler düşünebilirim belki ileride...