Alemin Kıralı İzledim Dün Tek Kelimeyle "KOMİKTİ"
kanuni gelmiş 50-60 şına 30 da yazıgı şiiri aynısını 50 sinde başkasına mı aşık olacak buna aklın inanıyorsa bilemiyorum.. dedim ya insan ilk baita kendine dürüst olacak )))
kanuni gelmiş 50-60 şına 30 da yazıgı şiiri aynısını 50 sinde başkasına mı aşık olacak buna aklın inanıyorsa bilemiyorum.. dedim ya insan ilk baita kendine dürüst olacak )))
Tebrik ederim Muhtesem Yuzyili
beyazsoy kanuni sultan süleyman 1594 doğumlu dizinin şu anda anlattığı tarih 1535 şu anda ..
bu durumda kanuni tam 41 yaşında..
mustafanın manisada kaldığı süre kanunin yaşını 50 ye çıkarmıyor maalesef..
hürremin derin bir aşkla padişaha aşık olduğuda bir gerçek bunuda kimse inkar etmiyor ama aynı hürremin padişahı pargalıya karşı kışkırttığıda bir gerçek ve kızını rüstemle evlendirip rüstemin baş vezir olmasını sağladığıda bir gerçek .. senaristler bu gerçeklerden yola çıkıp aradaki entrikaların oluşumunu senaryoda belli bir mantıkla ele almışlar doğru veya yanlış ama asıl hürremin hırslı biri olduğunu değiştirmiyor bu..
ikincisi aşk başka iş başka aynı aşık kadın sırf aşık olduğu için zekasına kilit vurmamıştır eminim kullanmıştır kendi çıkarı için ..
son olarak insanların söyledikleriyle yaptıkları birbiriyle uyumlu değildir mektuba bakıp melek dediğin kişi davranışlarıyla şeytana dönüşebilir..
yaş komnusunu düzelttim sen yazmadan önce keşke okuyarak yazsaydın )))
ikincisi eklediğim hüremin mektubunda ne kadar dindar oldu kurana ne kadar hakim oldugu açık. böyle birinin hırsına yenilip olmamış şeyleri olmuş gibi gösterip yalan söyleyip günaha girmesi daha kötüsü dünyadaki en büyük günahı olan yalanla insanın ölümüne sebep olmasın hiç inandırıcı değil mektubu tekrar okumanın dilerim ))
bak mektubundaki dini doktalar ki bu bir mektubdan :
Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. İçimi yakan dudaklarına bir daha dokunabilir miyim diye avazım çıktığı kadar Allah'a yalvarmaktayım.
Biliyorum şu an Allah adına seferdesin. Zafer kazanmak ve cihadı yüceltmek için yollardasın. Muvaffak olmanı dilerim.
Sizin ömrünüze benim ömrümü de katsın ki Hak emrinin bizi ayırdığına şahit olmayayım.
Çektiğim ayrılık acısını anlamak isteyen varsa Yusuf Peygamber kıssasını okusun. O zaman bana hak verirler. Mübarek yüzünüzü tekrar görmek arzusuyla