28 Kasım 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

Alemin Kıralı İzledim Dün Tek Kelimeyle "KOMİKTİ"

taihi hataları geçtim beyler dizinin kurgusu dizi olarak baktıgımzda da acayip hatalar var .. baştan sonra özelikle bu sezon öyle büyük hatalar var ki inanalır gibi değil. haala birileri bu hatalara gözlerini yumuyor insan bari kendine dürüst davranır( not bu özlü söz kurtlar vadisinden alınma değildir :)))) )

1. bilmem sizler bir kadına şiir yazacak kadar romantikmisin eger bu kadar romantik olmuşsanız aşık bir adamın eşini asla biriyle aldatamıyacagını bilmelisiniz ki malum hürrem tek resmi nikahlı eş olacak kadar sevilmiş bir kadın bu kadına bu payeyi verip onu aldatmak ne kadar mantıklı işte sizde süleymanın yazdıgı şiir:

Benim birlikte olduğum, sevgilim, parıldayan ayım,
Can dostum, en yakınım, güzellerin şahı sultanım.

Hayatımın, yaşamımın sebebi Cennetim, Kevser şarabım
Baharım, sevincim, günlerimin anlamı, gönlüme nakşolmuş resim gibi sevgilim, benim gülen gülüm,

Sevinç kaynağım, içkimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meş'alem.
Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı,

Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hiç örselenmemiş, el değmemiş sevgilim.
Gönlümdeki Mısır'ın Sultanı, Hazret-i Yusuf'um, varlığımın anlamı,

İstanbul'um, Karaman'ım, Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevgilim.
Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşan'ım ve Kıpçağım, Bağdad'ım, Horasan'ım.

Güzel saçlım, yay kaşlım, gözleri ışıl ışıl fitneler koparan sevgilim, hastayım!
Eğer ölürsem benim vebalim senin boynunadır, çünkü bana eza ederek kanıma sen girdin, bana imdad et, ey Müslüman olmayan güzel sevgilim.

Kapında, devamlı olarak seni medhederim, seni överim, sanki hep seni öğmek için görevlendirilmiş gibiyim.
Yüreğim gam ile, gözlerim yaşlarla dolu, ben Muhibbi'yim, sevgi adamıyım, bana bir şeyler oldu, sarhoş gibiyim. Bir hoş hale geldim.

yukarda şiire mahsar olmuş bir kadının gözüne baka baka onu aldatırmısınız :)))))bu yüzden firuzenin sırf diziyi uzatmak adaına katılan mantık hatasıdır

2. mantık hatası: yukarda yazdım tekrar edetim ibrahimin sultanı aldatmaya yeltenmesi ve hala sag kalması :)))) ki bu adam sülümandan çok devlet işleriyle ugraşıyor ne araaldattı eşini :)))) hem bu aldatmanın ortaya çıktıgında başının gideceğini bilmeyecek kadar salak mı yani :))))

3. frizunin boynundaki dövme . cidden komik bir hata bu kadarda olmaz be kardşim diziyi izleyenleri salak yerine koymak :))))

diziyi izlesem çok kurgu hatası daha bulurum ama izleyecek kadar dayanmıyorum işte :))))

Son düzenleme:
Muhteşem Yüzyıl'ın dünkü bölümünde Süleyman ile Firuze Hatun'un yakınlaştığı sahnelerin makaslandığı iddia edildi.

ewt erdoganın söyledikleri bir kulaktan çıkıp öbür kulaga girmemis senaryoya el attılar çeki ellerinizi ya .!

Hani noldu? Muhteşem en yakin rakibini ikiye katliyiçakdi? Reytingleri artiçakdi?:A:A Başbakana flan teşekkur ediyordunuz..Hahaha..Eski reytinglerini aldi yinede..

demin söylediklerinin son kısmına katılmıştım bu sefer dediklerinin hiçbirine katılmıyorum beyazsoy ..

aşklar zamana karşı yenik düşer yeni aşklar başlar .. dediğin şiirleri okuyan kişi 10 yıl sonra aynı şiirleri başkasına okur çok normal bir durum

kaldıki aldatma olayı aşık olmak anlamında kullanıyorsundur umarım yoksa kanuninin haremde her yattığı kadını aldatmadan sayıyorsan kanuni belki 10 bin defa aldatmıştır hürremi :)

kanuni gelmiş 50-60 şına 30 da yazıgı şiiri aynısını 50 sinde başkasına mı aşık olacak buna aklın inanıyorsa bilemiyorum.. dedim ya insan ilk baita kendine dürüst olacak :))))

ne 50 sinden bahsediyorsun ??

diziyi bile takip etmeden yorum yaparsan böyle olur .. daha pargalı ölmemiş ikiside 40 ında :))

işte size friuzenin geldi dönemlerde hürremin mektubu

OĞULLARIM SELİM VE ABDULLAH'LA AĞLIYORUZ

Hürrem Sultan'dan Kanuni Sultan Süleyman'a mektup (1540'lar)
Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi No. E.5662

Canımın Parçası Sultanım

Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. İçimi yakan dudaklarına bir daha dokunabilir miyim diye avazım çıktığı kadar Allah'a yalvarmaktayım.

Biliyorum şu an Allah adına seferdesin. Zafer kazanmak ve cihadı yüceltmek için yollardasın. Muvaffak olmanı dilerim. Fakat sana kavuşmak en büyük dileğimdir. Sen gamlı kederli yüreğimin tek ilacısın.

Gönlüm ancak senin yanında huzur bulabilir.
Bu kölen sinesinden fışkıran özlem dolu yüz binlerce yanık yakarışı sana arz eder. Bu çaresiz kulun sana karşı en ufak bir kusur işlemişse kıyamet günü Allah bunun hesabını sorsun.

Benim yüzümden en ufak bir üzüntüye düştüyseniz rahatım zahmete varlığım yokluğa ve sağlığım hastalığa çevirilsin. Eğer böyle bir şey yapmışsam kahrımdan perişan olup inim inim inlemek bana revadır.

Tek dileğim size tekrar kavuşmaktır. Size kavuşmuş olmaya ömrüm canım her şeyim feda olsun. Yeter ki sizi yeniden görmek müyesser ola. Allah'tan dileğim sizi benden hiç ayırmamasıdır.

Sizin ömrünüze benim ömrümü de katsın ki Hak emrinin bizi ayırdığına şahit olmayayım. Yusuf yüzlü sultanım benim yüzümden asla keder çekmesin.

Çektiğim ayrılık acısını anlamak isteyen varsa Yusuf Peygamber kıssasını okusun. O zaman bana hak verirler. Mübarek yüzünüzü tekrar görmek arzusuyla çektiğim ıztırabı bu kalemler ifade etmeye kafi gelmiyor. Şu an derdimi tam olarak anlatmaya hiçbir şey muktedir değil.

Çektiğim acıları ancak sizden gelecek bir haber ağzınızdan çıkacak bir küçük söz dindirebilir. İşte ancak o zaman Allah'a sonsuz şükürler sunarım. Sizden gelen mektuplar sevinçten beni ağlatıyor. Çünkü o mektuplarda gönlümü alan sözleriniz var. O sözlerle içimi süslüyor ve gönlümü arzuladığım her şeyi bulacağım bir hazineye çeviriyorsunuz.

Benim gözümün nuru sultanım hiçbir gecem yoktur ki ayrılık acısıyla çıkardığım ahlardan dünya yanmasın hiçbir günüm yoktur ki yüzünüzü hatırladıkça attığım feryatlardan yıldızlar parçalanmasın. Gündüzümü geceye çevirdin ey ay yüzlüm senden ayrı kalmak çok zor ah bu ayrılık vah bu ayrılık.

Biliyorsunuz ben ancak dolunay gibi aydınlık saçan ışığınızla saadet bulabilirim.
Ben güneşinden uzak düşmüş bir yıldız gibiyim sizden uzaktayken. Sizden ayrı kaldığımda hiç ışığım kalmıyor. Biliniz ki sizden uzakta çok müşkil durumdayım sultanım. Yüreğime düşen dert çok ağır sultanım.

Benim sultanım ayrılık acısını ne kadar anlatsam bitmez. Siz de bu kulunuzu mektupsuz bırakmayınız. Hiç olmazsa birkaç satır kelmanızla avunurum. Elbette size daha çok şey yazmak muradındayım. Fakat bu kadarına gücüm ancak yeter. Sizden gelen mektubunuz okunduğunda ben dahi gözyaşları içinde kalıyorum. Oğulların Selim ve Abdullah da bu halime kendi gözyaşlarıyla eşlik ederler.

Saray halkının ve oğullarının sana çok selamları vardır. Mektubunuzda vezirlerinizden birine küskünlüğüm olup olmadığını sorarsınız. Bu konuda bir kerecik beni dinlerseniz gerçeği anlarsınız. Paşa kullarınıza da selamlar ederim. Ayrıca size eşlik eden oğlunuz Mustafa'ya da selamımı iletiniz. İki dünyada da huzur bulmanız dileğiyle.

Fakir ve hakir cariyeniz Hürrem

evet.. yukardaki mektupda hürremin ne kadar dindar oldu ve eşini hala deliler gibi sevdiği ortada bu kadar dindar biri olan biri o canilikleri yapabilir mi yahuu :)))) ve firuze olsa bu mektubu yazabilir mi. ayrıca kanuninin haremde değil savaşlarda hayatuının geçtiğini kanıtı bu mektup

- - - Ekleme - - -

destere diziye bakarsan şehzade musta 1541 yılına kadar manisada görev yaptı kanuni 45 yaşlarında falan 40-50 diyecektim 50-60 yazmışım :)))

beyazsoy kanuni sultan süleyman 1594 doğumlu dizinin şu anda anlattığı tarih 1535 şu anda ..

bu durumda kanuni tam 41 yaşında..

mustafanın manisada kaldığı süre kanunin yaşını 50 ye çıkarmıyor maalesef..

hürremin derin bir aşkla padişaha aşık olduğuda bir gerçek bunuda kimse inkar etmiyor ama aynı hürremin padişahı pargalıya karşı kışkırttığıda bir gerçek ve kızını rüstemle evlendirip rüstemin baş vezir olmasını sağladığıda bir gerçek .. senaristler bu gerçeklerden yola çıkıp aradaki entrikaların oluşumunu senaryoda belli bir mantıkla ele almışlar doğru veya yanlış ama asıl hürremin hırslı biri olduğunu değiştirmiyor bu..

ikincisi aşk başka iş başka aynı aşık kadın sırf aşık olduğu için zekasına kilit vurmamıştır eminim kullanmıştır kendi çıkarı için ..

son olarak insanların söyledikleriyle yaptıkları birbiriyle uyumlu değildir mektuba bakıp melek dediğin kişi davranışlarıyla şeytana dönüşebilir..

kanuni gelmiş 50-60 şına 30 da yazıgı şiiri aynısını 50 sinde başkasına mı aşık olacak buna aklın inanıyorsa bilemiyorum.. dedim ya insan ilk baita kendine dürüst olacak :))))

bir klree şu an 41 yaşında o şiirler 26 yaşında sölüyordu sen mantık hataltını düzelt

- - - Ekleme - - -

mantuıktan bahseden beyazsoy hürremin mektupta kanuniye carriyelere zulmediyorum demesini bekliyor :d

- - - Ekleme - - -

muhteşem gene pataklamış kuzey bu hafta ab yi de kaybetmiş.kuzey-barış ittifak ı hiç olmamış
sakarya fırat trt nin tek şişirilmeyeb dzisii gözlemlerime göre
pis gani gene iyi en azında show un en iyisi
almin kralı idare der 20.00 da daha iyti gider

beyazsoy kanuni sultan süleyman 1594 doğumlu dizinin şu anda anlattığı tarih 1535 şu anda ..

bu durumda kanuni tam 41 yaşında..

mustafanın manisada kaldığı süre kanunin yaşını 50 ye çıkarmıyor maalesef..

hürremin derin bir aşkla padişaha aşık olduğuda bir gerçek bunuda kimse inkar etmiyor ama aynı hürremin padişahı pargalıya karşı kışkırttığıda bir gerçek ve kızını rüstemle evlendirip rüstemin baş vezir olmasını sağladığıda bir gerçek .. senaristler bu gerçeklerden yola çıkıp aradaki entrikaların oluşumunu senaryoda belli bir mantıkla ele almışlar doğru veya yanlış ama asıl hürremin hırslı biri olduğunu değiştirmiyor bu..

ikincisi aşk başka iş başka aynı aşık kadın sırf aşık olduğu için zekasına kilit vurmamıştır eminim kullanmıştır kendi çıkarı için ..

son olarak insanların söyledikleriyle yaptıkları birbiriyle uyumlu değildir mektuba bakıp melek dediğin kişi davranışlarıyla şeytana dönüşebilir..

yaş komnusunu düzelttim sen yazmadan önce keşke okuyarak yazsaydın :))))

ikincisi eklediğim hüremin mektubunda ne kadar dindar oldu kurana ne kadar hakim oldugu açık. böyle birinin hırsına yenilip olmamış şeyleri olmuş gibi gösterip yalan söyleyip günaha girmesi daha kötüsü dünyadaki en büyük günahı olan yalanla insanın ölümüne sebep olmasın hiç inandırıcı değil mektubu tekrar okumanın dilerim :)))

bak mektubundaki dini doktalar ki bu bir mektubdan :

Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. İçimi yakan dudaklarına bir daha dokunabilir miyim diye avazım çıktığı kadar Allah'a yalvarmaktayım.

Biliyorum şu an Allah adına seferdesin. Zafer kazanmak ve cihadı yüceltmek için yollardasın. Muvaffak olmanı dilerim.

Sizin ömrünüze benim ömrümü de katsın ki Hak emrinin bizi ayırdığına şahit olmayayım.

Çektiğim ayrılık acısını anlamak isteyen varsa Yusuf Peygamber kıssasını okusun. O zaman bana hak verirler. Mübarek yüzünüzü tekrar görmek arzusuyla

yaş komnusunu düzelttim sen yazmadan önce keşke okuyarak yazsaydın :))))

ikincisi eklediğim hüremin mektubunda ne kadar dindar oldu kurana ne kadar hakim oldugu açık. böyle birinin hırsına yenilip olmamış şeyleri olmuş gibi gösterip yalan söyleyip günaha girmesi daha kötüsü dünyadaki en büyük günahı olan yalanla insanın ölümüne sebep olmasın hiç inandırıcı değil mektubu tekrar okumanın dilerim :)))

bak mektubundaki dini doktalar ki bu bir mektubdan :

Biliyorum şu an Allah adına seferdesin. Zafer kazanmak ve cihadı yüceltmek için yollardasın. Muvaffak olmanı dilerim.

Sizin ömrünüze benim ömrümü de katsın ki Hak emrinin bizi ayırdığına şahit olmayayım.

Çektiğim ayrılık acısını anlamak isteyen varsa Yusuf Peygamber kıssasını okusun. O zaman bana hak verirler. Mübarek yüzünüzü tekrar görmek arzusuyla

Muhteşem Yüzyıl Yeni Bölümü İle Çarsamba Aksamları Star'da

- - - Ekleme - - -

[TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD="align: center"]1[/TD]
[TD="align: center"]GALATASARAY-BALIKESIRSPOR (2.DEVRE)[/TD]
[TD="align: center"]ATV[/TD]
[TD="align: center"]27.11.2012[/TD]
[TD="align: center"]19:57:49[/TD]
[TD="align: center"]20:48:48[/TD]
[TD="align: center"]8,94[/TD]
[TD="align: center"]23,2[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD="align: center"]2[/TD]
[TD="align: center"]FENERBAHCE-PENDIKSPOR (2.DEVRE)[/TD]
[TD="align: center"]ATV[/TD]
[TD="align: center"]28.11.2012[/TD]
[TD="align: center"]21:29:44[/TD]
[TD="align: center"]22:20:43[/TD]
[TD="align: center"]7,9[/TD]
[TD="align: center"]18,88[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ibretlik :d :d :d :d fb maçlari izlenmio

işte başka mektublarda hürreem sultan

Rabbimden elbette dilerim ki benim sultanım candan ve gönülden sevdiğim şahım dünyada ve ahirette hep mutlu olsun. Düşmanlarına karşı daima zaferler kazansın

Allah çektiğim bu acıyı kimseye yaşatmasın. Hassaten bir buçuk aydır sizden bir haber alamıyordum. Allah şahidimdir sabahlara kadar ağlıyordum. Ne yapacağımı şaşırmıştım.

Çok şükürler olsun Allah'a ki mübarek mektubunuz bize ulaştı. Ulaştı ki gözlerimiz nurla gönüllerimiz sevinçle doldu. Hak'tan sizi bir daha benden hiç ayırmamasını dilerim. Rabbim yeniden sizi görebilmeyi nasip etsin.

. Allahıma binlerce şükürler olsun. Rabbim seni hatalardan kusurlardan saklasın.

Ah benim canımın parçası devletli sultanım sayenizde yaptırmakta olduğum hamam konusunda emirler göndermişsiniz. Vallahi o kadar sevimdim ki bilemezsiniz. Ancak elimdeki tüm paramı bu işe harcadım. Kendime ait harçlık bile kalmadı. Fakat tek muradım bu işin tamamlanmasıdır.

yukardaki cümlelere bakınca hürremin nekadar naif biri oldugu ortaya çıkıyor zaten eklemmediğim kısıklarda sürekli aştan sevgiden bahseden bir kadın böyle cani olabilir mi

mesela Rabbimden elbette dilerim ki benim sultanım candan ve gönülden sevdiğim şahım dünyada ve ahirette hep mutlu olsun

bu cümlede süleymanın ahirette mutlu et diyor. yani kadın ahiretide düşünüyor sevdiği adamın ahirettede mutlu olmasını istiyor. başkasının ahiretini düşünene kadın kendininkinin düşünmez mi yahuu :)))) haksız yere adam astıracak adam öldürecek yuh denir buna ..

diğer bir cümle

Ah benim canımın parçası devletli sultanım sayenizde yaptırmakta olduğum hamam konusunda emirler göndermişsiniz. Vallahi o kadar sevimdim ki bilemezsiniz. Ancak elimdeki tüm paramı bu işe harcadım. Kendime ait harçlık bile kalmadı. Fakat tek muradım bu işin tamamlanmasıdır.

burdada kadın hayır için cebindeki tüm parayı harcamış meteleksiz kalmış. bu kadar hayır sever bir kadın tutacak ibrahimi mustafayı öldürtecek :)))))))) yok daha neler buna inanna varsa hala inanmaya devam etsinler.

beyler kadın düşmanlıgını bırakın. hjiç bir kadın sülümeyman gibi bir adamı kandıramaz. Atatürkü kadırabildiler mi. böyle büyük insaları kandırmak imkansızdır

beyazsoy ne ispatlamaya çalışıyon kadın mektupta bugün mahi yi dövdüm yarın mustafayı zehirlicem mi yazıcak :d