2025 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi Tartışma Konusu

Çin'e karşı durum 20:24 iken tam tamına 4 tane maç puanı kurtarmak tarihe geçti, tebrik ederim kızları. 👏 Bunun dışında az önce oynanan Kanada-Sırbistan maçında da Kanada muhteşem bir comeback ile 2:0 dan ilk öce 2:2 yaptı ardından tiebreak'ta 12:10 gerideyken 12:15 yaparak aldı maçı. Ortalama bir başlangıç yaptılar şu an ve sıralamada gerideler ama önümüzdeki maçlarda daha fazla galibiyetler alarak ilk 8 içerisine gireceklerini düşünüyorum. Sırbistan adına ise üzücü bir durum. 4 maçın üçünü 2:2'den verdiler ve hiç maç kazanamadılar.

Bu arada birşey sormak istiyorum. Güney Kore nasıl katılım hakkı kazanıyor bu turnuvaya? Dünya sıralamasında çok gerilerdeler.
Turnuvanın 11 tane çekirdek takımından biri olduğu için lig düşmeye dahil değildi. 2025 itibariyle format değişti ve artık çekirdek takımlar da küme düşebiliyor.

Bu yıla kadar turnuva 16 ülke yer alıyordu artık sayı 18 oldu. Geçen yıl o yüzden küme düşme olmadı. 18 takıma tamamlamak için Challenger Cup galibi Çekya ile sıralamadaki en üst ülke Belçika turnuvaya katılmaya hak kazandı. Bu yıl sonuncu Challenger Cup'a düşecek oranın galibi de yerine gelecek.

Turnuvanın 11 tane çekirdek takımından biri olduğu için lig düşmeye dahil değildi. 2025 itibariyle format değişti ve artık çekirdek takımlar da küme düşebiliyor.

Bu yıla kadar turnuva 16 ülke yer alıyordu artık sayı 18 oldu. Geçen yıl o yüzden küme düşme olmadı. 18 takıma tamamlamak için Challenger Cup galibi Çekya ile sıralamadaki en üst ülke Belçika turnuvaya katılmaya hak kazandı. Bu yıl sonuncu Challenger Cup'a düşecek oranın galibi de yerine gelecek.
Teşekkür ederim aydınlatma için. :ok:

• Harika
Reactions: mesmeso
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam
  • Üzücü
Reactions: 12.Adam
@mesmeso konu başlığını 'Kadınlar' kelimesi FIVB'den sonra gelecek şekilde düzeltmeni rica ediyorum;

Screenshot_20250618_202334_Samsung Internet.jpg

• Beğendim
Reactions: mesmeso and 12.Adam