2025 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi Tartışma Konusu

3-0 yenileceğiz muhtemelen. Santarelli'nin şu takıntılı hallerinden nefret ediyorum. Dün son set kadrosunu bozmaması gerekiyordu. Hâlâ Elif ile başlıyor delirecem. Dilay şu anda özgüveni yüksek durumda ve daha iyi oynuyor. Ayşe ısrarı da anlamsız. Yaprak, Dilay ve Deniz ile oyna işte be adam.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Saliha, Alexia ve Eylül aldı bu seti. Ama ne blok var ne de manşet. Geçen seneki takım gibi oynuyoruz. Deniz-Aslı değişikliğini görsek ne kaybederiz? Servis karşılamada da zorlanıyoruz.

3-0 yenileceğiz muhtemelen. Santarelli'nin şu takıntılı hallerinden nefret ediyorum. Dün son set kadrosunu bozmaması gerekiyordu. Hâlâ Elif ile başlıyor delirecem. Dilay şu anda özgüveni yüksek durumda ve daha iyi oynuyor. Ayşe ısrarı da anlamsız. Yaprak, Dilay ve Deniz ile oyna işte be adam.
Bu tür yorumları X'te çok gördüm. Umarım sonradan düzeltirler artık bu durumu.

Şu seti vermek beni çok üzdü. Hande ve Alexia'nın emeklerine yazık. Elif inatla Aslı'yı kullanmıyor. Çapraz kızlar çok yoruldu. Santarelli hoca bir şeyler yap. Aslı ve Deniz demekten yoruldum ama hoca inat ediyor.

İnanılmaz bir set oldu. 3. setin intikamını aldık. Toy bir takım ama güçlü mentalleri var. Aslı seti aldı bize.

Genç kadro ile bu haftadan 4/4 çıkmaz harika bir iş. As kadrolu Polonya ve ev sahibi Çin ile 24 saat içinde çok sert iki maçtan galibiyet ile çıkmak muazzam bir iş. Yetenekli oldukları kadar harika mentale de sahipler. Geçen yıl ki kabus sezonu unutturacaklar bize. Alexia taş gibi oynadı bugün. Vargas'ın üzerindeki yükü alacak kişiyi bulduk bence.

• Beğendim
Ben de biraz göz attım. Rumen asıllı oyuncuyu beğendim yeni galiba daha önce dikkatimi çekmemişti.

• Beğendim
Ben de biraz göz attım. Rumen asıllı oyuncuyu beğendim yeni galiba daha önce dikkatimi çekmemişti.
2022 yılında Türk vatandaşı oldu. Yeni kural sayesinde Vargas ile birlikte kadroya yazabiliyoruz. Vaktinde Boskovic'i kaptırdık ama Vargas ve Alexsia'yı almamız harika oldu. Bize kupa getirecek isimler.

2022 yılında Türk vatandaşı oldu. Yeni kural sayesinde Vargas ile birlikte kadroya yazabiliyoruz. Vaktinde Boskovic'i kaptırdık ama Vargas ve Alexsia'yı almamız harika oldu. Bize kupa getirecek isimler.
Yeni kural dediğinin önceden sonradan ülke vatandaşı olanlar için başka bir düzenleme mi vardı ?

Bilmediğim için soruyorum; Vargas ve Ebrar eden oynamıyor? Turnuvanın ilerleyen maçlarında mı oynayacaklar?

Bilmediğim için soruyorum; Vargas ve Ebrar eden oynamıyor? Turnuvanın ilerleyen maçlarında mı oynayacaklar?
Turnuva 4 haftalık bir serüven. (İlk 8 için 4 hafta.) Bu süreçte milli takıma yeni kimler gelebilir, kimler eklenebilir görebilmek adına VNL'i bir hazırlık dönemi gibi görüyor Santarelli. Milli Takımın ilerleyen senelerinde de iyi bir şekilde gidebilmesi için.

Bu yüzden her hafta başka başka oyuncu kadroları ile oynayarak oyuncu havuzunda ki olan kişilerin durumlarını görme kararı aldılar. Vargas,Ebrar,Gizem gibi voleybolcular ilerleyen haftalarda kadroda olacaklar.

Sadece tek bir döneme ait başarı için değil, sağlam temellere ulaşılmış uzun süren bir başarılı gelecek için yapılıyor.

Turnuva 4 haftalık bir serüven. (İlk 8 için 4 hafta.) Bu süreçte milli takıma yeni kimler gelebilir, kimler eklenebilir görebilmek adına VNL'i bir hazırlık dönemi gibi görüyor Santarelli. Milli Takımın ilerleyen senelerinde de iyi bir şekilde gidebilmesi için.

Bu yüzden her hafta başka başka oyuncu kadroları ile oynayarak oyuncu havuzunda ki olan kişilerin durumlarını görme kararı aldılar. Vargas,Ebrar,Gizem gibi voleybolcular ilerleyen haftalarda kadroda olacaklar.

Sadece tek bir döneme ait başarı için değil, sağlam temellere ulaşılmış uzun süren bir başarılı gelecek için yapılıyor.
Çok iyi düşünülmüş. Yeni ve genç isimler gördüğüm kadarıyla oldukça başarılı.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam and TenTen
Çok iyi düşünülmüş. Yeni ve genç isimler gördüğüm kadarıyla oldukça başarılı.
İlk göze çarpanlar; Deniz Uyanık ve Alexsia.
( Alexsia, Vargasın ilk milli takım maçlarında oynamaya başladığı dönemde Vargasın veliahtı yada yokluğunda yerini alabilecek oyuncu olarak görülüyordu. Otoriteleri yanıltmadı. En azından ilk hafta itibariyle. Bu yüzden mutluyum. 2023 VNL maçlarından beri Alexsia'yı bekliyordum.)

Elimizde şimdi Alexsia,Ebrar ve Vargas üçlüsü oluştu. Santarelli şimdi ne gibi şeyler yapacak göreceğiz. :)

Yeni kural dediğinin önceden sonradan ülke vatandaşı olanlar için başka bir düzenleme mi vardı ?
Tek devşirme kuralı vardı. Şimdi 2024 öncesinde olanlar için bir esnetme geldi artık onlar vatandaş sayılıyor devşirme olmuyor. Meliha Diken'de mesela vatandaş sayılıyor.
VNL ilk haftası ev sahipleri ülkeler harici genelde deneme haftası olduğu için önemli as isimler dinlendirilir. Zaten çoğu sezon içinde çok yorulduğu için bunu kendileri de istiyor. İkinci hafta da belki olmazlar ama üçüncü hafta kesin olurlar. Sonra zaten VNL finalleri olacak o yüzden ritim bulmaları gerekiyor.

VNL 1. Hafta sonrası ilk 8'de oluşan sıralama:
1000011042.png

Çin'e karşı durum 20:24 iken tam tamına 4 tane maç puanı kurtarmak tarihe geçti, tebrik ederim kızları. 👏 Bunun dışında az önce oynanan Kanada-Sırbistan maçında da Kanada muhteşem bir comeback ile 2:0 dan ilk öce 2:2 yaptı ardından tiebreak'ta 12:10 gerideyken 12:15 yaparak aldı maçı. Ortalama bir başlangıç yaptılar şu an ve sıralamada gerideler ama önümüzdeki maçlarda daha fazla galibiyetler alarak ilk 8 içerisine gireceklerini düşünüyorum. Sırbistan adına ise üzücü bir durum. 4 maçın üçünü 2:2'den verdiler ve hiç maç kazanamadılar.

Bu arada birşey sormak istiyorum. Güney Kore nasıl katılım hakkı kazanıyor bu turnuvaya? Dünya sıralamasında çok gerilerdeler.

Son düzenleme: