Pandemi sebebiyle tüm planlarım, hedeflerim alt üst oldu. Psikolojimizin etkisiyle de çoğu zaman canım bir şey yapmak istemedi. Çok yorucu bir yıldı kendi açımdan. Hiçbir açıdan olumlu bakamıyorum maalesef.
- Kitap okuma ilk 7 ay çok iyi düzeydi ama sonraki aylar çok çok düştü. Bunda anneannemi kaybetmem ve sonrasında yaşadıklarım da etkili oldu maalesef. 41 kitap okumuşum bu yıl. Yine hedefime ulaşamadım, çok rahat ulaşabilirdim oysa ki.
- Tırnak eti yemeyi bırakmıştım, üç ay kendi kontrolümle sağladım durumu. Fakat pandemi başlangıcıyla beraber başa sardım, maalesef bunda da hedefime ulaşamadım.
- Sporu hayat tarzı haline getiremedim, spor salonuna gidişim de pandemi sebebiyle son buldu. Belki evde devam edebilirdim ama o heves de olmadı, sporsuz bir yıl oldu.
- İngilizce'yi geliştirdim diyebilirim miyim? Yani yazın kursa gitme fırsatı buldum akşam kursuydu, işime engel olmadı. Pandemi döneminin başlangıcında da vakit ayırabildim ama Eylül ayından sonra İngilizce'yi de bırakmış oldum maalesef.
- 'Tutunamayanlar' romanı benim için kitap hedefleri dışında bir istekti, okuyamadım...
- Enstrüman çalmayı geliştirmedim, yıl boyu buna dair hiçbir adım atmadım.
- Film izleme açısından hayatımdaki en verimli yıl oldu. Belki 100 film izlemedim ama epey film izledim, merak ettiğim birçok filmi izleme şansı buldum. Bu konuda verimli geçti diyebilirim.
- İşaret dili kursuna gidemedim, diksiyon kursuna daha önce gitmiştim ama tekrar gitmek istiyordum ona da gidemedim haliyle.
- Uzaktan eğitim kurslarına katıldım, 4-5 ayrı kursa girdim. Çok verimli olmadı belki ama yine de uzaktan eğitim sürecini tatmış oldum.
- Doğada kamp yapma planım gerçekleşmedi, plansız bir yolculuğa çıkma hedefime de ulaşamadım.
- Bu yıl sadece tek konsere gidebildim, o da Ocak ayında Moğollar'ın konseriydi. Birkaç konser bileti almıştım ama onlar da bekliyor hala, konserler Nisan 2021'e ertelenmiş şu an için bakalım...
- Tiyatro için de 3-4 tiyatroya gidebildim, başka da gidemedim malum... Bu yıl o konuda kendimi geliştirmeyi hedefliyordum oysa ki.
- Konuda yazan çoğu diziye başlamadım/izlemedim ama bunlar dışında diziler izledim diyebilirim. Verimli bir yıl mıydı yabancı/yerli dizi açısından? Kesinlikle hayır... Böyle bir dönemi daha verimli değerlendirebilirdim.
- Uzun yıllardır ertelediğim burun ameliyatımı oldum. Böyle bir pandemi döneminde risk aldım ama iyi ki olmuşum diyorum.
- Bolu, Eskişehir, İzmir gibi şehirlere gittim ama şehir gezmesi dışında da en verimsiz yılım oldu. Aslında gidebilirdim ama böyle bir dönemde, hastalık varken gezmenin tadı da yoktu. Hep bir tedirginlik vardı, gitme isteği de olmadı.
- Dergi okuma hedefim büyük oranda sağlandı. 20 dergi hedefim vardı, 30'a yakın dergi okumuşum. Bu dergiler Kafka, Masa, Kafa gibi edebiyat, kültür, sanat dergileri. Bu yıl dergi hedefimi biraz düşürdüm çünkü kitap hedefimi artırdım.
Görüldüğü üzere verimsiz, etkisiz, tatsız, tuzsuz bir yıl oldu. Umarım ki yeni yıl her şeyden önce sağlık, ardından hepimize mutluluk, huzur getirir. Ve şu söz de yılın sözü oldu benim için:
''Kul plan yaparken kader gülermiş...''