2019 yılını geride bırakırken 2020 için heyecanımızı paylaşmaya da başlıyoruz!
Bu konu altından 2020 yapılacaklar listenizi, gerçekleştirmek istediklerinizi, gitmek istediğiniz konserleri, şehirleri, yerleri vs. aklınıza neler gelirse paylaşabilirsiniz. Kısaca ilk benden gelsin, konuyu yıl boyunca sürekli uplatacağız.
1) En az 50 kitap okunacak. (Yılda 40-45 okuyorum, geçen yıl +70 verdim ama 45'e yakın kaldım yine. Realist olalım.)
2) Sporu hayat tarzı haline getir. (Bu yıl sporu hayatıma soktum, yeni yılda tamamen hayat tarzı haline getirmeyi hedefliyorum.)
3) Tırnak etini yemeyi bırak. (Evet, evet stresliyken tırnak etlerimi yediğim maalesef doğru. Bunu bırakmak için kararlı olduğum bir yıl.)
4) İngilizce'yi geliştirmeye devam. (Son birkaç aydır günlük bir saatimi ayırıp düzenli çalışmaya soktum, aynen devam. Kursa gitmeyip kendi halinde çok da iyi ilerliyor.)
5) Oğuz Atay'ın 'Tutunamayanlar' romanını oku. (Yıllık 40-45 kitap okurum ama başlamaya yıllardır korktuğum, sürekli ertelediğim 'Tutunamayanlar' romanını bitirmek hedefim.)
6) Enstrüman çalmayı geliştir. (Bağlamayı az çok bilsem de çalıyorum diyemem, bir hocayla görüştüm bile. İnşallah tamamen çözeceğiz bağlama çalmayı.)
7) 100 film izlenecek. (Bu yıl toplasanız 10-20 film izleyememişimdir, bu yıl üzüldüğüm noktalardan biri oldu. İnşallah 2020'de 100'ü bulacağım.)
8) İşaret dili öğrenilecek. (Üniversite yıllarındayken kursuna gittim fakat unutuldu gitti bile. Geçenlerde kurs araştırmasını da yaptım, bir aylık bir süreç. Tüm herkesin öğrenmesi gereken bir dil, bu yılı halletmeyi hedefliyorum.)
9) Doğada kamp yap. (Bu yaşıma kadar hep nasıl kalıyorlar deyip de ertelediğim ama hep de yapmak istediğim aktivite. Mart ayına planlıyorum, inşallah gerçekleştireceğim.)
10) Plansız bir yolculuğa çıkmak. (Tek başıma, bavulu hazırlayıp otogara gidip bir yere gitmeye karar vereceğim. Tuhaf ama hayatımın en ilginç olaylarından biri olacağına eminim...)
.
.
.
.
.
Listeye yeni yıla kadar ekleyeceklerim olacak, bunlar sadece somut maddeler. Soyut olarak bu yıl gitmek istediğim konserler, gitmek istediğim şehirler, mekanlar da var ama uzun uzun buraya yazmak istemiyorum. Film, dizi ve kitap listeleri de hazır. Dizi listemi de sizlerle paylaşayım, yapıldıkça/izlendikçe/gidildikçe uplatacağız...
YERLİ
- Ezel | 71 Bölüm (Çok eksik kaldık çok... Birkaç haftaya başlamayı planlıyorum.)
- Leyla ile Mecnun | 104 Bölüm (Ara sıra izleyip keyif alsam da çoğu bölümü yoktur bende, yarım kalmamalı.)
- Kuzey Güney | 80 Bölüm (İzlemeyi en çok istediğim işlerden biri.)
- Ulan İstanbul | 39 Bölüm (İzlemiş olsam da çok özledim, yeniden başa sarmak keyifli olacak.)
- Çarpışma | 24 Bölüm (Bu yıl izlemeyi hedefliyorum ama nasip olmadı.)
- Suskunlar | 28 Bölüm (Daha önce izlemiştim, yeniden izlemek istediğim bir proje.)
- Vatanım Sensin | 59 Bölüm (Geçen yıl da planlarım arasındaydı, nasip olmamıştı. Bu yıl önceliklerim arasında.)
- Adını Feriha Koydum | 80 Bölüm (Bonus olarak ekliyorum, izler miyim bilmiyorum ama listeme koydum.)
YABANCI
- Prison Break | 5 Sezon (İlk dört sezonu dört yıl önce izledim, çok da özledim. Vakti geldi diye düşünüyorum.)
- Friends | 10 Sezon (Daha önce başlamış olsam da tam olarak bitirmek nasip olmadı, bu yıl kesin bitirilecek bir iş olacak.)
- Dexter | 8 Sezon (İzlediğim en iyi yabancı dizi konumundan düşmedi, tekrar izleyip o eski tadı almayı umuyorum. Dört yıl geçmiş üzerinden...)
- Sherlock | 4 Sezon (Çok merak ediyorum, Ocak'ta ilk iş olabilir.)
- The 100 | 6 Sezon (Sürekli başla desem de bir türlü nasip olmamıştı, senaryosu dikkatimi çekmişti.)
- Game Of Thrones | 8 Sezon (İlk sezonu izleyip bıraktım, şimdi bitirme zamanı sanki?)
- Six Feet Under | 5 Sezon (Daha önce ilk sezonu izlemiştim, bu yıl tamamlamayı hedefliyorum.)
- Gossip Girl | 6 Sezon (Bonus olarak ekliyorum, izler miyim bilemiyorum...)
Bu listeler bir öneri, bir motivasyon oluyor. Geçen yıl da hazırlamıştım, 100 maddenin 54'ünü tamamlamışım. Benim için hedefe ulaşılmıştı, öneri olarak duruyor ve kararsız kalmamı engelliyor. Sizlere de yapmanızı öneririm. Liste güncellendikçe veya listedekiler yapıldıkça konu yıl boyunca uplayacak.
2020 dopdolu, en başta sağlığın olduğu bir yıl olsun!
@Çiğdem @mrt-06 @xBUGRAx @ozgur2113 @serhatt @xemrexxx @alperuz @denizz19 @vadikızı @MEnes @batuhankaralar @dreamy @mesmeso61 @Dosi @Ahmed @S.G.A.T. @hayret bi şey @MEnes @Emre Ozansoy @Turkuazz @Silinmiş Üye @ozmoturk @offensive @soo @anniegrant @kerem @Billy Kane @emreemreu @Harunnn60 @Polat Şaşmaz @12.Adam @The_Erinch @sherifbasha100 @Atlass @emrecnn