2018 TYT - AYT Yorum ve Sohbet Konusu

İlerde pişman olur neyse sen vicdanen rahat olursun ben seni uyarmıştım dersin.

Valla çalıştırdım ama lise 2'den itibaren matematik görmüyorlar. Tefsir kuran tasavvuf çalışıp durdular. Şimdi ne yapacak meram ediyorum.

Valla çalıştırdım ama lise 2'den itibaren matematik görmüyorlar. Tefsir kuran tasavvuf çalışıp durdular. Şimdi ne yapacak meram ediyorum.
Yazık birde her yere İmam Hatip açtılar. Sözüm meclisten dışarı ama bu devirde böyle matematik bilmeyen fen görmeyen insanlar yetiştirilmesi bilemiyorum.

Yazık birde her yere İmam Hatip açtılar. Sözüm meclisten dışarı ama bu devirde böyle matematik bilmeyen fen görmeyen insanlar yetiştirilmesi bilemiyorum.

Fen'in yüzüne bile bakmadılar. Okulda zaten fen bölümünü seçen 1 sınıf vardı tm 1 sınıf geri kalan herkes sözel.
Bizde tam tersiydi. En çok fen seçen vardı çünkü herkes biliyordu en çok iş alanı fen mezunlarında. Sonra tm sonra 1 sınıf sözel seçerdi. 5-6 yılda eğitim mahvoldu gerçekten.

İmkan olarak şimdikiler bizden iyi aslında çoğu okulda teknik açıdan her şey var ama bu İmam Hatip ısrarı eğitimi mahvetti kesinlikle. Yeni MEB bakanı bir çözüm bulmalı ama şimdi İmam Hatipler Fen Sosyal İmam Hatip proje okuluna çevriliyor en azından oradaki çocuklar da fen derslerini görecek seçerlerse tabii.