2013 - 2014 Sezonu En İyi Yabancı Komedi Dizileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,782
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Amerika'da hemen her sezon olduğu gibi bu yıl da pek çok yeni komedi dizisi yayın hayatına başladı. Bu yazıda bu dizilerden hangilerinin beğenilip hangilerinin beğenilmediğini IMDb kullanıcılarının oylarını ve reytingleri baz alarak değerlendireceğiz.

Yazıda 2013 - 2014 sezonunda yayın hayatına başlamış ve maksimum 30 dakikalık genellikle sit-com türündeki diziler baz alınmıştır. (Zaten Amerika'daki komedilerin %90'ı bu kategoriye giriyor, girmeyenler ise genellikle tam komedi olmuyor.)

Son Güncelleme: 21 Şubat 2014

Bu sezon yine pek çok komedi dizisi başladı. Pek çok isteneni yakalayamazken bazı diziler izleyiciden ve eleştirmenlerden iyi notlar aldı...

IMDb Puanlarına Göre En İyi Yeni Komedi Dizileri:

Brooklyn Nine-Nine (IMDb: 8.1): Polisiye ile komediyi birleştiren Fox'un bu dizisi IMDb kullanıcılarından aldığı puanlarla sezonun en iyi yeni komedi dizisi olarak öne çıktı. Sürekli yükselişte olan dizi 8 sınırını da geçti. Dizinin Altın Küre'de en iyi komedi dizisi ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini aldığını hatırlatalım.

BlMHSSIaPKkuVD9h0NU3ydfL.jpg

The Wrong Mans (IMDb: 7.9): Listedeki diğer dizilerin aksine İngiliz komedisi olan The Wrong Mans altı bölümlük ilk sezonuyla epey beğenildi ve listenin ikinci sırasında yer almayı başardı.

42pKD7k56YvgNcOlZZESRSu5.jpg

Hello Ladies (IMDb: 7.7): HBO'nun komedilerinden biri olan Hello Ladies, sekiz bölümlük ilk sezonuyla yükselen bir grafik çizdi ve puanını 7.7'ye kadar yükselterek listenin üçüncü sırasında yer aldı. Fakat HBO'dan dizinin sevenlerine üzücü bir haber geldi ve dizi ilk sezonunun sonunda iptal edildi.

d7AzIfijedykYSIEMLm9lUK2.jpg

The Goldbergs (IMDb: 7.7): ABC'nin yeni dizilerinden olan bu dizi 80'lerdeki sıradışı Goldberg ailesini konu alıyor. Kendine has bir izleyici kitlesi yakalamayı başaran dizi yeni sezonun dikkat çeken işlerinden ve puanını arttırarak yoluna devam ediyor. Dizinin reytingleri de kanalı için gayet iyi durumda.

18Ni449RKDOhfsZGh4kSDPKS.jpg

Ground Floor (IMDb: 7.4): TBS'in 10 bölümlük komedisi yılın dikkat çeken dizileri arasına girmeyi başardı.

PoLPyTOOZ6eL0aL6RklJPSH6.jpg

The Crazy Ones (IMDb: 7.1): Robin Williams ve Sarah Michelle Gellar'ı buluşturan dizi öncesinde yayınlanan The Big Bang Theory'nin etkisiyle yayın hayatına müthiş reytinglerle başladı. Fakat dizinin reytingleri sürekli düşüşte. Robin Willams hayranlarını memnun etse de dizi genel olarak çok beğenilmiş değil.

NPlYHkhuHLGHeK6RajlIhA4t.jpg

The Michael J. Fox Show (IMDb: 6.9): Parkinson hastalığı nedeniyle oyunculuğa ara vermek zorunda kalan ve olumlu tedavi sonucunda yıllar sonra başrol olarak ekranlara dönen Michael J. Fox dizide kendi hayatından esinlenilmiş Parkinson hastası eski haber spikerini canlandırıyor. Breaking Bad ile yıldızı parlayan Betsy Brandt'in Fox'a eşlik ettiği NBC dizisi öncesinde yayınlanan yapımların da etkisiyle reytinglerde çok kötü bir başlangıç yaptı. Michael J. Fox'un kazandığı erkek oyuncu dalındaki Altın Küre adaylığı da dizinin iptal olmasına engel olmayacak gibi gözüküyor. (Dizi NBC'nin yayın akışından çıkarıldı.)

cl3mBDjG7sdDylk3FfVrtCuV.jpg

Trophy Wife (IMDb: 6.9): ABC'nin bir diğer dizisi olan bu dizi eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar alsa da reytinglerde beklentileri karşılayamadı.

Mom (IMDb: 6.9): The Big Bang Theory, Two and a Half Men gibi çok ses getiren dizilere imzasını atan Chuck Lorre'nin son dizisi olan bu dizi tam olarak istediğini bulamasa da kendine has bir izleyici kitlesi yakaladı.

The Millers (IMDb: 6.1): Aslında IMDb kullanıcılarından çok düşük puan alan bu diziyi listeye ekleme sebebimiz aldığı iyi reytingler. Dizi, The Big Bang Theory'nin hemen sonrasında yayınlanmasının da etkisiyle sezonun en yüksek reytingli komedi işlerinden olmayı başardı.

Detaylı değerlendirmediğimiz diğer bazı komediler:

The Goodwin Games -> 6.7
We Are Men -> 5.6 (İptal edildi)
Super Fun Night -> 6.5
Dads -> 5.4
Sean Saves the World => 6.3 (İptal edildi)

Eleştirmenlerin Puanlarıyla Belirlenen MetaScore Puanlarına Göre Yeni Komediler:

1. Brooklyn Nine-Nine -> 70
  2. Mom -> 65
  3. The Michael J. Fox Show -> 64
  4. Trophy Wife -> 63
  5. Hello Ladies -> 58
  6. The Crazy Ones -> 58
  7. The Goodwin Games -> 57
  8. The Goldbergs -> 52
  9. The Millers -> 50
  10. Super Fun Night -> 46
  11. We Are Men -> 33
  12. Dads -> 15

FavoriForumum Özel İnceleme
Her hakkı saklıdır.​

Son düzenleme:
Sanırım yabancı komedi dizisinin bile Totaline bakmışım çekiyi demek ki. :F

ipral onay listesinde mayıs ayında onay alır diyor (b)
Dizi düşüşte. Modern Family'den 4.1 reyting alıp 2.1'e düşürmüş bu hafta. (Bir önceki hafta 3.9'dan 2.5'e düşürmüş.) ABC'nin diğer dizilerine göre onay alır belki ama onay alsa da gelecek sene farklı bir yerde yayınlanırsa The Neighbors gibi direkt tehlike hattına girer. :)

Bir ara bu sezon başlayan bütün komedileri izlemeyi düşünüyorum, 1.bölümünü beğendiklerime devam ederim, beğenmediğimi izlemem :D

listede yanliz the crazy ones i izliyorum ki 3.bolum guldurmedi.
benim izledigim komediler:
the big bang teory - CBS
the exes - TV land
2broke girls - CBS
legit - FXX
how i met your mother - CBS

Aslında bu listeyi biraz kendim için hazırladım. İngilizce altyazıyla 20 dakikalık diziler izlemek istiyorum bunun için de en iyi yol haftalık olarak yeni dizilerden izlemek diye düşündüm.

İçlerinden The Crazy Ones ve The Michael J. Fox Show'u izliyorum. Mom'ın ilk bölümünü izlemiştim devamını getirmedim.

Brooklyn Nine-Nine, The Millers ve The Goldbergs şans vermeyi düşündüğüm diğer diziler. :)

Dizilerin IMDb puanları güncellendi. Pek çok dizinin puanlarında artış var. Komedi dizilerinin sonradan açılması sık görülen bir durum. :)

Değişimleri yazayım:

Brooklyn Nine-Nine: 7.4 => 7.5
Hello Ladies: 6.8 => 7.1
The Crazy Ones 6.6 => 6.8
The Goldbergs 6.5 => 6.8
Mom 6.3 => 6.4
The Millers 5.5 => 5.6
The Goodwin Games 6.0 => 6.1
Super Fun Night 5.1 => 5.8
Dads 4.6 => 4.8

Üşenmezsem bir ara bu konunun drama versiyonunu da yapacağım. :):)

Hello Ladies tam senlik dizi gibi @cevaa puanı da yükselişte. :):)

Senin Super Fun Night fırlama yapmış @xemrexxx :)

en iyi yabancı komedi dalında ödül alamazmı yani? devam ediyordu ...
Ödül alabilir tabii ama bu konu yeni başlayan dizilere yönelik, ödüllerle alakası yok. :)

Şimdi baktım da Shameless drama kategorisinde yarışıyormuş Emmy vs ödüllerde. Joan Cusack dışında adını anmıyorlar zaten Shameless'ın ödüllerde. :(

Ödül alabilir tabii ama bu konu yeni başlayan dizilere yönelik, ödüllerle alakası yok. :)

Şimdi baktım da Shameless drama kategorisinde yarışıyormuş Emmy vs ödüllerde. Joan Cusack dışında adını anmıyorlar zaten Shameless'ın ödüllerde. :(

dramayla hiç bir alakası yok nasıl oluyor ki bu iş.. ilginç?

dramayla hiç bir alakası yok nasıl oluyor ki bu iş.. ilginç?
Çok da ilginç değil aslında komedi yönü çok da önplanda değil. Olaylar drama olayları gibi işliyor yani gerçekçi, olay ağırlıklı ve komedideki gibi abartılar falan yok. Güldürmek birinci amaç değil yani. :) Fakat bazı ödüllerde komedi ödülü vermişler. :):)

Çok da ilginç değil aslında komedi yönü çok da önplanda değil. Olaylar drama olayları gibi işliyor yani gerçekçi, olay ağırlıklı ve komedideki gibi abartılar falan yok. Güldürmek birinci amaç değil yani. :) Fakat bazı ödüllerde komedi ödülü vermişler. :):)

ben ilk sezonun yaklaşık 10 bölümünü izledim devam etmeyi düşünüyorum ama tam komedi yani özellikle frank karakteri muhteşem, dram olarak değilde komedi olarak izliyordum :)