2013'ün En İyi Filmleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynen. :)
Gravity'nin de eli kulağında, muhtemelen yarın listeye girer. Nasıl bir sıradan gireceğini epey merak ediyorum doğrusu. :)

Prisoners ve Before Midnight da 25.000 sınırına yaklaşıyorlar ama kesin listeye girerler diyemem bazen 8.2 8.3 puan alan filmler giremeyebiliyor çünkü. :)
Aynen. :D Ben ordaki algoritmayı bi türlü anlayamadım. Karışık iş. :D Bakalım Gravity kaç puanla girecek. :D

İlk 100'e girer bence. :D
Before serisinin en kötüsü son filmdi. Girecekse 2. film girsin, olmadı 1 girsin. Ama bu 3 filmden birisi girmeli o listeye. Çünkü farklı bir film ve bence sırıtmaz listede. :)
Eleştirmenler ve IMDb kullanıcıları şimdilik tam tersini söylüyor, kendi yorumumu izledikten sonra yapacağım.

Gerçekten farklı ve sinema açısından önemli olduğunu düşündüğüm bir seri. Kendim ilk iki filme 7 ve 7.5'tan 8 verdim sanırım ama 8 civarı puanla listede olması bence normal. En azından bir tanesinin kalıcı olarak kalması doğru olur. :) (Before Sunrise yeniden listeye girdi şu an 249. sanırım. :))

Aynen. :D Ben ordaki algoritmayı bi türlü anlayamadım. Karışık iş. :D Bakalım Gravity kaç puanla girecek. :D
Düzenli kullanıcıların oylarıyla hazırlıyorlar listeyi. Yani sade 5-10 filme oy kullanan kişileri kaale almıyorlar liste için. O nedenle düzenli kullanıcıların beğenisini yeterince toplayamayan filmler giremiyor herhalde. :)

Yeni filmlerin çoğunda olan bir durum maalesef. Filme dair gişeden de çok iyi haberler geliyor. Gişede de yılın en iyisi olması muhtemel. Filmin sinemada çığır açtığı konuşuluyor, bir bakıma Avatar gibi. Haftaya Türkiye'de de vizyona girecek ama izlemem büyük ihtimal sinemada. :(
İyice merak etmeye başladım, listemde yukarılara bir yere yazıyım bari :D

Gravity'nin bu kadar iyi almasında görselliğinin de büyük payı vardır. Filmi merakla bekliyordum, bir de 50. sıradan girmesi merakımı daha da arttırdı. :)

Gravity'nin bu kadar iyi almasında görselliğinin de büyük payı vardır. Filmi merakla bekliyordum, bir de 50. sıradan girmesi merakımı daha da arttırdı. :)
Tabii ki görselliğiyle öne çıkan filmlerden ama demek ki konusuyla oyunculuğuyla da çok iyi film, yoksa bu kadar iyi başlayamazdı. Ben de çok pozitif bakmıyordum filme ama git gide merak etmeye başladım yorumlardan sonra. :)

Bugün 8.8'den 8.9'a çıkamadı, büyük ihtimal 8.8 tepe noktası olacak ama oy sayısı arttıkça ilk 20 - ilk 30'u bile zorlayabilir. :)

Rush IMDb Top 250'ye 8.0 puanla 200. sıradan giriş yapmış.

Gravity birkaç gün önce 8.8'den 8.7'ye düştü. Tekrar yükselmesi çok çok büyük sürpriz olur. Fakat listedeki yükselişi sürüyor şu an 39. sırada. Bence daha da yükselecek bir süre ama düşmeye başlayacak bir süre sonra ve kesin sırası 30-50 arası olur gibi geliyor bana. :)

Rush, hala 8.3 puanı koruyor. Sıralamada ise 191. sıraya yükseldi. Orta vadede listede kalıcı olabilecekmiş gibi gözüküyor ama belli de olmaz tabii.

Prisoners 8.2 puanını koruyor fakat 25.000 oyu geçmesine karşın Top 250'ye giriş yapamadı. Bundan sonra da giriş yapamaz herhalde.

Before Midnight, 8.3'ten 8.2'ye düştü. Serinin ilk iki filmi gibi bu film de 8.0'da sabitlenebilir. Henüz 25.000 oyu geçmediği için listeye girip giremeyeceğini bilemiyoruz ama Prisoners'a göre şansı daha yüksek bence. :)

Before Midnight 187. sıradan Top 250'ye giriş yaptı.

İlk mesajdaki listeyi güncelleyeceğim birkaç gün sonra.

Gravity 8.6'ya düştü bu arada...

Before Midnight serinin en kötü filmi. Listede seriyi 2. veya 1. film temsil etmeli bence. :)

Liste güncellendi.

Captain Phillips başta olmak üzere yeni filmler listeye girdi.

IMDb'deki son durumları belirten bir tablo da eklendi. Prisoners birkaç gün önce listeye girdi ama hemen çıktı. Bu durum ilk 250'de olmasa bile 251-265 arası bir sırada olduğunu gösteriyor. Eğer filmi sonradan izleyecekler beğenirse listeye yeniden girme şansı olabilir az da olsa. :)

@berkann @gundix123

Gravity 40 - 50 arasında kalacak gibi. :)

Bu arada Captain Philips beklediğimin altında kaldı puan anlamında. Böyle devam ederse listeye girmesi zor.

Captain Phillips kaçıncı sırada şu an? :) @OzaN
Yazımı okuduktan sonra yanlış anlaşılacağını farketmiştim. :D

Top 250'ye girmedi ilk mesajdaki en iyiler listesine girdi. :)

Daha 25.000 oyu doldurmadı 18.700 oy ve 8.1 puan. Top 250'ye girme ihtimali bence hala düşük ama belli de olmaz, 5-10 gün içinde görürüz büyük ihtimal. :)

Yazımı okuduktan sonra yanlış anlaşılacağını farketmiştim. :D

Top 250'ye girmedi ilk mesajdaki en iyiler listesine girdi. :)

Daha 25.000 oyu doldurmadı 18.700 oy ve 8.1 puan. Top 250'ye girme ihtimali bence hala düşük ama belli de olmaz, 5-10 gün içinde görürüz büyük ihtimal. :)

Ha. :D Buraya girmesi normal zaten. :D Bu film neden 1. sıradan girmiyor listeye? :J

http://www.imdb.com/title/tt2592910/?ref_=nv_sr_5

Gravity 40 - 50 arasında kalacak gibi. :)

Bu arada Captain Philips beklediğimin altında kaldı puan anlamında. Böyle devam ederse listeye girmesi zor.
Politik açıdan filmin tartışmalı tarafı varmış. Geçen seneki Argo gibi propoganda yaptığı söyleniyor yönetmenin bu durumun olumsuz etkilemiş olma ihtimali yüksek. Film puanlamaya ilk açıldığında puanı 5.2 falandı gitgide yükselerek 8.1'e kadar çıktı. Uzun vadede listede kalma şansı yok ama 7.8-7.9 gibi bir puanda kalma şansı yüksek olabilir ve o da iyi puan. :)

Gravity sabitlenmiş gibi gözükse de düşüşe geçecektir. İlk 50'de kalabileceğini hiç sanmıyorum. Muhtemelen 70'lere kadar düşer. :)

Bu yıl o kadar iyi film var dedik ama 8.5 üstü puan alan filmlerin sayısı parmakları geçmeyecek gibi gözüküyor. :D 8.5'i geçerse 12 Years A Slave geçer gibi. Onun puanı şu an 2500 civarı oyda 8.2

Ha. :D Buraya girmesi normal zaten. :D Bu film neden 1. sıradan girmiyor listeye? :J

http://www.imdb.com/title/tt2592910/?ref_=nv_sr_5
Film kategorisine almamış IMDb, belgesel olarak gözüküyor. Bence de film olarak değerlendirilmemesi doğru. :)

Politik açıdan filmin tartışmalı tarafı varmış. Geçen seneki Argo gibi propoganda yaptığı söyleniyor yönetmenin bu durumun olumsuz etkilemiş olma ihtimali yüksek. Film puanlamaya ilk açıldığında puanı 5.2 falandı gitgide yükselerek 8.1'e kadar çıktı. Uzun vadede listede kalma şansı yok ama 7.8-7.9 gibi bir puanda kalma şansı yüksek olabilir ve o da iyi puan. :)

Gravity sabitlenmiş gibi gözükse de düşüşe geçecektir. İlk 50'de kalabileceğini hiç sanmıyorum. Muhtemelen 70'lere kadar düşer. :)

Bu yıl o kadar iyi film var dedik ama 8.5 üstü puan alan filmlerin sayısı parmakları geçmeyecek gibi gözüküyor. :D 8.5'i geçerse 12 Years A Slave geçer gibi. Onun puanı şu an 2500 civarı oyda 8.2

Film kategorisine almamış IMDb, belgesel olarak gözüküyor. Bence de film olarak değerlendirilmemesi doğru. :)

Başlangıcı 8.7'di Gravity'nin ama şu ana kadar pek düşüş yaşamadı. Bence 8.5'ta sabitlenir gibi. Bence en fazla 50 - 60 arasına geriler. :)

Ben açıkçası 12 Year Slave'in Gravity kadar yükseleceğini düşünmesem de ona yakın bir şeyler almasını bekliyorum. Geçen seneki Django Unchained görünümü seziyorum bu filmde, ne alakaysa. :D

Başlangıcı 8.7'di Gravity'nin ama şu ana kadar pek düşüş yaşamadı. Bence 8.5'ta sabitlenir gibi. Bence en fazla 50 - 60 arasına geriler. :)

Ben açıkçası 12 Year Slave'in Gravity kadar yükseleceğini düşünmesem de ona yakın bir şeyler almasını bekliyorum. Geçen seneki Django Unchained görünümü seziyorum bu filmde, ne alakaysa. :D
Film şu an hala vizyonda ve çoğu kişi 3d olarak izliyor ve etkilenip yüksek oy veriyor. Uzun vadede kesin düşer ama mesele ne kadar düşeceği. :)

12 Years a Slave ırkçılık konulu o nedenle Django'yla bağdaştırman normal bana da Django'yu çağrıştırıyor. :D